Kimi hoca faize girmez caizdir diyor, kimi sonucta elde edilmeyen bir kazançtir, bunu kendiniz icin harcamayin kâr paylarini baskasina verin diyor. Bu konuda ne yapmaliyim?
Kendime bir hayat kurmak istiyorum tek basima. Ve Şu an zamaninda yaptirdigim altin, doviz gibi şeyleri bozdurup katılıma yatirdigimda yaklasik aylik 10 bin lira getirisi oluyor.
Bunu maas gibi kullanmak istiyorum eger boyle bir imkan varsa. Ama dinen kullanmak dogru mu degil mi emin olamadim. Bu parayla gecinecegim yani.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Banka adı üstünde ne iş yapıyor aynı kapı benim gözümde
Evet bazilari da boyle soyluyor. Parayi hic banka da tutmayanda var bu yuzden. Ya da vadesiz hesapta tutuyorlar hirsiza, depreme karsi vs.
Bankanın biri adına faiz diyor diğeri kar payı neyden kar ediyorsun aynı paradan mantık sistem aynı
Katılım fonlarında fazisiz olanlar var onlara bakarsan caiz
Biraz daha acabilir misin bu dedigini? Cok anlamiyorum da bu islerden. Dedigini de her ay maas gibi kullanabiliyor muyum?
Yatırım yapmak istiyorsun anladığım kadarıyla ve katılım fonları islama uygun faizsin istiyorsun sanırım örnek olarak basit şekilde bireysel emeklilik sistemi (bes) bunda bile fonlar var çoğu bilmez ama hangi fonda besi olduğunu bunların bile faizli faizsiz olanı var sen tam ne yapmak istiyorsun
Ben zamaninda babanin verdigi parayi biriktirip kar payina yatiriyordum. Sonra dolar, altin firlamaya baslayinca ben bu hesaptaki parayi alip altina cevirdim. Sonra babamin verdigi her harçlığı ya doviz, ya altin yaptim. Simdi bunlari tl ye cevirdigimde bana katilim icin soyluyorum faizli degil. Yaklasik 10 bin lira kadar getirisi oluyor aylık olarak. Ben bu 10 bin lirayi maas gibi kullanmak istiyorum. Cunku evden gitmek istiyorum. 23 yasindayim. Atamam daha olmadi. Ilanlari da takip ediyorum ama artik bu evde kalmak istemiyorum. Annemle babamin bosanma asamasina gelmesi de an meselesi. Zor olacak biliyorum ama kendi evime cikmak, kendi hayatimi kurmak istiyorum. Bu sene de yks ye tekrar girip bir bolum daha akzandim ona baslayacagim. Yani oyle çalışma durumunu falanda yapamam. Kucuk bir sehirde yaşıyorum. Kucuk bir evde yeter bana. Ama aile evinde yapamiyorum artik. Benimde aklima bu sekilde yatirimlari turk lirasina cevirip ondan kar payi alip gecinmeyi dusundum. Banka her ay bana bu 10 bin lorayi maas gibi verir mi otomatik olarak bilmiyorum. Her ay yatan 10 bin lira parayi cekmek istiyorum diye haber mi vermem gerekiyor? Ama derdim bu yani. Yatirimdan da pek anlamam. sen simdi bu anlattigim duruma gore ne tavsiye edersin? Bu istedigim sekilde olur mu? Bankadan her ay kâr parasini cekebilir miyim? Yoksa daha kolay ve mantikli bir yolu var mi? Ve bu parayi kullanmak dinen dogru mu bundan da emin olamiyorum
Katılım hesabında öyle parayı istediğin an çekemezsin 3-4 gün geçer en fazla getiri borsa fonlarındadır tavsiyem sana o olur yani ama öyle her ay getiri sağlamayabilir sağlasada çekmemen gerekir hangi yatırım olursa olsun öyle çekersen aylık o yatırım olmaz sana
Dinin virajları
Hayır değl
Ne yapacaksın