Ailem muhafazakar, annemle konuştum o da sıcak bakmıyor
ben babamın isteği üzerine kapanmıştım ve 7 yıldır kapalıyım
bir iki kez konuşmaya çalıştım ama cümleler boğazımda düğümlendi, asla konuşamıyorum ne yapmalıyım
Ailem muhafazakar, annemle konuştum o da sıcak bakmıyor
ben babamın isteği üzerine kapanmıştım ve 7 yıldır kapalıyım
bir iki kez konuşmaya çalıştım ama cümleler boğazımda düğümlendi, asla konuşamıyorum ne yapmalıyım
Babana açılmak zorlayıcı bir deneyim olabilir, ancak duygularını paylaşmak önemlidir. İşte bu konuda yardımcı olabilecek adımlar:
1. Hazırlık yap: Düşüncelerini ve duygularını daha önceden organize etmek, açılma sürecini daha kolay hale getirebilir. Hangi konuları paylaşmak istediğini belirlemek, açılmak istediğin zamanı ve yerini planlamak önemlidir.
2. Sakin bir ortam seç: Açılmak için sakin bir ortam seçmek, her iki tarafın da daha rahat hissetmesine yardımcı olabilir.
3. Dikkatli bir dil kullan: Duygularını ifade ederken nazik ve saygılı bir dil kullanmaya özen göster. Babanın sana olan bakış açısını değiştirmek yerine, sadece hissettiklerini ve düşündüklerini paylaşmayı hedefle.
4. Anlayışlı ol: Babanın ilk tepkisi beklediğin gibi olmayabilir. Ancak bu durumu anlayışla karşılamak ve onun da duygularını ifade etmesine izin vermek önemlidir.
5. Sabırlı ol: Babanın bu konuyu işlemesi ve seninle ilgili hissettiklerini anlaması zaman alabilir. Sabırlı olmaya hazır olmalısın.
6. Profesyonel yardım: Eğer konuşma konusu hassas veya zorlayıcıysa, bir aile danışmanından veya psikologdan yardım almayı düşünebilirsin. Profesyonel bir rehberlik, açılma sürecini kolaylaştırabilir.
Unutma ki açılmak cesaret isteyen bir adımdır, ancak duygularını açıklamak genellikle daha sağlıklı ve tatmin edici bir ilişkinin temelini oluşturur. Babanın seni anlamasını ve destek olmasını umarım.
Teşekkür ediyorum ama ben nazik bir dille açıklasam dahi o düşünceler, bana olan bakış açısı değişecek
Ve beni anlamayacak, bunu biliyorum..
Politik olun durumunuzun farkında olun üzülmemek için sabredin kendi evinize çıkana veya evlilik yapana kadar başka seçiminiz yoksa idare edin. Sevgiler
Ne zaman ki Allah için kapanmış olursun işte o zaman böyle bir düşünce zerre aklımın ucundan dâhi geçmez. Şeytanın vesveseleri çevremdeki insanların genel anlamda açılması seni tetiklemis olabilir.. ama unutma ki her insan kendinden sorumludur öncelikle ve ailesinden. Ve mezara kimse ile girmeyecek kimse ile hesap vermeyeceksin.. sen yalnız olacaksın bunu aklının kenarına yaz. Sonra düşün bakalım
Cevap
6Cevap
Konuş gitsin. Yav sen kendine eziyet edip saygisizlik yapıyorsun baban üzülmesin diye de seneler sonra bu kendine yasattigin eziyet büyük öfke patlamasi ve tavmayla geri dönerse "sebepsiz yere aglamalarla" bulursan kendini hiç sasirma.
Onu yaşıyorum zaten şu an...
Bir baba ile kızın temeli arkadaşlığa dayanabilmeli kız baba ile arkadaş olursa hayatta hata yapma şansı az olur ve en ufak bir durumda yardımı babadan isteyebilir
Hep içimden geçirdiğim bir düşünce, o kadar doğru ki... Bir kız babasıyla yakın olmayıp, bir şeyleri babasına anlatmayıp kime anlatabilir. Ama sanırım yanımızda gibi görünseler de öyle değiller. Evet okutuyorlar ediyorlar ama baba olmak bu değil bence
Eksikliğini hissettiğini söylesem, ne demek istediğimi anlamazlar bile. Ne acı..
