Şeriat denilince aboo kafa kesme kol kesme var aman aman uzak dur dediler yıllarca bize. Laik düzen ile LGBT'yi baş tacı ettiler. Çırılçıplak sokakta özgürce dolaşır oldular. Hiç milletin çoluğu çocuğu beni böyle görürse kötü örnek olurum demediler. Ahlak kavramını yere serdiler. Açıklık yerine çıplaklığı soktular hayatımıza şeriatsız sistemde. İngiltere'de bile 4 tane şeriat mahkemesi var şu an. Fakat bizim ülkede kız çocuklarına özel ayrı devlet okulu açılmasına bile karşı çıkıyor laik sistem. Bu nasıl demokrasi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İşlerine öyle geldi. Ben tarihten nefret ettim yıllarca. İçim sıkıldı, dinlemek dahi istemedim. Meğer sebebi insanların kendince uydurduğu ve karaladığı safsatalar olmasındanmış. Şimdilerde tarihe yeniden meraklandım. Gerçeği öğrenmek daha da zorlaştı çünkü sır gibi saklıyorlar, hakikatı. Lakin bulacağız ve bunu da bütün dünyaya anlatacağız. Şeriat, Allah'ın kanunudur. Bunu reddedenin de dini sakata girer. Ama kime ne anlatıyoruz? Dini, toplumun örf ve adetlerinden ibaret bir kültür sanan insanlara bunu anlatmanın pek faydası olmuyor ne yazık ki..
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
+1 yılSeriatla yonetilen en mutis ulke diye bi ulke yok maalesef hic bi ulke tam anlamiyca seriati anlayipta o sekil yonetilmiyo
Bana kalirsada gercek seriatin uygulanmasindan yanayim
10 Yorumla
+1 yılSenin söylediğin şeriat nerde uygulaniyor peki? Eğer bir ülkede hukuk ve adalet sistemi düşükse, insanları karaktersizse o ülkede şeriat şere dönüşür. Biz daha ahlaklı olmayı beceremedikki şeriat isteyelim?
03 Yorumla- +1 yıl
Çünkü ahlâk kavramını laikl ile umutturdular millete
- +1 yıl
Umutturdular millete
- +1 yıl
Unutturdular. Yazıyorum n m oluyor otomatik
<3
172 Yorumla- +1 yıl
Kişi sevdiği ile beraberdir. Ölünce atanız ile neşrolursunuz inşallah 🤣🤣 orada size boy boy resim gösterecekler 🤣
- +1 yıl
“Suçlu Allah’ın dinidir.” Kralların ve padişahların istibdadına (baskılı yönetim), dinler mesnet olmuştur. "
(yav Atatürk)
Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, sayfa: 30
Yazar: ( Türk sosyolog, tarihçi ve akademisyen. Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı, Pr. Dr. Afet İnan ) daha bunun gibi ne hakaretleri var İslam'a. Bir Allah düşmanını sevdiğiniz için Azrail gelince de atam kalk mezardan kurtar dersiniz artık 🤣🤣 - +1 yıl
@eren3727 🤣🤣🤣 bunu dışarda söylersen sana bir tarafı ile gülerler 🤣🤣🤣 Laik kafalının biri yurtdışına çıkmak için uçağa binmiş. Yanına da Çinli bir Turist denk gelmiş. Çinli çıkarmış tarih kitaplarını her ırkın Kahramanlarının yazdığı mektupların çevirisini okumaya başlamış. Sonra laik kafalıya demiş ki sizin atanız Fatih Sultan Mehmet Han'ın yazdığı çok meşhur bir yazı var. Ben eski Türkçe bilmiyorum. Bana atanın yazdığı bu yazıyı okur musun demiş. Bizim laik de ama bizim atalarımızın yazdığı yazıları biz okuyamıyoruz ki çünkü bizim alfabemiz değişti demiş. Çinli basmış kahkahayı. Kendi kültürünüz varken Batı'nın yazı kültürünü alırsan okuyamazsin tabi demiş. Dünya tarihinde sadece siz Türkler atalarınızın yazdığı hatırları okuyamıyorsunuz ve bununla da övünerek aşırı komik oluyorsunuz demiş 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@eren3727 @tayf_ sevgili arkadaşlar atanız neden bu vatan topraklarını lozanda sattı hiç düşündünüz mü 🤣🤣🤣 şimdi siz buna inanmazsınız diye Lozan ile kapak yapayım size 🤣
Lozan anlaşmasının 128. Maddesine bakalım:“Türk hükümeti, Britanya Imparatorluğu, Fransa ve Italya hükümetlerine (düşmanlarımıza) (…) abideleri muhtevi olan arsaları ayrı ayrı ebediyyen terk etmeyi taahhüt eder.”
