Ben uzun süredir cariyeler mevzusunu araştırıyorum çünkü duydukça duyuyorum duydukça şaşırıyorum kendim diyanet de dahil olmak üzere güvenilir dini kaynaklara baktım ama kafam çok karıştı. Yani mesela cariyelerle nikahlarız ilişkide olunabiliyor. Onun rızası olmasına gerek olmadan sadece efendisinin kendi eşine sorarak onunla istese de istemese de birlikte olmasına izin var mesela. Bunun açıklaması olarak da cariyenin ganimet yani bir mal bir eşya gibi efendisine ait olduğu için yapması gerektiği yazıyor. Ama ya o kadının duyguları farklıysa? Ya sevdiği başka birisi varsa yaşı gençse efendisi yaşlıysa ve hoşnut olmuyorsa peki? İslamda bir insana neden hakkı sorulmasın o bir insan neticesinde. Ona ama kölesin demek nasıl olurda hoşgörülü bir hareket olur. Düşünsenize bir kadın savaşta ülkesinde duruyor. Nişanlısı, sevdiği öldürülüyor ve kadın alınıp bir kilim veya meyve gibi pazarda kendisine bir fiyat belirlenerek satılıyor ve hiç tanımadığı bir evde artık “her alanda” istese de istemese de hizmet etmek durumunda kalıyor. Hatta efendi ölse de özgür olamıyor cariye, tıpkı bir arsa ev gibi miras olarak kalıyor ailesine ve belki de bir ihtimal birliktelik yaşamak zorunda olduğu adamdan gerçekten hoşlanıyorsa bile o ölünce bir mal gibi sanki bir hayat kadını gibi artık başkasına o hizmeti vermek zorunda kalıyor. İslam bu ince detayları düşünmez mi? Bunun açıklaması ne buna hiçbir mantık akıl sor erdiremiyorum lütfen cevap verir misiniz?
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Kadının duyguları farklıysa derken? Kadının duygularının İslamda bir önemi mi varmış :) Erkek efendisi isterse cariyesi ile birlikte olur, isterse hediye eder, isterse arkadaşlarına kiralar bunda herhangi bir engel yoktur. Kölelik ve cariyelik hala İslamda en yasal ve geçerli konulardandır, Taliban da bunu zaten görüyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok yani, kadının duygusuymuş düşüncesiymiş önemsemeye gerek yok, bu inanç içerisinde kadına aslında pek de yer yok. 2 kadının şahitliği 1 erkeğe denk, mirasta 2 kadın anca 1 erkek kadar pay alır, erkek serkeşlik etmesinden çekindiği eşini eve hapsedebilir, istediğini gibi dövebilir, siz parantez içinde hafifçe yazıldığına bakmayın sonradan ekleme o kelime yani hızlıca sertçe vs. hiç sorun değildir, istenildiği gibi dövülebilir. Bu yüzden en fazla kadınları anlayamıyorum zaten, bilmeden mi inanıyorlar diye düşünüyorum.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılCariyeler köledir. Savasda düsmanlarin kadinlari ve kizlari cariye olarak alinir. Eger cariye olan kadin evlise, cariye olmasi ile evliligi düser.
Dedigin gibi Cariyeleri tecavüz etmekte serbestir cünkü köle oldugu icin insan haklarida yoktur.
Fidye karsiligi serbest birakmak konusuna gelirsek. Muhammed kücük yerlere baskinlik yapip, onlarin kadinlarini kacirip Fidye karsiligi geriye verirdi ve böyle para kazanirdi.
Fidye olayi budur.
Cariye ile nikah sart degildir ve cariye konusunda erkekler icin bir sinirda yoktur. Islamin ülkemizde konusulmayan cirkin taraflarindan biridir iste.
Video aciklama istiyorsan.
https://www.youtube.com/embed/ibWtPL5yhhc01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim biri de böyle delil koyuyo işte saol
Değerli kardeşim cariyelik kölelik islamla savaş halinde olan ülkelerin halkları için bir cezadır. Yani bu bahsettiğin kişiler bu sebeple yazdığın muameleye maruz kalırlar. Ayrıca bir cariye veya köle müslüman olursa efendisi onu cinsel ilişki kurmuşsa satamaz başkasına kiralayamaz. Ve genelliklede müslüman olan köle cariyeler edep olarak azad edilir vea fidye karşılığı anlaşma ile hürlüğüne kavuşturulurlar. Ayrıca müslüman cariye ve köleler evlendirilebilirde ve evlendiğinde efendisiyle artık cinsel ilişkiye giremez sadece hizmetçi olur.