Kesinlikle
Çocuklarınız çok şanslı umarım öyle olur
Ben teşekkür ederim
7 yıldır başkasının hayatını yaşıyorsun yazık degil mi sana, banana söylesen ne olacak en fazla kızar küser ama barışır yine
O üzülmesin diye ben kendimi mahvettim. Bugün kağıda yazdım ona söyleyeceklerimi çok saçma ama onu vereyim diye düşündüm, 3 sayfa tuttu. Yazarken bile hüngür hüngür ağladım istemsizce. Tek çekincem benim için yoldan çıktı düşüncesi oluşacak kafasında.. çok farklı zihniyetler çünkü
Ne olursa olsun senden önemli mi? Senin hayatından özgürlüğünden önemli mi? Senin mutluluğundan önemli mi? 7 yıldır senin mutsuzluğunu görüp önemsemeyen insanların mutluluğu senin için gerçekten kendinden vaz geçecek kadar önemli mi? Sana tavsiyem böyle insanlar özellikle erkekler lafın dolandırılmasından hoşlanmazlar direkt söyle. Bırak yoldan çıktığını düşünsünler. Sen kendini biliyorsun.
O kadar haklısın ki
Ama işte baba..
Yine de bunu yapmam gerekiyor biliyorum
Teşekkür ederim..
2023te hala bu seylerin olmasi bana cok garip geliyo.
Kac yasindasin?
Bizim bi tanidigimiz aile var kendileri muhafazakar ama kizlarinin basi acik ve modernizmin tum nimetlerinden faydalaniyolar... gorsen bu ailenin kizi mi yani dersin.
Onlar da bana o gözle bakıyorlar zaten. Kapalı olmama rağmen düşüncelerimin onlardan farklı olması onlar için üzücü. Babama asla diyemiyorum
İnsan babasıyla konuşamaz mı, yok demedim ama olmuyor. Ağlıyorum direkt duygusallık kadar berbat bir şey yok
Onlar için kendimi üzüyorum ama tabi değerse..
Bence kendini uzme. Kendi kafana gore takil. Senin sinirlarini ihlal edip seni baskilamaya haklari yok. Bu herkes icin gecerli. Cesur ol. Onlardan daha iyisin.
Kendi çevremde açılmayı da düşündüm ama ortak çevreniz var
Gerçekten zor ekonomik özgürlüğüm için uğraşıyorum şu an ama şu konuşmayı yapmayı bir türlü başaramıyorum..
Ya konusma yapmana gerek yok. Istemiyosan basini kapatma bu kadar basit. Sen kendine guvenirsen bir sey diyemezler.
Babam olarak bilgisi olması gerekmez mi
Kafasının dikine gidiyor der bu sefer :/
Yoo ne alaka. Bilgisi olsa ne olmasa ne. Sen niye kendini kucuk goruyosun ki..
Bu o kadar kolay değil, gerçekten değil
Bir başkası sorsa ben de aynılarını derdim
Senin hayatın senin kararın
Ama onunla konuşamıyorum ilke istemsizce ağlamaya başlıyorum cümleler boğazımda düğümleniyor elimde değil...
Sen bilirsin. Belki daha o gucte degilsindir. Ustelemicem. Ben kucuklugumden beri asiyim. Bu din mevzusuyla hic isim yok kendi inanc sistemim var. Kendimi bildim bileli boyle ve bana da kuran vs ogren diye usteleyenler oldu sirf meraktan gittim ama beyin dusmani bi yer. Tahammul edemedigim icin biraktim alfabeyi ogrenip.
Ben de pek yakın değilim, dini eğitimler aldım sürekli ama dinin doğruluğundan şüpheliyim açıkçası
Umarım bir gün çözebilirim diyorum
Teşekkür ederim yorumun için
Bol sans, kimseden korkma kendinden emin ol✌
Ya bu arada gercekten kac yasindasin diger cevaplarina baktim biseyler yazip agladigindan bahsetmissin.
Benim de baska konularda cok zor donemlerim oldu ve hepsinde gercekten tek basimaydim. Kimse yardim etmedi ve sonra ofkelenmem gerektigini anladim.
Inan bana ofken senin icin onemli. Kendine motivasyon yap onu sana guc vermesi anlaminda.
Baban da noluyo yani nesinden korkuyosun bu kadar? Sacmalik bu. O senden korksun. Senin zihnin, ondan korkacak kadar kucuk mu? O senin emrinin altinda sana fayda saglamak zorunda, senin ona bi mecburiyetin yok. Seni tokatlayasim geldi ya... gercekten kac yasindasin?
21 yaşındayım. İşin içinden çıkamıyorum. Beni anlayan bir annem olsa belki çözülmesi daha kolay olurdu. Annemle aramız kötü olmasına rağmen o da bu duruma sıcak bakmamasına rağmen babamla konuşmasını istedim. Ne yaparsan yap ben babana söylerim baban ne diyecek sanki sana diyerek sitem etti ama asla öyle değil. Babam baskı yaptı zaten zamanında. Gerçekten bir birey olduğumu, hayatım adına kararlar vermenin en doğal hakkım olduğunu biliyorum zaten. Ama uygulayamıyorum. Çok denedim olmuyor.
Benim kötülüğümü düşünmez bunu biliyorum ama bana ciddi anlamda zarar verdiklerinin farkında değiller ve hiçbir zaman beni anlamayacaklar.. yazdıklarına hak veriyorum ama çaresizim bir şey yapamıyorum...
Öfke demişsin. Ben çok kötü bir gün geçirdim yakın zamanda. Babam yüzünden, hem öfkeliydim hem de bir o kadar üzgün
Babamın karşısına çıkıp konuşmak istedim ama o gün o yaşananlara rağmen yapamadım
O kadar kararlıydım ki
Kendime bugün bunu yapacaksın dedim. Çünkü eğer bugün de yapamıyorsam başka hiçbir zaman yapmayacağımı biliyordum. Öyle de oldu..
Ya afedersin ama baban kim senin yani tanri falan mi ne bu korku.. siddet mi uyguluyo niye bu kadar uzatiyosun. Bisey demene gerek yok. Annene de deme. Sacma cunku anladin mi. Kendi kendine problem edinmissin. Takma gec. Zorla basini mi ortuyolar. Trip atarlarsa da afedersin ama s... et yani en olmasi gereken bu. Ne diye uzuluyosun.
Bir rehberlik hocamla görüştüm. O da zorla olmaz dedi. Bu senin karar vermen gereken bir şey dedi evet bunları biliyorum. Ve devamında, izin alma amaçlı değil ama bilgileri olması açısından söyleyip yapmalısın dedi yani konuşmam gerekiyor. Birden bire açıldığımı başkalarından duymaları ya da direkt uygulamaya geçirmem gerçekten kötü olur.
Şiddet yok diyemem nadir de olsa çok sinirlendiğinde oluyor ama bu konuda ne olur hiç kestiremiyorum. Etraftaki insanlar da dindsr insanlar, onların lafı da olacak. Ben onların etkilenmesini istemiyorum ama insanlara göre mi yaşayacağım?
Bilmiyorum ya, keşke bilseler ne kadar üzüldüğümü. Sağlığımı da etkiler bir süre sonra bu, nereye kadar. Gerçi farkında olsalar bile onların tek diyeceği, allahın emri, böyle olmalıydı vs vs çok sıkıldım ya
Okullara bir ay var ve benim yaz döneminde şu ana kadar bunu çoktan halletmem gerekirdi ama başaramadım...
Rehber ogretmenin anne babanla ozel olarak konusabilir bu durumda. Ogretmene siddet olayindan da bahset. Bunlar normal seyler degil. Belli ki tek basina cozebilecegin bir konu degil, mutlaka ogretmenin sana destek olmali.
Ona da anlattım detaylı bir şekilde. Biliyor yani. Ama işte sonuç olarak benim konuşmam gerekiyor. Çok karışık geliyor cidden
Mesleğim elimde olunca daha başka olacak bir şeyler öyle düşünüyorum ama okulun bitmesini beklemek de eziyet zaten bu zamana kadar böyle geçti
Bakacağım artık..
tamam da diyorum ki bu senin tek basina cozmen gereken bir durum degil. Ogretmenine soyle yapamiyorum, bana vurmasindan cok korkuyorum vs diye anlat. Ogretmenin bu olayda mutlaka etkin olmali baska turlu sen cozemezsin. Ve Siddet olayi ciddi boyutlarda olduysa polise gidip sikayetci ol.
Ne okuyosun, meslek ne yapacaksin?
O kadar büyük değil ya
Bu konuyu konuştuğumda da zaten bana öyle karşı geleceğini düşünmüyorum. Trip yapar, konuşmaz bunu hareketleriyle belli eder. Ben de bunu istemiyorum bu yani
Hemşirelik
E niye o zaman trajedi gibi buyutuyosun olayi ya. Soylemene bile gerek yok. Basini ac, sorarsa da ben boyle karar verdim de gec. Bu yapman gereken. Hala olayi drama vuruyosun. Sen de bi acayipsin bu mumin kafasini anlamiyorum.
Kendi kendine dram yapmissin resmen ben de ciddi ciddi olayi cozesin diye ugrasiyorum. Sacmalik. Muminlere bi daha tavsiye vermem sayende.
Mümin kafası olsa niye açılayım sırf babamla aramı bozmamak amacım
Ama haklısın yine de
Dram değil çok ciddi anlar da yaşadım
Sinirden ne yaptığını bilmeyen insanlardan bahsediyorum
Anlatsam hak verirsin
Ama bu konudan dolayı o kadar büyük tepki verir mi onu kestiremiyorum tam
Ya babanla aran bozulsa nolcak ben de bunu anlamiyorum. Bisey yapmaya kalkarsa telefonu al eline polisi ararim falan de. Sabrim zorlaniyo ya. Amma pisirikmissin.
Aile yapısı böyle yetiştirince bazı şeyler aşılmıyor gerçekten ama bir gün bunu yapmam gerekiyor kendime saygısızlık başka bir şey değil
Farkindaysan asarsin. Sen bunu istemiyosun demek ki. Dolayisiyla senin tercihin. Zaten gider yine muslumanla evlenirsin. Basini kapa der esin kaparsin.
Hayır ailem bu yaşımda deseydi kabul etmezdim zaten ben küçüktüm ben ilk yıllarda keşke yapsaydım bunu
Ayrıca şu evden çıktığımda özgürlük istiyorum artık
Karşımdaki dindar olursa evlilik işi zor
Ben yeterince baskıyla yaşadım zaten bu ailede yeter
Ve ilk yıllarda*
Bana mesaj atar misin musait oldugunda
Mesaj atabilirsin takip ettim
Ben atamiyorum ya sen atsana seviyem yeterli diil :d
Mesaj kutunu açar mısın
Oyyy kıyamam sana ya bence karşına al güzel güzel konuş böyle böyle diye, babanda illaki anlayacaktır. Allah yar ve yardımcın olsun İnşallah seni anlarlar ve mutlu olursun
Çok teşekkür ederim ama bunu yapmayı gerçekten denedim fakat kelimeler ağzımdan çıkmıyor elimde değil. Ağlamaya başlıyorum zaten ve bunları aşabilseydim belki yapabilirdim ama sanırım katlanmaktan başka çarem yok şu an..
Yaaa kiyamamm sana kendini kötü hissedersen yaz dertleşiriz 😔
Teşekkür ederim 🥺
Hani senin kendi vücudun ya birde reşitsin kendin karar verebilirsin. Bununla ilgili sadece bilgi verirsin.
Evet öyle ama uygulama kısmında olmuyor maalesef
Baban seni ateşten korumak istiyor olabilir mi? hiç böyle düşündün mü
Evet ama baskıyla yapılması beni koruyacak mı var mı bir değeri?
Evet. Eğer ben inandım diyorsak zorla veya güzellikle, isteyerek veya istemeyerek yapmak zorundayız. Dine girmekte zorlama yok ama girdikten sonra zorlama var. Her zaman her şeyi isteyerek yapmıyoruz ama doğru olduğuna inanıyoruz.
Benim bu konu yüzünden kendimi harap etmem, psikolojimin bozulması, döktüğüm gözyaşları gayet normal o halde?
Aslında sen açılmayı istediğin için oluyor bunlar. Insna bir şeye odaklanırsa ve o durum olmazsa bu stres başlıyor. Stresin arkasında her zaman zararlı sonuçlar oluyor. Allahın emri için elbette ki "açıl" veya "istersen açıl" demicem ki zaten haddime değil. Bir iş yapıyorsak hakkını verelim be
Dindar olmayan birinin böyle baskıyla daha kendi düşünceleri oturmamışken çocuk yaşta buna itilmesi hiç doğru değil, ne derseniz deyin. O psikolojiyi yaşamadan anlayamazsınız
Ben o psikolojiyi anlıyorum ve sana tecrübe aktarıyorum. Heybeden boş söz sallamıyorum. Elbetteki kendi hür iraden var. Sonuçları daha kötü oluyor. Böyle bir boşluk hissi geliyor
Aile kararlarına mahkum olmaya devam
Kendini bilmez, açılıp saçılacak biri olmadığım halde durumun böyle olması üzücü
Kalbimde biraz olsun allah rızası niyeti yok
Ben bunun kıymeti olduğunu düşünmüyorum ama bir süre daha sabır
Allah gönlüne versin o halde. Ama bu dedigim durum varsa daha tehlikeli sonuçlar olabilir. Ben fetva mercii değilim ama az çok insan bir şeylere fikir yürütebiliyor
Dediğiniz durumu tam olarak anlamadım
Ben soruyu bile unutmuşum. Her şeyi tekrardan okuttuğun için teşekkür ederim 😊
Ben teşekkür ederim yorum için
Benim ailem de aşırı kapalı ama ben pek öyle sayılmam. Eğer hala fikrin aynıysa galiba üzülüyorum senin için
Uzun süredir böyle ki zaten
Yani ama yine de onların gönlü olsun diye devam ediyorum
Ben açık biri olsam tek fark bir saçımın açık olması olur
Evde bile dışarda giyindiğim gibi giyiniyorum, annemin babamın yanında
Diğer türlü sevmiyorum
Vaktin varsa bunu konuşalım mı biraz? Mesaj atabiliyor musun
Olur
Onun isteğiyle kapandıysan söylesende söylemesende açıldığın zaman bakış açısı değişecek
Şeytan vesvese ediyor seni sonradan açılmak çok büyük günah baban için değilde Allah için kapanmış olman gerekir
Ben en başından beri o istediği için kapalıyım işte
Yani keşke bıraksalardı da bir şeyleri kendi isteğimle yapsaydım
E işte kendini eğit Allah için kapanmaya başla açıkman çok büyük yanlış olur. Sen sadece gözünde büyütmüşsün. İnşallah her şey iyi olur
7 yıldır bunu yapmaya çalışıyorum zaten. Ben bunun savaşını veriyorum kendi içimde. Ama buraya kadar, olmuyor.
Özgürlüğün için demelisin cesaret etmeden kazanamazsın
Evde açıksın zaten baba dışarı da böyle çıksam olur mu falan de konuya direk girme dolaylı gir
Baban ya da bi baskasi icin degil allah icin kapanmalisin
Evet ama içimde öyle bir istek yokken bana dayatılan bir şey bu ve küçüktüm karşı çıkamadım
Kızım olsa asla kapanmasını istemezdim bana çok saçma geliyor tabi herkesin kendi tercihi
Saçma dedigin şey Allahın emri!
Herkesin görüşü farklı olabilir
Emir olabilir ama baskıyla yapılmasının değeri yok
Üzüldüm senin adına
Niye başkaları için kapanıyorsunuz.
Bazen karşı gelemiyorsun, çocuktum o zamanlar
napcan ki açılıp boş ver
kız açılma konsepti mi var ülkede :D
Ben yıllardır babam için yapıyorum, varsa bir faydası devam edeyim
noldu baban ilahlıktan çıktı mı? :D
Çok komik teyzem ya çekirdek de verin şuraya. D
bu saatte iyi gitmez :D