+1 yılGüzel soru. O zaman şöyle net bir şekilde yazayım.
Ben köyde yaşıyor idim. Okumak için Devlet parası okulunu kazanmam lazım idi. 11 yaşında kazandım ve o gün itibari ile evden ayrılmış bulundum.
Sonra lise bekar evin de okudum. Daha sonra Üniversite yurt ve öğrenci evi okudum.
Bu kadar sürede hep bekar ve bakıma yalnız yaşadım.
Bekarlık rahat diye bir şey asla söz konusu bile değil. Bekar iken hiç bir şey sahibi olmuyorsun. Ev veya arabadan bahsetmiyorum. Bekar isen hep bir köşe de durmak zorundasın. Bir de cidden bekar iken kazancın bir anlamı olmuyor kıymeti de olmuyor. Orta da bir hedef de olmuyor. Sadece yiyor içiyorsun.
Evlilikte çok güzel şeyler var. Ama evlilikte önce saygı olacak. Her şeyden önce bir şeyi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorsun. Ortak hayaller kurabiliyorsun. Hele bir de çocuk oldu mu tadından yenmiyor.
İllaki evlilikten memnun olmayan çok insan olacaktır. Onların bakış açısı evliliğe komple farklı olduğundan. Onlar da kadın evde temizlik yapacak dır dır konuşmayacak. Erkekler çalışıp eve para getirecek ama hiç bir şeye karışmayacak.
Evlilik güzel ise size saygınlılık kazandırır.
31 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🥀
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 148,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBence mutlu olmak için olabilir ama doğru kişiyi seçmek gerekiyor. Evlenmenin ya da evlenmemenin kararı, kişinin kendi kişisel tercihine bağlıdır. Evlenmek için birçok neden vardır, ancak aynı zamanda evlenmemek için de birçok neden vardır. Evlenmek için nedenler Sevgi ve bağlılık: Evlilik, iki insanın sevgisini ve bağlılığını resmileştiren bir yoldur. Aile kurmak: Evlilik, çocuk sahibi olmak ve bir aile kurmak için bir yoldur.
Yardım ve destek: Evlilik, zor zamanlarda birbirine destek olmak ve yardım etmek için bir yoldur. Ekonomik güvenlik: Evlilik, iki kişinin gelirini birleştirerek ekonomik güvenlik sağlayabilir. Sosyal statü: Evlilik, toplumda belirli bir statüye sahip olmak için bir yol olabilir. Evlenmemek için nedenler Henüz hazır olmamak: Bazı insanlar, evlenmek için henüz hazır hissetmeyebilir. Bağımsızlıktan vazgeçmek istememek: Bazı insanlar, evlenmek için kendi bağımsızlıklarından vazgeçmek istemeyebilir. Hayat tarzı farklılıkları: Bazı insanlar, evlilik için uygun olmadığını düşündükleri hayat tarzlarına sahip olabilir. Ekonomik sorunlar: Bazı insanlar, evlilik için yeterli ekonomik güce sahip olmayabilir. Kişisel tercih: Bazı insanlar, evlenmek istemeyebilir. Sonuç olarak, evlenmek ya da evlenmemek kişinin kendi kişisel tercihine bağlıdır. Evlenmek için birçok neden vardır, ancak aynı zamanda evlenmemek için de birçok neden vardır. Her birey, kendi durumunu ve ihtiyaçlarını değerlendirerek evlenip evlenmeme kararı vermelidir. İşte evlilik kararı vermenize yardımcı olabilecek bazı sorular: Evlenmek için hazır mıyım?
Evlenmek istediğim kişi benim için doğru kişi mi? Evlilik, benim için doğru bir yaşam tarzı mı? Evlilik, benim için doğru bir ekonomik karar mı? Bu soruların cevaplarını düşünerek, sizin için en doğru kararı verebilirsiniz.10 Yorumla
Evlenmek demek her alanda erkeğin ve kadının birbirini tamamlaması demek
Mesela zina yapmamak demek
Çocuk sevgisini tatmak demek
Herşeyden önemlisi sabrı öğrenmek demek
Zaten sevgi saygı ve sadakat te olduktan sonra yemede yanında yat
Şimdiden diyim damat adayına herşeyi aldırmayın 😅
221 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🥀 yok damat herşeyi almaz zaten 😅kimin gücü neye yeterse artık ortak alınır. Ama damat bisssürü altın alsa fena olmaz hani😅😅
- +1 yıl
😅😅yükselmesinden değil ya sevdiğimden aldırırım anca. Hem listem hazır 😅
- +1 yıl
Tamam 😅😅seve seve
- +1 yıl
1 tane akıtma kolye 22 ayar 92.000
1 tane 12 adetli çeyrekli kelepçe 42.000
1 tane trabzon kelepçe 14 ayar 25.000
1 tane 6 çeyrekli 22 ayar kolye 44.500
1 tane 5 sıra kaburga bilezik 14 ayar 20.000
Tabi bunun yanında alyans tek taş ve başka yüzük.
Günlük kullanacağın kolye var küpe var. Bide 6 adet bilezik tanesi 8 binden. Ufak tefek şeyler de vardır da aklıma gelmiyor şimdilik bu kadar 😅😅 - +1 yıl
Tabikide eşimin bunları alacak gücü yoksa ben asla zorlamam. Bunların imitasyonları da olur yeterki altın renginde takı olsun. Gerçek sahte önemli değil
- +1 yıl
Çünkü 14 ayarla 22 ayar arasında baya para farkı var canım eşimi düşündüğüm için 14 ayar istiyorum çok para harcamasın diye 😅😅 yok ya trabzonlu falan değilim sadece trabzon kelepçeyi seviyorum 😅😅
- +1 yıl
Evet görüntü olur zaten takıyı sevdiğim için sahtesi gerçeği önemli değil diyorum. Hiç olmamasından iyidir
- +1 yıl
Umarım 😅🙏🥀
- +1 yıl
Ayy amin inşallah teşekkür ederim 😊🙏🥀allah sizin de gönlünüze göre versin..
- +1 yıl
Yaa ne güzel. Umarım hayırlısıyla gelir o haber sizin için hayırlı olan neyse o olsun🙏🥀
- +1 yıl
Cümlemizden.. 🙏🥀🙋♀️
+1 yılDinen uygundur hem Zinadan korur insanı
110 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle.. 🙏🥀
- +1 yıl
Allah korkusu olan biriyle Ahiretlik evlilik en güzelidir insan sevmeye doyamaz
- +1 yıl
Kesinlikle.. Allah iyi hayırlı insanlarla karşılaştırsın 🙏🥀
- +1 yıl
Amin inşallah rabbim yolunda eş ile denk getirsin
- +1 yıl
Amin. Teşekkürler 🙏🥀
- +1 yıl
🤲
- +1 yıl
Rabbim Ahiretlik eş nasip etsin inşallah
- +1 yıl
Amin cümlemize. Teşekkür ederim 😊🙏🥀
- +1 yıl
☺️
- +1 yıl
Adayını buldun mu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Aile kurmak, sıkı bağlar oluşturmak, manevi bilinci aile yapısı ile güçlendirmek. Bu nu evlenme niyetinde olanlar çeşitli şekilde genişletebilir. Ancak evlenmemesi gereken kişiler ve durumlar var. Tek sebepler silsilesi önde görünüyor sorunlarda. Bu durumlar evlilik için yeterli değildir ve evliliği karalayan çirkin gösteren durumlardır. Sadece çocuk sahibi olmak, cinsel hayat dışında başka bir şeye odaklanmamak ya da cinselliği tabu olarak görmek, çocuk sahibi olmak istememeleri yani bir anda farklı bir ruha dönüşmeleri, evlendikten sonra sakladığı bağımlılık, hastalıklar ve sorunlarını önceden açıklamadan karşıdaki kişiyi evlendikten sonra zora sokmaları ve mağdur etmeleri, sadece ekonomik yanına bakmaları, aşırı bir radikal ideoloji ile karışında ki eşi ya da kendisinin maddi manevi baskı göstermesi, sevgi ve saygı gösteremeyecek kadar olgun bir bilinçte olmamaları. Bu ne demek hala yetişkin olmayan çocuksu ve ergen bilinçte aşırı kıskanç, zamanını ayarlayamayan, sorumluluk alamayan, iletişim ve davranışları bir eş veya anne ile baba olmaya yatkın olmayan, duygularının kontrolünde yeterliliği olmayan kişiler veya bunları aşamadıysak kendimizi o üst tertip düzene getirene kadar evlenmemeliyiz. Karşımızda ki ve karşımızda bulunan evlenme niyetlerimiz varsa yalan konuşmaması, düşünce yapısının farklı göstermemesi ve kendini başka biri gibi lanse etmemesi bu konuda çok önem arz etmekte.
10 YorumlaEvlenmek veya evlenmemek kişisel bir tercih meselesidir ve birçok faktöre bağlıdır. Evlenmeyi düşünürken dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar vardır. Evlilik, sevgi, bağlılık ve ortak bir gelecek inşa etme isteği gibi olumlu nedenlerle yapılabilir. Evlilik, birlikte büyümek, destek bulmak ve yaşamın zorluklarını birlikte aşmak için bir fırsat sunabilir. Ancak, evlenmeden önce ilişkinizin sağlam temellere dayandığından ve her iki tarafın da bu kararı isteyerek aldığından emin olmalısınız.