Ne demek bu toprakları ebediyyen, yani sonsuza kadar, Ingiliz’e, şuna buna vermek? Soruyorum: Bizim şehitlerimizin de kanlarıyla sulanmış bir toprak parçasını emperyalistlere sonsuza kadar bırakmayı taahhüt etmek de dahil midir Lozan zaferine? Kafanıza vura vura öğreteceğiz size gerçek tarihî 🤣🤣🤣 - +1 yıl
- +1 yıl
@eren3727 sana tek soru. Şimdi diyelim ki Yunanlılar ülkeyi işgal etti. Geldiler senin gözünün önünde anana bacina tecavüz ettiler. Sonra da öldürdüler. Senin atanda askerlerle bunları ülkeden kovdu diyelim. Daha sonra senin Atan Yunanlılar Asil millettir diyerek Yunanlılar ile balo düzenleyerek dans ederse sen bu adamı hâlâ ata olarak mı görürsün 🤣🤣🤣🤣 www.google.com/search
- +1 yıl
@eren3727 Türk cogucugu artık arap cölleri için kan dokmuycektir🤣🤣🤣 nasıl Türksün lan sen çakma Türk 🤣🤣 bu söz ne demek biliyor musun? Mesala şimdi senin elinde 100 dönüm arsan olsa. Biri gelip senin arsamı işgal edip senin elinden bu toprağını alsa ne yaparsın? Aman canım zaten Araplardan kan dökerek canımı ortaya koyarak almıştım bu arsayı alın sizin olsun mu dersin çakma Türk 🤣🤣🤣 yoksa gerçek bir Türk gibi benim olanı elbet gün gelecek sizden geri alacağım diye intikam yemini mi edersin. O Arap toprağı dediğin yerlerde benim Müslüman Türk ecdadımın kanı var. O toprakları benim atalarım yıllarca valiler ile yönetti. Tuna nehrine kadar bizim olan topraklarım hepsini geri alacağız. İntikam Yeminimiz var. Siz batı özentisi çakma Türkçülerden değiliz biz. Bizden alınan topraklardan asla vazgeçmedik geçmeyiz. Çakma Türk seni.
https://youtu.be/p2PyEYakKwA?si=gSc9BIKPOWnPbNfK - +1 yıl
@eren3727 Kemalizm= İslam'ın âleminin başı olmak varken. Avrupa kapılarında dilenci olmaktır.. Siz sonradan türeyen çakma Türkler dilenciliğe biz İslâm âleminin liderliğine göz dikmiş durumdayız. Arap kardeşin dediğin hiç biri benim kardeşim değil. Biz ehli sünnet Müslüman Türkleriz. Onlar ise Vahabbiller. Atam Yavuz Sultan Selim Han nasıl girdiyse o topraklara yine gireceğiz. Bizim olanı geri almadan dönmeyiz biz gerçek Türkler. Siz çakma Türkler gibi aman savaşmayalım. Bizim topraklar sizde kalsın yeter ki yurtta barış dünyada barış olsun. Bize bu kalan topraklar yeter kalp kalp diye yumuşamayız. Biz Türkler cihan hakimiyeti için doğmuş bir milletiz. Hedefimiz kızıl elma. Siz çakma Türkler yüzünden 1923 ten bu yana yüz yıl boyunca tek karış toprağımızı geri alamadık. Bak Erdoğan'ı beğenmez millet ama adam yüz yıl sonra İlk defa Türkiye'ye toprak kattı. Suriye'den tampon bölge diyerek Toprak aldık. Bunlar daha başlangıç. Sırada Musul ve Kerkük var. Türkiye Erdoğan'dan sonra gelecek lider ile şahlanış yapacak.
