Hangisini istersiniz?
Suriyeliler
Zenciler
Hiçbiri biz bize olalım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
%100 olarak siyahi Afrika'dan gelen dostlarımızı. Pek çoğu ile tanışma fırsatım oldu bir proje sayesinde.
Bir kere bu insanlar tamamen geçim ve para kazanıp ailelerine para göndermek için ülkemize geliyorlar ve yasal yollar ile burada yaşıyorlar. Birçoğu 30 yaşının üstünde ve evli yuva ve çocuk sahibi. Türk parası ülkelerinin parasına göre çok değerli olduğu için burada para kazanıp ailelerine gönderip ailelerine gelecek sağlamaya çalışıyorlar.
En önemlisi hepsi çok saygılı kibar ve gönlü geniş insanlar sadece ismen tanıştığım pek çok dostumuz bana cüzdan veya saat hediye etmek istedi. Hiçbir siyahi insanı bir şeyler satarken insanları gelin saat satıyorum diye yoldan çevirdiğini göremezsiniz saygılı bir şekilde sadece siz ilgilenirseniz satmaya çalışırlar kimseyi rahatsız etmezler.
Hepsi ailesinden uzak burada arkadaşları ile çıktıkları evlerde bekar hayatı yaşıyorlar ve ailelerinden uzak aileleri çocukları yuvaları için çalışan namuslu insanlar.
Kimsenin namusuna göz dikmezler pek çok kez kızları laf atan erkeklerden koruduklarını, kırık türkçe ile gel abla biz hallederiz diyip kadınları koruduklarını gördüm.
Kızların çoğunluğu niye zenci demiş? Neyimizi eksik buldunuz lan!!! :D
sen suriyeli misin kardeş?
Zenci degil Siyahi. Zenci dersen ırkçılıga girer. Ve evet siyahiler tercihim.
hayır ataiz akavita, abd de nigga demek yanlıştır türkiyede zenci diyebilirsin. zaten zenci siyahi ile tamamen aynı anlam intenretten bak. bide troll soru sorarsam hapse girmem demi? merak ediyomda.
Oglum manyak mısın ya, bizde biliyoruz aynı anlamda oldugunu. Kendin soylemissin Amerikalılar tarafından cıktıgını bir de. Zenci de o sozcuklerin Turkçeye uyarlanmıs hali. Istemeden hakaret içerir. Irkçı bir kelimedir, o kadar yurtdisinda yasiyoruz etrafim siyahilerle dolu biliyoruz da konusuyoruz.
Trol soru artık suç olmus bu arada.
Ben şunu demek istiyorum abd deki nigga ile türkiyedeki zenci farklı anlamlar içeriyo. Zenci ile siyahi aynı şey yani. Ama nigga ile değil. Yani siyahi ve zenci demek arasında fark yok. Zenci aşağılamak değildir ırkçılıkda değildir. Ekşi sözlükte Siyahlara zenci demek diye bir başlık var ordan bak istersen. bir tanesinin yazdığınıda şuraya yazıyım.
"son derece doğaldır ve bildiğim kadarıyla suç da değildir. amerikan filmlerinde sıkça hakaret olarak kullanılan "nigger" kelimesinin türkçe'de hakaret anlamına gelen bir karşılığı olmadığından, "nigger" yerine "zenci" kullanılır. bu da "aa, zenci hakaretmiş demek ki" diye düşünmemize yol açar. o yüzden genelde "you nigger" "seni pis zenci" şeklinde çevrilir. yoksa "zenci" kendi başına hakaret değildir. zenci zencidir. ten rengi açısından "siyah"ın eş anlamlısıdır. "
Buarada troll soru suç mu olmuş? :( ama benim geçimim trol soru.
Biz bize olalım yeter bu ne ya ülke degilde yardım vakfı gibi olduk.
Cevap
7Cevap
ALLAH kimseyi vatansız bırakmasın. Gitsinler desem vicdanım sızlıyor. Ambulansdaki yavru geliyo aklıma :(
Yıllardır bu ülkede zenciler yaşıyor ama en ufak edepsizlik etmediler. Ya suriyeliler? Ülkenin anasını ağlattılar. Üstelik zenci kardeşlerimize vatandaşlık verilmiyor bile. Zenciler kalsın suriyeliler defolup gitsin.
İnsanları etnik kökeni ile ayırmaktan zaten bir bok olamıyoruz ya, vatanıma içindeki işe yaramazlardan daha çok yarayacak kim varsa benim kabulümdür.
Zenci değil siyahi :)
abd de nigga demek yanlıştır türkiyede zenci diyebilirsin. zaten zenci siyahi ile tamamen aynı anlam intenretten bak
Sanırım soruyu soran eleman eksi attı veya bir başkası. Artık şunu öğrenin zenci Amerikalıların siyahilere karşı kullandığı ırkçı bir kelimedir. Siz zenci dedikçe bunu desteklersiniz.
kardeşim ben eksi atmadım şimdi kanıtlayayım. bak zenci ırkçı değildir kullanılabilir istersen ekşi sözlükte bir arkadaş açıklamasınıdayapmıştı :D
Ben yine de karşıyım. "çingene" kelimesi gibi inanılmaz itici geliyor bana zenci kelimesi de. Siyahi iyidir :)
Herkes vataninda olsun isterim... ama illa bir tercih yapacaksam zenciler olsun yaa
afrikali zencilerse onlaei tercih ederim ama amerikadakilerin mayasi bozulmus be
Zenci isteyen Türk kızları lütfen Kongo' ya gitsin
Biz de sizi istemiyoruz...
Suriyeliler yerine siyahilerin olmasını isterim
hiçbirinin Türkün türkten başka dostu yoktur
Siyahiler daha insancıl
Zenci değil siyahi.
nazar değmesin
Zenci değil siyahi
abd de nigga demek yanlıştır türkiyede zenci diyebilirsin. zaten zenci siyahi ile tamamen aynı anlam intenretten bak
hiçbiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar