Bence kalmaz. En baştan hatırlatayım. Macarların atası atilla ile moğolların atası cengiz hanı örnek vermeyin. Bazı türkçülerin dışında dünyanın hiçbir yerinde bu liderler türk kabul edilmiyor.
Cevabın nedir?
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBizim tarihimiz orta asya türklerinden ziyade Osmanlılara bağlıdır.
Yahu allah aşkına Türkmenistanlı bir adamla mı daha kolay anlaşıyorsunuz yoksa Yunanlı ile mi? Yunan biri ile 500 yıllık ortak geçmişimiz var, Türkmen adamla ise 1000 yıl evvel kopmuşuz. Ben bir yakınlık hissedemiyorum kendilerine. Zaten Türkiye Türkleri de at üstünde Türklerden gelmiyor. Yerli halklar olan Hitit, Ermeni, Rum, Süryani, Kürt, Arap vs hepsi ile karıştık melez olduk biz. Balkanlarlardan, Kafkaslardan göcenler oldu. Bu karışımın tarihi Osmanlı Devletini çıkarırsak kimliğimizi tanımlayamayız bence.21 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı bir dünya devletiydi. Türklerin ayakta kalması için kurulmuş yegane devlet. En güzelide tüm diğer kültüre de sahip çıkmış. Hatalarda yapmış ama uzun dönem ayakta kalmış. Biz Kanuniyi yaptığı muhteşem işler yanında haremiyle anlatıyoruz. Fatih hakkında avni şiirlerindeki kahramanlar ön planda. Bilmiyorum sanırım sahip çıkmıyoruz ya da sahip çıkanlar kendi istedikleri gibi yönlendiriyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılOsmanlıdan öncede Türk devleti vardı osmanlı da Türk devletiydi çok saçma böyle düşünmek.
Osmanlı Türk değildi diyenler içinde Fatih Sultan Mehmet Han ın bir sözü var "Türk olmak zordur çünkü dünya ile savaşırsın Türk olmamak daha zordur çünkü Türk ile savaşırsın"10 Yorumla
Osmanlı türk tarihinin parçası yarısını bile oluşturmaz demişsin macarlarin atillasi diye birsey yok wikipediada zaten buyuk turk imparatorluklarinda avrupa hun imparatorlugu vardir kurucusu atilla turk devletibdiye gecer bilmeden konusma ayrica ister kabul etsinler ister etmesinler farketmez hunlar gokturkler oguzlar uygurlar karahanli selcuklu timur bunlar en buyukleri simdi kimsede birbirini yemesin kusra bakmayinda mogollarla eski turklerin adlari bile ayni kimse farkli demesin sadece boylara ayrilmislar bu kadar ama milliyet ayni.
10 Yorumla
Türk Tarihi konusunda neredeyse hiç bir şey bilmediğin ortada. Ama nickin tehlikeli... Yine de riske girip Harzemşahlar, Büyük Selçuklular, Hazarlar, Gazneliler ve Türkiye Selçukluları hakkında bir şeyler okumanı tavsiye edeceğim...
Osmanlı tarihimizin önemli bir parçasıdır ama "tek" ya da "sırf" değildir.
Ayrıca şu an sahip çıkılması gereken esas unsur "Türkiye Cumhuriyeti"dir...312 Yorumla- +1 yıl
Ben kayı türküyüm. Bazıları birde Osmanlıyı arap yapıyorlar. Biz yoksak türk tarihi de yok. bunu kabullenin önce
- +1 yıl
Ve Osmanlı dışında türk devletleri de oldu tarihte olmadı demiyorum ama tüm bu devletlerin başarıları görecelidir ve Türklerin tüm dünyada bilinmesi için yetersizdir. Türkü tam anlamıyla dünyaya tanıtan ise Osmanlıdır
- +1 yıl
:-D Şaka gibisin...
Tarih, istediğin yerde durup, istediğin büyüklükte etrafını çitle çevirebileceğin bir bahçe değildir. Sen kabul etsen de etmesen de gerçek orada öylece durur...
Şükürler olsun ki tarihi ne sen yazıyorsun ne de senden ve senin gibi düşünenlerden öğrenmek zorunda değiliz.
- +1 yıl
Ne tür bir cehalet içindesin sen yahu? Eğer amacın burada öylesine bir şeyler yazıp kafa dağıtmak ya da xper puan toplamak filansa tamam ama eğer bunlara inanarak yazıyorsan yazık sana.
İlk üç haçlı seferi yapılırken Kayı boyu neredeydi acaba?
Hindistan'da bu gün İslam dini varsa bunu Kayı boyuna mı borçluyuz yoksa tarihte Sultan ünvanını ilk kullanan Gazneli Mahmut'a mı?
Dünyada iki tane barış çağı vardır; biri Roma Barış çağı, diğeri Hazar Barış çağı. Kayı kelimesini ben göremedim bu cümlede, ya sen?
Moğol ilerleyişini ilk durduran ve Abbasi Halifesini koruma altına alan Baybars hayattayken Kayılar neredeydi?
Daha yazayım mı? - +1 yıl
Barbarsın devletini de yıkan kayılardı ;)
- +1 yıl
Son 200 yıl hep mi yenilmişiz? Ne yaptın sen de. Yendikte yenildikte dağılma döneminde bu oran yarı yarıyadır. Osmanlının yıkılma sebebi ise içten fethedilmesidir. Masonlar ve batılı devlet ajanlarının devlet içine sızıp batılı devletler lehine ıslahat yapmasından kaynaklanıyor
- +1 yıl
200 yıl değil, 250 dedim... Aslında daha da fazla bir süredir. 1699 tarihinden sonra yapılan savaşların tamamını sırala. Eğer dediğin gibi yarı yarıya ise buraya fotoğrafımı koyup, altına da "Eşşek Oğlu Eşşektir" diye yazıp bir de anırırken video çekip koyacağım...
Değilse aynını yapar mısın acaba?
Velev ki dediğin doğru, o masonların, o ajanların içeri sızmasını sağlayan kim? Uyanık olmayan, olamayan kim? Karşı tedbir almayan kim? Onların gazına gelip yalan yanlış ayrıcalıklar verenler kim? Sevgili Mason Padişahın V. Murat kim? Sanki hepsi Kayı gibi geliyor bana?
1923 yılı geldiğinde geride borçtan başka bir miras bırakan kim? Kaç fabrikan, kaç üniversiten, kaç gazeten vardı acaba? Sen 1863 yılında Dar'ül Fünun açarken aynı yıl Amerikan Robert Koleji açıldı İstanbul'da.. Sen neden bahsediyorsun?
- +1 yıl
1699 dan sonra da hemen ruslar, habsburglara ve irana karşı kısmi başarılar kazanılmıştır ki zaten osmanlının en çok savaştığı milletlerde bunlardır. Bunların dışında savaştığı devletlerde olumştur az da olsa.
- +1 yıl
Sağlayan ki mdiyorsun? Osmanlılar aptal mı ki kendileri düşmanı kasıtlı olarak içine soksun? Mantıksız düşünüyorsun kusura bakma
- +1 yıl
Yapılan savaşlara değil, sonuçlara bak. Bilinçsizce oran veriyorsun bir de yarı yarıya diye. Eğer yarı yarıya ise galibiyet oranı O milyonlarca kilometrekare toprağı Hunlar, Uygurlar, Selçuklular kaybetti gelip herhalde değil mi? O zaman az yenilmiş ama masa başında kötü antlaşmalarla kaybetmiş demek olur ki bu daha da beter bir durum "Kayılar" için farkındaysan...
Ayrıca mantığını kullanmayan sensin, çünkü düşman düşmanlığını yaparken sen de gereğini yapmazsan, istemediğin halde "sağlamış"" olursun.
Bak adını anmaya cesaret edemediğin Atatürk 1935 yılında mason localarını kapattı. Üstelik Cumhuriyet olan bir ülkede. Sen monarşisin, padişahsın, kapatsana ya da hiç açtırma o kadar akıllıysan, güçlüysen?
Senin gibi düşünenler yüzünden insan kendi tarihinden soğuyor. Sağda solda Osmanlı'ya saldıranlar hep senin gibi saçma sapan bir tutku içinde bu devleti savunmaya kalkanlar yüzünden çıkıyor bilesin. Hizmet etmiyor, zarar veriyorsun...
