Evlilik bir başarı veya başarısızlık değildir. İstenmeyen veya acele karar alınmış ve hüsrana uğramış evlilikler başarısızlıktir. Lütfen bu Anadolu çomarı ve comariçesi gözlüğünüzü çıkarın
Evlenmek arzusu, hem kişisel hem de sosyal faktörlerden kaynaklanabilir. Kişisel faktörler arasında şunlar yer alır: Aşk ve bağlılık: İnsanların çoğu, aşk ve bağlılık gibi duyguları deneyimlemek ister. Evlilik, bu duyguları ifade etmek ve paylaşmak için bir yol olabilir. Yakınlık ve destek: İnsanların çoğu, hayatlarında yakınlık ve destek arayan kişilerdir. Evlilik, bu ihtiyaçları karşılamak için bir yol olabilir. Aile ve çocuk sahibi olma: Bazı insanlar, aile ve çocuk sahibi olmak ister. Evlilik, bu hedeflere ulaşmak için bir yol olabilir. Sosyal faktörler arasında şunlar yer alır: Toplumsal beklentiler: Bazı toplumlarda, evlilik, yetişkinliğin bir işareti olarak görülür. Bu nedenle, insanlar toplum tarafından evlilik yapmaya teşvik edilebilir. Dini inançlar: Bazı dini inançlara göre, evlilik, Tanrı'nın bir emridir. Bu nedenle, dini inançları olan insanlar, evlilik yapmaya daha istekli olabilirler. Tabii ki, her bireyin evlenme arzusu farklı olabilir. Bazı insanlar için evlenmek, hayatın en önemli hedeflerinden biri olabilirken, bazı insanlar için evlilik, sadece bir seçenek olabilir. İşte evlenmek arzusuna neden olabilecek bazı faktörler: Ailenizdeki evlilik modeli: Çocukken gördüklerimiz, yetişkinlikte neyi istediğimize dair önemli bir rol oynayabilir. Eğer ailenizde evlilik mutlu ve başarılıysa, siz de evlilik konusunda daha olumlu bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Kişiliğiniz: Bazı kişilik tipleri, evlilik için daha uygun olabilir. Örneğin, sosyalleşmeyi ve yakın ilişkiler kurmayı seven insanlar, evlilik konusunda daha istekli olabilirler. Kültürel değerleriniz: Yaşadığınız kültür, evlilik konusunda sizin için önemli bir rol oynayabilir. Bazı kültürlerde evlilik, toplumda saygın bir konuma sahip olmanın bir yolu olarak görülür. Sonuç olarak, evlenmek arzusu, hem kişisel hem de sosyal faktörlerden kaynaklanabilen karmaşık bir duygudur.
Çocuk yapma yaşın var o yüzden ama kaderde Allah korusun kötü bir şey olması gerekseydi ben sevmeyerek evlenecektim öbürü de göbek atardı holey hedefime ulaştım kıza sahip oldum mutluluğu ego tatmini sevmediğin insandan çocuk doğurmak zor olmalı Allah yaşatmasın amin Allah korudu yine sezgilerim çok kuvvetlidir ve o kızın yanına gitmek için köy evine gitmem o iğrenç olayı yaşamak işime yaradı yoksa derdim Allah korusun ben evlenmek zorundayım çünkü yukarı çıktım bu sene ve hedefine ulaştı bağırmama izin vermedi zorla sahip oldu diyecektim 😞
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Harika cevabın ve akıcı anlaşılır anlatımın için teşekkürler Merve
Öyle diyorsun fakat belirli yaş sonrası bekar kişileri daha az kale alıyor toplum bazı konularda; çifler arası takıldıkları için arkadaşlıklar sekteye uğruyor ve evli olanlarin gerekçeleri iş hayatında daha öncelikli oluyor. Bekarım ve hissetirenler oluyor bunu.
Bende hayatında biri olmadan evlilik dusunenlerı anlamıyorum bırını bulayım evleneyim artık diyenleri bence hayatında biri olur asık olursun ondan kopmak istemezsin onla yasamak ıstersın ve bu yuzden evlenirsin ve dogru kısıyle yapılmıs bır evlılık cok guzeldır