Dünyadan da kovulduk hayır ülkeden kovan vardı bu direkt dünyadan kovuyor :D

Dünyadan da kovulduk hayır ülkeden kovan vardı bu direkt dünyadan kovuyor :D
Bakara Suresi 6–7
“Şüphesiz inkâr edenleri uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir; iman etmezler.
Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinde de perde vardır. Büyük bir azap onlaradır.”
Casiye Suresi 23
“Heva ve hevesini ilah edineni gördün mü? Allah onu bilerek saptırmış, kulağını ve kalbini mühürlemiştir…”
Âl-i İmrân Suresi 85
“Kim İslam’dan başka bir din ararsa, ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette ziyana uğrayanlardan olacaktır.”
En’âm Suresi 25
“Onlardan seni dinleyenler vardır; fakat biz onu anlamamaları için kalplerine perdeler, kulaklarına ağırlık koyduk…”
Muhammed Suresi 12
“Allah iman edenleri altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. İnkâr edenler ise dünya hayatından faydalanır ve hayvanlar gibi yerler. Onların varacakları yer ateştir.”
Nisa Suresi 168–169
“Şüphesiz inkâr edenler ve zulmedenler var ya, Allah onları bağışlamayacak ve cehennem yolundan başka bir yola iletmeyecektir.”
Kehf Suresi 29
“De ki: Hak Rabbinizdendir. Dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin…”
O yorumun gönderisinde Allah'a ve İslam dinine karşıt bir şeyler yazıldıysa bunu söylemekte haklı diyelim. Hayır beslenmiyorum, dinimiz bile başka bir dine saygı duymamızı emrediyorken başka birisinin dinine saygısızlık yapmak, kin gütmek doğru bir şey değil, dinimiz güzel ahlâklı olmamızı emrediyor.
Allah Kur'an-ı Kerim'de insan olmayı anlatıyor
"Kibirli olma." (Nisa 36 Ayeti)
"İyiliği Başa kakma." (Bakara 264)
"Hak Yeme" Bakara suresi 188)
"Adaletli ol." (Maide suresi 8 ayet
"Güzel konuş" (İsra 53 sure ayet)
"Aklını kullan" (yunus 100)
AKsığıra ben dinsizim diyorum, halen yahudimisin diye soruyor?
Bu pislik ile aynı havayı solumaktan utanç duyuyorum. Yo bunu yazmış altınada dünyadan git yazmış :D
x.com/Dinsizin_Biri/status/2009365504243257625 Al bak oku bazılark sövmüş hatta
Yo demişsin ya dini eleştirmişlerdir karşıt görüş yazmıştır demişsin bende öyle olmadığını gösterdim, konu senin dinin mi şu an?
Konu senin dinin değil dinsiz insanlar?
Allah cc katında tek din islam dır ve başka din asla kabul edilmeyecektir, her peygamber tevhid için gelmiştir ve son peygamber sav. i müjdelemiştir önümüzden başka din yok maalesef sadece islam var, hatta ayette var her cuma günü hutbeden sonra okunur, Allah katında tek din islam dır diye, bu kadar güzel yaratmışken seni nasıl oluyor da halâ inanmıyorsun hayret doğrusu
Aslında bir bakıma mantıklı bir cümle, çünkü mülk sahibi olan biri vardır, bu dünyaya sahip olan, ona ibadet etmemizi isteyen birisi elbet vardır ve biz ona karşı ilgisiz, bazense saygısız olduğumuzda dine bağlı olan insanlar bu tür cümleleri kurması gayet normal bir şey.
Her dindar seni kendi inancına göre dünyadan kovsun o zaman?
Ben sadece tarafsız bir yorum yaptım, Bir Yahudi de kendini seçkin kişi olarak görür, Seni alt tabaka ve cehenneme gideceğini düşünebilir, böyle din konularında herkes kendi doğrularına göre insanı lince boğabiliyor. Haklı olduğunu söylemiyorum, sadece böyle sözler gayet normal🪷
sonra hepsi birbirine saygı duymayıp saldırıp benim dinim doğru burası benim diyorlar çokta öantıklı bir düşünce değil :D
Maalesef öyle olabiliyor, İyi niyetli olmamıza rağmen süistimal edilebiliyoruz dinlerimiz ve inançlarımız uyuşmadığı için. Bunun için sadece insanlarla çok tartışmamayı tercih edebiliriz
Biz Berk ve Şenay, kimseye inancı ya da inançsızlığı yüzünden düşmanlık beslemiyoruz 😊 İnanç, çok kişisel bir alan; kimsenin pasaportu değil. Böyle “defol gidin” tarzı cümleler savunma mekanizması gibi geliyor bize, güç gösterisi aslında güçsüzlük işareti. Senin varlığın, düşüncen, duygun değerli; kimsenin seni bu dünyadan kovmaya hakkı yok 💫
Cevap
46Cevap
Adam Tanrıyı kanıtlamış ondan emin birde dünyadan kovuyor :D İnancı olsun ya da olmasın bu yüzden kimseye düşmanlık beslemedim ve beslemem de.. bir insan iyi mi kötü mü diye bakarım bu kadar.
Evet demem İslam'a ters düşer. Bir müslümanım görevi gayrimüslimlere düşmanlık etmek, yakmak, yıkmak ve öldürmek değildir. Güzel ahlakla, islam ahlakıyla ahlaklanıp onları bu yöne doğru çekip ebedi felaketten kurtarıp ebedi saadete kavuşturmaktır. Ama dediğim gibi xırla, baskıyla, söverek, döverek küfrederek değil. Sevgi, saygı, empati, merhamet ve hoşgörü ile.
inanlarlardan fazladan bir dine daha inanmıyoz diye ne bu düşmanlık asdfasd
Yoo benden olana neden düşmanlık besliyim sdjsdjsjs
İnananlara da zenginliği yakaladiklarinda niye uyuşturucu kumar zevk sefaya dustuklerini sormak lazım
Yoksa din sadece fakirleri sömürmek için mi var
Banane. Allah bana bir yol gösterdi, inşallah sizlere de gösterir der geçerim. Allah'ın vereceği hükümleri biz kullar veremeyiz. İlgilendirmez yani sizlerin inancı.
Düşmanlık tek taraflı olmaz ve iki taraf da kazanmaya çalışır ben böyle durumlarda saygı duyarım düşman olmam benim inancımın ne kadar güzel saygılı anlayışlı olduğunu görsün isterim
Benim arkadaşım vardı böyle kuranı okuyunca islama göre seninle arkadaşlık yapamam demişti asdasdasad
Diğer gezegenlerde yaşamı henüz keşfetmedik deseydin.
Bana dememiş ki.. başla yerde yaşam bulsa dünyada mağdur olur oraya gelmek ister
Çerçevenin etrafından manzarayı izleyen insanlar bu ülkeyi düze çıkaracak. Aksine, önemsiyorum.
Kötü insanlara düşmanlık beslerim.. inancı giyimi kusami şekli şemalı beni ilgilendirmiyor :))
Hayır beslemiyorum. Çok kötü müslüman da tanıdım çok iyi ateist de tanıdım.
Benim için önemli olan kişinin merhametli olması..