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
29Cevap
Yorumlara baktım da geçmişteki Türk devletlerini ya da liderlerini kabul etmeme sebebin bölgesel güç olmaları :D o zaman tarihte geriye kim kalıyor ki? Yalnızca Türkler olarak düşünmeyelim o zaman. Avrupa da ingiltere hariç diğerleri hiç bir zaman bölgesel güçten öteye geçemediler. o zaman onların hiç bir tarihi yok. ya da İran, Afrika, Çin, Japonya vs vs diye uzar gider. Ama bu adamlar asla tarihini inkar etmez. Saçma bir bakış açısı bu. Bölgesel bir güç olup olmamanın önemi yok ne bıraktığın önemli.
20 YorumlaAttila Hun İmparatoru değil miydi? Cengiz Han dediğin gibi karışık annesi Türktü ama babası Moğol kendi savaş kurultayı Türk ve Mpğollardan kuruluydu. Moğollar gökgürlemesinden korkardı savaş esnasında moğollar gökgürültüsünden korkarlar dediklerinde ben Moğol değilim demiştir. Neyse soruna gelelim Osmanlı yı Türk kabul etmeyenlerde var ya da sevmeyenlerde bu doğru fakat bu öyle bir imparatorluk dünya düzenine tarihe yön vermiş tarihten çıkartılamaz
111 Yorumla- +1 yıl
cengiz han mı demiş ben mogol degilim diye? komik olmayın adam o derece moğol geleneklerine bağlıymış ki ölmeden önce mezarının yerini bilenleri canlı canlı yanına gömülmesini vasiyet etmiş :)
- +1 yıl
ilk defa duyuyorum komik olmayın osmanlının soy ağacı belli bir kere.
- +1 yıl
ya yeminlen çok boş konuşuyorsun. iddianı ciddiye alıp tartışmaya bile değer bulmadığım için birşey demiyorum.
- +1 yıl
ilber ortaylıya gerek var mı sence Osmanlının yediden yetmişe soy ağacı belli iken.
- +1 yıl
Kayı boyundan olduğunu kim söylüyor. Tamam Türk soyundan geliyorlar doğru ama kayı boyundan değil. Soy kütüğüne o zaman kayı boyundan denmiş gitmiş tarihin doğru bilinen yanlışı bizimkilerde Ertuğrul gaziyi kayı boyu diye dizilerde geçti olmuş kayı boyu. Sen biraz araştır Cengiz Han a Türk değildi dersen soy babadan geçiyor diye düşündüğünü var sanarak haklılık payın var derim ama Attila ya Türk değildi demen yanlış. Osmanlıda Türktü bunuda inkar etmem
Türk soyu, M. Ö xxx tarihi hatirlayamadim.
Hz. Nuh'un oğlu Yafes'ten turemedir. Osmanli'ya gelinceye kadar bir çok devlet kurup yikmislardir. Göçebe olduklari için yazili belgeler yok denecek kadar azdir. Osmanli devletinde yazili eserlere önem verilmiştir. Bunun için, yazılı olanlar kalkınca geriye bir şey kalmiyor. :)20 Yorumla
+1 yılselçuklu devleti, cengiz han evet moğol zaten ama attilla özbeöz türktür, onun haricinde diğer büyük türk devletleri bugün bile orta asyada büyük eserler bırakmışlardır. yani bir çok şey kalır türk tarihinden
34 Yorumla- +1 yıl
atilla günümüz macarlarının atasıdır. dünyanın her yerinde hunlar modern macaristanın atası kabul edilir
- +1 yıl
ki macarlarda türktür zaten
- +1 yıl
git macarlara türksün de bak ne diyorlar sana
- +1 yıl
Atilla'yı macarlar kabulleniyor ama romalı tarihçiler attila'yı anlatırken çekik, siyah saçlı ve tıknak olarak anlatıyor. Bu da tam macarlara uyuyor dimi? 😂
+1 yılTürk Tarihinden 600 senelik Osmanliyi cikartirsan geriye daha 10.000 senelik Türk tarihi kalir kardesim.
Türkler Osmanlidan ibaret degil. Hepsini gectim Osmanlinin sadece kurulus yillari Türktü. Bir zamandan sonra Osmanlida acik acik Türk düsmanligi yapilmistir, Türk kelimesi hakaret olarak kullanilmistir ve bu Millete ben türküm demeyi yasaklamislardir.
Bu Osmanliyi bos yere bukadar yüceltiyorsunuz, biz sadece Osmanlidan ibaret degiliz.21 Yorumla- +1 yıl
Ahahah cevabın böylesi 😂 Çok iyiydi 😂
+1 yılmete olmasa alparslan olmasa bumın kagan olmasa turkmu olurdu osmanlımı olurdu..
40 YorumlaYani diyorsun ki Türkler 1299'da topraktan fışkırdı, o zamana kadar yoktuk. Tüm ırkların tarihi de zaten 718 yıllık falan.
Güzelmiş.55 Yorumla- +1 yıl
yoktu demiyorum daha önceden de vardı fakat türkü dünyaya tanıtan Osmanlı demek istedim
- +1 yıl
Küreselleşme ve coğrafi konum gereği böyle oldu, yine de bunun Türk tarihinde bir şey kalmamasıyla ilgisi yok dünya tarihiyle alakalı, ki Kavimler Göçü bile Moğollar yüzünden başlasa bile Türklerin Avrupa'yı karıştırmasıyla sonuçlanmıştır. Ayrıca Osmanlı bizi öyle bir tanıttı ki Yavuz'dan sonra nasıl Araplaştıysak kendi ülkemizi bile kurtaramıyoruz bu etkiden.
- +1 yıl
@KavgacıHatun Sen yalnızca Osmanlı'yı biliyorsundur. Bu tarihin öyle olduğunu göstermez senin bilgisiz olduğunu gösterir. Tarihte yalnızca kazandığın savaşlar ya da topraklar ile anılmazsın ilk önce onu öğrenmen lazım. Geriye ne bıraktığın önemlidir. Mesela bir yazımı atayım bak öğren. Bu adam yurtdışındaki üniversitelerde tanıtılır. Doğal olarak Türk beyliği de tanıtılır. Yani Türklerin ismi duyulur.
www.kizlarsoruyor.com/.../a82431-insanligin-hayallerinin-gecmisten-gunumuze-hic-degismediginin-kaniti
Bunun gibi yüzlerce örnek sayabiliriz. En basitinden kızılderililer. Hiç bir başarıları yok öyleyse onlar tarihin bir parçası değil mi? Ayrıca dünyada tanınıyorlar. Tarih senin sandığın ya da düşündüğün gibi bir şey değil. Var oldu isen ve bir ayak izi bıraktı isen tarihin bir parçası olmuşsundur. Dinazorlar gibi. - +1 yıl
@Wimpy Osmanlı cihan hakimiyeti sağlama başarısını ulaşmış tek türk devletidir. diğerlerini de biliyorum elbette
Osmanlı ne kadar Türk? Fatih bile kendine Türk imparatoru değil Bizans imparatoru dedi ki onun dışında daha çok şey var. Araştırmanı tavsiye ederim.
32 Yorumla- +1 yıl
@TilkiOnur Fatih Kendisine "Kayser-i Rûm" demesinin başka şeyden kaynaklanıyor İstanbul ve çevresi Rum diyarı diye geçiyordu bu onu Türk olmadığı anlamına geçmez kaldıki Timur ile Yıldırım mektuplaşmalarında Yıldırıma buna benzer hitap etmiştir
hun imparatorlugu selcuklu imparatorlugu bunlarda türk benim soyumun geldiği abbasogulları gibi
22 Yorumla- +1 yıl
hun imparatorlugunun ardılı macaristan. türkler değil
- +1 yıl
Hun İmparatorluğu : İlk büyük Türk Devletidir. M. Ö.220'den M. S.216'ya kadar hüküm sürmüştür. Türklük dünyasının öncüleri olarak bilinir. Mete Han döneminde imparatorluğun sınırları Japon Denizi'nden Hazar Denizi'ne kadar geniş bir bölgeyi kapsar.
2. Batı Hun İmparatorluğu: M. Ö. 53'de, Büyük Hun İmparatorluğunun ikiye bölünmesiyle, Batı Türkistan'da Cici Han tarafından kurulan devlet. Coğrafi mekan olarak sınırları Batı Türkistan'ı içine alır.
3. Han ya da Ön Chao Kuzey Çin Hun Devleti: M. S. 304 ile 329 yılları arasında Kuzey Çin'de kurulmuş bir devlet.
4. Arka Chao Kuzey Çin Hun Devleti: M. S.319 ile 351 yılları arasında Kuzeydoğu Çin'de kurulmuş bir Türk devleti.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhunlar göktürkler ne la yunan mı çomar mısın kardes
41 Yorumla- +1 yıl
hunlar macarların atalarıdır.
Zaten osmanlı yi ekleyince türk tarihi gidiyor. Osmanlı türk devleti değildi. Islam devletiydi. Ama lafta tabi.
30 YorumlaGöktürkler, Selçuklu, Kıyı bunlar da Türk değil, değil mi?
00 YorumlaTabii ki kalır saçmalama. Osmanlı var iken bile dünyada bir sürü güçlü Türk devletleri vardı. Osmanlıdan öncede vardı.
31 YorumlaGündem konusunda 3,7b cevap paylaştı. Osmanlı Imparatorlugu olmasa da Türkler de olurdu. Bugün Dünya' daki diğer Türkler gibi.
10 Yorumla
+1 yılBoş yere polemik yaratma. Neden osmanlı çıkarılsın ki?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbanada kalmaz gibi geliyor şanlı Osmanlı tarihi gerçekten büyük...
bu söylemim güzel vatanımızı sevmediğim anlamına gelmez10 Yorumla
+1 yılatam Alparslan var selçuklu bilge kağan göktürk , mete büyük hun dahada sayarım istersen
25 Yorumla- +1 yıl
iyi de bunların sadece görece başarılları var. türkü dünyaya tanıtan osmanlıdır. osmanlı olmasa bunların türkler dünya da bu kadar tanınan bir millet olamazdı
- +1 yıl
iyide gulüm osmanlı gökten inmedi ki Anadolunun kapılarını Alparslan açtı ve devleti selçuklu osmanlıdan daha geniştir.
- +1 yıl
göktürklerde toprak olarak kore'den hazar denizine kadar sınırı var çok geniş
- +1 yıl
selçuklu sadece bölgesel bir güçtü. Osmanlı ise kendi döneminin süper gücüydü. fark bu..
- +1 yıl
yapma selçuklu dönemin 2 süper gücü olan çin ve bizans arasında bir devlet ve abbasileride koruma altına alıyor bölgesel değil ozamanki dünyanın merkezinde olan bir devlet
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkuyup araştırmayan cahil kitleden beklenilecek bir soruydu tebrik ederim :)
10 Yorumlakalmaz olurmu binyillar suren tarihimizi 600 seneye mi sigdiralim
20 Yorumlaçok cahilsin kardeş...
50 Yorumla
+1 yıl135 yıllık selçuklular? göktürkler? hun devleti?
30 Yorumla
+1 yılMetehan reyiz var mesela 😂😂😂
34 Yorumla- +1 yıl
Türk denince dünyanın neresine gidersen git akla ilk osmanlı geliyor her nedense. Metehanı türk ülkelerinden başka dünyanın hiçbiryerinde bilinmiyor bile doğru düzgün :)
- +1 yıl
Osmanli daha 100 sene önce bittigi icin olabilir mi o kardesim?
- +1 yıl
@RizaEfendi Alakasız. Osmanlı döneminin süpergücüydü. Osmanlı dışında böyle bir başarıyı yakalamış türk devleti yoktur. Diğerlerinin sadece küçük göreceli başarıları vardır.
