Neden ya neden biz onlara hizmet etmek zorundayız?
Abiye babaya kocaya hayatımızdaki bürün erkeklere hizmet etmek zorundayız
Bunu kabul etmiyorum yapmıyorum da zaten yapanlarda salak işte hayır ne farkları var ki bizden
Mesela neden ütüyü kadınlar yapmak zorunda? Erkekler evliliği bu yüzden istiyorlar zaten sıcak yemek temiz kıyafetler sınırsız ilişki
Bu dusunce neden var kac yuz yildir neden erkeklere hizmet etmek durumundayiz? Bizden daha mi ustunler?
Cevabın nedir?
Şimdi şöyle bir durum var , bu benim düşüncem Evlilik için söylüyorum, evlilik öncesi erkek egemen bir toplum var ona bir şey diyemem, böyle gelmiş bölye gidiyor..
Evlenildiği zaman kadın çalışmıyor evdeyse hani çok görmemeli ev işini, adama da yazık sonuçta bütün gün çalışıyor geliyor tek gelir kaynağı adam olduğu için hani ütü yapılmış, yemek yapılmış olmasını bekler.
Ama şöylede bir durum var eğer kadında çalışıyorsa dediğine katılıyorum tamamen, sonuçta evlendiğim kişiyi köle niyetine almıyorum. eve geldiğimiz zaman yemeği birlikte yaparız, sofrayı birlikte toplarız etrafı birlikte temizleriz, ütüyü sırayla yaparız veya iş bölümü yaparız adil bir şekilde herkes sırayla o işleri yapar, ne kimse zor durumda kalır nede kimse üste çıkmış olur.
Ama zihniyet önemli işte, erkekler büyütülürken sofra toplamaya bile yardım ettirilmezse, otur sen erkeksin o işleri elleme derse baba. kızlarıda git babana terliğini getir hizmet et falan diye büyütülürse bölye bir toplum ortaya çıkar.
Ben evlendiğim zaman yardım edicem karıma şahsen, isteyen kılıbık desin isteyen light sonuçta hayatımı geçiricem o kişiyle kendim kadar değer veririm onada.
Şans işte denk geldiğin kişilerle ilgili biraz :) Umarım açık görüşlü, yardım sever biriyle evlenirsinde bu söylediğin sorunlarla karşılaşmazsın :)70 Yorumla
En İyi Cevaplar
Avcı toplumlara dayanır bu işin özü. Kabilenin gençleri ava gider, kadın, çocuk ve yaşlılar kabilede kalırdı. Bazen ava ulaşmak adına çok uzun mesafeler ve çok uzun süreler kat edilirdi. Dönüşte erkekler istirahat ederken kadınlar av etleriyle yemek yapma ve kabile yaşamıyla ilgili diğer işleri yerine getirmeyle uğraşırdı. Zaman değişti, şartlar değişti, dönemler değişti. Ancak bu rahat yaşama alışan erkek düşünceleri nesilden nesile aktarıldı. Olayın özü bu. Kişisel görüşüm kimse kimsenin kölesi, hizmetçisi değildir. Hayat sürdürürken yapılması gereken işlerin müştereken paylaşılması gerekir.
11 Yorumla- +1 yıl
ona bakarsan erkek aslan deıl dısı aslan avı yakalar erkek aslan da avı yer bı de bole bısı var ama bence de olması gereken ıslerın paylasılması hayatın ortak paylasılması
Kimse kimseye zorla hizmet etmemelidir tabikide ama dusununce babama ne yapsam hakkini odeyemem.. Kardeslerim deyince onlar benim canm kanim onlar icin yaptigim sey bana batmaz.. İki opucukle abla pantolonumu utulesene dediginde ben yaptigim isin karsiligini aliyorm zaten o opucuklerle :) ileride esim oldugunda karsilikli anlayisla birbirmizi idare edecegmizi dusunyorm.. Belki. her zaman her istedigini yapamam bende yorgun olurum ama yorgun degilsem ricasini yapmam beni ne kadarr rahatsiz edebilir ki diye dusunuyorum.. Sana zor geliyorsa tabikide yapma. Once yaptigin seyi sevmelisin tatklim sevmiyorsan yapma :)
10 Yorumla
+1 yılkısmen haklısın. şimdiki zamanla öncesi aynı değil. erkekler hala eşim çalışsın eve gelsin bide ev işlerini yapsın modunda. ama devir değişti. sen ne düşünüyosun diye sorarsan ya o iş birlikte yapılır ya da yapılmaz. eve gelince parmağımı kımıldatacak halim kalmıyo. erkekler düşünceli davranmalılar
517 Yorumla- +1 yıl
ev ısını cok buyutuyosunuz camasırı at makıneye yıkasın bulasıgı at makıneye yıkasın yerlerı elektrık supurgesı temızlesın zor deıl bu ısler ya
- +1 yıl
yemek yap+çocukla ilgilen+banyo tuvalet yıka+camları sil+evin tozunu al+yerleri viledala+koltuk sil+misafir gelecekse hazırlık yap+ve tekrar yazayım çocukla ilgilen ödevini yaptır banyosunu yaptır yemeğini yedir bebekse altını değiştir +kustuğu yerleri temizle
- +1 yıl
diğer kızlara salak demesi hakkını vermez ona ailelere hakarettir
- +1 yıl
hakaretle ilgili birşey yazmadım ben yazdıklarımı okur musun lütfen
- +1 yıl
bırıncısı banyo tuvalet hergun mu yıkanıyo ıkıncısı evın tozu hergun mu alınıyo ucuncusu hergun mu koltuk sılınıyo
- +1 yıl
bu dedıklerın genelde haftada bır olan genel temızlıktır
- +1 yıl
hee cocugun odevını babası da yaptırır yemegını babası da yedırır altını da degıstırır hayat musterektır hanımefendı
- +1 yıl
her yemekten sora da cocuk kusmuyo dımı
- +1 yıl
hepsini birarada düşünürsen hergün iş çıkıyo ki yemek yapmak başlı başına yorucu bir eylem
- +1 yıl
yemek te hergun yapılmıyo bır yemek uc dort gun gıdıyo
- +1 yıl
evde iki çocuk olduğunu düşün bitmez mi. ya mantıklı düşün üç dört gün bile olsa bir gün yemel bir gün temizlik bir gün bilmemne evin işi bitmez. hiç mi ev işlerinden anlamıyosun. ha hala basit olduğunu düşünüyosan eşin şanslı sen yapacaksın o zaman demektir. üç dört günde bir denk geliyo ya yapıver kolay kolay
- +1 yıl
hepsını makıneler yapıyo nesı zor ondan dedım
- +1 yıl
eskı devırde yasasaydın ne olurdu acaba camasır makınesı yok bebek bezı yok
- +1 yıl
abı ben zaten kendı yatagımı toplarım yemegımı gerekırse kendım hazırlarım ama kolay yemek yanı kendı yedıgımı de yıkarım ne var bunda ya bunu mu yapamıycam bunu yapamayacaksam oleyım ben :D
- +1 yıl
Ben üniversitede tek başıma 2 yıl 4 kişilik evi idare ettim. Market alışverişini de bilirim, ev alışverişini de. Ben bunları hem derslerimi yaparak hem de evde işlerimi yaparak yaptım. Evimizde yemekte pişti, alışverişte yapıldı, çamaşırlarda yıkandı. Üstüne üstlük bir de spor salonuna gidip 2 saat performans gösteriyordum. Dediğiniz kadar büyütülecek bir mevzu değil ev işleri. Ben eşimin ev işlerini asgari düzeyde yapmasını isterim eğer tam isteyen varsa tamamına yardım etsin. Öyle çok çocuk taraftarı da değilim, 1 çocuk benim için kafi. 2-3 tane yaptıracaklar kendileri baksın çocuklara. Ayrı eşime sürprizlerde yaparım özel zamanlarda yemekte hazırlarım. Yine de evimde bir kadın olduğunu hissetmek, benim için bir şeyler yapan bir dişi olduğuna bilmek için eşimin ben olmasam da tüm bunları yapabilecek yetenekte birisi olduğunu bilmek isterim. Öbür türlü bir kadının doğasından gelen yeteneklerini körelterek bir erkekten farkı kalmadığını düşünürüm.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
165Cevap
+1 yılBabaya, abiye hizmet ediyoruz çünkü işten yorgun geliyorlar ve onlar bizim ailemizin bir üyesi bizden büyük ve saygıda kusur etmemeliyiz ben aynı şekilde anneme de hizmet ediyorum yaşça benden büyük bile olsa benden 1 bardak su isteyince, ev işlerinde yardım isteyince ondan niye bu yardımı esirgeyeyim?
Kocaya gelince haklısın evlilik ortak müşterek bir kurum ne erkek kadına ne de kadın erkeğe hizmet etmek zorunda değil ama bizim toplumumuz ataerkil bir toplum. Ataerkil toplumda erkekler erken yaşta ölüyor. Bunun sebebi evi geçindirmek zorunda olanın erkek olarak görülmesidir erkek evin direği olarak görülür. Erkek üzerindeki bu ağır sorumluluğun yükünü üzerinden atmak için “ ben rahat etmiyorum kadın da rahat etmesin o kadar işe gidip çalışıyorum ben üstünüm bana hizmet etmek zorunda “ mantığında ev işlerini bu yüzden kadına kitliyorlar çünkü kadınlar ev işlerinde daha iyi bu durum erkeklerin işine geliyor. Halbuki biz kadınlar ev işi yapmak zorunda değiliz hele ki eşimize hizmet etmek zorunda hiç değiliz. Aile üyelerine gelince babana annene abine ablana kendinden büyük birine tabiki hizmet etmen lazım onlar da sana destek olurlar yeri gelince her şey karşılıklı. Annen baban yememiş yedirmiş içmemiş içirmiş bir bardak su getirmeyecek misin insanlara?01 Yorumla- +1 yıl
Bizim ülkemizde erkekler çocuk gibi işten gelince çok yoruluyoruz deyip karısının annesi gibi ona kumanda getirmesini annenin çocuğuna yaptığı gibi sevgi, ilgi göstermesini bekliyorlar. İlerde evlenince bu durumu daha da iyi anlarsın. Erkek anneleri kız evladına ev işi yapmayınca fırça atarken erkek ev işi yapmaya çalışınca aman oğlum işten geldin kız kardeşinle ben sana hizmet ederiz deyip oğlunu şımartıyorlar. Sonra erkek şöyle düşünüyor : “ ev işi kadının işidir kadınlar bana hizmet etmekle yükümlü ben üstünüm “
Kadınların böyle bir mecburiyeti yok. Dinende evli bir kadın yalnızca eşinin özel isteklerini karşılama zorunluluğu vardır.
Sen yapmış olduğun hizmet, eşe babaya ona olan hürmetinden dolayı.
Zorunluluğun yok yalnız erkekler bir bayana nazaran daha baştan sağma iş yapıyorlar bayanlar daha hassas ve sanırım yaradılıştan kaynaklanıyor ki daha hamarat ve temizler. Eskiden beri hep bayanlar yaptığı için bu düzen böyle alışılmış böylede gider.
Yapanlara salak deme. Sonuçta söyle düşün ben evliyim ve eşim çalışıyor ben evdeyim. Alıpta adamdan iş beklemem saçma olur. Ama ikimizde çalışırız görev paylaşımı yaparak işlerimizi hallederiz.51 Yorumla- +1 yıl
sen ornek verdın sanırım kusura bakma ama ben ıkı tarfafın da calısmasından yanayım evde oturan bırını ıstemem sahsen
+1 yılBunun sebebini bilmiyor musun yani?
Cevap geçmişte yatıyor. Kadınlara bugün çalışma koşulları sağlanmasaydı hala taş devrinden gelen bu şeyleri yapıyor olmak zorunda kalacaktın. İstemesen de, seve seve...
Gelecekte bu istemediğin durum epey azalacak ama bugün sende az-çok pay alacaksın bu sevediğin durumdan. Ben de erkek başıma mutfakta olsun, temizlikte olsun anneme yardım ediyorum, ama bundan şikayetçi değilim. Çünkü ben buna HİZMET olarak bakmıyorum. Annesini seven bir çocuğun annesine yardımı bu. Her şey karşılıklı sevgi ve saygı üzerine olmalı. "Ben hizmet etmem" dediğin an kimse de sana hizmet etmez...20 YorumlaSevdiğin insana yardımcı olursun, onun yapmakta zorlandığı şeyleri yaparsın, onu mutlu etmeye çalışırsın. Sevmediğin kişiyle zaten ilgilenmezsin. kadın veya erkek değil buradaki konu bence sen kimseye değer vermiyorsun çok fazla. . . Çünkü ben hastalandığında annem için evde yemek de yaptım hatta canım bugün hiç yemek yapmak istemiyor dediğinde bile ben yardımcı olurum. erkek veya kadın olmakla alakası yok bunun annem o benim o mutlu olsun üzülmesin. kardeşimin internet ile ilgili bütün işlerini de ben yaparım hizmet mi etmiş oluyorum. Hayır sevdiğim için ona yardımcı olmak için. üniversitedeyken kendi sıram olmamasına rağmen bir çok kez yemek bulaşık sırasını almışımdır ya arkadaşım hastayken ya da sevgilisiyle buluşacakken sınavı olduğu zaman ben boştaysam ki aynı şekilde onlarda benim yerime yaparlardı bu karşılıklı sevgi ve saygıdır. Sevmeyi ve fedakarlığı öğrenmelisin...
20 Yorumla
+1 yılSana hep öyleleri denk gelmiş. Ben kimseye yemeğimi, ütümü, çamaşırı mı vb. yaptırmam. Ha ara sıra bunları annem yapabilir, o noktada da annelerimiz ev işlerinden iyi anladığı için kendileri yapmak ister zaten. Sevgilime veya kardeşime git şunu yap, git bunu yap demem. Hayat müşterektir. Evdeki bütün işleri bayanın yapması olmaz. Eğer bir sevgilim varsa evdeki iş paylaşımlarını beraber yapmaktan yana olurum. Örneğin sevgilim güzel yemek yapıyordur, ben ise ütüden anlıyorumdur, bu durumda görev paylaşımı yapılıp herşey tatlılıkla çözülür. Senin dediğin durum bütün dünyada geçerli birşey değil yani.
11 Yorumla- +1 yıl
ıkısı de calısmalı o zaman yok ole sey
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü vücut yapısı metabolizma yaradılış ne yazarsan yaz hepsi bunlar içindir.
Yani kadın duygusal olarak da içgüdüsel olarak da bunları görevi olarak bilir genelde. Sen bir şeyleri değiştirmek istersen efemine bir erkek tercih edebilirsin ki az da olsa o tarz erkekler mevcuttur.
Not: Efemine, kadınsı davranan erkek demektir.90 Yorumla
+1 yılzayıflıkla alakası yok ben kadının bunları yapması taraftarıyım herşeyın bır dogası var kadın bunları yapar, erkek korur kollar sever vs bunu illa aşagılama gıbı görmenın alemi yok. Yuvayı yuva yapan kadındır. Tabı seven saygı duyan erkek zaten hızmetcı gıbı görmez yerı gelır kucuk seylerde yardım eder. Kocasına yemek yapan kadın benim gözümde gerçek bir kadındır.
74 Yorumla- +1 yıl
bence ortaklasa yapılmalı bu ısler hayat ta musterektır
- +1 yıl
Kaliteli cevap +1
- +1 yıl
En iyi cevap bu. . . Yuvayı yapan kadındır. Erkek korur kollar sever. Yeri gelir yardım eder. Tebrikler @Gökkuşağım
- +1 yıl
yani olması gereken, benim görüşüm bu
Genelde erkekler çalışıp bayanlar ev hanımı olduğu için bu normal. Ha birde ataerkil bir toplumuz. Erkek daha önde Buda etkili.
Ama kadın erkek çalışırken bu görevler bölüşülebilir. Mesela sen yemeği yaparken erkek ütü yapabilir. Haa bu arada sınırsız ilişki demişsin de sanki zorla yapıyosun sadece erkeğin yararına. Bu seninde isteğin ve senin de yararına olan bir durum. Aslında yine anladım ki bizim insanımızın islam dan ve hz Muhammed den öğreneceği çok şey var. Kız çocukları diri diri gömülürken kızını omzuna alıp Mekke'de gezen ilk kişidir. Ve demiştir ki " kadın yemek yapmak, dikiş yapmak zorunda değildir. Yapıyorsa lütuftur. " ve hiç bir şahsi işini hanımına yaptırmamıştır. işte O'ndan öğrenecek çok şeyimiz var aslında. Ve bayanların da hakeza.07 Yorumla- +1 yıl
ıyı kadın onu yapmasın bunu yapmasın ne boka yarıyo kadın o zaman
- +1 yıl
kadın da calıssın oh ne guzel butun gun evde got buyutsunler bı de bu ıslerı yapmasnlar
- +1 yıl
hz muhammedın hanımının tıcaretle ugrastıgını da bılıyorsundur umarm
- +1 yıl
kadın da her ısı yapmalıdır
- +1 yıl
tm ben zaten ortak olmalı gorusundeyım sorun yok :D
Ev , araba , düzgün bir iş sahibi erkek istemeyi bilirsiniz ama. O ev alınana kadar kaç yılın nekadar emeğin gidiyor biliyor musun? Senin için kolay. hazır ev hazır koca. O yüzden yaptığın 2 ütünün lafını yapcaksan evlilik sana göre değil. Evlilik fedakarlık ister yeri gelir erkek de ; eşi hastalandığın da çorbasını yapar , sırtınta taşır hastaneye götürür. Erkeğin gölgesi yeter bilir misin bilmem bu lafı. Tavsiyem evlenicen adama bu düşünceleri söyle de adama yazık olmasın yıllarca evlilik hayalleri ile yaptığı birikim boşa gitmesin.
14 Yorumla- +1 yıl
ben katılmıyorum hazıra konmaya tahammul edemıyorum ya bunlarda cıdden gurur yok
- +1 yıl
hayat musterektır ev de ortak alınmalı
Soran+1 yılYa benden oyle bir kelime duydunuz mu?
Bir kere ben kesinlikle evi olsun aarabasi olsun demem cunku benim de yok
İlk once kendim alirim sonra baskasinda ararim- +1 yıl
ole dıyosan sorun yok
Aile & Toplum konusunda 500 cevap paylaştı. Öncelikle senin gibi kızı karıyı kardeşi allah düşman başına versin. ulan anlamadığım şeyde şu madem yemek yapmayacaksın ütü yapmayacaksın asli sorumluluklarını yerine getirmeyeceksin eee neden evleneyim o zaman işinize gelince arabası olsun parası olsun güzel işi olsun eee ben bu sorumlulukları sen benden isteyince yapacağım ama ben senden sorumluluklarını isteyince yapmayacaksın biz hizmetçi miyiz? diyeceksin he he he oldu şey var yermisin ulan i*ne erkekler bu karıların kıçı hep sizin yüzünüzden kalktı şuna bak oldu hizmetçi tutayım senin de altına araba alayım ayda da 5000 tl kredi kartı yeter sanırım gez dolaş bir vajina ver yaw he he ondan sonra belli bir yaşa gelince koca koca diye sokakta internette aranıyorsunuz çokta şeyimdesiniz ahlaklı arkadaşlardan özür diliyorum fakat bunlar bu lafları haketti ne l*n her yerde aynı safsata bazı salak erkeklerde bunlara uyuyor gerçi çoğu iki yüzlü olduğu gibi değil görülmek istediği gibi oluyor
10 Yorumla
+1 yılPeki seni erkeklerden üstün kılan özelliğin ne? Onlarıda yapmayacaksan kadın olmanın ne anlamı var? Madem eşit olduğumuzu düşünüyorsun evde ağır bişey kaldırılacağı zaman sen kaldır , yemek yendiğinde hesabi sen öde otobüslerde erkeklere yer ver bunları yapabilirmisin? Kur'an da Allah kadını noksan yarattı denilir sen Rabbine şirk koşuyorsun erkekler sana köle gibi mi davranıyor ütüyü yemeği çamaşır bulaşığı biz beceremeyiz evde birşey bozulur onun tamirini herhangi ağır bir ev işini de siz beceremezsiniz doğanın kanunu bu icat çıkarmayın. !
221 Yorumla- +1 yıl
bı dakıka yemek yendıgınde hesabı erkek odeyecek otobuslerde erkek yer verecek dıye bı kural mı var
- +1 yıl
Erkekler için var seni bilemem ;)
- +1 yıl
katılmıyorum ole bı kural yok kendı kafanızdan uydurmayın kanunda zorlama mı var
- +1 yıl
sızın gıbıler kadınların gotunu kaldırdı zaten
- +1 yıl
Ustam kusura bakma da bence sizin gibiler kaldırdı bir kadın erkekle yediği yemeğin parasını öderse erkeğin yaptığı işleri yaparsa sonra zıplar bizim erkeklerden ne eksiğimiz var biz onlardan üstünüz demeye başlarlar eğer onlara hesap ödetip otobüste yer alıyorsan evde yemeğini yapıp hanımının işten dönmesini de bekle o zaman kadın her zaman bir adım geride durmalıdır..
- +1 yıl
abı bunun onla ne alakası var ya bu ustunluk falan deıl ego tatmını sadece ben kadınlardan haz eden bırı deılım ama bole ustunluk olmaz
- +1 yıl
otobuste ben neden yer verecekmısım ona elı ayagı tutuyosa sacma sacma konusma ya
- +1 yıl
saglam bır kadına nıye yer verıyım ben onun zıkkımlandıgı seyı ben nıye odeyeyım kendı odesın parasını banane
- +1 yıl
Abicim onun zıkkımlandığı dediğin kişi yoldan geçen birisi değil senin sevgilin ya da hanımın şahsen ben ödetmem hesap bunun senin dediğinle bir alakası yok kadının her zaman bir adım geride kalması lazım dinimiz böyle emreder ben kadınların eşitlik diye zıplamasına karşiyim kız diyorki ben niye ütü yemek bulaşik yapmak zorundayım böyle birşey olabilir mi ya kadın kadınlığını bilsin erkek erkekliğini yeni yeni icatlar çıkarmayın hem hesap ödemek ayrıca bir centilmenlik tir sen kızdan centilmenlik bekliyosun düşünce tarzın yanlış bana göre.
- +1 yıl
ya ben kımseden centılmenlık beklemıyorum dının sana flortu yasaklıyo cok dınıne baglıysan flort etmezsın dının sana sevgılıne hesap odetme demıyor
- +1 yıl
sureklı bırıne hesap odetmek bedavacılıktır
- +1 yıl
Ben karşı cinse daima saygılı ve ölçülü davrandığim için pek günaha girdiğimi zannetmiyorum ha giriyorsam bile diğerleri kadar değil. sürekli hesap ödetmek konusuda şöyle sen her gün dışarda yemekmi yiyosun şahsen ben yemiyorum yediğim zamanda eğer karşımda bir bayan varsa ona para ödetmem genelde ödemeye yeltenir ben ödeyince de biraz mahcup olur öyle bir terbiyeye sahip olması yeter bana yüzsüz birisi için bende ödenmemesi taraftarıyım ama her bayanı aynı kefeye koyamazsın.
- +1 yıl
hergun yemıyorsun fakat bırıyle bulustugunda sureklı bırının kesesınden para gıdıyosa o ıs olmaz bı o oder bı sen odersın ya gecın bu ıslerı kımse kımseye bısı yedırmek zorunda deıl para kolay kazanılmıyo
- +1 yıl
Abicim sende boğazda bir restorant yerine salaş bir mekan tercih edersin bütcene o kadar zararı olmaz benim düşüncem eğer bir kız benim yanımda para öderse ben kendimi kötü hissederim sen hissetmezsin o da senin tercihin ama sen bir bayana para ödeterek onların biz erkeklerden üstünüz teorilerine destek vermiş olursun yaşadığımız yer Türkiye ve bu hesap konusu yıllardan bu yana benim dediğim gibi süregelmiştir yeni icat çıkarma bence ;)
- +1 yıl
ıstedıgın yere gotur en az 30lıraya cıkarsın hesap odemekle ustn olunmaz bence ben herkesın kendı hesabını odemesı taraftaryım ve bu durumda da erkekten ustunuz dıyemez :d
- +1 yıl
Herkesin görüşü farklı 30 40 lira benim bütcemi sarmıyor ben ödüyorum ve pişmanlık da duymuyorum açıkçası sen büyük ihtimal değmeyecek biri için yapmışsin bunları ve dilin bir kere yanmış benim dilim daha yanmadı dediğim gibi her bayan aynı kefeye koyulmaz her erkeğin koyulamayacağı gibi ;))
- +1 yıl
yoo hıc yapmadım ısım olmaz ben kımsenın enayısı deılım kendı zıkkımlandıgını kendısı odesın
- +1 yıl
ben onun parasını odemek zorunda deılım kendı odesın
- +1 yıl
ben kımseyle cıkmadım zaten
- +1 yıl
sız bedavaya alıstırıyosunuz ıste erkek olmak suc mu bayana hesap odetmezmıs nıye onların paraları kıymetlı mı
- +1 yıl
He ustam he tamam sen haklısın.
+1 yılgenel olarak bütün kızları salak yerine koyman yanlış milletin anasına bacısına laf atmış oluyon, kocasına hizmet etmeyi severek yapanda var yapmayanda var saygı duyman gerekir kadın çalışmasın evdede iş yapmasın biz hem çalışıp hem ev işi yapalım peki bu sefer erkeğe adaletsizlik olmuyomu? ayrıca istemiyorsanda zorla yapmak zorunda değilsin hatta evlenmek zorundada değilsin. Daha seni büyütüp seni yetiştiren babana bile hizmet etmek zoruna gidiyosa tek başına ayrı eve çık kendi kendine hizmet et.
10 Yorumla
+1 yılCünkü insanlar 2 cinstir. ve herkesin görevi ayridir. bu iki cins birbirlerini tamamlar. neyse fazla uzatmicam anlanassin cünkü.
Peki o erkeklerden hediye beklersin
Para bklersin? neden? Esit degilmiyiz? Bitmeyen isteklerin olur. yemesi gzl dimi?
O zaman esitsek sevgiline para vermelisin ihtiyaclarini karsilamasi icin.
bir kadin esine hizmet ederse bu onu yüceltir alcatmaz.
ne demis hazreti Peygamberimiz. sen esine kul olki oda sana köle olsun.31 YorumlaKadınların efendisi Fatıma Zehra (ra) Hz. Ali (r. a)'ye hizmette kusur etmezdi. Ev ihtiyaçlarını Hz. Fatıma yerine getirirdi. Hamur yoğurmak, ekmek yapmak hatta un öğütürken ellerinde izleri kalmıştı. Peygamber (s. a. v)'e Hz. Ali (ra) ile birlikte gelip ev hizmetlerinden şikayetçi oldular. Peygamber (s. a. v) ev hizmetlerini yapmasını Hz. Fatıma'ya tenbih etti. Hz. Ali (ra)'ye de dışardaki işlerle uğraşmasını söyledi.
34 Yorumla- +1 yıl
İslâm'a göre, kural olarak kadın, ev içinde ve dışında çalışabilir; ailesinin ihtiyaçlarını sağlamada kocasına yardımcı olabilir. Şartlara ve ihtiyaçlara göre, aile hayatında eşlerin rollerinin değişmesi de mümkündür. Önemli olan hayatın huzur ve düzen içinde geçmesi, ihtiyaçların karşılanmasında bireylerin imkan ve kabiliyetlerine uygun sorumlulukları dengeli şekilde üstlenmeleridir. Bazı kaynaklarda yer alan Hz. Peygamber'in, evin iç işlerini kızı Hz. Fatıma'ya, dış işlerini ise damadı Hz. Ali'ye yüklemiş olması[İbn Ebî Şeybe
Kaldı ki, ev hanımının ailesine ve topluma katkıları küçümsenemeyecek kadar önemli bir iştir. - +1 yıl
bunları yazılan yorumların geneline bakarak yazdım inşaallah faydalı olur
paylaştıklarım daha çok karı-koca ilişkisi üzerine,
Nasıl ki erkek evdekilerin ihtiyaçlarını karşılamakla ibadet sevabı kazanıyor ise, kadının da, eşine, çocuklarına ve evin işleri için harcadığı zaman, ibadet sevabı kazandırır, sadaka sevabı kazandırır.( bu da bir gerçek) - +1 yıl
hee ne demezsın cok katkısı var ev hanımlarının herkes calısmalı yok ole sey
- +1 yıl
Yazdıklarımdan sadece bunu çıkarmış olmanız da çok ilginç gerçekten... Demek istenilen kadın çocukların yetiştirilmesinde daha ön plandadır ve bu gelecek nesilleri de etkiler.
Kadının meşru dairede (tesettüre riayet etmek ve halvetten kaçınmak) çalışması da caizdir. Ve kadın kazandığı paradan eve harcama yapma zorunda değildir para yine kendisine aittir. Erkek ise zorundadır.
Örfen ayıp karşılanacak şeyler dışında ev işlerini yapmak zorunda değildir. Kadın eve hizmetçi isterse ekonomik durum el verdiğince sağlamalıdır
+1 yılEskiden erkekler savaşır kadınlar evde çoluklarına çocuklarına bakarmış ama savaşmayıda öğrenirlermiş kadın da erkek kadar değerliymiş yüzyıllarca bu savaşlar böyle devam edince bu örf adet gibi bişe olmuş şu an yıllardır barış içindeyiz erkekler yan gelip yatıyor artık ayaklarımızı uzatıyoruz vs keyfimize bakıyoruz ama şöyle bişe var kadında bir erkekle parası için evleniyor işsiz bir erkekle hiç bir kadın evlenmez ama işsiz bir kadınla her erkek evlenebiliyor başının tacı yapabiliyor o yıllarca sürünüp evine 5 kuruş ekmek parası getiriyor sende ona hizmet etmek diyorsun sende çalış oda çalışsın eve aynı saate gelin yemekleri biriniz yapın biriniz bulaşıkları yıkayın benim annem ve babam öyle yapıyor
01 Yorumla- +1 yıl
abı ole bı dunya yok kadın da calısacak yok ole yan gelıp yatma koca parası yıyene saygı duymam ben
+1 yılKardeş 1 abiye, babaya hizmet etmek zorunda değil'sin ama eve para getiren baba , abiy' se sende evde karşılık olarak birşeyler yapmalısın her şey karşılıklı yani zorla değil senin baban işten çıkmak istedi kafası bozuldu sen adamcağızı neden eve para getirmiyorsun der misin? Genelde derler değil mi o abi baba senin kölen mi? Gidip milletin ağzının kokusunu çekiyor... Ama sende çalışıyorsan sana zorla yaptıramazlar annen çalışmıyorsa o yapar dediğin işleri ha hem çalıştırıp hemde zorla yaptırıyorlarsa onları çekmek zorunda değilsin ayrıl paran var zaten o aile değildir
02 Yorumla- +1 yıl
ben buna katılmıyorum baba para getırmek zorunda nıye dıgerlerının elı ayagı yok mu calısamaz mı gıtsınler calıssınlar
- +1 yıl
tam okumadın sanırım konuyu bende aynı görüşteyim herşey karşılıklı.
+1 yılbabama zevkle hizmet ederim. esime de hizmet etmeyi severim ama esimfe hizmet edicek. babamdan hizmet bekelemem. ama hizmet edersem zevkle yaparim bunu. ama senin dedigini cok iyi anladim dediginde dogruluk payi var, erkek egemen olarak bir dunyada kadinlar okuyamadigi ve kendini gelisteremedigi surece erkeklere o yonden hizmet ederler. bazen mecburiyet bazense saygi ya da buyutulme tarzi
21 YorumlaSen hiç ev erkeği diye bir şey duydun mu ama ev hanımı diye birşey var yuvayı dişi kuş kurarmış bunuda mı duymadım erkek eve çalışır ekmek getirir kadında erkeğinin karnını doyurur vs. he kadın çalışamaz demiyorum kadında çalışıyorsa ortak bişey bulunur ama kadın hem evde oturcak hem bişey yapmıycak oldu gülüm baska? :D
411 Yorumla- +1 yıl
ev erkegı nıye yok erkekler bu ıslerı yapamaz mı
- +1 yıl
sen calısamaz mısın ev ısını buyutmeyın ya asalak olmayn
- +1 yıl
Ben böyle gördüm böyle yaparım ortada yanlış bişeyde görmüyorum.. www.islamiforumlar.net/.../...karsi-gorevleri.html
- +1 yıl
peygamberımızın hanımının tıcaret yaptıgını bılıyor musun pekı
- +1 yıl
sen evde gotu buyutcen yanı hazır yıycen kendı ıhtıyaclarını kocan karsılayacak sen bı ıse yaramadan asalak gıbı evde oturcan he gurur var mı sende acaba
- +1 yıl
anladım senı de kadın calısmalı dıyorum bu devırde hele
- +1 yıl
erkekler calısmasın ev ısı yapsın onu kabul eder mısın pekı onu sordum
- +1 yıl
eli ayağı tutuyorsa etmem bende diyorum kadın çalışabilr kadın zaten kendi ayaklarının üstünde durabilmeli ama kadınında kocasına görevleride vardır dinimizce bundan bahsediyorum. Dediğim şeyde zaten çalışan kadınları ayırdım farkındaysan çalışmayan kadın evde oturup bide ev görevlerini üstünden atamaz kadın çalışıyorsada ortak bişey bulunur.
- +1 yıl
tm ıste ben de onu dıyorum kadın calısmayınca normal erkek calısmayınca anormal gelıyo sıze yanı erkege psıkolojık baskı uyguluyosunuz
- +1 yıl
erkek de ev ısı yapıyo o zaman calısmasa da sıze hızmet edıyo nıye ıstemıyosun
+1 yılBak arkadaşım şu an ki görüşüne hiç katılmıyorum salakça saçma sapan bir soru sormussun öncelikle bu yillardir dünyanın her yerinde olan hangi ülkeye bakarsan bak kadın kocasına hizmet ediyor zorunda evet edicek o adam işten eve döndüğünde yemek ister önüne hazirlamak zorundasin eğer çalışıyorsan yine zorundasin bu görüş gerçekten çok saçma ERKEKLER EGEMENDİR... Asıl salaj olan sensin bu eleştiriyi hakettin kimse sana meraklıda değil otur evinde evde kal evlenme yaşa kendi halinde yalnız ve kimsesiz. Eğer bir salak varsa seni alan erkektir asıl salak zaten merak etme oda yokluktan takılır seninle kullanır kullanır atar bir kenara bu böyle devam eder eminim ki sen erkeklerden sağlamda darbe yemissin neyse git işine bak ya sinirlendirdin beni
10 Yorumla
+1 yılBu hadisi okuyupta hala nankörlük yapmamanı öneririm.
Resûlullah (a. s. m.) şöyle buyurmuştur: "Ey kadınlar topluluğu, bol bol sadaka verin, çok çok istiğfar edin. Çünkü ben Cehennemliklerin çoğunun sizlerden olduğunu gördüm.' "Bunun üzerine onların arasından iyi konuşan bir kadın, 'Yâ Resûlullah, bizim neyimiz var ki, Cehennemliklerin çoğu bizden olmuş?' diye sordu. "Peygamber (a. s. m.), 'Çünkü siz fazla lanet eder ve kocalarınıza karşı nankörlük edersiniz. Ve akıl ve din bakımından eksik bir varlık bilmiyorum ki, akıllı olan bir erkeğe sizden daha fazla üstün gelebilsin?' buyurdu.00 Yorumlabiz hizmet ederiz onlarda eve ekmek parası getirirler bize bakarlar yüzyıllardır düzen bu :) ama sen desen ki ben kendime bakarım onlara ihtiyacım yok o zmn fıtratına aykırı düşmüş olursun ve mutlu olmazsın bu durumdan bnce.. sen falan dedim ama genel herkes için söylüyorum :D
18 Yorumla- +1 yıl
sen asalak mısın bakıma muhtac mısın ufak cocuk musun
- +1 yıl
elın ayagın yok mu senın sakat mısın da calısmıyosun
- +1 yıl
fıtratına nıye aykırı olsun kı calısan bınlerce kadın var onlar fıtrata aykırı mı
- +1 yıl
anlıyorum senı kocam olsun sırtımı dayayayım ona oh ne guzel butun gun evde otur sen de yok ole sey asalak olmıycaksınız artık
- +1 yıl
ne dıyon ln sen asalak sızın gıbılerın paralarını yerler ıns
- +1 yıl
o sacma altın gunlerınde kılo alan kadnlar gıbı olursun
Gizli Üye(36-45)+1 yılHey Allahım iki kap yemek yapmak bir gömlek pantolon ütülemek kıza zulüm geliyor.
Sınırsız ilişkimi? Oda ne? O işi bile g.. tümüzden terler aka aka yapıyoruz yok regl yok başım ağırıyor yok kıçım ağırıyor yok bugün iyi değilim. Vs. Sizin gibiler yüzünden erken göçüyoruz. Doymak bilmeyen hırslarınız gözleriniz, vır vır, dır dır, bir susun Allah aşkına yeter yaa bir nefes alın. Motorunuz soğusun.
Madem çok rahatsızlık duyuyorsun..
Ayrıl ozaman git kendine amazon takımı kur kimse seni zorla tutmuyor.00 YorumlaHizmet fiyatı olan soyut bir kavamdır.
Bugünlerde kadın-erkek eşitliği adı altında absürdlükler duyuyoruz.
Sen de eşitliği savunuyorsun ama bu düzen taa neolitik dönemden beri böyle.
Erkekler de işlerini görür, ayrıca anne evinde de temiz ütülü giyinebiliyor, evlilik sadece mantıkla ve fiziksel düşünülecek bir kurum değil ki.
Bunu hizmet olarak değerlendirmek yanlış, hayatın getirdikleri var. Bunları kabullenmeyi istemiyorsan kendin sorun yaşarsın kimseye birşey olmaz.40 YorumlaSoylediklerine çok güldüm. Biz biseyi yapmak zorunda degilis. Evlilikte birbirimize yardimci oluyoruz. Eger erkek calisiyo ve sen evdeysen kendi pisligini temizliyosun. Kocanda calistigi icin onada yardimci oluyosun hepsi bu. Yoksa kimse bir sey yapmak zorunda degil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=3878
Bir zahmet oku, ama tamamen !!! Sadece isine gelenini okuma.
S. a. v.
Efendimizin kizi fatimaya evin ic isleriyle sen.. dis isleriyle Hz. Ali ilgilensin buyurmus ...00 Yorumla Sana göre salak olanlardan olmayıp kendince akıllı bir kişi olabilirsin. Kimsenin sana yapmayı istemedğin bu şeyleri dikte ettiği yok. Kendi hemcinsinle evlenip koyniş koyniş takılabilir, iş bölümü yaparak herkesin kendi yemeğini hazırladığı, bulaşığını ve çamaşırını yıkadığı ve diğer işleri yaptığı bir birliktelik elde edebilirsin. Yani yapabileceğin bu kadar şeyler varken yapmak istemediğin birşey için diğer insanları aşağılıyor olmanın etiğini hiç tartışmıyorum bile. Önce zihnimizi düzeltiyoruz. Derin bir nefes al geçer belki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılvalla ben de yapmıyorum herkesın kendı sorunu
ama teknık olarak bakarsan aklını kullanırsan erkekler kadınlara hızmet edıyor
örneğin erkek calısıp para getırıyor ya da guc para gıbı sorumluluklar onun ustunde
cınsellıkte ben erkek ıcın suslenıyorum dıyorsan mısal
en cok zevkı kadınlar alıyormus :D
yanı aklını kullnamayı bılmen gerek
benım fıkrımı sorarsan her seyın ortaklaşa yapılmasından yanaıyım
karısılıklı ve ortak bı hayat karslıklı mutualıst bı yasam :))04 Yorumla- +1 yıl
calısmak ta ev ıslerı de ortak olmalı
- +1 yıl
kadın calısıp para getıremez mı ne alaka paray calısan kazanır
- +1 yıl
@superadamm yazdıklarımı dıkkatlı oku :D zaten ben de onu dedım
- +1 yıl
yok senın yorumunu okudum kor deılım de genel ıcın soledm ben olması gerekenı soledım guzelım :D
İş bölümü diye bir şey duymadın sanırım. Beyler yeter artık işi gücü bırakıyoruz birazda bayanlar erkek olmanın bir evin geçimini sağlamanın ne demek olduğunu öğrensinler. Ama her anlamda
Not:Bu sözüm eli ekmek tutan ve evine bakan bayanlarımız için geçerli değil onların başımızın üstünde yeri var. Bu sözüm evde Bu tarz benim izleyerek g. tünü büyüten ardında da erkeğine bir tas yemeği fazla görenler için...117 Yorumla- +1 yıl
kardesım agzına saglık ne guzel dedın bole evde got buyuten kadınlara uyuz oluyorum
- +1 yıl
baksana asagıda kanser oldum yorumları okuyunca ya
Soran+1 yılYa sen manyak misin sanki soruyu soran sensin herkese niye cevap veriyosun bak ben bile vermiyorum
- +1 yıl
sınır oluyorum cunku
- +1 yıl
senden ala embesl mı var beyın ozurlu mahlukat
- +1 yıl
ananı amuda kaldırıp * =))
ananın amında kolbastı yaparım =))
ananın amında halay cekerim =)) - +1 yıl
ananı amuda kaldırıp * =))
ananın amında kolbastı yaparım =))
ananın amında halay cekerim =))
:D - +1 yıl
noldu gotos gel kucagıma skeyım senı :D
- +1 yıl
senın gotune portakal agacı dıktım haberın yok srtuk
- +1 yıl
ne kokusu ln srtuk :D
- +1 yıl
kok yazmıssın asıl zıhınsel ozurlu kım bellı srtuk :D
Aa olur mu her şeyi kadınlar yapacak. Ütüyü, bulaşığı, çamaşırı... İşi varsa bile akşam gelip yapacak. Mesela doktor mu? Gece mesaisi mi var? Sabah gelip yapacak hepsini.
Kadınlar aldatılacak, neden mi? Çünkü kadın kocasına vakit ayıramıyor, e kocası da ne yapsın başka bir kadın bulmak zorunda. Kadın da ses çıkarmayacak tabi.
Kadının ses çıkaranı mı olurmuş?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı. Siz bize bizde size hizmet etmek zorundayız. Ama siz genelde yemek falan yaparsınız ve önümüze koyarsınız vb. bizim yaptıklarımızın farkında olmazsınız. Konu babaya hizmet olunca kızlarla erkekler aynı, evde hersey benden isteniyor üstelik 2 tane kardesim var
00 YorumlaSanki burası feminist derneği... Yapmazsın olur biter, neden olayları bu kadar karmaşık hale getiriyorsun anlamış değilim? O zaman sende lezbiyenliğe yönelebilirsin ve böylece ''erkeğe hizmet kuralı bozulmuş olur''
Biz erkekler kendimize hayat arkadaşı değil, hizmetçi ve ölümsüz seks partneri arıyoruz. Yapmayın ne olacak be kendi işimi de yaparım seks partneri de bulurum...00 YorumlaSaf bir ergen daha...
Anlayacağın dilden konuşayım. Erkeklerdeki cinsel arzu olmasa , yüzünüze dahi bakılmaz. Okadar gereklisin yani. Evet sizden üstünüz ve bize hizmet etmek zorundasınız , sen bunu reddedebilirsin şimdilik ama biri gelir kafana vura vura bunu öğretir..14 Yorumla- +1 yıl
cınsellık ıcın mı evlenıyosun yanı
- +1 yıl
evlenmeden de urersın
+1 yılVar ole ama ben evde yeri geldiğinde ütü yapiyom çamaşırları seriyom yemek yapiyom cam sildigim bile oluyor evlenicede eşime yardım ederim bu konularda ama şimdi dam çalışıyor kadın çalışmıyor olduğu zaman is degisiyo bende esimde çalışsa ev işlerini eşit yaparız zaten kadının islamiyette tek zorunluluğu kadınlık görevini yapmak ve çocuklarına bakmak ev işlerini yapmak gibi bir zorunluluğu yok.
09 Yorumla- +1 yıl
kım yapacak pekı onu yapmasın bunu yapmasın
- +1 yıl
Eşit olacak bence her zaman her iste.
- +1 yıl
hayat musterektır dıyosun sanırım
- +1 yıl
kadın da calısmalı erkek te yok ole bırı yatmayacak o zaman
- +1 yıl
Aynen öyle mahkeme önünde nasıl esitse hayattada ole olacak herkes işine geldiği yerde eşit gelmediği yerde eşit değil bole düşünen insan sayisida az ama herkes lafta eşit diyor
- +1 yıl
ben bu kadın erkek ılıskılerını duymaktan sıkıldım ya cıdden nıye hayat ortak paylasılmalı demez kımse
- +1 yıl
var da az ıste naparsın
- +1 yıl
gerıkafalı yobazlar cok cunku
- +1 yıl
aynen oyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevdiğim kişiye hizmet etmekten gurur duyarim.. hatta mutlu olurum.. anneme babama nasıl hizmet ediyorsam onada ederim ne var bunda.. birine hizmet etmek kötü bir şey mi.. hemde sevdiğin kişiyse gocunmamalisin bence. AMA Karşımdaki kiside aynı şekilde beni el üstünde tutmak zorunda... Ama bazi denyolar kadını köle gibi kullanmayı uygun görüyo.. Allah onları islah etsin... bide şunu söylemek istiyorum. . erkek kadından tabikide üstün DEĞİL! Ama kadın ve erkek eşit filan da değil bence. .!
21 Yorumla- +1 yıl
hayat musterektır herkes calısmalı kendı ayagı uzerınde de durmalı belese yasamak ta yok ole
+1 yılOldu canım, O da Evi geçindirmek için Çalışmasın Oturun guzel guzel, Mahalle Muhtarı hizmet edip geçindirir sizi.
76 Yorumla- +1 yıl
evı gecındırmeyı nıye ortaklasa yapmıyosunuz
- +1 yıl
Evli değilim Bir şey Diyemeyeceğim :) Ama şahsen evli olsam çocugum olana Kadar çalısırım sonra cocduguma bakarım kımseye emanet edemem..
- +1 yıl
erkek cocuga baksın nıye ılla sız bakmak zorundasınız
- +1 yıl
erkek cocuga bakamaz mı
- +1 yıl
evde cocuk bakmak kolay cocugunun gelecegıne yatırım yapmak onemlı cocugun bır suru masrafı var evde bakarak cocuk buyutulmez
- +1 yıl
En iyisi Biz ölelım yargılamak için yargılıyorsun ne yapalım o zaman?
Bir anlık sinirle, kendi hayatında yaşadığın sıkıntılar yüzünden kendi cinsini salak ilan eder ve saçma eşitlik mevzusuna giren, daha doğrusu eşitliği saçma yerlerde arayan sana en iyi cevap budur diye düşünüyorum:
https://www.youtube.com/watch?v=DyBX6yoTBvc00 YorumlaEvin kızı oluyosun sonra evin hanımlığına terfi ediyosun. Yardımcı olacak bir koca bulabilirsen iş bölümü yaparsınız. Buda hizmet etmek değil evi çevirmek olur. ( bu söylediklerin çalışan bayan için geçerli, hem çalışmayıp hem kkocam gelsin yardım etsin dersen sıkıntı olur. Öğrenci falansan ileriye yönelik dikkate alırsın )
00 YorumlaBu dunyada sacma sacma ideolojier varken seninde boyle dusunmen normal bu arada kadin zaten erkegin hizmetcisi degil kendisinden erkege bir hurmet olarak bunu yapar kadin icin derin dusundugunde nice olaylar olur savaslar cikar kadinda artik bunun icin birsey yapsin
00 YorumlaSaydiklarin cogu buyuklerin. Kocaya yardim ama kocan da sana hizmet ediyor. Ac kalmiyorsun evin var vs... Su da var sen de calisiyorsan yardimci olursun zaten.
Sahsen utu yaparim herseyi de bilirim. Yemek az cok oyle.
Kadin daha ustun oldugu icin yapiyor bu saydiklarini. Mesela dogum gibi...02 Yorumla- +1 yıl
kadın da calıssın kendı parasıyla alsın herseyı oh ne guzel be
Niye öyle diyon salak falan. ben mesela aksama kadar yatiyom o bana hizmet ediyor. sabahin sonucunda ise gidiyo ben sadece bir aksam yemeğini hazirliyom bir de cay yapiyom himm bir de o is. o da canima minnet
41 Yorumla- +1 yıl
Asalak seni bir ise yarasana git calis sen de yatiyomus
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaline şükret bence şimdi işiniz çok kolaylaştı. Kadın çalışıyosa erkek te yardim eder tabi kadın ayrı hesap tutuyorsa ve eve bir katkısı yoksa o ayrı. Ama ev hanimiysa o içişleri bakanı olur erkek dışişleri bakanı. Zaten erkek dinen de çalışıp ailesini gecindirmek zorundadır, bir de gelsin sana hizmet etsin di mi! Yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna demiyorlar.
10 YorumlaSensin l*n sala. k önce düzgünce konuşmayı öğren sonra gel polemik yarat. sana kimse zorla hizmet et demiyor zaten yapanlara da saygısız bir şekilde yorum yapmaya hakkın yok.
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCunku en basitinden evliyken, sen calisiyorken birakabilirsin ama erkek belli bir gelirin altina dusmemek icin evlilik omrinun tamamina yakinini calisarak gecirmelidir. Cocuklarin gelecegi karisinin istekleri fatura falan fistik hep erkegin sorumlulugu altindadir. Bu devirde erkek olmak cok daha zor.
113 Yorumla- +1 yıl
kadın nıye bırakıyo ole bı kural mı var ya da erkek nıye bırakamıyo ole bı kural mı var
Cevap sahibi+1 yılBu boyledir yuvayi disikus yapar ama sorumluluk erkektedir. Bence burada cevap arayana kadar otur mantikli bir sekilde dusun.
- +1 yıl
katılmıyorum dısı kus yapıyosa dısı kus nıye sorumluluk almıyo
- +1 yıl
dısı calısıp evıne bakamaz mı
- +1 yıl
dısının elı ayagı yok mu sakat mı bu dedıgın eskıde kaldı artık
Cevap sahibi+1 yılBirakacak demedim birakabilir eger isterse dedim. Ama bir erkek ben artik calismak istemiyorum sen calis ben yiyeyim diye bilir mi.
- +1 yıl
ben de erkege uygulanan psıkolojık baskıyı hazmedemıyorum ıste anladın mı kadın ıstedıgını derken erkek nıye ıstedıgını dıyemıyo
Cevap sahibi+1 yılBen diyemem, sen diyebilirsin istersen. Sonucta herkes kendi hayatini yasar.
- +1 yıl
adam mısın l*n sen , karın istemezse çalışmaz olur biter. dini açıdan bakıldığında erkek kadına bakmak ZORUNDADIR.. kadın değil çalışmak ne yemek yapmak zorunda nede çocuğunu emzirmek. ha ona bir annenin gönlü razı olmaz orası ayrı. ben bunları kabul edemem benim durumum uygun değil diyosan o zaman evlenemeyeceksin kardeşim. neymiş sorumluluğu üstlenmekmiş kadında çalışmalıymışş. hadi ordan @superadamm
- +1 yıl
sen kadın mısın ln oldu onu yapmak zorunda deıl bunu yapmak zorunda deıl sen asalak mısın ln khpe evladı
- +1 yıl
kadın da calıscak l*n tabı her boku erkek mı yapacak alısmıssınız hazır yemeye srtuk calıscan l*n tabı dunyaya yatmaya mı geldın
- +1 yıl
sktır gıt senın gıbı karıların ak belescı kopekler haysıyetsız gurursuz onursuz kahpeler sızı
- +1 yıl
dını acıdan bakıyomus ulan sen dının hangı sorumlulugunu yerıne getırıyosun srtuk basın kapalı mı namaz kılıyo musun oruc tutuyo musun khpe soyu ısınıze geldıgınde hemen dını katarsınız ortaya dınde kadın calısmaz mı dıyo mal karı sen kadın mısın da koca parası yıyecek kadar asagılıksın
+1 yılbu sadece bizim ulkeye ve muslumanlara ozel bir sey
amerikada yasiyorum herkes esit kimse kimseye hizmet etmiyor
muslumanligi araplar cok karistirdi erkek egemen toplum carsaf falan cok uzun konular ama kadinlari kontrol etme ve onlara hukmetme sevdasi araplardan geliyor00 YorumlaCanım genelleme yapacak olursak alan razı satan razı he sen bu durum adaletsiz örgütlenelim devrim yapalım diyorsan şu asgari Ücret için örgütlenelim be. Kadınların sömürüldüğü o kadar çok alan varki mesela iş dünyasında saymakla bitmez yani ama bu hizmet mevzusu harbiden saçma olmuş.
00 YorumlaKendinizi çok kasıyorsunuz. Bunu bu kadar büyütmek yersiz Hayırlısıyla bir evlenin. İNŞALLAH hayırlı bir eşle. O zaman belki bu söylediklerinizden pişman olacaksınız. Boşa kendinizi üzmeyin. Önemli olan karşılıklı anlayış. Bunun verdiği motivasyon olduktan sonra hangi iş bize zor gelir?
10 YorumlaTam bir apt*l feminist.. bırakın şunu yaa biri baya ezmiş bunu belli
100 YorumlaÇok mantıksız bir soru erkekle kadın bir olmaz ayrıca kadın erkek gibi hantal yaratılmamıştır sen erkegin hammallık yaptıgı yerde çalış o adamda ev işi yapsın bakalım hayat nasıl sen sıcak evinde oturuken adam dışarıda buz gibi havada çalışıyor sen bir yemek yapmışın çok mu yuh sizin gibilere be
03 Yorumla- +1 yıl
bolelerını calıstırcan ıste calısmalılar da
- +1 yıl
ya bu ev ısını cok buyutuyolar camasırı at makıneye yıkasın bulasıgı at makıneye yıkasın yav goren de cok zor ıs zanneder bazıları abartarak anlatıyo da
- +1 yıl
ayrıca kadın hantal yaratılmamıstır falan da hıkaye gurescıler haltercıler basketbolcular nasıl olluyo pekı koylerde kadınlar agır ıslerde calısıyo onlar nasıl calısıyor avrupada agır ıslerde calısıyolar onlar nasıl calısıyo
Aile & Toplum konusunda 811 cevap paylaştı. Olaya kölelik açısından bakarsan dediğin doğru ama güzel saygılı ve sevgili bir eşin olduğunda sen bu dediklerini ister istemez büyük bir zevkle yapacaksın çünkü bunlar kadının fıtratında var ne yani seni el üstünde tutan bir erğeke bu akşam makarnayı dolmayı sen mi yap diyeceksin? yani çok çok önemli bir işin yoksa belki de mutfağa bile sokmazsın emin ol.
00 Yorumlabu hizmet etmek değil ki herkesin belirli görevi var mesela erkek para kazanır biz harcarız burada itiraz eden yok ama nedense
67 Yorumla- +1 yıl
sen kendın calısıp kendın kazanamaz mısın asalak mısın sen elın ayagın yok mu senın
- +1 yıl
neden etsin ki işine geliyor. biri bir laf attığı zaman erkek korumadığında sen adam mısın diye yaygara yapar aynı kişi inan buna :D
- +1 yıl
gerzekalı eskı devırde olan seyı sımdı soleme eskıden boleydı sımdı herkes calısıyo
- +1 yıl
erkegın korunmasına ıhtıyac duyacak kadar acızler ıste hasnıcktıryav nıcklı kardesım
Gizli Üye(36-45)+1 yılikizmide çalışıyoruz evi temizlerken eşim ütü yapar çamaşır asarken katlarken o yemek hazırlar ben yemek ısıtırken mutlaka masayı kurar ama ben hastayken ben yatarım o bana bakar :D abiye gelince ben ayağa kalkardım su isterdi o kalkınca bende ona yapardım ütüsünü kendi yaprdı yemeğinide işten gelince kendi hazırlardı tabi babama hiç yapamadım
24 Yorumla- +1 yıl
baksana kızlar hazıra alısmıs ortak bısı yapmaya usenıyolar yok onlar para kazansın bır harcayalım bolelerıne delı oluyorum erkek otursa demedıklerını bırakmazlar
Cevap sahibi+1 yılhazıra alışmadım sizin gibilere bizde odun derler sen çalışıyosun eşin çalışıyo sen yorulurken o oturup dinleniyomu sizin düşünceniz saçma bence erkek egemnliğini kanıtlamak istiyorsunuz
- +1 yıl
benım erkek egemenlıgını kanıtlar gıbı bı halım mı var dıngıl ben sana hak verdım bu yorumumda
- +1 yıl
odunmus ısınıze gelmedıgınde hemen odun dersınız zatern
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman ne var babana bir bardak su verdin diye elin mi koptu yani. Kocaya gelince kendi adima herseyi ben yapmiyorum. Esim gayette yemege de bulasiga da utuye de yardim ediyo. Etmese de gocunmazdim zaten kendi evimin isini yapmaktan. İliski meselesine gelince yalnizca erkek istiyo diye olan bisey degil ki erkege sınırsız iliskiyse kadina da sınırsız iliski. Bilmem farkinda misin ama cinsellik kadinlarin da ihtiyaci. Bence biraz fazla abartiyosun.
018 Yorumla- +1 yıl
sen de calısmalısın yok ole belese yasamak
Cevap sahibi+1 yılSanane be calisirim calismam senden mi geciniyorum. Zaten calisiyorum ama calismasam da o. esimle benim aramdaki mesele. Canim istemezcikarim isten esimde gayet memnun olur. Sana mi kaldi onun derdi. Bizim evimizi sen mi gecindiriyosun.
- +1 yıl
kocan da calısmasın o zaman baska erkekler de calısmasın o zaman umrunuzda olmasın onlar da
Cevap sahibi+1 yılSananesi be. Sen kendi karin olunca it gibi calistirirsin gerci bu kafayla es bulabilir misin bilemem de. Bizim evimiz seni ilgilendirmiyo.
- +1 yıl
sen kocanın parasını yıyecek kadar acızsen sana bısı demıyorum asalak karı sana deıl o kocana yazık olur ole bı durumda baskasının sırtından gecınen acız tıplerı sevmıyorum
- +1 yıl
senın kafandakıler de es bulamaz merak etme gerzekalı kendını nımetten sayma ulkene hızmet et
- +1 yıl
sız erkeklerı ıt gıbı calıstırırken ıyı bız kadınları ıy gıbı calıstırırken mı kotu acız
Cevap sahibi+1 yılAgzini topla bir kere. Sen bu kafayla evlenme bence. Evli insanlarin arasinda kadinin parasi erkegin parasi diye bir ayrim yoktur. Koca parasi yemek diye bisey yok bir kere. İslamda da Turk aile yapisinda da kadinin calisma mecburiyeti yoktur. Evi gecindirmek erkegin ev islerini yapmak cocuklara bakmak kadinin gorevidir. Biz hem calisip hem cocuk bakip hem esimize hizmet edip hem evimizin isini yapiyorsak zorunlu oldugumuz icin degil kendimiz istedigimiz icin. Yukarda da okudum yorumlarini hem caliscaklar hem evlerinin isini yapacaklar diyosun. Madem gorevleri paylasiyoruz o zaman sende hem calisip hem ev isi yapacaksin. Ayrica birkere daha soyluyorum canim calismak istemezde isten cikarsam sokakta bile. yasasak bu esimle benim sorunum senin degil.
- +1 yıl
gerzekalı ben de ortaklasa yapılmalı dıyorum dıngıl
- +1 yıl
tabı sız calısmayın evdee got buyutun ev ısı dedıgın ıslerı makıneler halledıyo dugmeye basmak mı zor
- +1 yıl
cocugunun gelecegıne yatırım yapan anne kutsal annedır
Cevap sahibi+1 yılSana simdiye kadar laf anlattigim hata. Sen daha dogru duzgun konusmayi beceremiyosun hakaret etmeden konusmayi ogrenememissin daha terbiyesiz. Umarim omur boyu evlenemezsin yazik seninle evlenen kiza. Erkek olmakla adam olunmuyor iste. Sen evleneceksin de koca olacaksin baba olacaksin. Evliligin ne demek. oldugundan bile hanerin yok. İsin gucun para. Sen paranla evlen mumkunse.
- +1 yıl
kadın olmakla da karı olunmuyo evlılıgın sorumluluk oldugunu bılıyorum merak etme ama o sorumluluk ıkınıze de aıt
- +1 yıl
ben evlenmek ıstemıyorum zaten dengesız orspu hakettın bu kufurlerı alcak karı
- +1 yıl
senın hemcınslerınden de paraya tapanlar var bu lafları onlara sole ben paraya tapmıyorum
Cevap sahibi+1 yılSen zaten evlenemezsin senin gibi birini kimse gercekten sevmez. O soyledigin laflari da aynen iade ediyorum. Terbiyesiz saygisiz.
Cevap sahibi+1 yılZaten merakli olsan da kimse bakmaz senin gibi birine. Paran sana kalir yani
- +1 yıl
paranın da senın de ak ben khpe asıl cımrı olan sızsınız
gerektiği sürece ağır şartlar altında çalışacak isen erkeğin evde işleri yapsın ve dışarıdaki zorlu hayatı sen üstlen. gece gündüz çalışmak her türlü yükün altından kalkmak gibi.
tabiki burada bütün zorluklar erkeğindir diye bir şey yok. kadınları yeri daha bir ayrıdır bunları buraya listelemenin hiç gereği yok.10 YorumlaÇünkü biz kendi işlerimizi halletmekte zorlanıyoruz,
son günlerde duydugunuz gibi bizim fıtratımızda yok :)))
siz temizlemezseniz ev ne hale gelir,
siz yıkamazsanız temiz elbiseler bitince ne giyeriz biz,
siz yemek yapmazsanız ne yeriz biz, açlıktan ölürüz bizi öyle olürken görmekten mutlu olur musunuz,
hadi bunlarsız bir süre idare ettik. ya sizin sevginiz olmadan nasıl yaşarız..
yani güçlüyüz ama muhtacız size :D01 YorumlaOyle birsoru sormussun ki ucuncu dunya savasi baslamazsa iyidir :D Ben kesinlikle ev isi yapan hanim hanimcik soz dinleyen bir kizdegilim. Benimle evlenecek adamin dominant kadina razi olmasi gerekecek.
16 Yorumla- +1 yıl
baska arzun var mı sen de kendı ayagın uzerınde duracan :D
- +1 yıl
Ayrica senin sorunun ne anlamadim ben? Neden calismayan kadin bu kadar batiyor sana? Kiskaniyor musun? Karisinin calismasini istemeyen o kadar cok adam varki. Kendini onlarla bir tutma. Herkesin dusuncesi ayni olmak zorunde dehil. Diuelim imkadin evde yatiyor ev iside yapmiyor calismiyordu. Belli ki sevmiyor calismaui ve asalak. Kocasinin sirtindan geciniyor. Ama kocasi mutlu? Sikayetci degil? Sanane ha sanane sana bu kadar koyan ne? Erkek fiziksel olarak kadindan daha guclu. Daha dayanikli. Tabii ki calisacak. Evet kendimi begenmisligimi denyaptigima gore cekip gidiyorum. Dusu ce şeklini de siddetle kiniyorum. Karisma milletin hayatina maydonoz musun sen ezik misin ne oluyor yani?
- +1 yıl
fızıksel olarak daha guclu bırakın bu hıkayelerı senın calısmaya gotun yemıyo mu
- +1 yıl
sız erkek calısmayınca nıye karısıyosunuz mılletın ısıne pekı sıze ne erkeklerın calısıp calısmamasından
- +1 yıl
kıskandıgım falan yok arkadas evde oturanları sevmıyorum bu kadar basıt bır de erkeklere uygulanan psıkolojık baskıdan rahatsızım anladın mı kadın evde oturunca bısı yok erkek evde oturunca oo evde mı otururmus buna sınır oluyorum anladın mı
Onlar mi bize hizmet etsinler? Örf ve adetlerimiz boyle bizim. Ayrica bir cafeye gidince erkek garson oluyor ve o sana hizmet ediyor?
52 Yorumla- +1 yıl
Benim bişey dememe gerek kalmamış. tenks
+1 yılBak kızım bu kadar kız sesini cikarmiyo digerlerinden farkli dusunuyosun birde onlara salak diyosun, ayrica Erkekler sicak yemek temiz kiyafetler sinirsiz iliski icin evlenmezler!! Ayrica ben sevgilime ev islerinde yardim etmeyi dusunuyorum... Tabi isten gelip koluma kaldiramicak halim olursa yatdim etmem.. Senn gibi zihniyetsiz kizlar sadece gereksiz Oksijen tuketip diger insanlarin yasamini kisaltiyorlar..
.00 Yorumla
+1 yılsen kim oluyosunda diğer kızlara salak diyosun sana zorla hizmet ettirenmi var sanki isteyen eder istemeyen etmez
200 Yorumlabiz ütüdür yemektir bunları yapamadığımız için istiyoruz tabi ki de ayrıca evlendiğinde hizmet anlayışın hizmetçi gibi olmamalı erkeğinde kadına hizmeti olur kadının da erkeğe ayrıca çalışma koşulları erkekler için daha uygun ve kabul edelim temizlik ütü gibi ince işçilik isteyen şeyler erkeklere hiç bir zaman uygun olmamıştır.
00 Yorumla
+1 yılwww.google.com.tr/url
üşenmedim senin için paylaştım00 Yorumla- Devamını Gör (163)
Devamını Gör(208)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası