Müge Anlı'nın Kuzen Evliliğiyle İlgili Açıklaması ve Yapılan Paylaşımlar Tartışma Yarattı Müge Anlı, 'insanın kuzeni kardeştir' sözleriyle gündem oldu.

Evlenilebilir
Evlenilemez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Müge Anlı'nın Kuzen Evliliğiyle İlgili Açıklaması ve Yapılan Paylaşımlar Tartışma Yarattı Müge Anlı, 'insanın kuzeni kardeştir' sözleriyle gündem oldu.

Mecbur kalmadıkça ve zaruret hasıl olmadıkça kuzenler ile evlilik uygun düşmüyor.
Bazı dinsiz serseri şeytanlar bazı âyetleri gözünüze sokarak güyâ din bunu emrediyor diyor, elbette onlar meslekleri gereği böyle söyleyecekler ve aksini asla söylemezler, söylemeyecekler ve söylüyemiyecekler. Zîra zıd zıddına muanniddir.
Alta bir münkir-i cahil bir âyet paylaşmış, o âyet şudur.
Ey Peygamber (AS), gerçekten Biz Sana (nikâh) ücretlerini (mehirlerini) verdiğin (kendi) hanımlarını ve Allah'ın Sana ganimet (özel bir nimet ve kısmet) olarak verdiklerinden sağ elinin malik olduğu (özel nikâh sözleşmeli kadınlar) ile; Seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını (bunlardan biriyle ve karşılıklı uygun bulmak üzere evlenmenizi) helâl kıldık; bir de, kendisini Peygambere hibe eden (Allah rızası için Efendimizin hizmetinde olmayı hedefleyen) ve Peygamberin de kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -diğer mü'minler için değil, sadece Sana has olmak üzere- (Senin için helâl kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (sözleşmelileri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı (evlenme şartlarını) biliyoruz (Kur’an’la da beyan ediyoruz ki) böylelikle Senin için hiçbir sıkıntı ve zorluk olmasın. Allah çok Bağışlayandır, çok Esirgeyendir.
Yâni o dönemde küffarın zulümleri ve eziyetleri yüzünden medineye hicret etmeleri için âyet inzâl oldu, ve o dönemler azınlıkta idiler ve ona binâendir ki bu âyet inzâl olmuştur. Bedahetle anlaşılıyor ki bu âyet hususî ve istisnadır. Hâkeza gidip müşriklerle mi evlenselerdi, veya evlenin diye âyet mi gelseydi.
Muhammed-i Kureyşî aleyhissalâtü vesselâm, Lâilahe illallah desin ve dâvâ etsin, hem kendisi gitsin bir küfr-ü müşrik ile evlensin, hem sahabeleri müşriklerle evlenmeye teşvik etsin, eğer böyle olsaydı tâ o zamanda dâvâsı iptal olurdu.
Bu âyette çoğul özne bulunmuyor, belki yanlızca hicret eden azınlık bir grup için hüküm veriliyor. Eski zaman münafıkları gibi insanlara vesvese veriyorlar.
Yâni buda hakikati ispat ediyor ki, mecburî ve zarurî bir durum olmadıkça yakın akraba ile evlenmek dînî olarakda uygun düşmüyor, Zîra kuzen bir derece kardeş hükmündedir...
Dini konular bir yana hiç karıştırmadan söyleyeyim. Kuzen ile evlilik bence olur olmaz çok önemli değil. Ben gene olmaz tarafına biraz daha yakınım. Ama kuzen ile asla çocuk yapılmaz. Yapılan çocuğun engelli olma ihtimali çok yüksek olur, bu ihtimallere rağmen çocuk yaparlarsa, ve çocuk engelli çıkarsa. Bu çocuğa olan bir işkencedir. Eğer bunu bile bile çocuğun hayatını işkence edecekseniz bu etik bir şey değildir. Evlilik konusunda tartışabiliriz ancak çocuk yapma konusunda tartışma dahi olmamalı. Bu sadece aşksan ibaret bir konu değil, bir yaşam var işin ucunda.
Şuna içimden geldiğince net yorum yapacağım özellikle güneydoğuda kuzen evliliği çok derler oysaki eskiden bu oran fazlaydı evet ama şu an neredeyse çok az kendi ailem ve akrabalarımla bağıma gelince biz tüm kuzenler gerçekten müge anlı’nın dediği gibi kardeşiz çünkü beraber büyüdük burada öyle ayda yılda bir 3-5 kez görüşmekten bahs etmem daha az evvel teyzemden yukarı çıktım kuzenlerimleydik biz yazları, bayramları, her düğün her ortam da her koşulda beraberiz ve birbirimize o gözle bakan olmadı çoğuda tek tek evleniyor zaten.. ama bir de bu boyutu var biri biriyle kuzen ama birbirlerini ne tanıyorlar ne ediyorlar ne aynı ortamda bulunma olmuş birbirilerini görüp hoşlanıp aşık olanda var sonuçta arada bir kardeşlik duygusu vericek bir şey oluşmamış böyleleri de kendi istekleriyle evlenebiliyor yani ne biliyim uzaktan kuzen tabiri gibi durum 2’e ayrılmış ama bir yerde nasip tabi ki her ne olursa olsun kuzen olsun olmasın hastaneye gidilip şu kan testlerinden yapılmalı yani şimdi kuzenle evlenip çocukları 5 bacaklı doğar diyecekler olucaktır annem babam kuzen ve hepimiz çok şükr düzgünüz sağlıklıyız ama mesela dayımın eşi yabancı olmasına rağmen kan uyuşmazlığından devamlı iğne yaptırması gerekirdi çocukları hastalıklı doğmasın diye yani ne dersek diyelim ne olursa olsun insanlar birbiriyle evlenmek istiyorsa bize diyecek çokta laf düşmüyor ama yine de kuzenlerle evlenilmemeli bu benim görüşüm
Kesinlikle hayır. Şöyle düşün: Evlendin ve iki çocuğun oldu. Çocukların da evlendi ve iki torunun oldu. Torunlarının birbiriyle evlenmesini ister misin? Ya da kendi çocuğunun abinin veya ablanın çocuğuyla evlenmesini? Kardeş çocukları yarı kardeş sayılır aynı kandansınız. Sonra biyolojik problemlerden dolayı zeka özürlü, fiziksel özürlü veya ölü doğan çocuklar daha fazla travmaya neden oluyor. Hepsi özürlü doğacak değil tabi ki ama risk çok fazla eğer 1. dereceden akraba iseler. Kuzen çocukları evlenebilir sanırım.
Cevap
81Cevap
Ahzab suresi 50
"Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunanları, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle birlikte hicret eden kızlarını sana helal kıldık"
Kur'an'ı Kerim'e göre akraba evliliği helal.
Aynen salatalık kafa
Sonra çocuk sakat doğunca çok mutlu olursunuz
Akraba evliliği çocuğun engelli doğmasına zemin hazırlar kendi zevklerinizden önce geleceği düşünün az
@berillanız arkadasim ben Ateistim. Ayeti yazdim olduğu gibi.
Tamam da sadece bunu yazıp altına kendini ifade edecek bir şey yazmaman başkasının bu şekilde yorum yapmasını tetikler
@berillanız yorumluk bir durum yok. Bilgi apaçık ortada.
Altına bir şey yazmamış olman bunu savunup yazdığın anlamına gelir neyi anlamak istemiyorsun
ben sizi inançlı olduğunuz için ayet paylaştınız sanmıştım
@berillanız Berilcim lütfen tartışma benimle
Ve Konu kapanmıştır.👍🤍
Ey Peygamber deniliyor yani sen peygamber olmadığın için sana helal olmuyor. Dini çarpıtmayın aga.
@ExtraBigCockk Nicki İngilizce'de "ekstra büyük y*arak" anlamına gelen bir sapığın gelip bize din öğretmesi kadar komik bir şey yok
Üreme sağlığı açısından birinci derece kuzen evliliği ile akraba dışı evliliği karşılaştırırsak doğurganlık oranının hafif şekilde daha yüksek olduğu, düşük oranının farklı olmadığı, ölü doğum ve bebek ölüm oranının hafif yüksek olduğu ve genel topluma göre doğum kusuru ile doğum oranının %2-3 daha yüksek olduğu görülmektedir. o da aynı gen dizilimini taşıyanların dizilimde yanyana gelme ihtimali daha yüksek olmasından kaynaklı. o kadar da büyütülecek bir şey değil.. Kulaktan duyma bilginler.. gen dizilimi ne desem DNA RNA ne desem netten bakmadan konuşamayacak kişiler ahkam kesiyor.. Ahaha netten baksa da yarısını anlamazlar.. neyse... tartışmaya gerek yok... dini yönden cevaz var bilimsel olarak da risk yüzdesi çok çoook düşük..
