Şuanki kapalıları tesettüre tamamiyle uyamıyor günümüz gereğide böyle bir şey çok zor. Kendimde kapalıyım ve tesettüre dört dörtlük uyduğum söylenemez. Sorum biraz din bilgisi olan kişilere gelsin. Tesettürü ben şu an Allahın emrettiği şekilde tam anlamıyla yapamadığım için bunun farzını yerine getirmiyor muyum? Yani ha açık ha kapalı bi farkım olmamış mı oluyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Sen tesettürün ne olduğunu biliyorsan ve buna göre kapanmaya çalışıyorsan bu sekilde devam etmelisin. Aksi halde bu düşüncelerin sende büyümesi seytanın işidir ki şeytanın amacı seni ibadetinden alıkoymaktır. Yani senin kalbinde bir virüs sürekli dolaşıp duruyor. Bu virüsün tek ilacı Allahın ipine sıkı sıkıya tutunmaktır. Ki zaten af kelimesi bu yüzden var. Halis kalp ile ibadet yapan insanların bilmediği halde günah işlemeleri affın konusu olur. Sen devam et kardeşim Allah kolaylık versin
01 Yorumla- Soran1 yıl
Tesettürün ne olduğunu biliyorum tam anlamıyla. Ama günümüz şartlarında tesettürü tamamiyle uygulamak çok zor. İşe alınırken bile ben sıkıntı yaşamıştım kapalı olduğum için. Turistlik bir şehirde yaşıyorum ben, nefsime ağır geldiği zamanlarda oldu çünkü çevremde tek kapalı neredeyse benim 3-5 arkadaşım dışında. Tam olarak uygulayamasamda uygulamaya çalışıyorum
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
dinci tabiri bence yanlış ama senin için baktım şu şekilde açıklama var.
Müslüman kadının giyiminde esas mesele, tesettürü sağlamasıdır. Eli ve yüzü dışında bütün vücudunu örtmesi, açık kalmamasıdır. Giyilen bir elbisenin tesettüre uygun olması için de altını göstermeyecek şekilde kalın ve avret yerlerini örtecek kadar uzun olmalıdır. Bunun için altını gösterecek şekilde ince ve şeffaf olan bir elbise ile örtünme gerçekleşmiş olmaz.00 Yorumla
- 1 yıl
Bacım şeytanın bir kandırmacası da "bir şeyi tam yapmıyorsan temelli bırak" kandırmasıdır. Bu şekilde birçok kızın başını açtırdı. Daha sonrasında da "boynunu aç", "kollarını da aç", "omuzlarını da aç", "dizaltı etek giy", "dizboyu etek giy" diyecek sırayla
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
12Cevap
- 1 yıl
Allah hiç zorluk oluşturur mu insanlar için? Başörtüsü falan hacı hoca uydurması. Bide kadınları baştan aşağı kıyafete sokmaya çalışıyorlar.
04 Yorumla- Soran1 yıl
Kanka OKU
- 1 yıl
Okudum, ayetleri de okudum senin yazdığını da okudum ve Günümüz tesettür anlayışının Kur'an'da anlatılan ile alakası yok
- Soran1 yıl
Bende onu diyorum zaten. Şu çağın kapalılığı tesettür değil zaten. O yüzden tesettür diye nitelendirmedim. Hacı hoca uydurması diyorsun tesettür için ondan bahsediyorum
- 1 yıl
Ben tesettür yok demiyorum bugünkü tesettür anlayışı, başörtüsü hacı hoca uydurması diyorum iyi oku.
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Tam uyamamaktan kastınız nedir? Örtünmenin koşulları var Kur an'da yazıyor eğer çarşafı kast ediyorsanız o din kültürü arapların uyguladığı kültürel bir şekli.
03 Yorumla- Soran1 yıl
Yani nasıl desem bileklerin gözükmemesi, fazla dikkat çeken kıyafetler kullanmamak da varmış. Benim bileklerim bir-iki karışa kadar açık takı makı takıyorum. Makyajımıda yapıyorum. Kokusu oyu buyu süsleniyorum yani baya. Dikkat çekmemek lazımmış ama. Kıyafetlerimde aynı şekilde renkliler. Birde bone kayma durumu oluyor. Bonemden saçlarım ufaktan çıkıyor onada dikkat etmiyorum
- Soran1 yıl
Gün içinde
- Cevap sahibi1 yıl
Bu dediğiniz ihlasa giriyor ilahda samimiyet demek sizi yargılamıyorum yanlış anlamayın kapanmak Allah'ın emri ama öylesine koyulmuş bir kuralda değil bir sebebi ve mantığı var bu mantığa aykırı hareket etmemek lazım mesela çok parlak renkler dikkat çekici renkler giymek tesettürden bağımsız müslüman biri için hoş değil örneğin parlak kırmızı araba almak tabi ki böyle farzlar yok o ayrı dediğim gibi buradaki mesele samimiyet.
- 1 yıl
Dinci diye tabir ettiğiniz kelime size neyi ifade eder bilmem ama sorunuzu cevaplarım. Yerine getiremediğin kadarıyla sorumlusun
00 Yorumla - 1 yıl
Niyetiniz var onun da etkisi var ama süs gibi kapalı iseniz şahsen eftal olduğunu düşünmüyorum düzelmeye çalışmanız lazım
00 Yorumla - 1 yıl
Niyet önemli birde ne kadar elinden geleni yapsan kar var
00 Yorumla - 1 yıl
Ayak bileğini kapatamazsan -1 sevap
Makyaj yaparsan -3 sevap
Oje kullanırsan -1 sevap00 Yorumla - 1 yıl
Farkın oluyor tabii ki sen kurala uyuyorsun açıklar uymuyor senin iyi biri ya da kötü biri olman bunu etkilemez
00 Yorumla - 1 yıl
tam uymamaktan kastın ne?
02 Yorumla- Soran1 yıl
Bileklerin gözükmemesi, dikkat çeken giyisi giymemekte var tesettürde. Ben bunları yapmıyorum. Takı takıyorum ben bileklerime gözüküyor, Ayriyetten renkli giyinmeyi seviyorum. Makyajda kullanıyorum. Dapdar bir pantolon olmasada pantolon kullanıyorum.
- 1 yıl
ben sunni değilim sana bir cevap vermem mantıklı olmaz ama Kuran'da örtünmek baş ile omuz arasını örtmek, ayıp-açık giyinmemektir
kötü bir amacın yok, bir yerin açık değil ise Kuran'a ters olmaz zaten başörtülüsün (sadece kuran'a inanıyorum)
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Tam anlamiyla yapamamayi acar misin biraz? Yani dar pantolon giyen basortululerden misin?
09 Yorumla- Soran1 yıl
Kanka yorumlarda yazdım bakar mısın.. çok yanıt geldide beklemiyordum bu kadar hemen hemen aynı şeyleri yazdım herkese
- Cevap sahibi1 yıl
Canin acilip sacilmak istiyor mu hic?
- Soran1 yıl
Açık halimi daha çok beğeniyorum. Yaz sıcaklarında geldiği oluyor böyle, ama hiç icraata dökmedim dökmekte istemem sonrasında pişman olurum
- Cevap sahibi1 yıl
Peki gizliden ciksam beni takip eder misin, sana sormak istedigim birsey var
- Soran1 yıl
Ne sorucaksın
- Cevap sahibi1 yıl
Rahatsiz olacagin birsey degil merak etme, ama burada da sormak istemem
- Soran1 yıl
Olur sor
- Soran1 yıl
Çık edeyiö
- Cevap sahibi1 yıl
Ciktim