029 Yorumla
Soran+1 yılTamam da hani kadınlar yaşlılar çocuklar masumdu. Şimdi Erdoğan çıkıp dese askerleri toplayın Azerbaycan’a saldırıyoruz anlaşmazlık oldu dese. Onlar kazansa bunun kadınlarda yaşılarda günahı ne? Onlar istemiyordu belki niye yapmadığı suçtan dolayı ceza alsınlar? Sevdikleri varken niye başkasına mal olsunlar? Eşya gibi satılıp miras verilip tüm duyguları önemsenmeden başka şeylere neden zorlansınlar bu nasıl hoşgörülüm oluyor o zaman?
- +1 yıl
azerbacan müslüman. müslüman olan kimse köle cariye alınamaz. o sadece kafirler için geçerlidir. kuranı aç oku bu meselede açık açık bir ceza olarak müslümanlarla savaşan kafirlerin savaşta esir edilmesi köle cariye alınması emrediliyor. hayat din bir naiflik utopik fantezi değildir. gerçeklikle bağlıdır ve kuralları da katıdır.
Soran+1 yılAzerbaycan’ı öylesine dedim varsın Ermenistan Yunanistan oldun ne fark eder? Sen bana dediğinin mantığını söyle? Katıdır diyorsun ama islam dini hoşgörü dinidir deniyor. Her canlının adaleti önemlidir diyor. Katı diyorsunuz bırak katılığı kuralları bu yapılan insani bile değil.
- +1 yıl
Senin mantığın beni ilgilendirmiyor ben kurana ve sünnete bakarım. Allah alın yapın demişse benim için güzeldir iyi oluyor hakediyorlar. Ayrıca onlar ellerine aynı fırsat geçtiğinde bizim gibi cariye alıp belli kanun ve hukuk içinde insani şekilde de kullanmıyorlar. toplu olarak tecavüz ediyor hatta öldürüyorlar. git ırak ve afganistanda ve vietnamda abd kafirinin ordaki yerli halka kadınlara çocuklara neler yaptığını oku!
Soran+1 yılVe kafirse bile dinde zorlama yoktu hani bir kafir sizin dininizde olmayabilir size karışmadığı sürece ona ceza veremezsiniz. Bir kafir zina yaptığı zaman onu müsliman gibi yargılayamazsınız. Aynı onun gibi bir kafir veya neyse bir kadını belki savaşmak bile istemeyeni kendi dininize göre cezalandıramazsınız
Soran+1 yılBenim mantığım değil öncelikle ben sorguluyorum anlamaya çalışıyor. Kuranın ilk emri okudur. Hayatı Kuranı ayetleri etrafımı okuyup araştırıp anlam bulmaya çalışıyorum. Sizin gibi daha ilk ayetinin manevi anlamını bilmeden banane kardeşim ne yazıyorsa yapıyoruz deyip işi dini kutsal Yaratıcı ve insan arasındaki ilişkiden çıkarıp patrondan alınan talimata benzetmiyorum. Ayrıca başkasının yaptığı kötülük sizin de onu yapmanıza izin vermez. İslamda öyle olsaydı eğer Mekke’de yapışan onca zulümle söz verilip bozulan anlaşmalara rağmen peygamber efendimiz güvenip oraya gittiğinde özgürsünüz demezdi. Amcalarının yaptığı onca şeye rağmen en sonunda onları bağışlamazdı. Nedenini sorup şaşırdıklarında. Biz hoşgörü diniyiz demezdi. Şiddete şiddetle karşılık verirsen onu güzelliğe doğruluğa çağıramazsın.
Soran+1 yılKafire ceza mıdır cariyelik? Kafire ceza olduğu nerede yazıyor? Kafire cezayla niye onları evlerinde ağırlayıp ailesinden gibi görmek istesinler ki? Niye onlarla ilişkiye girip çocuk sahibi olsunlar? Kendin anlam uydurmuşsun birde bana burada dinsiz hümanist ayağı çekiyorsun!
- +1 yıl
he he öyle dediğin gibi olsun böyle devam et sen kafanda felsefeyle delilsiz islamcı oyunlarına. Nasılsa bir gün öleceğiz kim haklı kim değil orada görürsün. Aç kuranı oku bana masal anlatma. Ama bütün kuranı oku tamamını! orada göreceksin cariye ayetlerini savaş hukukunu. Ayrıca hadislerde nasıl olmuş bu ayetler nasıl tatbik edilmiş tüm detayınıda görürsün. Felsefe yaparak olmaz bu işler delil ister.
Soran+1 yılLan ölüm manyak mısın ya kafayı mı yedirteceksin müslümanım ben gayette imanımı sana mı hesap vereceğim? Ayrıca asıl sen göster ben gayette okudum araştırdım Kuranı ger ayeti teker teker derim manalarıyla. Sen kendin delil gösteremiyorsun böyledir böyledir diyorsun. Duyduğun şeyleri gelip anlatıyorsun
Soran+1 yılAllah’a kulluk edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babanıza iyilikte bulunun. Akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolda kalmışlara, elinizin altında bulunan köle, câriye, hizmetçi ve işçilere iyilik yapın. Çünkü Allah, kendini beğenen ve çokça övünüp duran kimseleri kesinlikle sevmez. Nisa 36
Hani onlara cezayı madem niye iyilik yapın diyor? Daha kendin bilmeden yazı yazıyorsun- +1 yıl
Bakara Suresi, 221. ayet: Müşrik kadınları, iman edinceye kadar nikahlamayın; iman eden bir cariye, -hoşunuza gitse de- müşrik bir kadından daha hayırlıdır. Müşrik erkekleri de iman edinceye kadar nikahlamayın; iman eden bir köle, -hoşunuza gitse de- müşrik bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar, ateşe çağırırlar, Allah ise Kendi izniyle cennete ve mağfirete çağırır. O, insanlara ayetlerini açıklar. Umulur ki öğüt alıp-düşünürler.
Nisa Suresi, 3. ayet: Eğer yetim (kız) lar konusunda adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, bu durumda, (onlarla değil) size helal olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Şayet adaleti sağlayamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir (eş) ya da sağ ellerinizin malik olduğu (cariye) ile (yetinin). Bu, sapmamanıza daha yakındır.
Nur Suresi, 32. ayet: İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, Kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi) dir, bilendir.
Nur Suresi, 33. ayet: Nikah (imkanı) bulamayanlar, Allah onları Kendi fazlından zenginleştirinceye kadar iffetli davransınlar. Sağ ellerinizin malik olduğu (köle ve cariyelerden) mükatebe isteyenlere -eğer onlarda bir hayır görüyorsanız- mükatebe yapın. Ve Allah'ın size verdiği malından onlara verin. Dünya hayatının geçici metaını elde etmek için -ırzlarını korumak istiyorlarsa- cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları (fuhşa) zorlarsa, şüphesiz, onların (fuhşa) zorlanmalarından sonra Allah (onları) bağışlayandır, esirgeyendir.
- +1 yıl
Nur Suresi, 58. ayet: Ey iman edenler, sağ ellerinizin malik olduğu ile sizden olup da henüz erginlik çağına ermemiş olan (çocuk) lar, (odalarınıza girmek için şu) üç vakitte izin istesinler: Sabah namazından önce, öğleyin üstünüzü çıkardığınız vakit ve yatsı namazından sonra. (Bu) Üçü sizin için mahrem (vakitleri) dir. Bunların dışında size de, onlara da bir sakınca yoktur; onlar yanınızda dolaşabilirler, birbirinizin yanında olabilirsiniz. İşte Allah, size ayetleri böyle açıklamaktadır. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ahzab Suresi, 50. ayet: Ey Peygamber, gerçekten Biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri) nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik). Böylelikle senin için hiçbir güçlük olmasın. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.
Ahzab Suresi, 52. ayet: Bundan sonra (başka) kadınlar ve bunları başka eşlerle değiştirmek -güzellikleri senin hoşuna gitse bile- sana helal olmaz; ancak sağ elinin malik olduğu (cariyeler) başka. Allah herşeyi gözetleyip denetleyendir.
Ahzab Suresi, 55. ayet: Onlar için babaları, oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) hakkında bir sakınca yoktur. (Ey Müslüman kadınlar) Allah'tan sakının. Şüphesiz Allah, herşeye şahid olandır.
