Esenlikler dilerim, Ben bunu anlamıyorum Türküm doğruyum çalışkanım demek niye birilerini rahatsız etsin ki, Madem rahatsız olanlar var sınır kapısı orada zaten.

Esenlikler dilerim, Ben bunu anlamıyorum Türküm doğruyum çalışkanım demek niye birilerini rahatsız etsin ki, Madem rahatsız olanlar var sınır kapısı orada zaten.

"Öğrenci andı ya da Andımız, Türkiye'deki ilköğretim okullarında 1933-2013 yılları arasında her sabah öğrencilere bir tören ile okutulmuş olan bağlılık yeminidir.
Türkiye Cumhuriyeti'nde ulus devletin değerlerinin vatandaşlara aktarılması ve içselleştirilmesinin bir aracı olarak işlev görmüştür. Metin, 1933 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından yazıldı. İlk defa 1933 yılının 23 Nisan kutlamaları sırasında bizzat kendisi tarafından Ankara 'da bir törende toplanan çocuklara hep bir ağızdan söylettirildi.
Türkiye'de bu yemin metninin bir tören ile öğrencilere okutulması, ulusal değerleri yücelten bir eğitim anlayışının bir parçası olarak değerlendirilmiştir" Kaynak Wikipedia
https://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tuncdemir/amerikada-bir-nazi-rejimi-kurulur-mu,17232
Amerikayı Türkiye olarak oku.
akp genelde "kuşa bak kuşa" politikası uyguluyor. Sembolik bir şey yapıyor. Eski Atatürk dönemine ait ufak ama sembolik bir şeye darbe vuruyor. Muhalif cephe onunla meşgul olurken onlarca büyük adımla cumhuriyeti temelinden dinamitliyor. Bir adım geri iki adım ileri taktiğini uyguluyor.

