Babanızın olmadığını veya uzakta oldupunu varsayalım...
Ablanız sizden 2-3 yaş büyük... onun yaşamında riskli, tehlikeli, sakıncalı ve zararlı gördüğünüz şeyleri uyanmanın, nasihat etmenin ötesinde ablanızın istese de istemese de uymak zorunda kalacağı şekilde sert yaptırımlarla desteklenen kural ve yasaklar koyar mıydınız?
Yoksa sadece uyarır sonrasında "ne hali varsa görür" mü derdiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Erkekler Ne Diyor
kaç yaşında insana otoritemi kuracağım çok saçma.
Ne hali varsa görsün di mi ya... haklısın
yoo ne hali varsa görsün değil. tabiki gördüğüm hataları söylerim. uyarırım ama bir musibet bin nasihatten iyidir. kalanı onun yaşayıp tecrübe etmesi gereken bir şey
Hata söylemek tabi ki var arkadaşına da söyler insan hatasını... sınra kendi bilir der geçersin
koca kadının zekası yokmu? kırbaçlayayımmı kadını. ne istiyorsun kadınlar illa ezilsinmi yani?
Ben sadece soru soruyorum... bir şey istiyor değilim... kırbaç diyen ben değilim ama bu senin için bir alternatif olmadığına göre illa ki bir aşamada "ne hali varsa görsün" diyeceksin...
kardeşten bahsediyorsun. neden böyle bir şey diyeyim. ben sadece baskı kurmam diyorum.
Baskı kurmadın artık kötü şeyleri engellemek için yapacağın bir şey kalmamış... ağzınla söylemesen de bunu söylemiş sayılırsın
ya neden baskı kurayım hangi yüzyılda yaşıyoruz. erkekler illa kadınlara baskı kurmak zorundamı? istiyorsunki başında bir gardiyan olsun
Ben yüzyılı bilmem... soru soran benim sen bana soru soruyorsun..
Baskı kurmak zorunda değilsin tabi ki ama işte dediğim o ki sorumlu hissettiğin her ne olursa olsun bu sorumluluk hakimiyeti beraberinde getirir
kesinlikle katılmıyorum. her insanın özgür iradsi vardır. yapmak istediği şeyi engellemek saygısızlıktır. değil kardeşim eşim kızım bile olsa farketmez.
Tamam ben fikir beyan etmedim ki... sorumluluğun altında ise hakimiyetin altında olacak tabi ki... sorumluluğun altında olan bir kişi ise dahi üzerinde bir hakimiyetinin olmaması gerektiğini mi söylüyorsun anlamadım ki
sorumluluğum altında olması onu kumanda gibi yönlendireceğim anlamına gelmiyor. sözlü olarak uyarırsın onun haricinde yanında olursun yanlış bir tercih yapsa bile düştüğünde destek olursun. birini engellemek kısıtlamak kendi iyiliği için bile olsa yanlıştır saygısızlıktır
Sorumluluk demek yetki demektir... düştüğünde destek olmak sorumluluğu altında olmak demek değildir.
Sorumluluk=yetki şu hayatta asla inkar edilemeyecek bir denklemdir...
Eğer biri sana "bu konu senin sorumluluğun altında ama sen en fazla tavsiye verebilirsin başka da yetkin yok" diyorsa bundan daha büyük bir yüzsüzlük olamaz...
Düştüğünde yardım etmek o kişinin sorumluluğun altında olması demek değildir. Komşu da düşünce yardım ederiz; imkanımız dahilinde yardım ederiz... sorumluluğun altında ise düştüğünde kendin düşmek pahasına onu oradan kurtarmaya MECBUR hissedersin.
bahsettiğimiz şey bir firma yönetimi değil bir insanın özgür iradesine müdahele etmek. söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. bir kadın olarak bunları söylemenede şok oluyorum
Hepsinde bu kural geçerlidir... hem sözün geçmeyecek hem sorumlu olacaksın diyen biri varsa muhtemelen hayatta duyup duyabileceğin en büyük canım yerine koyma cümlesidir bu...
Ben sana erkek veya kadın mevzusu açmış değilim.
Her kimden sorumlu isen onun üzerinde otoriten olması senin en doğal hakkındır diyorum...
Sen erkek de olabilirsin kadın da olabilirsin fark etmez...
Şimdi burada çok rahatlıkla "ablam neden sorumluluğum altında olsun ki, kendi kararlarını kendi verir ve sonuçlarına da katlanır" deseydin zaten ben hiç bu konuyu hiç uzatmazdım zira makul mantıklı bir fikir olurdu...