#berkeatak ben riski daha yüksek dedim illa ortaya sayısal veriler dökmek zorunda değilim ayrıca sen beni ne kadar tanıyorsun da anlama kapasitemi sorguluyorsun ayrıca dna RNA gibi şeyleri okulda öğretildi bize sadece tek siz bu konu hakkında bir şey biliyormuşsunuz gibi davranmayın
Ayrıca sen gelip bana o dini cevabı savunursan sani baştan ciddiye alıp yazmamalıydım
Yazmam bile hataymış*
Kuzen kardeştir demek yani nikah düşemez demektir ki bu da ayete ters düşer, dolayısıyla bunu kasıtlı olarak söyleyen birisi kafir olur. Çünkü ayette nikah düşer diyor Öte yandan bu hüküm bir farziyet değildir, yani yapılması kesin olarak istenen bir şey değildir. Sadece bunun meşruluğuna cevaz verilmiştir, bir şeye cevaz vermek bunu yapın veya kesim yapmalısınız demek değildir. Bir toplumda bu olaya sıcak bakılmıyorsa ki Türkiye'de böyle bir durum yok, akraba evlilikleri yaygın, o zaman yapılmaması daha efdal olabilir.
Geri*zekalı bu kadın..
Allah'ın helal kıldığını, bu kadın hangi hadle, cüretle haram edebiliyor?
Sorun şu ki, bizler kuzenlerle çok sıkı fıkıyız.. Oysa buluğ çağına girdikten sonra temas etmek bile günah..
Kuzenin senin mahremin (ablan, annen, kız kardeşin, kızın) değil.. Bu yüzden nâmahremdir ve nikah düşer..
Hata baştan yapılıyor.. Bu ölçülere riayet etsek, zaten sorun yok..
Hem müslümanız deyip hem İslâmin kaidelerini bilmemek büyük cehalet.. Yetmezmiş gibi bir de ahkâm kesmek, hem hadsizlik hem ahmaklık!
Evlenilir. Tercih edilir edilmez o kişinin kendini bağlar ama kuzen kardeştir sözü de abartı. Kimse benim kardeşim olamaz. Kuzenimle bende evlenmem ama karşı da değilim. Erkek erkekle kadın kadınla beraber olurken herkes özgürlük deyip savunuyor. Kuzene gelince olmazz mı
Kesinlikle katılıyorum
Aşk ve sevgi çok farklı şeydir. Mesela hiç annesine aşık olan bir erkek ve ya babasına aşık olan bir kız duydunuz mu? Şahsen ben hiç duymadım m çünkü o his aşk değil o sevgi sen onları yani zaten seviyorsun. Bu sevgi, aşk değil ki. Kuzen de öyle işte kardeş gibi. Hem sağlık için de baya zararlı çocuk meselesinde filan. Yani hatta mesela ben çocuk istemiyorum ama kuzen evliliği lafı iğrenç. Yani biz kuzenlerimizle aynı banyoda bile yıkandık. Ne alaka. Yani evlilik hayat birleştirmektir. Ama kuzenlerle hayat zaten birleşik. Daha nereye kadar birleştireceksin
@Adem_gun o gerçek aşk değil ki ya sadece sevgi ya da hastalık
evlenen evleniyor. kimine göre kardeş kimine göre koca olabilir ve nikah düşer ben bunu bilirim. kesinlikle kabul etmeyen ailelerde var ancak evlilik yapanıda var. teyze kızı, amca kızı, dayı kızı. nikah düşer yani. müge anlı çok abartmış bence. bu kadar evli olanlar gitsin bosansın o zaman müge böyle konuştu diye öyle mi? saçmalıyor yani kaç çocuklu evliler var kaç senelik evliler bunumu dinleyecekler şimdi? katılmıyorum ben buna. evlenilir diyorum.
Bu bakiş acısına göre deyişir..
Ben evlenmezdım.. bizde akraba evliliği yok..
evlenmek isteyen buyursun evlensın.
Ben Mügeyle aynı fikirdeyim!
Kimisi dinden girmiş konuya, evet dinen nikah düşüyor evlenebılırsın konu bu değil bunu inkarda eden yok.. yanı bize bırakmiş nikah düşünüyor ister evlen ister evlenme..
evlenilmemesi gerektiği ahlaki veya din ile ilgili şeylerden dolayı değil. Akraba evliliğinde çocuk yapmak çocuğun herhangi bir şekilde engelli doğma olasılığını yükseltiyor. Soruyorum size bir çocuğun engelli doğmasına vicdanınız el veriyor mu? Bu yüzden akraba evliliği yanlış.
Benim düşünceme göre kuzen kesinlikle kardeştir ve kardeş olarak kalır farklı bir göz ile asla bakılmaz ve düşüncesi bile akıldan geçmez Herkesin düşüncesi bu olaya bakış açısı tabii ki farklıdır Kuzeniyle evlenen kişiler bana çok mantıksız geliyor başka erkek mi kız mı kalmadı ki kuzeni ile evleniyor diye düşünüyorum Hem İki aile sıkıntı oluyor bir problem olduğu zaman iki aile birbirine giriyor ve çocuklarını savunuyor ortada akrabalık falan kalmıyor
Tartışma mı yarattı? Hangi ensest açık açık kendi yüzü ile bu olayı savunabilmiş ki tartışma yaratmış? Kuzen tabiki de kardeştir. Evlenebilir diyenler net ensestsiniz! Bu dediğim ailesinde zorla akrabası ile evlendirilmiş olanlar için bu seçeneği seçenleri kapsamıyor.
Kuzen tabiikide kardeştir. Benim kardeşim sadece aynı anadan ve babadan yaratıldığım kişidir. İşin içine kuzeni dahil edersen bu abartıya girer.
Ayrıca ensestin tanımınıda öğrenmeniz gerekli. Ensest birinci derece kan bağı (anne, kızkardeş, abla, kız evlat, baba, erkekkardeş, abi ve erkek evlat) arası yaşanan ilişkileri kapsar.
Aslında akraba evliliğinin kendisi bu genetik bozuklukların ana nedeni değildir. Hastalığı çekinik olarak taşıyan iki birey ürese bile, sahip oldukları her bir çocuğun o hastalıktan etkilenme olasılığı %25 civarında olacaktır. Ancak aynı aile soyundaki artan akraba evlilikleri ve bu akrabaların çok sayıda çocuk yapması, hastalıkların gelişme riskinin artmasından sorumludurlar.
Kuzenle evlilik dini veya hukuki olarak mümkündür ama şu da bir gerçektir ki yakın akraba evlilikleri gerek bedensel gerekse zihinsel sorunlara sahip bebekleri de beraberinde getirir. Sağlıklı çocuklara ve sağlıklı bir jenerasyona sahip olmak için akraba evliliklerinden uzak durmak gerekir.
Annem babam kuzen küçük kardeşimde bir sürü sağlık sorunu var 4. çocuğu istedikleri halde yapamadılar ne gerek var evlenmeye dünyada insan mj kalmadı sağlık açısından gerçekten çok büyük risk tamam dinen caiz ama yapmayın ilerde çocuklarımızdan çıkıyor acısı
Bence kardeştir. Ha cok uzak olur mesela babanın amcasının torunu olabilir ama gelipte amcakızı teyze kızı ve oglu ile olmaz ilk insan zamanındamı yaşıyoruz dünyada oladar insan varken
Ben kardeş olarak görmüyorum o kadarda yakın değiller benim kuzenlerim ama evlenmekte istemezdim tabi
Ailevi nedenlerden dolayı kuzenimle uzak şehirlerde büyüdük. Çok fazla da görüşmedik. O yüzden çekim hissediyorum. Ayrıca iyi bir insan huyunu suyunu biliyorum, ayrıca son olarak o kadar gereksiz insanlara o kadar çok değer verdim ki şu an bu düşünce mantıklı geliyor.
Benimle evlenebilecek kuzen bile kalmadi ki 🤣 zaten kalsaydida evlenmezdim akrabalarla daha fazla yakin olma düşüncesi bile korkutucu bide kuzenle evlenip zaten tanidigim akrabalarin 500 ayri yüzünüde göremem.
Benim için kardeştir. Fakat bir çok insan evlenebiliyor. Yani nikah düşer sonuç olarak. Lakin biz öyle yetiştirilmedik. Keyifli günler.
Kardeştir demek çok büyük yanlış. hem. muge anlı kim ya
Bir cocuk gelisimci olarak birinci derece akraba evlilikleri bireylerin sağlığı ve doğacak bebekler icin oldukca risklidir evlenilecekse bile gerekli kontroller ve uzman birine danısılmadan asla cocuk düsünmemelidir aksi yönde yetersiz doğan cocuklarla hem kendi ruh sağlığınız oldukca yıpranıyor hem o cocuğun hayatını mahvetmis oluyorsunuz.
Müge haklı. Halamın oğlu da teyzemin oğlu da benim için kız kardeşimle aynılar. Milletin nasıl midesi alıyor anlayamıyorum. Dünyada karşı cins kalmadı sanki.
Bende kuzen evliliğini mantıklı bulmam ama evlenenede karışmam. Ayrıca kardeş demek bana abartı ve yanlış geliyor neredeyse.
Ya dünyada o kadar karşı cins varken neden kuzenim ile evleneyim ki. Kuzen bana göre de kardeştir. Her şeyden öte aynı kanı taşıyorsun. Bilmiyorum bana aşırı derecede garip geliyor bu durum.
Kardeşim dinen evlenilir
Nikah düşüyor sa
Kız erkekde birbirini seviyorsa nolmuş
Dinin emri bu ama
Tek kötü yönü
Ayrılık olursa akrabalar bölünüyor
Ve aile dağılıyor
Ve hastalık ise binde 1 ihtimal
Çevremde evlenen arkadaşım oldu. Geçmişte akrabalarımda da evlenen var. Ben büyük konuşmak gibi olmazsa evlenmem. Buna karşıt bir insanım. Kuzenlerimle kardeş gibi büyüdük. Ne eşi? Başka erkek mi kalmadı?
Zaten müge anlı nın konuşmasında bilimsel olarak da olmaz diyo yani çoçuğu özürlü, zihinsel engelli vs. Olma ihtimali çok yüksek, kardeştir diyo yani akrabalar birçok aynı genleri var yani kardeşten pek bir farkı yok
Çocuk sıkıntılı doğduğunda "Bizimde kaderimiz, sınavımız buymuş." dersiniz. Hepiniz kafayı yemişsiniz.
Zorlama baskı yoksa 2 tarafta tamamen kendi rızasıyla istiyorsa olabilir tabi. Kardeşlik konusuna gelirsek bu bence kişiye göre değişir bazı insanlar nadir görüşür, anlaşamaz, anlaşır vb.
Evlenilemez diyenler çoğunlukta
Sorsan onların da çoğu Müslümandır
İman ettikleri kitaba ve dine göre kuzene nikah düşüyor, yıllardır okuyun düşünün sorgulayın sonra iman edin diyoruz.
Valla sülale olarak bizde akraba evliliği yok. Yani kuzenlerimin kardeşlerimden bir farkı yok. Bu biraz yetiştirilme tarzıyla ilgili bir durum. Biz kardeş gibi yetiştirildik.
Bizde de öyle , kuzen kardeştir bizde. Zaten kuzen evliliği sağlıksız ve sakat çocuklar demek dinen yasaklanmamiş olsa da tıbben dogru ve sağlıklı Bir evlilik değil.
Akraba evliliğinde çocuk yapmak çocuğun herhangi bir şekilde engelli doğma olasılığını yükseltiyor. Kesinlikle Müge Anlı'yla aynı fikirdeyim💥💥
Teyze anne yarısıdır, amca baba yarısıdır vs diyip teyze-amca çocuğuyla evliliği normal buluyorlar. Kuzenler kardeştir evlenmeleri doğru değil bence.
Dinen caiz Fakat sosyal ortamınızı bilemem Allah kuzen evliliğini helal kılmış. Mesela ben evlenmezdim cünkü iz iç içe büyüdük kardeş gibi büyüdük zor olurdu
Kuzene kadar adammı kalmadı kadın mı kalmadı. Ne iğrenç zihniyettir sofrasına oturduğun evin kızına bakmak
Hiç mi temel biyoloji dersi görmediniz? Doğan çocuklarda genetik bozukluk çıkma olasılığını öyle bir yükseltiyor ki
Dinen bir sakınca yok. Ama tıbben oluyor tabi bazı akraba evliliklerinde çocuklar sıkıntılı dogabiliyor bence akraba evliliğininden uzak durmak lazım abi bir sorun yasasan bütün akrabalar birbirine giriyor gerek yok.
Kan bağı var ve birinci dereceden yakın akrabadır. Asla nikah yapılmamalı. Bunu yapanların ensestlerden ne farkı var ki? Bence anayasal düzenleme bile getirilmeli.
Kuzen 4 derece oluyor. 1 derece değil.
Kültürle alakalı, bazı bölgelerde kardeş gibi falan değil ve beraber büyütülmüyor kuzenler. Herhangi bir karşı cinsmiş gibi davranılması normal karşılanıyor ve öyle davranılıyor. Bazı bölgelerde beraber büyütülüyor ve kardeş gibi oluyorlar. Ayrıca müslüman olanlar için yasak bir şey değil, eğer müslümanlarsa bunu demeleri akıl tutulması. Hayatları tutarsız. Halk ne kadar da bölünmüş aslında, o da var. Bazı kültürler arasında uçurum var ülkede.
Kuzenle değilde
Kuzen kızı ile evlenmemi isteyen var
Kız da psikoloji vb. Seviyor heralde
Ama ben hayır diyecem ileride
Kısmet bu işler ah kan bağı olmasaydı...
Kraba evliliklerin %80 engelli cocuk olur ve sacmalama kuzenin o eve girip cikan insan kardesinnn dediginle ayni kani tasidigin insanla evlenilmez ki asik olduysan kalbine göm
Müslümansan evlenebilrsin hatta bununla ilgili âyet-i kerime de var. Bana soracak olursanız ben akraba makraba tercih etmem, dışarıya açılmaya bakarım sosyalliğin artmasından yanayım.
Evlenilebilir. Ama evlenilmemesi daha iyi olur. Hamile kalındığı zaman çocuğun engelli olma olasılığı normal evliliklere daha yüksektir.
kesinlikle katılıyorum
Aynen
Ya ulan neyin kafasını yaşıyorsunuz abshsha gaylere laf ya eşcinsellere lezbiyenlere lgbtlilelere laf yok Allahın helal kıldığı şeye etik değil bilmem ne uzayın ya yolunuza hadi
Bana göre kuzen kardeşten farksızdır. Ama çevremde kuzeniyle evlenen var. Ben asla evlenmem ama evlenenede ne diyebilirim. Kendi tercihleri.
Evlenilmez bence günümüzde hasta çocukların çoğu akraba evliliği sonucu oluşuyor ya bi kere kardesin o senin nasıl göz koyabilirsin
Türk geleneklerinde akraba evliligi yapilmazdi. Bu durum islamiyetle birlikte turk geleneklerine gecmistir. Akrabanizla evlenmeyin
Trakyalılara ters. Bizde 7 göbek sülaleden biriyle evlenince ayıplanır...
benim babam tarafı Selanik göçmeni Atamızın memleketinden benim baba tarafında da evlenilmez akrabayla 7 kuşak aşırı olması lazım Komşu çocuğu da öyle onunla da evlenilmez
Biz evlenmeyiz.
Bizde de kuzenler kardes gibidir.
Oyle hissediyoruz bizler.
sizler derken yani?
Yani bizim aile de yok öyle.
onu sormadım mesela benim babam tarafı Selanik göçmeni Atamızın memleketinden bizde de evlenilmez akrabayla 7 kuşak aşırı olması lazım Komşu çoccuğu da öyle ondan sordum sizdede öyle göçmenlik falan var mı diye?
Hayir göcmenlik yok.
Bizler ic anadoluluyuz
Kaçıncı yüzyıldayız evrende o kadar insan varken neden kuzenimle evleneyim? Akraba evlilikleri de çocuk yönünden sakıncalı zaten.
benim ne kardesim ne de sevdiğim değil ben akrabalarımın hicbirini sevmiyorum büyük halam haric
akrabayı akrep soksun
amin
İki tarafta birbirini seviyorsa aralarında hoşlantı varsa evlenebilir. Kardeş gibi görende evlenmez olur biter. Zorla mı evlendiriliyorlar sanki
Kardeşim gibi iyi anlaşıyorum, seviyorum ilgimde var. Ama kardeşim de değil. Nikah düşüyor neticede. Ondan iyisini mi bulacam evlenirim
Aklı başında olan ne yaptığını iyi bilen bir insan böyle bir şeye yeltenmez
Evlenilmez sonra sma parası topluyorlar orada burada
Kuzeniyle evlenecek kadar düşmesin kimse ya. Olmaz öyle şey.
Benim kuzenlerim evli. Dinen de yasal olarak da yasak yok. Her iki taraf da istiyorsa bana laf düşmez.
İslam dini buna müsaade ediyor evlenene de karşı değilim ama ben evlenmem. Sağlıklı bulmuyorum. Kuzenimin kuzeni olur
Yani dini olarak evlilik yapılabilir evet nikah düşer resmi olarak da bir sakıncası yok ama engelli çocuk dünyaya gelme olasılığı var
Annem ve babam kuzen, ananem ile rahmetli babanem kız kardeşti ama onlarında anneleri ayrıydı 😅 bizim büyük dede biraz çapkınmış😂
Ha bacısı ha gardaşı ha kuzeni asla evlenilmez bence çok da zararı oluyor özellikle aldatma gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?