Agnostik, deist, panteist, teist gibi inançsızlıklardan bahsediyorum. Ben agnostiğim. Ben kimisine göre severim, çoğunluğa bakarsak pozitfim.
Bende dinsizim, severim.
Yani… kimisine göre değişir ama çoğunlukla pozitif.
Nötr.
Sevmem ya…
Allah belalarını versin hiç sevmem!
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Kutsalima hakaret edilmediği sürece dinini yaşayana saygı duyulduğu sürece her türlü inanca saygı duyarim
Kesinlikle doğru düşünüyorsun!
İnsanların dinli mi dinsiz mi hangi dinden okduğunu vs umursamam
En doğrusu budur!
İnsanların inançlarıyla ilgilenmiyorum..
İsteyen istediği tarafta olma özgürlüğüne sahip..
Doğru diyorsun. Görüşün nedir peki?
Kendi doğrularıma inanıyorum..
Hmm… saygı duyarak buradan uzaklaşıyorum.
Allah belalarını versin diyeceğim ama vermiş zaten
Neden ki? Senin dinin bana, benim dinim sana sözüne ne oldu?
Pardon benim dinim bana diyordum
Yanlış yazmışım ya. Senin dinin sana, benim dinim bana olacak
O söz hristiyan ve yahudilerde geçerli ateistlerde deistlerde değil onu da yanlış söyliyorsun zaten diğer yandan hepsine de aynı şeyi diyorum farketmiyor gerçi ama yine diğer yandan bunu takacak değilim benim en yakın arkadaşım ateisttir
Yanlış yazmam sana batıyorsa üzgünüm. Hem, neden Hristiyan ve Yahudilerde geçerli iken inançsızlarda geçerli değil? Bu ayet sence sadece dinden mi bahsediyor? İnançsızlık bile bir inançtır. Birisi "Ben Tanrıya inanmıyorum, görürsem inanırım." Diyorsa bu bir inançtır. Ayette de inançlardan bahsedilmiş.
"Herkesin hayatına kimse karışamaz."
-Prof dr. Anonim
Kim dediyse ismi haklı olmalı.
https://www.youtube.com/watch?v=JR9eB4JjYBY
Severim, mantıklı insanlar olur genelde. Bilime inanırlar.
Bilime inanmamak veya inanmak gibi seçim olmamalı. Çünkü bilim gerçeği söyler ve nesneldir. Bilimin geçmiş hakkındaki sözlerinde yanılgıya düşünebilir. Ki bu yüzden bilim karşıtlığı var.
Olmamalı ama var. Din ve bilim arasında bir savaş olduğunu düşünenler bu ayrımı yaratıyor. Ateistler de çoğu zaman bilim yanında saf tutar.
Her görüşe, her inanca, her ırka saygım var.
Keşke herkes senin gibi olsa…
A dedim. Kimler D dedi acaba
Saygısız, empati yoksunu, yobaz kişiler büyük ihtimal
bence de
Sende dinsiz olumuyomusun
Evet, bende dinsizim.
Peki neddn bu yolu sectin
Ben fazla çelişkiye düştüm. Mantıksız geldi biraz.
Aslında mantısız değil sadece iç aleme iç yüzü ile bakamadigin için saçma geliyo ben Allahin varlığını görmeden bile iman ettim ama Allah'ın varlığını öyle bir hissettim ki sana yemin ederim sanki Allah'ı görmüş gibi hissettim iman böyle bkr sey
Konu daha derin bence. Ben agnostiğim ve bu inançsızlık şu şekilde açıklanır: bilinmezlik, tarafsızlık. Tanrı olabilir de, olmayabilir de. Benim kafamın karıştığı konulardan birisi ise fazlaca din olması. Mesela fakirlikten ölen bir yerde doğdum diyelim. Burada bana zorla uydurulan bir din öğrettiler. Ben nasıl araştırayım ki? Fakirlikten ölen bir yerdeyim, yemek bulamıyorum. Tanrı beni cennete atacaksa farklı bir din öğretilen ve oldukça gelişmiş bir yerde doğan bir insan büyük ihtimalle cehenneme gider. Yani araştırabilir ama din öyle "araştırayım, değiştireyim." Mantığında değil. Dinde korku var, insanlar şüpheye düşünce korkup iman etmeye başlıyor.