- +1 yıl
@eren3727 Rusya'da Ukrayna'dan Herson bölgesini aldı. Neden Rus haritasında Herson bölgesi görünmüyor
Senin atanın lozanda Yunanlılara sattığı adaları da katacağız al sana harita. Her şeyin zamanı var. Biz sadece zamanını bekliyoruz haritalarımız çoktan hazır bizim..
https://youtu.be/rvmlEOAK2Wg?si=WlbV8WoyzBOIIoMV - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@eren3727 Atatürk’ün babası Ali Rıza Bey’in bilinen bir fotoğrafı yoktur. 1876’da Selânik’te kurulmuş Asakir’i Milliye Taburundaki gönüllü subaylardan birinin Atatürk’ün babası olduğu öne sürülmüştür. Ali Rıza Bey olduğu iddia edilen fotoğraf işte bu subaya ait resimdir. Bahse konu fotoğraftaki kişinin kim olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Atatürk’e babası Ali Rıza Bey’e ait olduğu iddia edilen resim gösterildiğinde “bu bizim peder değildir” dediği bilinmektedir. https://www. malumatfurus. org/fotografin-ataturkun-babasi-ali-riza-efendiye-ait-oldugu-iddiasi/ bu adamı yıllarca Mustafa Kemal'in babası diye kakaladılar tarih kitaplarında niye 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@eren3727 www.malumatfurus.org/.../ hayati yalan olan atanın yanına gidersin inşallah ölünce 🤣🤣🤣
- +1 yıl
- +1 yıl
Biz Arap değil İslam seviyoruz kardeş sizin atanız gibi İslam düşmanı değiliz. Camileri ahır yapan senin atandı. Allah düşmanı vatan hainlerini seven siz oluma araştırma nedir bilmeyenle bilgsizlersiniz 🤣
belgelerlegercektarih.com/.../ - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@eren3727 ben eskiden senin gibi koyu bir Kemalist idim. Belki inanmazsın ama evinmde Atatürk resmi asılıydı. CHP nin mitingine bile kafamda CHP şapkası ile katıldım. Atatürkçü düşünce derneğine yazıldım üniversite sınavına hazırlanmak için hatta arkadaşım bana gökten indiği sanılan videosunu indirdiğinde dili sürşmüştür ya da başkası yazmıştır o yazanı o an okumuştur diye savunma yapmıştım. Fakat belgelerle gerçek tarih okuyunca kim dost kim düşman daha iyi anlamış oldum. Mesela en basitinden sana soru. Yıllarca Vahdettin Han'a hain dediler. Niye bugün İlber Ortaylı da dahil hiç bir tarihçi Vahdettin vatan hainiydi demiyor? Şimdi ben bütün tarihçilere mi inanayım yoksa Mustafa Kemal'in kendi uydurduğu tarihe mi? Mesala Mondros ateşkes antlaşmasını kim imzaladı? Mustafa Kemal'in kankası Rauf Orbay. Şimdi sana soru. Onun attığı imza yüzünden ülkem işgale uğradı. Ben istifa ederim yine de imzalamam demedi. Onu bırak bir de İngilizleri övdü. Peki savaş bitince sen cumhur başkanı olsan bu adamın kellesini almaz mısın? Mustafa Kemal neden alamadı? Hatta alamayı bırak aferim koçum der gibi neden başbakanlık verdi?
- +1 yıl
18 Mart 1915 o zamana kadar gorulmus dünyanın en büyük zırhlı donanması cannakle boğazını gecip İstanbulu isgal etmek için 700 bin den fazla asker ile cannakleyi gecmeye çalışmıştır ancak donanma ile canakkaleyi geçemeyegini anlayan ingiliz isgal orduları Gelibolu yarimadasinin farklı bölgelerine çıkarma yapmaya karat verir burada başarılı olamayan türk subay ve komutanlar çepeleri teker teker kaptirmis gelibolunun kıyı şeridi isgal edilmistir mustafa kemali arayan alman komutan durum hakinda görüşünü sorar mustafa kemal görüşümü size daha önce belirtmiştim der alman komutan nasil bir önlem almayi dusunursunuz der ❤Atatürk bundan sonraki tek önlem tüm kuvvetlerin benim emrine verilmesidir der alman komutan gülerek çok gelmezmi der mustafa kemal az gelir der ve telefonu kapatır ve düşman Gelibolu ve cannakleden atirlir mustafa kemal Anafartalar kahramanı unvanını burada almıştir❤
- +1 yıl
@eren3727 yav arkadaş sana bir soru askeriyede rütbe sırası nedir? Yukardan aşağıya inelim: Maraşel, genel kurmay, or general, kor general, tüm general, tuğ general sonra Albay gelir. Mustafa Kemal dediğin adam Çanakkale de sadece Albay. Çanakkale paşalar savaşı diye geçtiği için sen yurtdışında Çanakkale Savaşı'nda Mustafa Kemal paşa dersen uluslararası bütün tarihçiler sana güler rezil olursun. Hadi onu geçtim. Çanakkaleye katılan Türk komutanlar kimlerdir desem sana. Neden sadece Mustafa Kemal ismini söylüyorsunuz? Neden diğer komutanlar öğretilmedi okullarda bu adamlar paşa oldukları halde? Bunu bir düşün bakalım
- +1 yıl
@eren3727 14 Kasım 1918 günü, bir gün önce İstanbul’a gelip Pera Palas’ta ikamete başlamış olan yav Paşa, İngilizlerin Daily Mail Gazetesi’nin muhabiri G. Ward Price ile görüşür. Price, Pera Palas’ta yaptığı görüşmeyi hatıralarında şöyle aktarıyor: “M. Kemal, yapmak istediği bir teklif için Britanya resmi makamlarıyla nasıl temas edeceğini” bildirmemi rica etti.
“Bu harpte yanlış cephede savaştık, dedi, eski dostumuz Britanyalılarla asla kavga etmek istemezdik… Biliyoruz, partiyi kaybettik… Anadolu’nun Müttefik Devletler tarafından işgal edileceğini tamamen biliyordum… Bu topraklar üzerindeki bir Britanya idaresinden o kadar hoşnutsuzluk gösterilmemesi gerektirEğer İngilizler Anadolu için sorumluluk kabul edecek olurlarsa Britanya idaresinde bulunan tecrübeli Türk valileri ile işbirliği halinde çalışmak ihtiyacını duyacaklardır. Böyle bir selahiyet dâhilinde hizmetlerimi arzedebileceğim münasip bir yerin mevcut olup olmayacağını bilmek isterim…” Türk Tarih Kurumu‘nun çevirtip bastığı bir kitaptan alındı bu çarpıcı sözler.
Kaynak: Price’ın Extra-Special Correspondent (Çok Özel Yazışmalar) adlı kitabından (1957, sayfa 104) aktaran; Gotthard Jaeschke, Kurtuluş Savaşı ile İlgili İngiliz Belgeleri, Çeviren: Cemal Köprülü, Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 1991, sayfa 98. - +1 yıl
@eren3727 farkettiysen ben kaynak veriyorum sayfa veriyorum sen tek bir kaynak dâhi vermeden yazıyorsun. Yalan söyleyen tarih utansın. Aç bir MEB onaylı İngiliz tarih kitabını bugün. Bak bakalım yapılan savaşlar sonunda neden antlaşmaların belgeleri yer almıyor kitapta? Ya da neden bütün maddelerini yazmıyorlar kitaba? Neyi saklıyorlar bunu bir düşün
- +1 yıl
@eren3727 çakma Türk niye Atatürk'ten başka komutanların Kahraman unvanlarını bilmiyorsun bunu sorgula diyorum. Hâlâ İngiliz ajanını anlatıyor bana. Mustafa Kemal tarih sahnesine çıkmadan önce Osmanlı haritasına bak. Mustafa Kemal Tarih sahnesine çıktıktan sonra kalan haritaya bak anlarsın zaten ne kadar toprak kaybedildiğini. Mustafa Kemal, Osmanlı ve Halifeliğe son vermek için Ordu içindeki İttihat ve Terakki cemiyeti tarafından paratılan bir ajandı. Niye tarih sahnesine Abdülhamid Han'a darbe yapan ordu, Yahudilerin merkezi olan Selanikten geldi? Ve niye senin Atan, Abdülhamid Han'a darbe yapan bu ordunun içinde kol ağası olarak tarih sahnesine çıktı? Git adam akıllı tarih öğren
- +1 yıl
@eren3727 Çanakkale de Anafartalar Kahramanı olan Atana niye lan sattı Çanakkale Topraklarını lozanda çakma Türk çakma müslüman. Al sana Lozanda nasıl sattığının belgesi. Git adam akıllı lozanın tüm maddelerini oku sonra küfret millete. Lozan anlaşmasının 128. Maddesi: “Türk hükümeti, Britanya Imparatorluğu, Fransa ve Italya hükümetlerine (düşmanlarımıza) (…) abideleri muhtevi olan arsaları ayrı ayrı ebediyyen terk etmeyi taahhüt eder.”
Ne demek bu toprakları ebediyyen, yani sonsuza kadar, Ingiliz’e, şuna buna vermek? Soruyorum: Bizim şehitlerimizin de kanlarıyla sulanmış bir toprak parçasını emperyalistlere sonsuza kadar bırakmayı taahhüt etmek de dahil midir Lozan zaferine? Çakma Türk
- +1 yıl
İrticaya geçiş yok yaşasın laik cumhuriyet yaşasın Mustafa Kemal Pasa!
17 Yorumla- +1 yıl
Hiç düşündün mü Mustafa Kemal neden 1923 ten 1938' e kadar millete seçme hakkı bile tanımadı? Neden hiç seçim yaptırmadı? Hiç düşündün mü Ezanı Türkçe okuyalım mı millet ne dersiniz diye millete refarandum yaparak sormadan zorla Türkçe dinletti? Fatih Sultan Mehmet Han Bizans'ın elinden İstanbul'u aldıktan sonra artık Ayasofya'da Çan sesi değil ezan sesi duyulacak. Çünkü İstanbul artık Hristiyanların değil, Müslüman Türklerindir. Diyerek onun cami yaptığı Allah'ın evini müzeye çevirerek mini etekli şortlu kadınların Allah'ın evine girmesini sağladı? Dünyada kendisi ile çelişen tek Anayasayı neden senin atan hazırladı sadece? Mesela anayasasın ilk 4 maddesinde şöyle bir ifade var: Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik sosyal bir devlettir. Buraya kadar sorun yok. Sonra aynı anayasa diyor ki : ilk 4 madde değiştirilemez. Değiştirilmesi teklif dâhi edilemez. Bu ne perhiz bu ne lahana. Ülke nüfusunun tamamı bir olup dese ki biz Sosyalist rejime geçmek istiyoruz çünkü anayasada sosyal ifadesi de var. Ama tüm halkın yüzde yüzü sosyalist rejime geçmek istese bile geçemez çünkü bir kişi rejim değiştiremezsiniz. Teklif dâhi edemezsiniz diye kare vermiş. Ee nasıl demokratik devlet oldu ozaman senin yaşasın Cumhuriyetin?
- +1 yıl
1. Cumhurbaşkanını TBMM seçmiştir. 2. Ezanın türkce okunmasına yobaz arap sevicileri haric normal türk halkı karşı çıkmamıştır.3 atatürk caminin eski olduğu biliyordu bu nedenle müzeye çevirdi şu an ayasofyanin bagzi yerleri dokuluyor anladinmi neden müze olduğunu?4. ülke nüfusunun en fazla 100%80 sizin kafadan yani öyle birsey olamaz 5. Ülkeyi kuran kuralari koyar. Baska sorun varsa alabilirim
- +1 yıl
Halk karşı çıkmadı ise neden çok partili hayata geçtikten sonra CHP yi hiç iktidar yapmadı aynı halk 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Sana belgelerle atanın gerçek yüzünü gösterirsem ağlarsın 🤣🤣🤣
+1 yılBu ülkeye en çok zarar veren kesim chp ve sol zihniyettir.
010 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılAllah'tan daha adaletli hangi varlık olabilir ki?
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası