Teşekkür ederim @nildatt
İnsanlarda ki evlendirme merakı nereden geliyor?
Teşekkür ederim @nildatt

Evlilik aile birliğidir. Namussuzluk dışında sonsuz bir yol arkadaşlığıdır. Kadın erkek birbirini tamamlar. Bir ameliyat, hastalık geçirdiğinizde partnerlerinizin hepsi kaçar. Sizinle uğraşmaz.
Sorun şurada. Evlilikte ve boşanmada erkeklerin maddi yük çekmesi, onurunun ve şerefinin ezilmesi. O yüzden ülkemizde 6284 ve süresiz nafaka kalkana kadar erkekler evlenmemeli.
Bak işte bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum sadece bununla kalmıyor ki evlenmeden önce çeşitli hediyeler altınlar Gümüşler ya da örf adet geleneği adı altında insanların sürülmesinden itibaren zaten başlıyor insanlar ilk önce evlenecek kişinin sevgisini değil maddi boyutuna göre karar veriyor. Ya da fiziki görüntüsünü önemsiyor
Bir de bizim tc bayanları medenileşti. Bekaret yok, önüne gelenle yatıyor. Eyvallah.
O zaman neden bir bakire alma geleneği olan beyaz gelinlik, altın, yeni ev, yeni eşya, düğün, kına erkeğe yıkılıyor. Bizim tc bayanları amatör p*rno yıldızı ya da eskort olmaya gelince medeni ve çağdaş. Ancak maddi menfaati söz konusuysa orta çağlı.
İşte bunun da en büyük nedenlerinden birisi televizyon yayınları insanları iyice batılı toplumları Hristiyan toplumlar özentili hale getirdiler
Evet. Feminizm tüm devletleri, medyayı, yargıyı, yayınları iğfal etti. Sorumluluk paylaşmaya gelince erkeğin arkasına saklanıp ataerkil takılan, hak paylaşmaya gelince erkeğin üstüne basıp anaerkil takılan hibrit kadınlar türedi. Erkekler ise ya köle oldu, ya eşcinsel oldu, ya asexual oldu ya da hapislik oldu. Şu an ülkede bir savaş çıksa 4 milyon 6284 ve 1,5 milyon süresiz nafaka mağduru erlek silahlandığında ilk kadınları, avukatları ve aile hakimlerini öldürür bence.
Ülkede kadınlar melek, köpekler dost, erkekler cani. Ancak bu düzeni kuranların korumaları arasında bir tane kadın ya da köpek yok. Sınırötesinde terörle mücadelede bir tane kadın ya da köpek yok. Köpek bile ne barınağa koyulabiliyor ne sokağa atılabiliyor. Ancak vatan bekçisi erkekler bir kadın iftirasıyla sokağa ve hapse atılabiliyor.
Helal olsun kardeşim gerçekten çok güzel anlatıyorsun ne diyeyim umarım bir gün bu düzen değişir yani Elbette kadınların öldürülmesi ya da şiddet görmesini alkış tutan bir insan değilim ama sadece erkekler suçlu görüp de kadınları suçsuz ilan etmenin de yanlış olduğunu düşünüyorum mesela evli olup kocasını aldatan kadınlar da var kimse bunları konuşuyor ama
Aynen elbet kimse öldürülmesin. Ancak medya kadından kadına, kadından erkeğe, kadından çocuğa, kadından bebeğe şiddet haberlerini feminist fonları nedeniyle konu almıyor.
Ülkede öldürülen kadın sayısı dünya ortalamasının üçte biri iken, ülkedeki öldürülen erkek sayısı dünya ortalamasının 4 katıdır. Kadınları da erkekleri de öldüren kadınlar vardır. Ayrıca araştırınca erkeklerin birbirini öldürmesinde hep bir kadın azmettiriciliği yatar. Kocasına ya da babasına taciz iftirası ile sevgilisini öldürttürüp ikisinden de kurtulan kadın haberi çok. Ancak ana akım medyada değiller. Öldürülen bebeklerin %86sının faili kadın. Ve %90üzeri erkek bebekleri öldürüyorlar. Ancak medya sadece bebeğini öldüren babanın haberini veriyor.
Kesinlikle öyle n☺️🤜🤛🤗
İsteğin dahilinde herhangi bir devlet kadrosunda maaş alarak çalışma imkanın var Çalışmaya engel bir durum yoksa çalışmak belki kafanı rahatlatabilir
Evliliğe gelince kısmet işidir kısmetin açılırsa birgün seni senden alacak biri çıkar karşına sever sevilebilirsin bu işler imkansız değil
sen azimli olduktan sonra kimseye de yük olmazsın Her insan engelli adayıdır kimse senden de üstün değildir hocam
Mesela engelli milli sporcular var Kafamızdaki engeli kaldırırsak ve gayret edersek Allahın izni ile başarırız
Bazen bulunduğun ortam seni kasabilir KS ye takıldığın gibi bazı kulüplere üye olabilir farklı arkadaşlar edinebilirsin bu seni daha iyi hissettirir kardeşim
Her insan piskolojik olarak iniş ve çıkışlar yaşayabilir şu an negatif olabilirsin ama pozitif hissettiğin an harekete geç yeniden doğduğunu hisset bakış açılarını değiştir kendin için yaptığın her iyi işin yine kendine faydası olur
Ayrıca Ben kötü hissettiğim zaman dua ederim ibadete sarılırım bana çok iyi geliyor sana da iyi geleceğine inanıyorum 😇
Çok teşekkür ederim kardeşim zaten şu anda çalışmak gibi bir ihtiyacım yok sigortam devam ediyor yani benim aslında şu anda evlenmek gibi bir niyetim yok Zaten bu devirde nasıl evleneceksin ki düzgün insan mı kaldı
Kesin anne baskısı vardır aynı dert bizedede var be kardeşim telefonu açmıyorum aynı konuları açmasın diye bu sefer 10 defa arıyor diyorum anne senin çeyreğin kadar beni seven bir kadın daha bulursam evlenecem bu sefer diyor sen dert etme ben bulurum yani o baskıdan kaçış yok duymazlıktan gel kabullen daha rahat ediyorsun 🤷♂️🤣
Valla bende pek akıl sır erdiremiyorum. Herkes tutturmuş vakit gelince evleneceksin falan filan diye. Sorun bakalım ben evlenmek istiyor muyum.
Toplum sağ olsun bekar kadını rahat bırakmazlar, bekar erkek iş bilmez, yapamaz ona kadın şart gözüyle bakıyorlar. 🙄
Yani Elbette Ben bunu sadece kadın olarak düşünmedim haklısınız, ama şöyle bir şey söylemek istiyorum ben mesela doğuştan bedensel engelliyim şu anda özel veya devlet olarak çalıştığım bir iş yok, sadece bir tanıdığım bir kişi engelli kadrosundan bana sigorta yaptı maaş almıyorum ama sigorta prim ödeniyor emekli olmam için 6 yıl kadar bir süre var şimdi ben birisini bulup evlenmeye kalksam adım ister istemez bana iş soracak ev soracak maddi gelir soracak bunlar olmadıktan sonra böyle bir adama kim kız verir Üstelik beden sen engelli, ben bazı şeylerin bu fikrinde ve mantığında olan bir insanım ben de biliyorum evliliğin güzel tarafları olabileceğine ama şu an için mümkün olmayan bir şey de sanki yapacakmışım gibi tavır içinde olunması benim sinirimi bozuyor.
Cevap
9Cevap
Şimdi burada herkes kalkmış evliliği kötülemiş hele de pembeler peki pembeler siz neden evlendiniz. O sorumluluğu üstleneceğinizden eminseniz evlenin bu iyi bir şey. Ama hayır sırf birşeyler için evleniyorsanız hayatınız kayabilir. Hele bazı aptallar evliliği sadece O 5 dk lık zevke sığdırıyorlar ya aklım almıyor. Aslında öyle yapanlar hep pişman.😃
Evlilik temelde olması gereken bir olaydır. Duyduğum bir söz bunu çok iyi açıklar. Hücre eğer ortam zorlu ve acımasız ise ölümsüzlüğü seçer. Şayet ortam uygun ve elverişili ise çoğalmayı seçer. Tamda yaşadığımız doğa gereği tüm canlılar çoğalır.
Toplumumuzun genel refleksi bu yani sana özel bir şey değil
Biliyorum dostum ama benim özel bir durumum olduğunu da İnsanların göz önünde bulundurması gerekir
Biz inançlı bir toplumuz İnancımız gereği bunu yapıyoruz ve açık açık ayet var aranızdaki bekarları evlendirin şeklinde Tabi bu zamanla bilinçaltımıza da oturmuş
Sanırım bu bir kültür. Toplum seni buna zorluyor. Cevre ne der. Eş dost demezmi niye böyle. Ama artık bu bir tercih.
Nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamalı kişi. Zamanlanbu değişecek ki değişiyorda.
Çocuk yapmak, seni seven yanında olsan birisini isterler düşüne ilgilenen hastayken (erkek) hep olmaz o 6... Hayatını düzen ister kafa varsa
Çocuk yapmak, seni seven birisi yanında olsun * birisini isterler tabi hergece yatağında sarilicak öpüp koklayıp, koruyucak , oynayacak, ilgilenen hastayken birini ister (erkek) hep olmaz o 6... Hayatını düzene girmesi ister kafa varsa
Ha merak evlenme.. ne bileyim haklısın abi
Senin yorumlar Bir değişik 😝😂
Ben yanlış okudum niye evlenir.. diye ahahaha
Sorun değil ama sanırsam sen tahmin ettiğim kişisin
🙄 yok ölü hayaletim sadece mezara gömülmeyi unutmuşlar beni... tahmini ettiğiniz kişi ya da öyle değil neyi farkeder ki.. haklısınız yinede onlar mutluysa herkes öyle olamaz...
Bu kadar ümitsiz olma
Bunu söyleyen sen.. ne deyim ajajaja
Kafamı çapası geldi.
Yalnız kalma sende mutlu ol istiyorlardir. Cok karamsar bakıyorsun etrafında olup biten herseye. Kismetten öte köy yoktur derler bellimi olur..
Aile olsun çolu cocu olsun yuvası olsun gerçek değeri bilsin
Evliler, herkesi evlendirmek istiyor. Aynı durumu ben de yaşıyorum. Evlenmeyi düşünmüyordum ancak etrafımda bekar arkadaşım çok az kaldı. Evlilerle de bir araya gelmek zor oluyor. Güzel bir yuva kurmayı artık ben de istiyorum bu gibi sebeplerden.
Evlendireceklerse iş de bulsunlar yok öyle kuruya kuruya evlen demek
Bazı insanların tuzu kuru olduğu zaman böyle oluyor.
Toplum baskısı 🤷🏻♀️
Gelenek olduğu için olabilir
@Melekkkkbarbieeee Hanım
Evlilik müslüman için gelenekten ziyade bir neslin çoğalmasının düzenli ve kontrollü olması özellille zina ve yasak ilişkilerin bitmesi için yapılır kendi içinde dinine bağlı kuralları ve gereklilikleri vardır ve Toplumsal bir düzen sağlar.
Dini açıdan bakmazsan iki karşıt cins tüm cinsel dürtülerini kendi aralarında paylaşabilir çocuk yapıp kendi de bakabilir olmadı sokağa da salabilir Ayrıca sevgili ilişkilerin insanların güvenlerini yıprattığı gibi evlenmeden yapılan cinsel ilişkiler de sağlık açısından zararlı olabilir çünkü böylesi ilişkiler bazı hastalıkların yayılmasında çok etkili rol oynuyor
Böylesi birtakım sebeplerden dolayı Allâhütealadan gelen emirler neticesinde Peygamberimizde evlenmeyi ve evlilik kurallarını ümmetine bildirmiş ve tavsiye etmiştir. Selamlar sevgiler efendim.😇
@çakıltaşım burada niçin evlenilir diye sorulmuyor evlilik merakı soruluyor, tabiki üremek için, evlenilmeden yaşanmaz mı, herkes evlenmeli mi yani bu soruluyo
Ben yandım herkes yansın kafası bu
İşte herkes belaya bulaşsın istiyorlar
Günümüzde sanki gerçekten bir aile hayatı varda
geleneksel iş o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?