Ey büyük Atatürk dediğimiz içindir belkide. Atatürk'ü çekemiyorlar, Atatürk'ten hiç bir miras kalmasın istiyorlar, Atatürk gibi ölümsüz olup 80 yıl geçse bile hâlâ hatırlanmak istediklerindendir belki, kim bilir belkide Şerefsiz olduklarındandır.
"Varlığım, Türk varlığına armağan olsun." dediğimiz için kaldırıldı. "Ne mutlu Türk'üm diyene !" dediğimiz için kaldırıldı. "Ey büyük Atatürk !" dediğimiz için kaldırıldı.
Birisi kalkıyor, "Etnik kökenim Laz. Andımız'da Türk geçiyor. Ben Türk değilim. Bize özel Andımız hazırlansın." diyor. Diğeri, "Kürt'üm, Kürtçe ders istiyorum, Andımız'ı okumam ben." diyor. Kısacası; içeriden bölündük ve bu bölünmenin sonuçlarını yaşıyoruz.
Oh, ne güzel 4 eksi yemişim :D bu ülke kurulurken şu anda bulunan etnik kökenler vardı ve çoğu bu durumu kabul etti. Şimdi itiraz etmenin ne anlamı var?
Türküm demek birini rahatsız etti, sadece Andımız değil o dönem TC ibarisini de kaldırmaya çalıştı ve Ziraat Bankası’ndan kaldırdı. Ayrıca yine aynı dönem Türk Kızılayı olan soda markası Kızılay olarak değiştirildi. Türklük ayaklar altına alındı, Türküm diyene faşist denildi.
türk olmayan birine türküm deme faşistliği olduğu için. Ben türküm ama bununla asla övünmem. Övünene saygı duyarım ama kalkıpta bir başkası bana zorla ne mutlu türküm dedirtemez.
7
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bu ülkeyi Atatürk türk milletiyle kurdu ve adı da turkiye cumhuriyeti,, eğer bu ülkede yaşıyorlarsa ülkenin geleneklerine uymak zor olmamalı, biz türk olmayanlar için benliğimizden vazgeçiyoruz, onların ayak uydurması gerekirken kendini türk hisseden herkes türk değil midir
Kusura bakma ama senin atanın cumhuriyeti kurarken yaptıkları ortadayken kalkıp insanların robot gibi tek tip olmasını bekleyemezsin. Kürt ve Müslüman oldukları için öldürülen insanların akrabaları elbette atatürkü sevmeme hakkına sahip olacaklar. Eğer bu ülkede İSLAM ve diğer azınlık ırklara küfürler edilip aşağılanmasaydı ben de sana hak verir atatürk ve türk ırkçılığına saygı duyabilirdim. Sadece empati.
al işte itler kendilerini belli ediyor Türkiyede sadece Türk yok diyorlar ulan bu ülkeyi Türk milleti ve Atatürk kurdu Atatürk Türk milletine hediye etti
Andımız yazarı Türk ocaklarını kapatan Mason biridir. Ben bundan rahatsızım diğerlerinin düşünceleri beni ilgilendirmez. Bu ülkede ne idüğü belirsiz, Her önüne gelen milli eğitim bakanı and yazıp öğrencilere dayatırsa ohhhooo işimiz var demektir.
"andımız" senelerce okutuldu peki bu cumhuriyet düşmanları yetişmesini engelledi mi hayır demek ki görsel şovlar yerine içeriğe daha çok önem vermek gerekiyor
komik mi? bu ülkeyi Atatürk türk milletiyle birlikte kurdu ve ülkenin adı türkiye cumhuriyeti bu ülkede bizle yaşıyorlarsa ayak uyduracaklar, biz neden onlar için marşımızı kaldıralım