Arkadaşım ablamın sevgilisi olduğunu ailesinden sakladığını öğrenince şaşırdı baya. Diğer arkadaşım olabilir şaşırabilir dedi hemen savundu. Güven açısından aileye söylenilmeli ama Türkiye'de çoğunluk sevgilisini ailesinden gizliyor bu duruma niye sasiriliyor? Ve küçümsedi
Arkadaşım, ablamın sevgilisini aileden saklamasına şaşırdı. Şaşırılacak bir durum mu?
Aile yapısı farklı olduğu için böyle bir tepki vermiş olabilir. Anne ve babasına karşı rahat davranıyordur. Söylememek normal bir şey. Genelde işler ciddiye binince aile ile paylaşılır. Sevgili döneminde ailenin bilmesi sağlıklı sonuç doğurmayabilir, çocuklarına baskı, bunaltıcı sorular ile çocuklar sıkılabilir.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır onlar tam tersi muhafazakar olduğu için bilmek istiyorlar
Arkadaşının art niyetli olduğunu sezmedim ya bende aileden saklamaya karşıyım kaç tane ailesinden saklayan arkadaşım olduysa hep şuna şahit oldum biri gitti kızın bekaretini aldı terk etti kız evden kaçtı kendisine zarar verdi karakolluk oldular gittim bu kezolar yüzünden ben defalarca kez ifade verdim yazışmalar yüzünden. Bir tanesini sevgilisi dövmüştü, bir tanesini adam yasaklı madde içirip zorla ilişkiye girmeye kalkmıştı. Ne olursa olsun hayatınızdaki adamın kimdir nedir in midir cin mıdır en azından anneler bilsin ki, başı derde girdiğinde kızına yardım eli uzatabilsin.
Tecavüze uğradığı halde ailesinden saklayan kızlar var, düşünsene annesin ya da babasin gözünden sakındığın yavrun ne acılar çekiyor haberin yok Allah kimseye yaşatmasın.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben ayıplamasına karşıyım "neden söylemiyor" dese anlarım oha diyerek ayıplıyor
Şimdi Aile ile bağınıza bağlı bir durum. Kimisi çekiniyor, kimisi kararsız, kimisi olsa da olmada sa Ailesine söylüyor kimisi garanticidir emin olmadan söylemeyebilir. Boşta bulup şaşırmış yani insanız insanın başına her şey gelebilir hep tembihleniyor ya söyle saklama bilelim başına bir şey geldiğinde bilinsin bulunsun diye
Her anne baba, her abla, her kardeş ve her arkadaş aynı olmayabiliyor. Bu yüzden herkes kendi hayatını yaşıyor. Asil mesele aklı selim olmakta, ne yaptığını ve sonuçlarını bilmekte ve sorumluluklarını yerine getirebilmekte yatıyor. Bir tutam da bakış açısı sepelersek oldu bu iş. Kimseyi yadırgamamak, yargılamamak ve ayıplamamak lazım. Malum kınadığınla sınanırsın demişler
30 yaşındayım manitam olsa söylermiyim söylemem🤔 anlarlarsa anlasın kendileri ama ben söylemem 🤔 aile girince işin içine mevzu değişiyo laf anlamıyolar🤔 Tc de söylenmemesi gayet normal buna şaşırmalarına şaşırmalı asıl🤔 neyiz neredeyiz Amergiada filan mı da şaşırıyolar boş yapmışlar sadece🤔 ufo görmüş gibi şaşırmak nedir kezban hareketi🤮
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Türkiye şartlarında çoğunluk ailesinden gizliyor sanki ayıp bir şey yapılmış gibi oha tepkileri ne ben alınınca alındı oluyorum sonra
Ablan kendi parasını kazanıp kendi ayaklarının üzerinde duruyorsa ve yaşadığı ilişki uzun bir süre olmuşsa gayet normal şaşırması. Kendi kendine bakabilen ve uzun süreli bir ilişki içinde olan bir kadına ailesinin baskı kurması saçma. Kimsenin eline bakmıyor gönül eğlendirmiyor belli ki. Sağlıklı bir evlilik hayatı yaşayabilmesi için bunlar gayet normal şeyler. He diğer türlü ne yazık ki mecburen saklama yoluna gidiyor koskoca insanlar. Bu bile saçma. Kızını saklamaya alıştırmak sahip çıkmamakla aynı şey.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şaşırılacak bir şey yok. Türkiye'de kızların çoğu sevgilisini ailesinden gizliyor. Arada ciddiye binmeden, emin olmadan söylemenin bir anlamı yok. Her sevgili değişirtiğinde aileye söylemek aşırı saçma. Ayrıca başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorsa insans o zaman neden onunla sevgili olur ki.
Sasiralacak bi durum yok ama ben soyluyorum 1. Sebebi kiminle bulusuyosun sorusuna yalan soylemek istemiyorum 2. Si disarda akrabalardan biri gorurse enazindan baskasindan duymasin benden duysun 3. Sebebi hayatimda olan kisileri bilmeye hakki var bence benim yanlsi kisilerle yanlis ortamlarda olmami istemez ilerki zamanlar da tanistitirim bile
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türk aile yapısı maalesef kızlara karşı böyle erkek çocuklarına karşı hep bir pohpohlama kız çocukları adlarını çıkarır. Neyse konuya gelirsek bence ablan söylemeli bu devirde kimseye güvenilmez Allah korusun başına bir şey gelirse ne olacak?
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ablamın başına çok kötü bir şey geldiğinde öğrenmişlerdi söylemek zorunda kalmışlardı
Küçümsenecek bir durum yok. Şaşırılacak bir şey hiç yok. Niçin söylesin ki ortada hiçbir şey yokken.. Ayrıca sonuncusu çok saçma konuşmuş "başımıza bir şey gelirse" madem başına bir şey gelebilmek ihtimâli var niye o kişiyle sevgili olursun ya da ne demek bu cümle?
Öncelikle herkesin aile ve vereceği tepkiler farklıdır. Eğer ciddi düşünüyorsam ben anneme söylerim (onay almak için değil) az çok hayat tecrübesiyle nedir ne değildir daha iyi anlar tavsiye verir. Eğer ciddi değilde takılıp geçmek içinse bilmelerine gerek yok
Iyi de sevgili dediğin kağıt üzerinde bir şey değil ki çok önemi yok yani basit bir şey ondan söylemek mantıklı orada erkeğin ciddi olup olmadığı da görürsün
Arkadaşların da abartmasınlar sanki LA'de yaşıyorlar 🙄 sende ablanın özelini en yakın arkadaşında olsa anlatma
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bizim aileden daha muhafazakarlar bu arada. Aileleri muhafazalarlıktan ötürü bilmek istiyorlar. Kendisi de oha diyerek ablamı aşağılamak istedi farkındayım
Şöyle bir muradım var, keşke her alanda kendini gösteren bu seviye düzmeceleri, insanların karakter seviyelerini de gösterse de böyle karşıdan bakınca şak diye karakterini ölçebilecek
Mahcubiyet duygusunu gizlersen perdenin arkasında istediğin gbi at oynatırsın. Ama gizleyemezsen utanma duygusu kendini ön plana atacak ve sana güzel insan olmayı seçtirecek
İnsan kalbi tarla misali tezeklenmeye-taşlaşmaya meyilli. Bu sebepten ötürü bazen içerden filizlenmesini beklemek yerine onu çapalamak gerek.😊 yani bazen içlerinden ar edep gelmese de onları buna mecbur bırakmak da lazım