+1 yılOsmanlı Türk değil ki
012 Yorumla- +1 yıl
sen de naptın kardeş ya Kayı boyu falan bunları biliyosundur. devşirmelerden bahsediyorsan, siyasi evliliklerden bahsediyorsan has ırk dünya üzerinde hiç bir yerde yok zaten. Köken Türk nihayetinde
- +1 yıl
Türklerin çingene milletlerden farkı kalmaz Osmanlı yok ise
Biz kayılara Sadece Osmanlı yeter diğerleri olmasa da olur.. - +1 yıl
@kavgacıHatun o Osmanlı'nın Türk kökenli olmadığnı söylüyor senin söylediğinden başka bir şey
- +1 yıl
Osmanlı Türk kabul etmiyorum ki sen tarihimizin içine sokuyorsun. Askeri türk değil, paşalar türk değil, anneleri türk değil, devlet görevlileri türk değil, dili türk değil. Böyle bir devlet Türk değil zaten
- +1 yıl
@süpernova37 evet buna katılıyorum devşirmeler hristyan kökenli çocuklar, evlilikler siyasi evlilikler vs ama demek istediğim Türk kökenli devlettir Osmanlı, günümüzde hiç bri yerde "has ırk" yoktur zaten illa karşıldı farklı kültürler, ırklar bir şekilde entegre oldu
- +1 yıl
@sansasyonel81 osmanlı Türk devleti olarak kuruldu ama sonra İslam imparatorluğuna dönüştü. Hatta batıdan bile etkilendiği yerler var. Kısaca Osmanlı dönüşüm geçirdi ve Türklük yok oldu. Bir tane padişahın Türklüğü ile övündüğü var mı? 😂
- +1 yıl
hayır yok aynı temele dayandırıyoruz ama farklı pencereden bakıyoruz. Ben zaten ırkı üstünlük olarak görenlerden değilim. Ama türk toprakları üzerinde kurulduğu ve kurucusunun Türk kökenli oldduğu için Türk devleti diye geçer bu böyledir. senin mantığına göre has ırk hiç bir yerde yok diyrum
- +1 yıl
@sansasyonel81 ben zaten Türk olsun bütün insanlar demiyorum. Türklerin eski zamanlardan beri bir devlet yönetme tarzı vardır. Osmanlı emevi ve abbasilerin uyguladı harem geleneğini getirmiştir ve Türk devleti özelliğini bırakmıştır. Sen bir osmanlı'ya türk desen hakaret kabul ederdi büyük ihtimalle 😂
- +1 yıl
hakaret falan kabul etmezlerdi arkadaşım. 1071 Malazgirt'ten beri Anadolu Türk diyarı olarak bilinir. Türkiye ismi ise 13. yüzyıllarda ortaya çıkmıştır. Devletin kurucu Türk, Memleket Türk memleketi, elbette Türk Devleti olarak adlandırılacak, bu, abbasiden emeviden askeri strateji aslın, devlet yönetimi Farslara dayandırsın o olsun bu olsun farketmez bu etkenler asimilasyonu sağlamaz. yani Osmanlı içinde bir çok etnik kökeni barındıran bir Türk devletiydi.
- +1 yıl
@sansasyonel81 saygı duyuyorum sana ama benim tarihe bakış açımda değil.
- +1 yıl
tarihe objektif bakmalıyız, belgelerin bize gösterdikleri ile yazılanlar ile, kendi yorumumuzu katabileceğimiz sınırlı olay vardır. ben de sana saygı duyuyorum konuyu tartışmaya çevirmediğin için teşekkürler
- +1 yıl
@sansasyonel81 iyi geceler
+1 yılAynen öylede osmanlı arap egemendi
22 Yorumla- +1 yıl
osmnanlı arap mı safca konusmayın. bende kayı boyundanım bende mi arap oluyorum?
- +1 yıl
Size diriliş Ertuğrulgazi filmini izlettiler diye 700 yıl önceki soy kütüğünü mu belirlediniz.
O zamandan bu zamana kadar bir çok soy karşımı gerçekleşti.
Ayrıca İslami yasam tarzı ırklar arası evlilik gerçekleşmesini sağladı dindaş şartları ile.
Sen osmanlı tarihini gerçek zihniyetini bilmiyorsun.
Osmanlının yönetiminde türk yoktu bu egemen güç anlamında kullanılmıştır.
Saflık eleştiri değildir yaptığın hakarettir.
Ayrıca ne denli bilgili biri ile tartışıyorum onuda bilemiyorum.
Macarlar Türk değil mi?
30 Yorumla
+1 yılKalır.
20 Yorumla
+1 yılOsmanlı arap
30 YorumlaGündem konusunda 486 cevap paylaştı. Göktürkler?
02 YorumlaKalmaz
10 YorumlaYanlış tespit
10 Yorumla
+1 yılÇin Seddi nerden
30 Yorumla
+1 yılKalmaz
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi