Evlenebilir , inanç olarakda , yaşamsal olarakda herhangi bir sorun yok. Sağlık açısından sıkıntılı derler Peki bu güne kadar bir ispatı var mı? Tip dünyasında yok. Komşu kızı/oğlu varken , Gözümüz hep disarda oldu , uzaklarda... aslında böyle olduruldu. Farkında olmadık. Beşik kertmesi bizde yoktu , müslümanlar içine gizlenmisler tarafından ortaya çıktı sürdürüldü. Akrabadan olmaz dediler sağlık dediler ve bunu en çok Turkiye de yaptılar. Neden? Çünkü anadoluda bu toprakları Türkiye Cumhuriyeti ni benimseyerek yaşam süren ırklar asil di ve nesiillerin asil halini bozmak insanları birbirinden uzaklaştırmak, birbirine yabancilastirmak istediler. Bunu da çoğunlukla başardılar. Amaçları bizim ve neslimizin sağlığını korumak değildi. Bizi koparmaktı çünkü birbirimizden koparsak , yakın çevremizdeki aklı başında olan büyüklerin değil ne olduğunu bilmediklerimizin fikirlerini daha çabuk kabul edecek kendi büyüklerimizi görmezden gelecektik, çoğunlukla başardılar. Yıllardır tanıdığımız, temiz bir hayat yaşayan (iyi) olan komşularımızın herseyini bilirdik , kimseye sormaya gerek kalmazdı ama uzak durduk , neymiş efendim , o çocuk, cool değilmiş. Neymiş efendim , o kız şöyle değilmiş böyle değilmiş, bunların hepsi hikaye ve esas kriterimiz bunu pozitif görmek olacaktı. Biz komşumuzu en doğal haliyle gördük. Ama barındırdığı güzellikleri göremedik. Maalesef önemli bir çoğunluğumuz eski günler deriz. Aslında komsuluklara , akrabaliklarin bir arada keyifle oluşuna olan hasrettir içimizdeki. İnsanlar sonra çok şiddetli şekilde keşke diyorda toparlamak çok zaman zor oluyor. Akrabalardan komşulardan uzaklaştıkça, bir çok farklilikla bir araya gelen çiftler yeterli alt yapıda olmadığı için gecimsizlikler ve boşanmalar arttı. Herhangi bir dayanağı olmadan akraba evliliği sağlık sorunu diye ortaya laf atanların ve yakın çevrelerden olmaz diyenlerin amacı , aileler dağılsın. Türkiye de evlilik kurumu yok olsun , ve tüm ilişkiler evlilik dışı devam etsin. Mesele cinsel ihtiyaca gelincede yine evlilik dışı devam etsin ama bununlada kalmasın, insanlar ihtiyaçlarını sadece karşı cinsle değil hemcinsleriyde giderebilsin amacını güderek, insanoğlunun sosyolojik düzenini bozup yeni nesillerinde ortaya çıkmasını engellemek , bunu başarma yolunda ilerlerken , dünyaya gelen yeni nesillerinde asil genlerden değil, karmaşık genlerden gelerek , daha pasif bir oluşum içinde olmamızı istediler. Hedefin 12 si insanların inançlarından uzaklastirmaktı. İnançlarından ve değerlerinden uzaklaştırılan insan , insanca yasayamazdı ve bunu onlar çok iyi biliyorlardı bu sebeple bu gün fikirlerin kölesi yığınla insan görmek çok mümkün. Daha ileri zamanlarda bu kölelik umarım daha ileri aşamalara geçmez. Kendimizi toparlamak Ümidiyle hoscakalın.
Soru 3 saat önce sorulmuş ve cevaplar ya din inanç üzerinden ya da gelenek görenek üzerinden verilmiş. Hatta sakıncası olduğunun ispatı var mı dahi denmiş. Oysa aksinin ispatı dünyaca var ama kuma gömülen kafalar bunu anlamaz görnez görse de bizde öyle denerek gözardı da eder.
Bu cevap da tıp ve sağlık açısından olsun.
Akraba evliliğinin bozulmalara yol açacağı Mendel kanunları ile ispatlıdır. Basit ve çabuk jenerasyon almak için bezelyeler üzerinde denenmiş , bu deneylere göre akraba genli çoğaltmada ilk jenerasyonda aktif ve çekinik (kusurlu) gen yuzde elli çıkıyor. Bir sonraki jenerasyonda aktif gen yuzde 25e duşerken cekinik gen yuzde 75 e cıkıyor. Bir sonraki jenerasyonda ise yuzde 100 akfif ve yuzde 100 cekinik gen oluşuyor.
Bunu insanlara uygularsaniz 3 jenerasyon geriye ölümler de oldugu icin gitmeniz zor bizim sulalede bozuk gen yok kafası ve guzellemeleri başını alır gider. Ancak 2ci jenerasyonsanız çocuk yuzde 75 olasılıkla engelli dogacaktır. Bir de 3cü jenerasyonsanız ya aktif gen vardır ya cekinik gen yani aktif ama saglıklı gorunseniz de yuruyen bombasınız demektir ya da cekinik gen baskın ise o engelli birey siz olursunuz.
Konunun gerçeği şudur ki ; akraba evlilğinden doğan engelli çocuk sayısı Türkiyede illere dağınık olarak 3 MİLYON 200 bin kadar olup bunlar da hafif orta ağır engellilere sınıflandırılarak sosyal hizmetlere bağlı rehabilitasyon merkezlerinde bakım ve rehabilitasyon görmektedir. Bu kurumların elektriği suyu yiyeceği hemşire bakıcı temizlikçi doktoru vs derken bütün masraflarını devlet ( yani vergileri ile hepimiz ve sizler ) karşılıyor.
İlginç olan ise , aşkla meşkle adetle dinle vs evlenen ve ağır engelli çocukların o aileleri de eserlerinden ve bakımevine gelip bakmaktan da UTANIYORLAR ve 2 dolaşıp bir daha da gelmiyorlar devlete atıp gidiyorlar. Konu komşu ziyaretinde ise o çocuk yok devlet aldı deniyor soran olursa da.
Güzellemelerden yani kuma gömdüğünüz kafanızı çıkarın artık ve engelli çocuk üretmeyin üretilmesine de sebep de olmayın, zira varsa bir inancınız dininiz , o çocuğun vebali sizin boynunuza takılır ve bir gün de hesaba çekilirken zebaniler sorar, Allah sana ilim kul sana bilim anlattı ama sen vesile oldun diye
O zaman vereceğiniz cevabı, bu konuyu güzelleyenler ; ŞİMDİDEN HAZIRLAYIN...
@ButcherBlaviken Akraba güzellemeleri genelde dar çevre ya da mal ( ne varsa artık ) bölünmesin kız ele gitmesin ürünü pozitiflemeler içerir.
Sonra da çocuğu torunu kendileri yapmamış yaptırmamış " Allah vermiş " olur. Çok daha ilginç olan ise hayvanlar dünyasında akraba çiftleşmesi olmaz. Sürülerde engelli hayvan olmaz, olan engelli hayvan da Konjenital hasarlı yani dogum anında olur.
Bu durumda akrabasına yeltenen oturup konuşup olurlayan insanlara ne demek gerek orası işte çok karışık.
@ButcherBlaviken Rotscheild ailesi finansal bir soydur
Rothschild ailesi bilinen ve uzun bir tarihe sahip olan bir ailedir. Aile, 18. yüzyılda Avrupa çapında bankacılık ve finansal hizmetler sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Rothschild ailesi, özellikle bankacılık, yatırım, kömür, enerji, madencilik, mücevher ve sanat gibi birçok sektörde etkinlik göstermektedir. Aile üyeleri, dünya genelindeki birçok ülkede etkinlik göstermektedir. Ayrıca, Rothschild ailesi, dünya genelindeki varlıkları ve etkisiyle ekonomi ve siyaset dünyasında dikkate değer bir güce sahiptir.
Rothschild ailesi, akraba evliliği yapan bir ailedir. Bu pratik, ailenin zenginliklerini aile içinde korumak ve genetik miraslarını sürdürmek amacıyla yaygın olarak uygulanmıştır. Aile üyeleri arasında evlilikler gerçekleştirilmiş ve bu da birçok aile içi ilişkiye yol açmıştır. Bununla birlikte, son yıllarda aile üyeleri arasındaki akraba evlilikleri azalmış ve aile dışından eş alımı yaygın hale gelmiştir.
İyi de bizim millet neden bu aile türü işlere gelenekti din inançtı vs bahanelerle giriyor , konunun finansal nedeni mi var işte orası hepten karışık
@haticeeed0gannn Bu durumda senden doğanın 3cü jenerasyonn kumarına düşmemesi içiin senin kesin olarak akraba evliliği yapmaman doğru olabilir aksi durumda Mendel hesabı isabet edebilir. Önemli ve geri dönülmez hata yapmaman önemli zira sen 2ci jen oluyorsun.
Bugün Down Sendromlu gibi çocuklar doğmasının sebebi akrabâ evliliğiyse otuz sene evveline kadar bütün Doğu'nun, elli sene evveline kadar da bütün Batı'nın down sendromlu olması lâzımdı! Ya'nî hepimizin anne-babasının down sendromlu olması lâzımdı! Geçmişte akrabâ evliliği yoğunken down sendromlu, SMA'lı vb. görülmüyorken bugün yaygın olarak görülmesi; acabâ akrabâ evliliğinin hızla azalmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Âcizâne ve nâçizâne benim fikrimse şu: Akrabâ evliliğine düşmanlığın ve yakın akrabâyı evlilik bakımından kardeş gibi görmenin hızla artıyor olmasından kaynaklanıyor. Bir taş atacaksak destekli atmalı, her menfî şeyi de akrabâ evliliğine bağlamamalıyız. Başına gelince "Bu çocuğumu Allah böyle yarattı, bana emânet verdi, bu benim imtihânım." diyen münâfıklardan veyâ münâfıkça konuşan ahmaklardan olmayın. Bâzı şeylerin sebebini yanlış vakitte ve yanlış mekânda kurulan, fantezi içeren, âdâba mugāyir cinsî münâsebette arayın. Hattâ ters ilişkide arayın...
Akraba evliliği, zararlı baskın gen ve çekinik gen üst üste gelerek çakışması olasılığını artırdığından genetik hastalıkların görülmesine yol açabilir. Bunların çocuklukta görülmesi için anne ve babanın her ikisinin de en azından bir zararlı çekinik gene sahip olması gerekir. Dolayısıyla akraba evlilikleri; aynı gen yapısına sahip olan ailede, çekinik genlerin birbirleriyle karşılaşma olasılığını artıracaktır. Akraba evlilikleri aralarında kan bağı olan kişiler arasındaki evliliklerdir. Yakınlık derecesine göre en sakıncalısı, 1. derece kuzen evliliği dediğimiz, teyze, dayı, amca ve hala çocukları arasında yapılan evliliklerdir. Kardeş torunları arasındaki evlilikler ise 2. derece kuzen evlilikleri olup kalıtsal hastalık açısından daha az risklidirler.
Ama bunun dışında sosyal olarak bakacak olursak akrabalar devamlı hayatınıza burnunu sokabilir sizi darlayabilir. Eğer bunları umursamayıp el ele verirseniz neden olmasın <3
Günaydın ben hayatta evlenmem.. ama diğer insanların kararı farklı yönde olabilir Bu, cevabı değişen bir sorudur. Kuzen ile evlenmek Kuzen ile evlenmek, dünyanın birçok yerinde yasaldır. Ancak, bazı ülkelerde, kuzenlerle evlilik yasaklanmıştır veya kısıtlanmıştır. Türkiye'de, kuzenler arasında evlilik yasaldır. Ancak, birinci derece kuzenler (yani aynı anne ve babadan olan kuzenler) arasında evlilik, toplum tarafından genellikle hoş karşılanmaz. Kuzenler kardeşimiz midir? Kuzenler, aynı anne ve babadan doğmamış olsalar da, aynı aileden geldikleri için akraba sayılırlar. Ancak, kardeşler gibi aynı kan bağına sahip değillerdir. Kuzenler, genellikle çocukluklarından itibaren birlikte büyüdükleri için birbirlerine yakın hissedebilirler. Ancak, kuzenlerle evlilik, genetik hastalıklara yol açabileceği için riskli olarak kabul edilir. Sonuç olarak, kuzen ile evlenmek yasal olsa da, toplum tarafından her zaman hoş karşılanmayabilir. Kuzenler arasında evlilik düşünen kişilerin, bu kararı vermeden önce genetik hastalıklar konusunda bilgi sahibi olması önemlidir.
Dinen uygun olabilir, doğru bulmuyorum. Sadece 1. dereceden değil, 2. dereceden kuzenle evliliğin de yasaklanması lazım. Aptal, beyinsiz Türk toplumuna bazı şeyleri zorla, kafasına vura vura, kanun gücüyle kabul ettirmek lazım. Siz mal mısınız? Oooo, din uygun diyor o halde kuzenimi s**ebilirim. Sizin dininizin en çok irdelediği mevzu zaten kimi s**ebileceğiniz, kime nikah düşer, kime düşmez. Dinen caiz olsa siz ananıza, bacınıza bile hallenirsiniz. Çünkü sizde mantık yok. Din uygun mu diyor, o halde yapabilirim.
Niye evlenilmesin ki? Nikah düşüyor sonuçta, evet bizde kardeş gibi büyüdük bazıları ise tamamen nikah düşer diye belli yaşlardan itibaren mesafelide olduk. Kötü bir şey değil bu, SMA testleri artık türkiyede de yapılıyor. Akraba evliliği olmayıp birçok engelli çocuk bireyler dünyaya gelmekte ben çevremde ailede be aile dışında olanlara baktığımda şükür ki problem görmüyorum. Herkesin görüşü kendine sadece bu durumu üsteleyip işte ; yok artık kuzenle evlenilir mi oha 😵💫 kardeş deriz biz kuzene vs. Birinci kandan olmadığı sürece her birey yasal olarakta nikah kıyabilir. Dini açıdanda sakınca yoktur. Bana kalırsa evlenmeyin ama aile çevresinden ne kadar uzak o kadar rahat olur. Düşünsenize kendi genlerinizden birinin geni ile çocuğunuz olacak kendim şahsen istemem ama karşı da değilim🌸
Bizim. Ceyhan. "Tulumlu". Koyu tamamen. ayni. akrabalardan. evli oldugu. Halde. cocuklar kosup oynuyor at biniyorlar. ben. İstanbul'da. ve su an yurt disinda o kadar saglikli cocuklar gormedim... ben ve kardeslerimde onlardan. biriydik. Uzakta olsak. ama sukurler olsun. hic bir hastalik bizim etkilemiyor.. millet en Kucuk. seyde. hasta oluyor.. Sonuc. Buyuk bir yalan.. Adam ile Hava anamizdan dogan cocuklar bir biriyle evlendiler. yakin akrabaydilar degil mi? ( herkesin. dusuncesine saygim duyarim..)
(Ahzab 50﴿ DİB Tefsiri: Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.
Şindi arkadaşım, kanunen 1. derece akraban kim? Anne, baba, çocuk, eş. Peki kardeş? 2. Derece akraba. Kardeşinin çocuğu senin çocuğun ile evlenmesinde ne mahsur var. Sorun şu! Eskiden köylerde 5-6 nesil öncesine gidildiğinde, aynı dedenin torunlarının yaşadığı bölgelerdi. Haliyle üst soy bakımından anne tarafından da baba tarafından da akraban ile evlenmiş oluyordun. Böyle olduğunda kalıtsal hastalıklar ve genetik sorunlar nedeniyle çeşitli rahatsızlıklarla doğuyordu çocuklar. Fakat, örnekle, biri kız, diğeri erkek iki kardeşin eşleri farklı köylerden, farklı illerden... Yani iki kardeşin eşlerinin üst soy bakımından uzak akrabalık imkanı yok. Yahu ne mahsuru olabilir?
Müge Anlı çok bilmiş görünen ama son derece sığ ve basit birisi. Öyle olmasa olayları kendi dar bakış açısına ve sadece günümüz koşullarına göre yorumlayıp, böyle iddialı , çok bilmiş çıkışlar yapmazdı.
Eskiden ailelerde çok yaygın hatta tercih edilir bir durumdu. Artık çok daha az oluyor.
Benim bu konuda net bir cevabım yok. Fakat genetik yakınlık yüzünden çocukların sakat doğma olasılıkları var.
Bazen kapalı toplumlarda insanların birileriyle tanışıp duygusal bağ kurmaları zor olabilir. Ve bu durumda hormonların da etkisiyle en yakınındaki akraba çocuklarından hoslanabilir. Bundan dolayı da insanlara tepeden aşağıya indirgeyici şekilde yaklaşmak doğru olmaz.
Sonuç itibarıyla evlilikten kültürel olarak kendimize yakın kişiler seçmemiz iyi olsa da genetik bağ olan kişilerden uzak kalınmasını tavsiye ederim.
Çünkü akraba evlilikleri sebebiyle doğan çocukları bir çok hastalık faktörü ile karşı karşıya kalması
İkinci sebebi bana göre birlikte büyüyoruz abi abla yerine koyduğumuz çok yakınımızda bulunan biriyle evlilik düşünmek bence çok yanlış yapan yapar ama bir sorun olduğu zamanda işler çok daha karışır
Islam dinine göre kuzen de namahremdir yani nikah düşer. Evlenebilirsiniz. Dınen evlenmekte bir sakınca yok.
Sadece aile yapısı olarak birbirinizi nasıl gördüğünüze bağlı. Çünkü bazı insanlar kuzenlerine rahatlıkla talip olabilirken bazi ailelerde bu çok ayıp karşılanır.
Ama islam dinine gore kuzeninizle evlenebiliyorsunuz.
Ben Adana Ceyhanliyim. Bizim. Tulumlu koydular. tamamen akraba evliligi herkes birbiriyle oyle veya Boyle akraba Boyle olunca amcanin dayinin kizini. almissin ona cok deger veriyorsun. ve onu ailesi Senin canin cigerin. Herseyin. ve koyun butun cocuklari saglikli. kosuyor oynuyorlar. (buyuk bir yalan. Yakin akraba evliliklerinden sakat. Cocuk dogar. Yalan..) . Aile kokeni aslinda. Suriye, den. Gelme Turkmen. ama bu gelme olayini. biz dedelerinizden onlarda dedelerinden dinlemisler. dedem Bizdeki dedelerinin Hataydaki gunlerini ve Ceyhan, a gocmelerini anlatirdi
Yukarida. Bizim. "Tulumlu"koyluleri yazmistim yalnis olmus... Buyuk bir Ozur. Ve Butun koy. Birbiriyle akraba. Koydeki cocuklar Zimba gibiler kosup. oynuyorlar.. unutmayin Adam ve hava, Dan sonra evlilikler. Nasil oldu yakin. kraba evlilikleri ile bugune. geldik
en iyisini yapıyorsun “Dostoyevski der ki; Akrabalar arasında zorunlu bir sevgi bağı vardır. Oysa ki sevgi önce hak edilmesi gereken bir şeydir. İşte bu yüzden akrabalar arasındaki sevgi samimiyetsizdir…”
İnsanın her yaşta prensipleri olması gerekli; bir ülkenin nasıl yasaları varsa bir insanında kendi kişiliği için olmazsa olmaz yasalar koyması gerekli yoksa hep bir çıkmaza ve hataya düşürür.
Her şeyden önce kaç milyonluk nüfus var Türkiye'de. Hiç mi kimse kalmadı diye düşünüyorum. Bir de kuzenin de bir akraban sonuçta. Nasıl o gözle bakılabiliyor anlamıyorum şahsen
Ben evlenmeyi tercih etmem ama bu bir hüküm değildir benim için çünkü yükümü Allah vermiştir Müge Anlı kafasına göre konuşuyor insanlar hâşâ Allah adına konuşmayı ne kadar çok seviyor
Kuzenle küçükken beşik melik yapmışlar aradan uzun zaman geçti maalesef kuzenimi göremiyorum bile ayıp kaççak gibisinden bence. Hiç olmayacak bir şey birde akraba sonuçta fazla iç içe olmamak lazım
“Dostoyevski der ki; Akrabalar arasında zorunlu bir sevgi bağı vardır. Oysa ki sevgi önce hak edilmesi gereken bir şeydir. İşte bu yüzden akrabalar arasındaki sevgi samimiyetsizdir…”
Ya bak aslında bence olay öyle değil genel düşünürsek tabiki;istisnalar hariç!! anne tarafının akrabaları çok sevilir baba tarafından genel de sevilmez bu benim naçizane düşüncem... saygılar
Hayır bu ensestte girer ben bunu sapkınlık olarak görüyorum. Evlenmem hiçte öyle sevdam olmadı kuzenlerime kardeşim abim ablam gözüyle bakıyorum. Eğer farklı bakan varsa tedavi olmasını tavsiye ediyorum. Bu normal değil çünkü.
Biz kuzenlerimizle kardeş gibiyiz babam böyle şeyi kesinlikle istemez en basit örneği dayımın oğlu ablamla evlenmek istemişti ama babam istememişti bu iş olmaz demişti vermemişti ablamı sonra ablamda o da başkasıyla evlendi
Abi hayır ya, saçmalamayın cidden kuzenin kardeşin gibidir. Ayrıca bir tanıdığımda denk geldim, kuzeniyle evlendi ve çocukları down sendromlu doğdu.. Yapmayın bunu kendinize de o yazık çocuklara da.
Kuzenlerim ile sık görüşemesemde onlar kardeşim sayılır, asla böyle bir gözle bakmam onlara ve akraba evliliği sağlık açısından hiç doğru bir şey değil zaten.
En İyi Cevap