Günaydın. Öncelikle mülteci taraftarı değlim, bunu belirteyim. Her Türk vatandaşı gibi mültecilerin güvenle ülkelerine dönmelerini istiyorum. Fakat Türklerin Suriyeliler ile ilgili bildiği bir yanlış algıvar. Buna misconception diyorlar. Genelde insanımız "Suriyeliler savaşmadan buraya geldiler. Ülkeleri için savaşmayıp vatanlarını terkettiler. Biz olsak savaşırdık." diyorlar. Ancak şöyle bir şey var ki 12. ci yılını geride bırakan Suriye İç Savaşı bir dış savaş değil iç savaştır. Daha çok bir proxy war'dur, yani vekâlet savaşı. Şimdi Suriyeliler sivil, yaşlı ve çocuk ayırmaksızın herkesi bombalayan Esad'ın safında mı savaşsın, Halep'teki bütün fabrikaları yağmalayan Özgür Suriye Ordusu safında mı savaşsın, insanların kafasını keserek katleden IŞİD'in safında mı savaşsın, yoksa Amerika'nın kuklası olan PKK/PYD'nin safında mı savaşsın? Bu durumda Suriyeliler hangi safta savaşırsa savaşsın yine suçlular bir şekilde. Suriye'de devlet ve adalet denilen bir şey kalmamış. Ben kendi vatandaşımla savaşmam diyen Suriyeliler savaşı reddedip asker kaçağı durumuna düşmüş. Kimisine de bu zor gelmiş olabilir. Yani demem o ki, ben bir Suriyeli olsam ben de savaşmazdım, nere güvenliyse oraya kaçardım. Ancak şu da var ki, Suriye'de savaş büyük oranda bitti ve Suriyeliler artık vatanlarına geri dönebilirler.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Güzel özetlemişsiniz ancak suriyelilerin başta ışıd e karşı savaşması lazımdı. Kendi görüşüne göre de Esed ya da Esedin karşısında durmaları gerekirdi. Hadi savaşmadı, kaçtı diyelim. Gittiği yerde misafir gibi durması lazım. Hepsi için söylemiyorum iyi insanlar da var aralarında ama bir kısmı gerçekten şımarıklık yapıyor ülkemizde.
Devletlerinin safında savaşsınlar tabiiki, Allah muhafaza bizde olsa devletimizin safında durmayacak mıyız?
Memleketlerine dönmeyen 20 li yaşlarda suriyelilere soruyorlardı, neden gitmiyorsunuz? Askere alınmamak için diye cevap veriyorlardı, boşuna şuraya kadın, çocuk fotoğrafı yapıp demogoji yapma.
Bir de birleşmiş milletler çadırlarını gösteriyor, tecavüz edilerek öldürülen Türk çocuklarını gösterelim mi?
Kaldı ki bize ne mk kimle savaşıyorlarsa savaşsınlar, ülkelerine dönsünler.
Ama biz de ülke olarak onların devletlerine karşı savaştık. Erdoğan bizzat "Şu an Suriye ile savaş halindeyiz." demişti. Bu durumda biz çok yanlış bir yoldayız.
Eee yani? Onların buraya gelmesine sebep mi bu? Yanlış yoldayız o kesin, hala burada tutuyoruz.
O zaman halk olarak bu savaşa sebep olanları bizim seçmememiz gerekiyordu. Biz de suçluyuz.
Savaşa sebep olan Türkiye mi? Nasıl bi kafa bu?
Devletinin yanında durmayan suriyeliler, güçsüz kaldığı için asayişi sağlayamayan bir devlet, sorun buydu.
Daha savaşın nasıl başladığından haberiniz yok. Savaşı Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, Amerika ve İsrail ittifak ederek başlattı. Amaçları Esad'ı devirip başa İsrail ve Amerika yanlısı kukla bir rejim getirmekti. Çünkü Esad İsrail'e karşı Hamas ve Lübnan Hizbullah'ını destekliyordu. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı Tayyip Erdoğan Esad'ı İsrail'le barıştırmak istedi ama başaramadı. En sonunda İsraille bir olup Esad'ı devirmeye çalıştı ama başaramadı. Daha Suriye'de savaş tam başlamadan Türkiye'de mülteci çadırları kuruldu. Esad rejimini sevmem, babası Hafız Esad'tan da nefret ederim ama gerçekler bunlardır efendim.
Sonuçtan bahsediyorum, siz devletinizin yanında durdunuz mu? Durmadınız.
15 temmuzu hatırla çok daha ağır bir şey, halk devletine sahip çıktı, yok amerika yok israil yok şu bu, siz önce devletinize sahip çıkmayı bileceksiniz.
Sizden kasıt kim? Sanki ben Suriyeliyim. :) Farkındaysan FETÖ TSK'nın genelkurmay başkanı İlker Başbuğ'u içeri atarken ona terörist muamelesi yapmışlardı. Hatta bazı AKP'liler oh ne iyi oldu demişti. O zaman neden 15 Temmuz'daki gibi bir halk tepkisi olmamıştı? Çünkü hükümet devletten daha önemliydi. :) O zamanlar Fenerbahçeliler kulüp başkanı Aziz Yıldırım FETÖ tarafından içeri atıldı diye tepki göstermişti. Bunun üzerine Fatih Altaylı, Fenerbahçe TSK'dan bile daha kuvvetli bir kurummuş demişti. Anlayın siz ne demek istediğimi.
Bizdedir iç savaş vardı kürtler bi taraftan isyan ederdi seriaticilar bi tarafdan isyan ederdi?
Onunla aynı değil.
Evet bizimki daha sidetliydi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!