Müslümanlar bunu çok yapıyor bence ve çok rahatsız edici bir durum Hatsizlik bence birinin başka birine neye inanmasi gerektiğini söylemesi Bide inandıkları şey kesin doğruymuş gibi bahsediyorlar çok sinir bozucu
İnandığım din hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olduğumu düşünmüyorum ve yarım yamalak bildiğim bir konuda kimseye ahkam kesmem. Önce araştırıp öğrenmek, belirli bir bilgi düzeyine donanıma sahip olmak gerekiyor diye düşünüyorum. Sadece dini açıdan değil her konu için geçerli bu.
Dinde zorlama yoktur. Kimse de zaten zorla müslüman olacaksınız demiyor. Ama bunu yaymak ve paylaşmak Müslümanlıkta olduğu gibi diğer dinlerde de mevcut bir eylem. Artık bi çoğunuz biliyor yurtdışında yaşıyorum, burada AVM’lere git mutlaka birileri ellerinde incilden ayetlerle dikilir, gelip geçenin eline tutuşturur. Kiliselerine yardım toplarlar. Okul zamanında bizleri kiliselere götürüp papazı az dinletmediler ve bu bir okul etkinliği idi. Ama müslüman yapınca kötü :D azcık kendinize gelin. Din’lere karşı saygınız olsun. En fazla saygı gösteren yine islam, yine müslümanlar diğer din mensuplarına. Aynı şeyi müslümanlar için de yapabilirsiniz diye umuyorum.
Belliki refah bir ülkede yaşıyorsun, Türkiye'ye gel sonra gene konuşalım en saygı gösteren hangisi, bakalım sana ve senin yaşantına ne kadar saygı gösterecekler 😒
Dünyanın her yerinde istisnasız hem de müslümanlar kötülenir ve onlara saygı gösterilmez. Kimse kimsenin yaşantısına da karışmıyor sokak ortasında cinsel ilişkiye giriyorlar, Türkiye de yani. Sözde yaşam tarzlarına saygı duyulmayan ülkenin vatandaşları. Ama herkes unutur, başörtüsü yüzünden üniversiteye alınmayan kızları. Refah bir ülke dediğin yerde, işyerine giderken başını açmak zorunda kalan eczacı yardımcısı bir tanıdığım geldi aklıma. Hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil.
Aynı şeyi diğer din mensupları için de düşünüyor musun? Mesela bir hristiyan müslümanı yargılarken, deist, ateistler bunu yaparken. Keşke başörtülü kadınlar hakim, savcı, polis, başkan vs olsa.. İnan bana gelip geçici bu dünyanın adaletini yine en iyi Allah korkusu olan, ilahi adalete güvenenler sağlayabilir, kul hakkıyla dönmekten korkarlar çünkü. Söz ettiğim asla; sözde Müslümanlar değil. Önemli olan yargılamak değil zaten yargılanacak pozisyona düşmek.
Hayır, siz sözde müslümanlardan bahsediyorsunuz. Hiç bir hristiyan ülkesi de, yahudi ülkesi de dinş kitaplarında yazana göre yaşamıyor. Kaç tane ülke gezdin? İncil ve Tevrat’ta ve Kuran da aynı şeyler yazıyor. Mesela Rahibeler neden kapalı giyiniyor ama ülkenin geri kalanı açık saçık? Çok uzar bu muhabbet ama fazla uzatma taraftarı değilim sadece görüşümü belirtmek istedim.
Ah bu sizin en ufak polemik sırasında “git öyle bir yerde yaşa” muhabbetiniz gerçekten sıktı. Ben yaşadığım yerde kendi dinimi sevdirmeyi tercih ediyorum. Madem o kadar kötüler neden gidip başka bir ülkede yaşamıyorsun? Tak etini kemiğine çabala al vizeni git hatta vizesiz gidebileceğin yerler de var ama dikkat et lgbt bazı Müslüman olmayan ülkelerde bildiğin yasak. Biz nasıl gidelim edelim demeyin, o kadar çok işçi arıyorlar ki, hatta evlenip gelen var buraya sırf kağıt üstünde, hatta al turist vizesi gir bi işe çalışıyorsun diye sana oturum verirler. Yaparsınız siz bu işi. Beğenmediğiniz ülkeyi terk edin bakalım.
Senin gitmen daha kolay o yüzden demiştim, İran Afganistan Fas Cezayir Mısır Suriye Irak Filistin Arabistan hindistan Pakistan Filipinler
Bu ülkelerde saygılı müslümanlarla birlikte daha iyi yaşamaz mısın eğer dediğin gibiyse, çok saygılı modern ülkeler hak hukuk bilirler, tabi önce başını kapatman gerekir sonra çalıştıgin işi bırakıp evlenip kocana hizmet etmen gerekir eminim sende böyle bir hayat istersin dininin vecibelerini yerine getirmek için
Yooo sizin gitmeniz de gayet kolay. Doğuma büyüme burada yaşıyorum. Başka bir kaç ülkeyi de gördüm. Senin öyle tv karşısında veya internet haberlerinde okuduğun gördüğün gibi değil her şey. O kadar çok Türkiye’den diğer ülkelere göç edenler var ki, inanamazsın. Türkiyede misal kadınların başlarını kapatması zorunlu mu dediler? Aksine geçenlerde yine birinin başörtüsüne saldıran bir teyze vardı. Her koyun kendi bacağından asılır :) dinin farz koştuğu şeyleri sadece Müslümanlar değil diğer din mensupları da yüzde yüz yerine getirmiyor. Günahların ve sevapların ayrı ayrı işlenir amel defterine. Ama neyse ben kime ne anlatıyorum. İyi günler dilerim.
Şöyle bir imkan olsa da gösterebilseydik birbirimize yaşananları. Oruç tutarken işyerinde ne laflar işittiğimi, başörtüsüyle muayene olmaya gelenleri doktorların nasıl eleştirdiğini, misal ikiz kuzenlerim var ikisi de diş doktoru ama namazında niyazında Müslümanlar ve hiç bir hastanede iş vermediler bu sebepten. Müslüman oldukları için.. sözde medeni bir ülke ama sadece sözde.
İyiki Türkiyede yaşıyorum desene, umarım sende bir gün kurtulursun oralardan da ülkene dönersin 🙏 Burada oruç tutmayini dövüyorlar Hele doktor öyle bişey yapsın anında çeker vururlar zaten her hafta doktor dövüp öldürüyorlar burada Müslümanlar, bizde hiç öyle çağdışı şeyler olmaz yani
İşte bak, kaç kere mesela Almanyanın haberlerini izledin veya takip ettin? Orada doktorları dövüyorlar dimi peki diğer ülkelerde? Bir araştır ruh hastası insanlar her yerde. Oruç tutmayanı dövüyorlar mı vah yazık desene Türkiye kan gölüne döndü ramazan ayında. Halbuki ben Ramazanda Türkiye’ye geldiğimde yeme içme yerleri full çekiyordu kimse kimseyle dövüş etmiyordu, ilginç. djjdsj En ufak bir şey de “yardım et Allahım” diye yalvaran yine biz insanlar. Neyin egosunu kasıyorlar anlamıyorum. Ben hiç yardım et bana şeytan :D yardım et bana tanrım kurtar beni diyeni duymadım djdj
Herkesin aklı kendine elbette Ben elbette dini inancımı başka birine diretmem din de zaten zorlama yoktur Hocalar vaazlar niyazlar bunlara diyecek hiçbir şeyim yok herkes görevini yapıyor Müslümanlkta hal ile uyarma var anlamıyorsa dil ile uyarma var Asıl yapmıyorsa boşverip geçiyorsa onun hocalıgndan şuphe ederm Bu her din için geçerli bir papaz bile olsan baska birini hristiyan olması için çabalaman lazm sen bir din adamısn rehber olman lazm
Müslümanların yapmasi gereken budur zaten buna teblig denir müslümanlar başka müslamanları insanlari dusunup dogruyu anlatmaktir şu senin haline bakilirsa ne kadar bozuk oldugun gozukuyor anan baban bozuk olmasa dogru yetistirirdi seni senin gibi bozuklarin hoplayip ziplamasi olmuyor islam din diyince hoplayip zipla hristiyan yahudi olunca g.. t y.. alaaa
Müslümanim diyen herkesin yapmakla görevli olduğu bişey tebliğ. Şimdi kime ne, onlar ne karışıyor diyenler yarın ahirette niye beni uyarmadin diye müslümanların yakasina yapışacaklar. Allah herkese hidayet versin
Ama kimseye rahatsızlık da vermemek gerekir. Dinde zorlama yoktur. Artı alakasız yerlerdeki tebliğler, bu çok eski sistem kıyafetler dinden uzaklaştırmaya da sebebiyet verir. Sevap kazanayım derken günah da işleyebilirler. Keza insan cennete gitmek amacı ile bunu yapar ama başka insanlara mani olabilir.
Birincisi tebligin yeri ve mekani yoktur. Bu insanlarin bi yerde oturup konusma ihtimali olmadığı icin bu sekilde uyariyolar. İkisinci kimsenin kafasına silah dayamiyolar söyleyip geciyolar gerisi o kisiye kalmis. Ucuncusu bu eski kiyafet dedigin peygamber efendimizin sünneti. Yani bunu giyince sevap kazaniyosun. Bir nevi ibadet diyebiliriz. burada kimse kimseye kötülük etmiyor. Saygi sevgi çerçevesinde ufak bir uyari.
Tebliğin bence mekanı vardır. Mesela birinin yatak odasına girip yapamazsın mesela. Ya da ailemle bir yerde yemek yerken rahatsız edilmek istemem. Ya da bir işyerine izinsiz girip yapamazsın. Bunun gibi daha birçok yer sayarım. Tebliğin mekanı olmaz lafınız yanlış.
İkincisi tebliğ serbest olursa herkese eşit olmalı. Hristiyan, Musevi, Budist ya da ateist herkes girip birşeyler anlatmaya çalışabilir önü açılırsa. Çünkü herkes kendi inanışının en doğrusu olduğunu düşünüyor. Bunu düşünen sadece sen değilsin.
Bu bir ibadet değildir. İbadet Allah ile kul arasında olur. Bu birçok yerde geçer.
Dördüncüsü ise kimsenin bana ya da aileme uyarı yapmasına müsaade etmem. İsterlerse ben onlara uyarı yapabilirim. mesela çocuklara tecavüz eden cemaat yurtlarını eleştirmeleri gerektiğini, hırsızlık ve yolsuzluk yapan insanlara karşı çıkmaları gerektiğini, mercedes ile gezen diyanet işleri başkanını uyarmaları gerektiğini, faiz artırımı yapan hükümetin yaptığının haram olduğunu söylemelerini, herkes vergisini öderken vergi affı ile milyarlarca dolar servetine servet katan şirketlere izin verilmemesi gerektiğini, çocuklarını askere göndermeyen politikacıların yanlış yaptıklarını isimlerini de sayarak lanetlemeleri gerektiğini ve İslamiyet' in buna izin vermediğini anlatmaları gerektiğini söylemeler konusunda kendilerini uyarabilirim.
Müslümanlar içinde elbette dinine batili kariştirip yanlış davranışlar ve yaklaşimlar sergileyerek yobazlık yapan cahiller mevcut bunu inkar edemem. AMA müslümanLAR yobaz demek fazla genelleme bir cümle , hoş değil
Dinlemek istediğin halde ısrarcı davranıyorsa evet. Bende bu duruma hristiyanlar tarafindan çok maruz kalıyorum 🥴 en son bana dinini mi pazarliyorsun dedim baya tepem atmıştı
Kesinlikle iyi anlamda değil maalesef senin bakış açınsa benim hayat felsefem en oldukça ters neyse biz görüş sahibi rahatsız etmiyeyim hayırlı akşamlar dilerim
Bana hayatımı yaşattırmadılar. Psikolojimi mahvettiler. Ruhuma yaralar açtılar. Bugünden sonra dünyanın en iyi hayatını yaşatsalar bile boş. Tam mutlu olabilmen için yeniden doğmam lazım. Ben de intikama odakladım. 20 yıldır vip hayatlar yaşayan türbanlılardan intikam alıcam. Mesela 1 eylülde yeniden lgbt karşıtı miting yapıcaklar. Durmuyorlar. O zaman intikam şart. Günün birinde mutlaka olucak. Önce onlar, sonra ben.
Haklısınızdır mutlaka detayını bilemesem de yaşadığınız şeyin. Ama bence sakin olun. Siz kendi hayatınızı kurarken onlardan izole etme yöntemini de bulabilirsin. Kızmak yerine nasıl kendi hayatımı istediğim şekle dönüştürürüm diye plan yaparsan daha güzel olur senin için.