Ama erkek olsun kadın olsun "bu kişi benim sorumluluğum altındadır ama üzerinde kontrol kurabileceğim anlamına gelmez" diyorsa bir insanın kendisi için söyleyebileceği en saygısız ifadeyi kullanmış demektir, ya kullandığı kelimelerin ve atıfta bulunduğu kavramların anlamını bilmiyordur ya da kendine saygısını sıfırlamıştır
arkadaş senin gerçekten sorunların var. sorumluluğum altında olmayan insan ölse bile umrumda olmaz. sorumluluğum altında olan kişi ise benim uyarıma ramen kendi yapmak istediğini yapmaya devam ediyorsa bu onun hakkı ve özgür iradesidir. değil bir kardeşin ; annenin babanın bile buna hakkı yoktur. neyin felsefesini yapıyorsun. yok sorumluluğun altında ise otorite kuracaksın vsvs bigeç lütfen hangi devirde yaşıyoruz ne otoritesi?
Sorumluluk=yetki (otorite) denkleminin geçerli olmadığı hiçbir ilişki biçimi yoktur; bunun elbette ki hiçvir koşulda hiçbir istisnası olamaz...
Tabi sorumluluk kavramını çok da bilmiyorsun...
Komşun ölse umurunda olmayacak mı? Sokakta biri ölse umurunda olmayacak mı?
Sorumlu demek senden bu konuyla ilgili hesap sorulabilmesi demek...
Sen gerçekten bu kavramları bilmiyorsun sanırım...
tabiki komşum ya da sokaktan birisi öldüğünde umrumda olmayacak. beni zerre ilgilendiren bir konu değil.
sorumluluk tabiki sana yetki verir. ama yetki dediğin şey otorite hatta senin istediğin şey otorite değil direk baskı koymak kısıtlamak. bu sorumluluk değildir. diktatörlüktür. bilmiyorsun bilmiyorsun yazıp durmuşsun. ben senelerdir binlerce insanın sorumluluğunu taşıyarak çalışıyorum. en minikte bir baskı kurmadan yapıyorum bunu. tek bir sorunda yaşamadım. asıl sende kavramlar çok kısıtlı hepsini birbirine karıştırıyorsun
Bu kavramlar sende çok oturmuş değil belli ki... ya kavramlarla sorunun var ya da ruhunda meriçlik :) neyse şaka şaka...
Sorumlu olmak demek her türlü sorumlu tutulabilir konumda olmak demektir; elin taşın altında demektir ve elini o taşın altından çıkaramazsın demektir.
Sorumlu olmadığın kişi ölse de umrunda olmaz diye bir şey yok ama sorumluluğun altında olmayan kişi öldü diye kimse gelip sana "senin ihmalin yüzünden öldü" diye hesap soramaz; onun ölmesine üzülebilirsin, ölmesin diye bir şeyler de yaparsın ama bunu engellemek için kendinden ne kadar fedakarlık yapacağın senin bileceğin iştir...
Ama sorumluluğun altındaysa öyle değil. Öyle veya böyle yanlış şeyleri, tehlikeleri önlemek senin görevindir...
Diyelim ablan kötü birileriyle arkadaş; tek yetkin uyarmak ise başına bir şey geldiğinde sadece üzülmek veya onu kurtarmaya çalışıp çalışmamak bu konuda kendini ne kadar riske atacağın senin bileceğin iştir...
Ama eğer sorumluluğun altında ise gerektiğinde kendini de riske atma pahasına müdahale etmek zorundasın. O zaman da evvelinde tedbir alma hakkın vardır. Bu tedbiri de gerekirse onu sınırlayacak şekilde kullanırsın. Bu kadar basit
yemin ederim ömür törpüsüsün hayatındaki kişilere acıyorum :) tamam bu konuyu burada kapatalım çünkü söylediğin şeyler inanılmaz irreti geliyor bana. sana hayatında mutluluklar :)
Ha bu arada sen maalesef minimum tartışma adabına adapte olabilmiş değilsin. Bir fikir tartışması tartışanların kişiselliklerinden bağımsız yürütülür. Sen yukarıda bir yerde "sen hem kadınsın hem de bu fikri nasıl savunursun" gibi bir şeyler söyledin... bu gerçekten feci bir şey... öncelikle sen benim kadın aleyhine veya erkek lehine bir şey savunduğum bir şey yok. Velev ki öyle bile olsa sen mavi profilinde bunun tam tersini savunma hakkın varsa ben de sana "sen hem de bir erkek olarak nasıl olur da bunu savunursun!" diye bir kişiselleştirme yapmıyorsam, ve senin erkek olmana rağmen "hem sorumluluk altına girip hem de yetki sahibi olmama" durumunu kabullenme fikrini savunmanı meşru bir hak olarak görüyorsam ve yqdırgamıyorsam senden de aynı saygıyı beklemek hakkım olurdu... olurdu diyorum çünkü zannettiğin şeyi savunmuş bile değildim
Banane abi napıyorsa yapsın kendi hayatı kendi kararı ben sadece sözlü uyarı yaparım zamanı gelince demiştim derim. Ablam var bu arada.
Bunu böyle demeyen erkek psikopat veya kötü erkek midir?
Çok sert kurallar koyarım zamanında koydum mecbur bıraktı
Takmasaydı?
Hele takmasın canını çok yakardım ne de olsa üvey ablam
Öz ablan olsa? Yine de iyiliği için canını yakar mıydın?
İyiliği için yapardım sonda hak verirdi bana biraz daha yak derdi isterdi
Anlamadım
boş ver
Gerekirse çok sert kısıtlarım
Takmasaydı seni?
Canını yakardım biraz
niye karışıyım ki cocuk mu
Tabiki bazi durumlarda sart
Yaşı büyük ve ona raümen istese de çıkamayacağı kurallar koyup uymak zorunda bırakabilirsiniz
Sorun ney detaya girermisin
Soru sordum sorun belirtmedim
Ozaman cevap net evet
Dayak dışında çareler tükenirse?
Dayakmi atiyor kardesin sana
Yok... ben sana sordum
Dayak yanlis dayak dogru bisey degil
Başka çare kalmamış...
Ya dayak ya ne hali varsa görsün demek arasında kalınca ne yaparsın?
Dayak yok dayak, konusarak
Ya neden konuyu uzattığını anlamadım... işte konuştun ve sonuç alamadın diyorum... yaşı da büyük seni takmadı sallamadı...
a-konteollü şekilde canını yakmak
b- yapılacak bir şey yok, ne hali varsa görür ben diyeceğimi dedim
Konuşma zaten başta denenecek elbette... o denenmiş hiçbir sonuç alınmamış hatta ablan konuyu açmayı bile kabul etmiyor... benim hayatım sen karışamazsın seni ilgilendirmez demiş
Kontrollu sikki guzel sevdim
Konu şu ki benimkinin ablaları ondan izin almadan tuvalete bile gidemiyor neredeyse
Seninki derken esindenmi bahsediyosun
Peki ya sen, sende oylemisin
İzin almadan yani
Daha yeniyiz işte...
Babaları öldüğünde çocuk 18-19 yaşlarında ablaları 21 ve 23 yaşlarında...
Kızların hayatı pek iyiye gitmiyormuş
Anladim, peki bu durumda sen neyapmak istiyosun
Adam iyi biri... bir kaç aylık süreçte iki ablasının da canlarını kontrollü şekilde de olsa epey yakmış... ayaklarının altına altına oklavayla vurarak dövmüş falaka mı diyorlar ona benzer bir şekilde dövmüş zarar vermeden çok fena canlarını acıtmış ve sonucunu da almış
İyi biri olma ihtimali olabilir mi? Olabilirse o iyi adam bemimkidir... ama hep söylenen şey dayak atan erkek iyi biri olamaz... ben de erkeklerin samimi fikirlerini merak ediyorum
Lutfen irtibat kuralimmi butur konular boyle herkese acik detayli konusulmaz. dogru olan ozel konusmak
?
canına okurum
Gerekirse canını da yakar mıydın?
asla, kadına şiddet olmaz bende
Nasıl okuyacaksın canına?
Ben kafama göre hareket ederim sen kimsin velet diyor...
yaşı da büyük seni takmadı sallamadı...
a-konteollü şekilde canını yakmak
b- yapılacak bir şey yok, ne hali varsa görür ben diyeceğimi dedim
Konuşma zaten başta denenecek elbette... o denenmiş hiçbir sonuç alınmamış hatta ablan konuyu açmayı bile kabul etmiyor... benim hayatım sen karışamazsın seni ilgilendirmez demiş
Evet koyardim
Yaşı sizden büyük ve sallamadı sizi... sonuna kadar gider miydiniz?
Kesinlikle cunki baba yok ortada dinlemesede dinletirdim cunki onun iyiligi icin
Kontrollü dayak?
Ablama vurmakmi asla
Başka çare kalmamış... zaten nasihat veya tavsiye işe yaramamış... dayak tüm herşeye göz yummak?
Başka çaren kalmadı, takmadı seni dinlemiyor... iki seçeneğin kaldı
Ya kontrollü şekilde canını yakacaksın
Ya başına gelebileceklere göz yumacaksın
hayir
Kurdum zaten.
Mesela neler yaptınız?
Yasak ettiğiniz şeyler var mı?
Evet
Yaşı sizden büyük ve sallamadı sizi... sonuna kadar gider miydiniz?
Mesela son çare olarak canını yakar mıydınız?