en basit AKP 2003 yılında "Polis teşkilatında türban serbest olacak" dese neler olurdu? Kıyamet kopardı. Ama 2014 yılında yaptığında kimse ses çıkarmadı. Çıkaramadı. Hatta öncesinde devlet dairelerinde türban serbest olurken "ordu ve poliste türban olmayacak" deniliyordu ama devlet dairelerinde serbest olduktan bir ya da iki sene sonra Poliste ve orduda da türban kabul edildi.
Şimdi halifelik gündemde. Bir ya da iki sene sonra halifelik de gündeme gelir. Araplar gülermiş, kimse tanımazmış, geçin bunları. Halifenin kim olacağı da belli zaten. Kitlesi onu halife kabul etsin yeter ki ederler de. Kitlesini de tüm islam alemince halife olarak kabul edildiğine inandırır.
Bulunduğum yer akpnin kalesi bir yer. Valla adamlar 2024'te hilafete, 2029'da da şeriata geçileceğine o kadar eminler ki. Ordu müsaade etmezmiş. Orduyu hala 1960 darbesini yapan ordu sanıyorlar.
https://www.youtube.com/embed/hd_qaaMyDO4sakallı celalin dediği gibi Türkiyede aydınlar doğuya "bence arabistana" doğru giden bir gemide batıya doğru koşturarak batılılaştıklarını sandılar.
Devrimci cumhuriyetimiz ölü olarak ele geçirilmiştir.
Turkluk lafına alerjisi olanlar yönetimde başka bir ülkede buyapidaki iktidarı iktidarın ilk seçimlerde düşürürler bizde halk karini zararını bilmeyen cahil halk
Ataturk ismi rahatsiz etmistir birilerini neden olcak..
Cevap
11Cevap
Bence kaldırılmaması lazımdı
Çünkü yalan onların hangisini gerçek hayatda yapıyoz ve ya yüzde kaçımız yapıyo 😁😁😁 bende türküm doğruyum çalışkanım büyüklerimi sayarım küçüklerimi severim bunlara katılmıyorum ama ne mutlu terküm diyene bu sözü severim😂😂😂
En büyük cim bom😂😂😂
Ne saçmalıyorsun
Saçmalayın sensin andımız önceki nesiller için geçerli şimdiki nesil için değil hani nerde doğru çalışkan saygılı nesil
Yeni ni andımız yazmak lazım mesela türküm estetikliyim dolgum var çalışmam saygı sıfır gibi gibi 😂😂😂
Neyyy gyjfuhtjf hay Allahım siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya bu nasıl bir düşünce İçki diye gül kolonyası falan mı içtin ne yaptın
😂😂😂 biraz öyle su içip kafayı buluyorum andımızı okumak için haketmemiz gerek diyorum okuyup kendimizi kandırmayalım orada bahsetdiği gibi türk kalmadı pek
Kızma ya şaka yapıyorum sadece 😁😁😁
Sen her sabah evden çıkarken okuyabilirsin andımızı😂😂😂
Olum ne içiyon lan sen git tedavi gör
Herkes Türk değilde ondan. Kimsede Türk olmadığı halde Türküm demek zorunda değil. Örneğin Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarımıza Almanım , doğruyum gibi şeyler söyletseler onlarda tepki gösterirdi.
Türk kimliğinden rahatşıj oymuşlay ama bu kimlik Türk cumhuriyetinin vatandaşını şimgeler bunlaya geyde anlat ama anlamajlay
Ne kadar yasak olmasa
Türküm doğruyum çalışkanım
Ne mutlu türküm diyene
iyi ki kaldırıldı ırkçı ifadeler faşist ifadeler
Vtjfyjf bişi mi kullanıyorsun
Bende anlasam keşke.. etnik kökeni farklı insanımız çok ondan herhalde ama ne olursa olsun andımız kaldırılmamalıydı istemeyen okumasın
Askeri dayatma tarafından getirildiği düşünülen andımız askeri vesayet kaldırıldı bakın görün amaçlı kaldırıldı diyebilirim.
Herkes Türk değil de ondan. Kimsede Türk olmadığı halde Türküm demek zorunda değil. Örneğin Bulgaristan'da yaşayan Türk vatandaşlarınıza Bulgarım , doğruyum gibi şeyler söyletseler onlar da tepki gösterirdi.
Kürdüm, doğruyum, çalışkanım. ✌️
Ne mutlu Kürdüm diyene! ✌️
Cfhbfujf Amcaoğlu onu gizliden çıkıp söyle
Herkes Türk degil cunku bu ulkede.
Türkiye sınırlarında yaşıyan herkes Türktür net 2024 yılındayız hala bunu algılamaya beyin fonksiyonların kapalı Mı?
Ne alaka bir ülkenin topraklarına ayak basınca ırkı mı değişiyor insanın? Faşiştsin birde kendini akıllı sanman daha komik.
Fransa da yaşıyanlara ne diyoruz Allahın kürdü?
Kendimi aklı saymıyorum ama sende ıq yerlerde zaten, faşiştlikle ne alakası var abartma istersen.
Biz ben Kürt değilim. İki ırk nedir araştır boş yapma.
İnsanlara Kürt kelimesini hakaret niyetiyle söyleyip birde faşistlikle ne alakası var diyorsun. Boş beles insansın sadece sosyal medyada paylaşım yapıp durursun
Fbvfhf niye bu kadar içerledim kiiii oyyy kıyamam ben sanaaaa
O uygulama birdaha asla gelmeyecek, hazmedemiyorsan söyleyeyim :)
Bende sana bişi söyliyim o zaman Türkiye Cumhuriyeti her zaman Laik Bi ülke olucak hilafet gelmicek yastığına sarılabilirsin
Hilafete bende karsiyim ama sen bilirsin.
@Slalombebeğim teşekkür ederim açıklama için
Rica ederim. Anlaması kıt olanlar için aynı cümle içinde Mezopotamya ve eşek kelimesini kullanırsan anında anlayacaklardır. Bu ipucuna dikkat et
Hayirdir aylar sonra tiktokta edit izleyip gaza mi geldiniz :)
@Slalombebeğim silinen yorumunu görmedim. Ama anladığım kadarıyla birileri, milli değerlerimize sahip çıkmanın önemiyle ülkeye yabancı ülkeden gelen mensupların etki düzeyi hakkındaki kavramları çok fena karıştırıyor. Sen de ayarını vermişsin gibi görünüyor ki iyi yapmışsın. Biraz da ben el atayım.
Beri bak @ahmetcann16
Ülkede herkesin Türk olmayıp da çok kültürlü ve çok uluslu bir yapıya sahip olmasının bazı milli değerlerimizin yok edilmesi için geçerli bir sebep olduğunu zannediyorsan sen gerçekten aklını peynir ekmekle yemişsindir. Senin mantığına göre hadi o zaman herkes Türk değil diye İstiklal Marşı'nı kaldıralım. Ne dersin? Hatta herkes Türk değil rahatsız oluyor diye Türkçe dilini kaldıralım. Herkes niye İngilizce konuşmuyor. Daha rahat değil mi? Sonuçta herkes Türk değil hani... Hadi Dumlupınar Yağlı Güreşlerini kaldıralım. Sonuçta Amerikan Güreşi var olum ne gerek var başka bir güreşe değil mi? Sonuçta herkes Türk değil hani...
Akıl sağlığından ve mantığından ciddi anlamda şüphe duydum. Allah gerçekten sana hidayet, akıl ve fikir versin. Herkes Türk değil diye Andımız gibi milli bir değerimizin kaldırılma fikrini ortaya atanı da ilk kez görüyorum. Kadir Mısırcıoğlu gibi Yunan fanatiği olduğundan bile şüphelendim şu an. Beğenmiyorsan ülkeden gidebilirsin hani... Seçim senin.
Siz kafayi filan mi yediniz? Hayatinda benle iki cumle sohbetin yok baslamissin yaftalar yapistirmaya. Tekrar diyorum topluca tiktoktan edit filan mi izliyorsunuz aylar sonra kaniniz kayniyor.
@ahmetcann16 tiktoktan edit izleyerek gelmedim ne dediysem o. Cevap versene dediklerime. Niye veremiyon?
Benim dediklerimden sen o uzun cumlendeki anlami cikariyorsan sana laf anlatilmaz
Bolucu mu? Senle tartismayarak iyi yapmisim cidden, hastasin.
Oy bakalim maçan yiyorsa hadi.
Yavru muhalefet MHP ye sormak lazım bu soruyu.
Zoruna gidenin borusuna girsin. anlayan anladi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?