Ne dersem susar senden daha yuksek puan aldi o muhendislik okuyor diyip duruyor cildiricam artık sanki hemsireligi bana kendisi yazdirmamiş gibi ne diyebilirim?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
valla benim de s*lak bir annem vardı. laf anlatamadım. benim okulu bırakmama, kardeşiminse istemediği bölüme gidip sonra da işsiz kalmasına sebep oldu. annene bunu okut. çocuğuna kötülük etmek istiyorsa böyle devam etsin.
Ben Şu an mutlu degilim cok ama iste yazdim tekrardan hazirlaniyorum kirik obpye ragmen annem boş ver hazirlanma diyor okulunu bitir diyor bilmiyorum
annene söyle. beni bu yola sen soktun de. istemediğim bir bölümde başarılı olamam. çalışmayacağıma göre okulu bitirsem de bir anlamı yok de. ben de makineyi bıraktım bilgisayara geçtim. yeni bitirdim. mutluyum bu alanda başarılıyım paramı kazanıyorum. ama annemi dinleyen kardeşim bugün ne kendi bölümünde çalışıyor ne de başka iş beğeniyor. evde oturuyor. bende otururum koca eline bakarım de. işine nasıl geliyorsa.
Zamanla seversin diyor
haklılık payı var. ama kendini bilen sensin. senin yüzüne vuracaksa bu daha kötü tabi.
Ben okumaya raziyimda vurmasa bari sanki hicbir sey kazanamamisim gibi
puanlarını göster bunun puanları daha yüksek de. hangi mühendisliği kazandı arkadaşın bilmiyorum ama bende bir mühendis olarak şunu çok net söyleyebilirim. en güzel mühendislik alanında en güzel şirketlerden birinde çalışıyorum. gene de her şey mükemmel diyemem. hemşirelerde bana yakın rakamlar kazanıyorlar. senin işin garanti. mühendisin işi çok daha zor yani ben söyleyim. özel sektör tamamen. sen bunları söyle. bir mühendis olarak söylüyorum bunu. eğer çok iyi hakeden bir mühendis değilse, gerçekten işi rast gitmeyecektir. bunları duyduktan sonra da vazgeçmezse, benden sana abi tavsiyesi, o evi terket. yaşanmaz baskıcı insanla
Evet garanti diye sectim zaten kpss dusuk puani her yer mühendis dolu tum cevrem muhendislik yazdi bu kadar ihtiyaç yok ozel sektörde
beyaz yaka hayaliyle girilen sektörde mavi yaka mühendis doldu piyasa. ihtiyaç fazlası var. bir. ikincisi niteliksiz mühendisler. sadece diplomada mühendisler. bir diğer konu ise, bizim ülkemizde ne gibi bir mühendislik yapılabilir bir de o var. yapılabilen yerlerde de ne kadar arz var? ülkedeki talep ise ne durumda? kimse buna bakmıyor. acı gerçekler. bence hemşirelik on numara iş yani. şu an 40 civarı bir rakam kazanıyorum. hemşireler bence daha karda yani. bilgileri belli bir seviyede sabit. bense sürekli kendimi yenilemek zorundayım. yenilemezsem değerim düşer günün sonunda işsiz kalırım. böyle bir gerçek var. ben tabi bunun endişesini taşımıyorum ben çok uzun yıllar kendimi eğittim. geriye düşmem için epey salmam gerek :D ama gerçek anlamda memurluk çok cazip demek istediğim bu. o yüzden de insanlar uğraşmak istemiyor memur olayım havamı atayım hem statüsü var diyorlar. bu bir gerçek yani, inkar edilemez. ben mühendis olarak saygı görmüyorum. ama memura saygı her zaman var.
Evet bende zaten kazanbilsem bile yazmazdim cunku kendimi taniyorum o mühendis kafasi yok bende kafam rahat olsum isimi yapayim yeter bana risk almayi sevmiyorum
ben risk adamıyım. her şeyi riske attım. okulu bıraktım, yaşım ileriydi. başka meslek edinmek için bir vaktim olamazdı yapamasaydım. yapabileceğimi ve çok çalışmam gerektiğini biliyordum sadece. neyse oldu gitti artık bir düzenimiz var. sen de kendini biliyorsun, mesleğini sonradan seven çok insan tanıdım. hemşireler sağlıkçılar bu konuda çok sık görüyorum. o yüzden mesleğine şans vermen bence mantıklı olur
Bilmiyorum kafam çok karısik
hiç olmazsa gider ikinci öğretim falan yazarsın okulu. gündüz çalışırken akşamları okula gidersin. gene istediğin bölümü okursun. sonra kariyer değişikliği düşünebilirsin. hemşireler açıkta kalmıyor benim bildiğim
Yok kalan az
türkiyenin durumu ortada. mutlu olan kaç insan var. mutlu olamıyorsan orta halli olmaya bakacaksın. mutsuz ve fakir olmaktansa, orta halli bir mutsuz olmak daha iyidir.
Ailem maddi olarak arkamda zaten cokta kafaya takmamak en iyisi sanirim
o zaman farklı dünyaların insanlarıyız. ben senin yerinde olsam okumazdım bile. yer içer keyfime bakardım. gitsem bile s*ktirib*ktan bir üniversiteye giderdim çalışmazdım. keyif çatardım. yks kasmazdım. laf atsalar s*klemezdim.
Kardesim oyle yapti babamin parasiyla iş kurdu ama ben yapamam aileme ailem beni okutmak icin o kadar cabaliyor bende iyi kotu gostermek zorundayim o cabayi
ben hiçbir zaman anlamadım varlıklı aileleri olan kişilerin neden okuduğunu.. daha doğrusu, zenginliğini devam ettiremeyecek meslekler seçmelerini diyeyim daha doğru olsun. mesela inşaatçının çocuğu. çocuk tekniker olarak çıkacağı bir bölüm okuyor :D sanayici var çocuk ne bileyim gidiyor harita mühendisliği falan okuyor. sabit çalışan aylıkçı çalışan oluyor. bak bende ne anne var ne baba var. benim başka çarem yoktu bu noktaya kendimi getirmekten başka. ama bilemiyorum yani. ben senin yerinde olsam daha özgür düşünürdüm. işletmeci olurdum kendi markamı yaratma peşinde olurdum.
en azından yürütemesen bile kafan rahat
Ama babam isini kaybederse ihtimali var kolumda altin bilezik olmali
anneler haklidir