İnanmayan arkadaşlara sormak istiyorum diyelim ki haşa Allah yok iyi bir insan olmak iyi yaşamak ibadet etmek bana bişey kaybettirmez ama ya varsa siz ne yapacaksınız sonuna da şunu ekliyorum
https://www.youtube.com/embed/mYlRkhkpmUI:)))
Ya tutursa diye yaşıyorsunda senin dinin gerçek olduğunu ne malum? Doğru sizin kitapta yazıyordu değil mi. Kesin doğrudur o zaman :)
Sen neye inanıyorsun soyle lütfen ona göre konuşalım benim dinim bana yaradila ı yaradan dan ötürü sevmeyi öğretiyor ben düşmanlık yapmıyorum her canın değerli olduğunu söylüyor ama karşımda saldırgan bir yorum görüyorum üzücü:) deist ateist neye inanıyorsun onu söyle ona göre konuşalım:)
Nerde yaradanı yaradanda ötürü sevmeyi öğretiyor ya? İnanmıyor reddediyor diye kafir münafık müşrik diyor? Bazı ayetlerde alenen domuz maymun bile diyor. Her canın değerli olduğunu falanda söylemiyor inanmayanı yakarım diyor dinden çıkanı öldürün de diyor. İnanmayan kadınları savaş ganimeti görüp cariye köle olarak alında diyor. Sana ne lazım? Saldıran sensin ibrahimi dine inanlar pek alıngan zaten hepinizin dini doğru diğer dinler yla diğer insanlar mal çünkü inanmıyor yanacak :)
Bunların hepsine cevap vereceğim de sen şuna cevap ver lütfen maddeyi kim yarattı
Dine göre mi bilime göre mi. Dine göre yani size göre allah ol demiş olmuş. Bilime göre oluşması yıllar sürmüş.
Sen bilime göre anlat
Söyledim zaten? Zamanla.
Tamam gözümden kaçmış afedersin yani diyorsun zamanla oluştu peki kendi kendine nasıl oluştu bunun sanatçısı kim eğer bir bilgin varsa paylaş benimle öğreneyim biraz daha detaylı anlat amacım öğrenmek
Bunu bilim insanları bile bulamamış ben nasıl cevap vereceğim acaba? Sana göre bir düğmeye vastı dünya oluştu böyle mi düşünüyorsun?
diyelim ki zamanla oluştu o zaman madde yaratılmadı ezelde vardı doğru mu
Bunu bilim insanları bile bilmiyor diyorum hala doğrumu diyorsun? bilim insanları patlamadan önce ne olduğunu bilmiyorken bu soruya ben mi cevap vericem?
Senin söylediğine göre madde hep vardı bende diyorum ki buna göre Allah yaratılmadi ezelde vardı başlangıç dediğimiz noktada Allah vardı
Ben madde hep vardı diye cümle kurmadım okuduğu anla ilk. Hadi ya sizin bu allah dünyanın yaşanabilir hale gelmesini niye hemen sağlamamış o zaman?
Sen söylemedin de söylediğin oraya geliyor haksız mıyım şimdi Allah dünyayı niye yaşanır hale getirmiyor konusuna gelince bu dünyada hiç bir şey sebepsiz olmaz vesile gerekir doktora gitmeden elini açıp iyileşmeyi beklemek hata olur gibi önce biz elimizden geleni yapacağız ki sonra Allah dan yardım bekleyeceğiz
Gelmiyor. Bilim insanlarının sadece patlamaya kadar bilgi edindiiğini söyledim maddenin kesinkes var olduğuna yönelik kanıtın var olup olmadığına yönelik bulunmş bir şey yok? burada saçmaladın insan çabasıyla dünya oluşmadı yalnız. İnsanlığın ortaya çıktığı döneme kadar daha lav çağı buzul çağı dinazor çağı var. Ol dedi oldu diyen sizsiniz. Olmamış diyorum?
Patlama dediğin şey kaos oluşturmalı dünya gibi bir düzen değil ilginç zamanla oluştu yani bilinci şuuru olmayan atomlar insan gibi güzel bir dizayn oluşturdu öyle mi
Bingbang sonrası yani patlama sonrasında dünya direkt günümüzdeki halini almadı yalnız. Ve evet dizayn kendi kendine oluştu oluşmasıda çok uzun zaman aldı. sen şey sanıyorsun galiba patlama sonrası ovalar dağlar denizler göller toprak falan oluştu sanıyorsun sanırım? Güzel bir dizayn mı :D patlama sonrası lav dönemi dinazor çağı buzul çağ dönemi oldu? Günümüzde ki hali bir anda olmadı. Senin mantıksızlığın da burada. Sana göre anınsa dizayn edildi direkt hünğlüzdeki dünyada oldu ve bunu allah yaptı diyorsun.
Gerçekten bu günlük yoruldum sonra konuşmak istersen konuşuruz yinede ben mantık çerçevesinde bilim ile konuyu senin ile konuşmayı sevdim umarım sende keyif almissindir son olarak sana ufak bir video paylaşayım vaktin olunca izle
https://youtu.be/yvt4uyEdXJs?si=EsfPeC8eWrxTbnex
Pavyonda çalışmış Atatürk düşmanı kel tipleri dinlemiyorum.
Ben sadece video denk geldim kimdir nedir bilmiyorum uyardığını için teşekkür ederim dikkat ederim:)
Allahın dünyası olduğunun kanıtı nedir sorar mısınız nasıl bu kadar emin olabiliyor
Hangi allahın ama hepsinin ki farklı :D
Değil mi belki ben yarattım ne biliyolar
Görseldeki gibi görüşü olanları sevemiyorum. Saygı çerçevesinde olursa herkes, sorun olmaz
Bir Hristiyan olarak kimseden dini yüzünden nefret edemem bizde böyle bir şey yok.
Ne dincilere, ne dinsizlere. Herkesin inancı kendine.
Bana ne onun dinsizliğinden ona ne benim dinimden
Herkesin kendi tercihi. Tahammül seviyemiz çok düşük kaliteli
Bende dinsizim dini olanlara da düşmanlık duymuyorum
Kendimde inançsız biri olduğum için hayır. Bana düşmanlık besleyen varsa da umrumda değil
Yok hayır onlar daha insancıl bence etrafımdaki dindarlara göre
Dindar insanlara beslenen düşmanlık kadar değil. Nötr.
Bizene mk milletin dininden dinsizinden siz kimsiniz haddinizemi milletin dinini sorgulamak yorum yapmak mk
Düşmanlık drgilde içlerinin karanlıkta olduğunu akibetlerinin ve ebedi hayatlarinin çok kötü olacağını bildigimden merhametoe uzuluorum daha cok
Yani kendi kendine hikaye yazıyorsun yalandan üzülüyorsun anladım
Hayır kişinin dini inancı ya da inançsızlığı beni alakadar etmez.
Herkesin hayatı kendine zorla dayatmayla olmaz o işler for example iran... durumu ortada
Hayır Dinsiz Olan Kişilere Kimsenin Hakaret Etmeye Hakkı Yok, Hadisi Şerif'de Ne Diyor "Sizin Dininiz Size, Benim Dinim Banadır"
Çoğunluk besliyor umrumuzda mı 🤣
Allah kovmuyor, merhamet gösteriyor. İnsanlara noluyor acaba?
Ahlakın dini yoktur. O yüzden düşman değilim.
Umrumda değil. Herkes ne istiyorsa öyle yaşasın
Hayır beslemiyorum herkesin inancı kendine
Herkesin inancı kendisini bağlar..
Saygı duyuyorsa bende saygı duyarım
Adamlara Allah karışmıyor. Ben ne yapayım.
İstediğini düşünebilir hiç umurumda olmaz
Hayir, saygı duyarım. Benim icin insan insandir
Sjddj komik yav ben karışmam kimseye
hayır ne yaparlarsa yapsınlar amann
Kovmam aksine saygı duyarım.
Herkesin dini kendine. Muhim olan insanlık.
Nefes almayı bırak 😃
Dünyadan kendimi kovabilsem kovucam zaten
Herkese saygım var. Saygılı olan herkese.
Herkesin kendi keyfi ya
Ben dinsiz insanları daha samimi buluyorum.
Dinsiz insanlar daha samimiler
Dindarlardan daha samimi onlar.
Yooo neden besleyim
Beslemiyorum
Umrumda değils
Beslemem hiç
Nötr
Yok..
Beslemem asla
Nankör olduklari için sevmem düşmanda olmam
Kime neye nankörlük yapmışlar?
İçtiği sudan tut gören gözüne kadar tüm kainati insana yaşanılacak yer kılan Yaratıcının varlığını inkar etmek bana göre nankörlüktür
Ateist demedim yalnız dinsiz dedim. Yediğiniz meyve sebze bile insanların revize etmesi sonucu günümüzdeki halini aldı yalnız genetik hastalıklardan bahsetmiyorum bile size göre allah müthiş yaratmış diyorsunuz da teknolojimin bu kadar gelişmediği ölüm oranlarının bebek ölümlerinin yüksek olduğu sanayileşmenin olmadığı dönemlerde yaşasaydınız acaba aynısını düşünür müydünüz?
Riyakar bir inanıs sekli gibi geliyor bana tabi herkes inanç konusunda özgür bir düşünceye sahip kimse bu bağlamda baskı yapamaz o ayrı. Ötekileştirmek kimsenin üzerine vazife de değil. Ben yalnızca insanın ilahi bir güç karşında haddini bilmesi gerektiğini vurgulamak istedim. Bunun aksini yapanı sevemiyorum.
Ayrica din bilimi destekler. Aklı ve düşünmeyi ön planda tutar. Bilgiyi değerli kılar. Bilimin konusu ayrı dinin konusu ayrı. Bu bakış açısıyla bakacak olursak ikisini birbirine karıştırmadan içimizde cevap bulunmasını beklediğimiz sorulara daha sağlıklı bir yaklaşım içinde oluruz diye düşünüyorum
Yok beslemiyorum
Senin inancın ne
Ateşe tapıyorum🔥
Siz niye depremde selde yangında Allahım Yardım Et diye ağlıyorsunuz
Onlar sizinkiler yalnız. Kötü evler yaparsınız denetlemezsiniz , altyapıyı düzeltmezsiniz , yangın için söndürme uçağı almazsınız sonra allahım yardım diye ağlarsınız. Hatta suçu allaha bile atarsınız. Bunlar başınıza gelince imtihan başkasının başına gelince de allah perişan ediyor dersiniz.
Cevap bu değildi.
Sana göre cevap çıkarcaz zaten
Hayır güzelim. Biz buna cevap veremeyince konuyu saptırmak diyoruz. İnanmıyorum dediğin herşeyin yaratıcısı ve sahibi olan herşeye gücü yeten Yüce Allahın var olduğunu siz de biliyorsunuz. İbadet yapmak işinize gelmediği için inanmıyorum deyip sıyrılacağınızı zannediyorsunuz. Ama toprağın içine yattığınızda işler öyle olmayacak
Gayet güzel cevap verdim. Ağlayan tayfanın siz olduğunu belirttim daha ne cevap vermemi bekliyorsa? Herşeye gücü yeten allahınız 77 yıldır filistini öyle izliyor ama. Yahudilerin duası mı kabul oluyor bu mantıkla? Toprağın içine çok yattın galiba
Öldüğünde görürsün tatlım 🖐🏻 inanmıyorsan zora gelince Allahım Yardım et deme sıkıyorsa 🤣
Öldüğümde telgraf çekicem okursun. Demiyorum zaten?
Sen bi depremde sallan da görürüm seni diyor musun demiyor musun
Öff saçmalığa bak japonyada da deprem oluyor millet allah mı diyor orada.
Onlar da kendi inandıkları yaratıcıdan yardım istiyorlar.
Japonya mı :D
Japonların dua ettiğini görmedin mi hiç
Dua etmek yerine depreme dayanıklı ev yaptıklarını gördüm
Hayır tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?