Mearic Suresi, 30. ayet: Ancak kendi eşleri ya da sağ ellerinin malik olduğu başka; çünkü onlar (bunlardan dolayı) kınanmazlar. - +1 yıl
İçinizde hür mü’min kadınlarla evlenecek servet ve imkânı bulunmayanları, sahibi olduğunuz mü’min cariyelerle evlendirin. Allah sizi imanlarınızla değerlendirir ve her birinizin imanının keyfiyet ve derecesini çok iyi bilir. Hür olsun, câriye olsun hepiniz aynı kökten birer insan; mü’minler olarak da aynı dinin ve aynı toplumun mensuplarısınız. O halde câriyeleri, iffetli yaşamaları, açıkça veya gizli dostlar tutarak zinâ etmemeleri şartıyla ve sahiplerinin de izniyle nikâhlayın. Mehirlerini de dinin ve örfün gereklerini dikkate alarak güzelce verin. Evlendikten sonra zinâ ederlerse onların cezası hür kadınların cezasının yarısıdır. Câriyelerle evlenme izni, içinizden kötü yola düşmekten korkanlar içindir. Ancak sabredip onlarla evlenmemeniz sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir. Nisa 25
Bir mü’minin diğer bir mü’mini öldürmesi olacak şey değildir. Fakat yanlışlıkla olabilir. Kim yanlışlıkla bir mü’mini öldürürse, cezası, mü’min bir köleyi azat etmesi ve ölenin ailesine diyet ödemesidir. Ancak ölenin ailesi bağışlarsa, diyet ödemesi gerekmez. Şâyet ölen mü’min olmakla birlikte size düşman olan bir kavimden ise, öldürenin cezası, sadece mü’min bir köleyi azat etmesidir. Eğer öldürülen kişi, aranızda anlaşma bulunan kâfir bir kavimdense, o takdirde ceza, ölenin ailesine diyet ödemesi ve mü’min bir köleyi azat etmesidir. Bunları yerine getirmek için yeterli imkânlara sahip olamayan, bunun yerine peş peşe iki ay oruç tutmalıdır. Allah bu cezaları, yanlışlıkla adam öldüren kimsenin tevbesini kabul etmek için koymuştur. Allah, hakkiyle bilen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır. Nisa 92
Soran+1 yılBu ayetleri biliyorum zaten. Ben sana onu sormuyorum. Nerede yazıyor bunların cariyeliği ceza olarak aldığı ve dediğin gibi bunu hak ettiği onu soruyorum.
- +1 yıl
Onuda savaş ayetlerinde görebilirsin müsait olduğumda onlarıda paylaşırım. Ama asıl bu meselde sünnette ne olmuş hadislerde bu cariyelik nasıl tatbik edilmiş tafsilatlı olarak orada görürsün. Kuran anayasa gibi esası verir tatbikini hadislerde Peygamber sav hayatında bulabilirsin.
- +1 yıl
Bu arada kafan benimle uymuyor diye sana sövecek değilim herkesin inancı kendine. Benim sana anlattığım islam benim şahsi görüşüm değil. Büyük müctehidlerden itibaren ilim ehli alimlerin kuran ve sünnetten çıkardıklarıdır. Ben bu görüşlerin papağanıda değilim bizzat delilleriyle okuyup incelemiş ve iman etmiş biriyim.
- +1 yıl
(Müşriklere) yardım eden Ehl-i Kitab’ı, korunaklı kalelerinden indirdi ve kalplerine korku saldı. Bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da esir alıyordunuz. (33/Ahzâb 26)
Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve Ahiret Günü'ne inanmayan, Allah ve Resûl’ünün haram saydığını haram saymayan ve hak (din olan İslam’ı) din edinmeyenlerle alçaltılmış bir şekilde elden cizye verinceye kadar savaşın. (9/Tevbe 29)
Haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün. Onları esir edin, onları kuşatın ve her gözetleme yerine onlar için oturup (onları gözetleyin). Şayet (şirkten) tevbe eder, namazı dosdoğru kılar ve zekâtı verirlerse yollarını açın/onları serbest bırakın. Şüphesiz Allah, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) Ğafûr, (kullarına karşı merhametli olan) Rahîm’dir. (9/Tevbe 5)
Soran+1 yılOlay da bu zaten bak attıklarının hepsini okudum hala bir mantığı yok. Bir kere ben zaten müslümanım. Benim olayım demek istediğim bunların yanlış anlatılması. Herkes cariye deyince Osmanlıııı Osmanlııı deyip duruyor. Halbuki Osmanlı şeriatla bile yönetilmiyordu ki. Dediğin ayetlerde sürekli köle azad edilmesinden bahsediyor maşallah haremde 1000i geçiyor cariyeler. Cariyeler savaş esiridir deniyor, Osmanlı cariyeleri “getirttiriliyor” bilerek isteyerek alınıyor kaç tanesi. Ulan halifeliği Almış Osmanlı Halife diyorum padişahlar 3. Muratın 6 karısı var. Ulan ayette 4 tane diyor adamın 130 çocuğu ve cariyeleri yetmemiş bir de 6 kadınla evlenmiş. Ben buna diyorum. Bu cariyelerle ilgili bu hassas olaylar nikahsozlık vb yazmıyor bu ayetlerde. Fıkhi olarak uydurulmuş diyorum ben
- +1 yıl
hür kadınla 4 cariyeyle sayısız olur. padişahlar hürle evlenmezdi cariyeden yapardı çocuk. yukarda ayetler var net apaçık. hür 4 ve sahip olduğun cariyeler müüstesna diyor. okumadan kuranı hadisleri islam tarihini siyeri gelip burada vıdı vıdı yapıyorsun. sen mi biliyorsun dini 1500 yıllık koca ehli sünnet alimi bilmiyorda? bırakın bu saçma sapan etki altında kalmış fikrilerinizi. müslümansan kurana sünente ve ilim ehline tabi olacaksın!