Diğer yandan, evlenmemek tercihi de saygın bir seçenektir. Kişisel özgürlüğünüzü korumak, kariyerinize odaklanmak veya başka hayat hedefleri peşinde koşmak için evlenmeme kararı alabilirsiniz. Her iki seçenek de kendine özgü avantajlar ve zorluklar içerir ve en uygun olanı sizin ve partnerinizin yaşam amaçlarına ve değerlerine bağlıdır. Önemli olan, bu kararı verirken iyi düşünmek, dürüst ve açık iletişim içinde olmak ve karşılıklı mutluluğu hedeflemektir.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🥀
Neden evlenmemelisin
- cinsellik
- çocuk / üreme
- kocam olsun
- evde kalmadı desinler
- düğün yapayım
- herkes evlendi ben kaldım
- sorumsuzca yaşamak için
Neden evlenmelisin
- hayat arkadaşı
- cinsellik
- çocuk
- bir sürü sorumluluk üstlenmek için
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🥀
İlla bir dert edinmek hayatına zorluk ve sorun istiyorsan rahat battı diyorsan evlen 😂😂ama rahat yaşamak eğlenmek zevk almak istiyorum diyorsan evlenme 😂
11 Yorumla- +1 yıl
😅😅ya annemde evlenip ne b*k yiyeceksin diyor ama ben istiyorum ya bence güzel bişey evlilik
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılsorumluluk duygunuz yoksa
asla
ama asla evlenmeyin
bencil
narsist insanlar asla evlenmeyin!21 Yorumla- +1 yıl
Aynen 👍👍
+1 yılEvlenebilir insanlar ama çocuk sahibi olmayı istememek daha mantıklı. Antinatalist veya doğum karşıtı bireyler çok haklı olabiliyorlar. Çünkü dünyanın dramı kuşaktan kuşağa kaostan ibaret. Bari diğer neslin dünyaya gelmesini hep birlikte önleyelim insanlığın neslinin sonu gelsinde bari su insanlık dünyada huzur bulsun he vallah ya Allahım yarabbim kıyamet kopsun artık kopmaması büyük hüsran...
07 Yorumla- +1 yıl
Yav diğer neslin dünyaya gelmesini niye önlüyoruz ben çocuk sahibi olmak istiyorum hemde 3 tane.. Kıyamet de kopar merak etmeyin. Kıyametin küçük alametleri gerçekleşti sıra büyüklerde
- +1 yıl
Yav sanki dünya çok mu dayanılabilecek bir gezegen. Hayatımız boyunca kader kısmet talihsiz olması neyi değistirebilecek. Kopsun işte kıyamet sanki bu devirde bile biz varoldukta ne mi oldu sanki.😔
- +1 yıl
Doğru haklısın kıyametin kopmasını, bu hayatın son bulmasını bende istiyorum çünkü bu dünyaya sadece imtihan için geldik bunların farkındayım. Ama yaşadığım sürece de isyan etmicem. Evlenip çocuğumu doğurup kıyamet gelene kadar da en güzel şekilde yetiştirecem yani..
- +1 yıl
Kaderi bahtsız olursa hayatta var olmak mı ötenazi tek çare oluyor. Ne kadar Allah c. c verdiği canı almak hiçbir insanın hakkı olmasada. Tek çare oluyor ötenazi kötü durumda iken tek niyeti şifa. 😑
- +1 yıl
Ayyyyy saçmalamayın allah aşkına ya. Zaten ölecez merak etme o yüzden aceleye gerek yok
- +1 yıl
Ne kadar Allah c. c'ın canını almak hiçbir kulun hakkı asla olmasada bari mekruh veya caiz olabilseydi intihar. 🤦♂️🤦♀️🤦
- +1 yıl
Ay allahım sabır yarabbi. Bak zaten sinirliyim daha fazla delirmek istemiyorum.. Madem günah olduğunu biliyon sus o zaman deme öyle şeyler
Uyumsuzluk fark edilmeye başlanmışsa evlenilmemeli. İlerde düzelir lafı da sadece tatlı bir avutmadan ibaret
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız 🙏🥀
Evlilik her anlamda güzel birşeydir anlayışlı sevgi dolu olunca beraber yeni hayata iyi günde de kötü gündede beraber üstesinden gelmekdir. Karşılıklı paylaşarak yaşayarak gerektiğinde Allahım huzurunda sınanarak hayata devam etmektir
10 Yorumla
+1 yılHayatta yalnız kalmamak ve mutlu olmak için iyi biri de denk gelirse tabi evlenmek gerekir bence. Bide dünya tatlısı bir bebekle mutluluğa mutluluk katmak...
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlenmeyin cunku nerde pc kurusu varsa onlara gidiyorsunuz
Evlenin cunku hayat yalniz bitmez
17 Yorumla- +1 yıl
İsteyerek gidiyoruz sanki pç kurusuna. Sonradan gerçek yüzünü gösteriyorsa napalım yani
Cevap sahibi+1 yılBacim hep ayni yalanlara siginmayin bie erkegin nasil biri oldugu ilk izlenimde belli olur hadi ilk belli olmadi sonradan belli olur 2 kez bulusup evlenmeyin en az 6 ay 1 yil konusman lazim ki taniyabilesin ve gormezden gelmeyecen
- +1 yıl
Evet bunu biliyorum zaten.. Bizde 2. Günde evlenecez demiyoz zaten
Cevap sahibi+1 yılEee o zaman anlarsin? oyle kadinlar varki tum olumsuz huylarina ragmen evleniyor evlenince duzelir saniyor evlenmeyin sizde ne diyim
- +1 yıl
Kimse düzelmez. İnsan 7sinde neyse 70inde de odur. Hiç kimse düzelir düşüncesiyle evlenmesin zaten
Cevap sahibi+1 yılHemcinsine soyle ben evlenmiyom zaten
- +1 yıl
Hemcinslerim görsünler bu msjımı herkese tek tek anlatamam. Aklı olan eş seçimini iyi yapar
Gizli Üye(30-35)+1 yıltüm kadınlar evlenmeli, tüm erkekler evlenmemeli
210 Yorumla- +1 yıl
Erkekler evlenmemeliyse biz kiminle evlenicez🤔🤔
- +1 yıl
Bu nasil sacma bir dusunce lan shshhsbs tum kadinlar kimle evlencek bir erkek 2 3kadinla mi evlenvek iqsu -20
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
O değil ben kızcam eni sonu ha.. İkide bir bildirim geliyor yav. Sohbet etmeyin burada
- +1 yıl
Tekrar gidin 😅😅
birsi ibu soruya ücretsiz seks demişti ya la :D
23 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirine değer veriyorsan en güzel şekilde kavuşma şekline talip olursun…
sağlıklı bir toplum için en güzeli güzel bir evliliktir…..
Ama değer vermek ne onu unuttu insanlık
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Kültürsüz kitap okumayan hayatı sosyal medyadan ibaret sanan nesil evlenip çocuk sahibi olmasın
10 YorumlaAile kurmak icin hem de sunnet oldugu icin evlenmeli her mudluman cocugu
10 Yorumlaevli mutlu bir yaşamsa çok güzel olur. Kişiler daha rahat, özgür olurlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
m +1 yılHerkes evlenmeli. Dünya meşakkat yeridir. Kimse fazla rahat yaşamamalı
10 Yorumla
+1 yılValla evli değilim ama evli olan herkes evlenme diye öğüt veriyor dndndnbd
10 Yorumla
+1 yılEvlilik, ömür boyu pişmanlığa neden olabilir mesela.. Bir de çocuk olunca katlanıyor bu pişmanlık..
Bu riski almaya değer mi, bence değmez..10 YorumlaBence evlenmeliyiz heleki güzel fıstık gibi 21 inde bı afet bulursak kesin evlenmemiş lazım
12 Yorumla- +1 yıl
Bence de 😅😅
+1 yılValla kimseyi güven olmadığı için evlenilmez hayatta ailen dahil seni düşünmez ken kesinlikle hiç kimseyle evlenilmez seviyorum derler çiçeği yetistirince 🤣başka çiçek peşine koşmaya devam ke 🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirsen hayatın kısıtlanıyor helede çocuk olunca hayyal essale
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek mutluluk demektir.
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim 🙏🥀
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılGerek yok hemen evlenmeye acele ettirme
13 Yorumla- +1 yıl
Bence gerek var 😅
- +1 yıl
Size hayirli kismetler diliyelim o zaman efenim
- +1 yıl
Amin. Cümlemize efenim🙏🥀
Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Doyasıya seks yapmak için ewlenilmeli diye düşünenlerdenim 🔥
00 YorumlaEvlenmek kumar gibidir.. hiç tecrübe etmedim ama %50 %50 sans resmen.. cevremden biliyorum
10 Yorumla
+1 yılÇocuk için evlenilmeli iş güç koca çile için evlenilmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAile kurmak istiyorsab evlenmelisin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnızlık zor evlilik olmalı
10 Yorumla
+1 yılŞart değil ama bütün sorunları başı yalnizlik
10 YorumlaGerek yok hayatın tadını yaşa
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTakip isteği attım. Mesaj atar mısın
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?