Hz. Muhammed S. A. V. Hz. Hamza ile ilgili neden bu şekil bir şey söylemiş olabilir?

Tirmizide geçen olay. Hz. Hamza Uhud savaşında şehid düşünce onun yanına giden Hz. Peygamber onunla ilgili aşağıda yazan sözleri (kırmızı çizgi ile belirtilmiş kısım) söylemiş:

Hz. Muhammed S. A. V. Hz. Hamza ile ilgili neden bu şekil bir şey söylemiş olabilir?

Kesinlikle islama saldırmak gibi bir amaç taşımıyorum. Hani islam düşmanı filan değilim. Sadece tesadüfen denk gelip merak ettim. Peygamberimiz bu sözleri neden söylemiş olabilir? Hani bunu benim uydurduğumu düşünenler Enfal. de sitesinden Tirmizi hadislerinden cenaze bölümü 31/1016'ya bakabilir. Ahanda link http://www.enfal.de/tirmizi/index1.htm

Ne hamzası yav. Anthony QINN kardeşim bu adam.
Ne hamzası yav. Anthony QINN kardeşim bu adam.

google amcada arattığımda tüm dini sitelerde yukarıdaki şahsın resimleri çıkıyor. O şahıs kesinlikle Hz. Hamza değildir. Kendisi Anthony QINN adında bir hollywood yıldızıdır. Hristiyandır. Hani ahirette yanlışlıkla Hz. Hamza diye gidip onun elini filan öpmeyin.

Güncellemeler
+1 yıl
Evet hadis gariptir. Yalnız bu hadisi ben yazmadım. Ben uydurmadım. Tirmizi garip olduğunu bile bile niye kaynağına almış o zaman? Tirmizi, Buhari, Davud, Müslim, Nesai, İbn Mace... garip hadisleri zayıf hadisleri toplarken bunların ravilerinin güvenilmez olduğunu bile bile niye kaynaklarına aldılar? insanların kafası karışsın, diye mi? hadis bilginleri yazıncı problem olmuyor, ben onlardan alıp yazınca neden bencileyine kızıyorsunuz? benim başım kel mi?