Soran+1 yılÖlüm afedersin aman ben imamhatipe gittim lisede fen lisesi programlı tarih dersimiz de vardı. Tefsirde adam diyor ki en fazla 4 eş bir sonrakinde 3. Murat’ın 6 karısı çıkıyor. Bir yerimden uydurmuyorum git bak istersen. Ayrıca alim mi bilmeyecek diyorsun ama ya aksini iddia eden alimler ne olacak? Kuranın diyanette 10dan fazla meali var. Hepsinde de farklı yazıyor. Bir şekilde meali yapılırken cariyelere de nikah yapması gerektiği görünüyor cinsi münasebet için. Gayet de tabiyim ben. Ayrıca 1500 yolluk dediğin adamlar dinde haram kalınmış gayet net ve açık şekilde erkeklerin erkekliğini aldırıyorlardı hasımlık ayağına sen kime ne anlatıyorsun hem alimlerin ortak kararı hem de tarihte kayıtlı. Bunlar mıydı Halifeler şeyhülislamlar?
- +1 yıl
sen cahilin tekisin. osmanlı kim islam alimi mi? meliklik krallık rejimi ve ihtiyaca göre fetva alıp uydurup pekçok şeyide ypamışlar. sen dini ehli sünnet elimlerden mezhep imamları müctehidlerden öğreneceksin. osmanlının uygulamasındna değil. ayrıca hiçbir padişahın 4ten fazla hür karısı yoktu. cariyeleri vardı onların sayısıda 100ü bulan var en meşhuruda selimin oğludur bu konuda. ali r. a 4 karısı 17 odalığı vardı hepsiyelde ilişkiye giredi ha keza diğer büyük sahabelerinde hepsinin böyleydi. git bir oku önce öğren sonra konuş.
Soran+1 yılOlm odalık dediğin tabir Osmanlı’ya ait zaten yani cariyenin de ilişki için kullanılanı demek. Hayat kadınından farkı yok. Ona da para ödüyorsun hayat kadınına da ödüyorsun. Buna da yamuk yapamazsın dini “Hakkı” var, hayat kadınına da yapsan devlete hakkını sorar. 100 cariye diyorsun git tarihi kayıtlara bak 3. Muratın 6 eşi olduğu yazıyor, 130 küsür çocuğu olduğu kim bilir kaç tane de cariyesi olduğu yazıyor. Haremde cariye sayıları en az 400 den ortalama 800 ve 1000lere dahi çıkıyor kayıtları var. Mezheb imamları diyorsun Hanefi mezhebine göre cariye “mal” olarak geçtiği için nikah kıyamıyorsun ona.
Soran+1 yılBeyhaki’nin rivayet ettiğine göre, İbn Ömer bir cariyeyi satın alırken, onun bacaklarına bakmış, göğsünü ve sırtını ellemiştir. (bk. Beyhaki, es-Sünenu’l-Kübra, 5/537)
Beyhaki’ye göre, göğsünü, sırtını ellemesi, çıplak bedene değil, elbiselerin üzerinden olmuştur.
Soran+1 yılSerahsiye göre de cariye satın almak isteyen kimsenin onun bacaklarına, saçlarına ve göğsüne bakması caizdir. Çünkü o alışverişe konu olan bir maldır. Fakat şehvetle bedenine dokunması caiz değildir. (bk. el-Mebsut, 10/160)
Soran+1 yılBu düşüncelerin cümlelerin tarzından bile anlaşılıyor durum da yani artık neden anlamak istemiyorsunuz anlayamıyorum ben cidden
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇağımızın bi bayanla dini nikah yapıp tekrar boşal demekle aynı şey olduğunu düşünüyorum, çünkü anllattıklarınızı sonuna kadar okudum, bende ilerisine gidemedim
01 Yorumla
Soran+1 yılBir bayanla dini nikah kendi rızasıyla olur talepler olur beğenmiyorlarsa olmaz maddi durumlar farklıysa olmaz vb. bu durumun uzaktan yakından alakası yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılTamam şimdi de İslam’dan önceki kölelerin durumunu araştır ve karşılaştır bakalım
08 Yorumla
Soran+1 yılBeni önceki durumları ilgilendirmez birisi beni bıçakladığında öteki birinin beni tokatlaması onu iyi birisi yapmaz. İyi titizdir kötü kötüdür ben ona bakarım. Ayrıca ben ondan öncekiler daha iyiydi demedim. Ama hoşgörü dinimizin hukukunu sorgulayıp araştırıyorum
Cevap sahibi+1 yılToplumda olan bir şeydi zaten ve dönem kaldırılması için uygun değildi, İslam’da iyileştirdi ve daha uygun duruma getirdi. Evet günümüz penceresinden bakınca bence de doğru değil fakat o zamanlar kabul edilebilir bir şeymiş. Zaten günümüzde kaldırılmış durumda. Fakat yerine başka şeyler almış durumda. Mesela moda adı altında kadınların tek tipe indirgenip cinsel obje yapılması. Buna da bir tepkin var mı yoksa tek tepkin İslam’a mı?
Soran+1 yılOna tepkim yok. Çünkü umurumda değil. Kimse o kadınları zorla modaya dayatıp cinsel obje yapmıyor. Onların kafasızlığı beni ilgilendirmez yanlış mı yanlış ancak ateşe yaktığını bile bile dokunana acımam ben. Ve ne bakış açısı olursa olsun zorla bir kadının ırzına geçmek onu mal gibi satmak asla doğru değil
Cevap sahibi+1 yılZorla kimse kimsenin ırzına geçmiyor buna tecavüz denir. İslam düşmanlarının yazıp çizdiklerini okuyup İslam’a düşmanlık yapman senin zararınadır.
Soran+1 yılKardeşim ben diyanette dahil dini kaynaklara baktım bir korkum yok bilgimin arkasındayım diyor ki cariyeye sorulmasına gerek yok ilişki için bak yazıyor “Cinsi ilişkiye girmek konusunda, erkeğin kendi eşinden de izin alması, onun rızasını alması gerekmez. Yani, şayet onun rızası dışında böyle bir ilişkiye girerse bu zina sayılmaz.” Ben bunu niyetimden uydurmadım sana diyorum ki bu zorla ırzına geçmek değil mi sen bana onu söyle?
Soran+1 yılDüşmanlık da yapmıyorum gayet de müslümanım ama sorguluyorum
Cevap sahibi+1 yılPeki sen başka hocaları dinledin mi? Yani en son buraya mı sormaya karar verdin :D
Soran+1 yılNedense hiçbir hocanın böyle sorulara cevap veresi yok? Kaç tane hocaya sordum iletişime de geçtim hepsi lafı dolandırdılar bir halt diyemediler. Burada çok lafa atlayan oluyor buradan da çakmazsa saçmalık olduğuna kanaat getireceğim, getirmek üzereyim de.
+1 yılHahahaa töbe haşa sanki bir erkek yazmış bu diniii :))
13 Yorumla
Soran+1 yıl._.
- +1 yıl
Yani öyle olduğunu düşünüyorum dinler insanlar tarafından oluşturulmuştur ve isalamiyette en cok kalemi olan kişiler sanırım erkektirler..
Soran+1 yılBen öyle düşünmüyorum ama fıkıhçıların bazı şeyleri uydurduğunu düşünüyorum
+1 yılGeçmişin en büyük problemi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHoşgörü dini🤣
04 Yorumla
Soran+1 yılmi?
Cevap sahibi+1 yılAslaaa
Cevap sahibi+1 yılDiğer görüşleri okurken gerildim be kadar cahiller var arapların kültürünü neyse ya
Soran+1 yıldemi ya cidden- neyse susşm
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat