Çalışmıyorum diye beni parayla tehdit edip emir altına almaya çalışan aileye ne yapsam az değil mi?

Işsizlik onların yaşadıkları lanet şehrin bir sonucu. Üç kuruş için olur olmadık işlerde de ben çalışmıyorum. Devlet kadrolarını da kpss bilmeden torpillerle dolduran sağı soluna hakkım haram olsun. Ben sınava çalışmıyorum hakediyorum diyemem ama hiç haketmeden oralara girenlere o yedikleri her lokma haram zıkkım olsun. Gerçi onlar herkesin gözünde iyi çünkü maaşları var. Biz ise işsiz güçsüz aciz. ya da eğlenmeliyim mesela neden evde keyif yapıp kocama köle olmuyorum ki! Parası olmayan herkesin gözüne batıyormuş gerçekten ama tüm bunların tek suçlusu benim, 34 yıldır hala bunları çekiyorum.

Allah benim belamı da bunlarla verdi. Insan ailesinden böyle böyle nefret edermiş demek. Kimseyi suçlamam bir daha. O annem olacak timsahın inceden inceden dokundurduğu laflar yetti. Sanki bir ömür ben işsizdim de onlar bana bakmış ama söylediğim gibi tek suçlusu benim tüm bunların.

Şimdi de param yok diye beni baskı altına almaya çalışıp emir kulu olmamı istiyorlar. Neden buna tamam demiyorum diye kıyamet kopuyor. Ben isyankar ben asi ben hayırsız evlat oluyorum. Benim onlara karşı olan merhametimi sömürdüler. Şeytan çok şey diyor yine ben yapmıyorum. Hâlâ cesaretim yok bekliyorum ki kurtulayım ama her şey hazır olsun. Allah benim belâmı versin. Bunlar yüzünden hasta olacağım sonunda.

Allah yokluklarını göstermesin ama gerçekten insana ailesi yük oluyormuş bazen.

Çalışmıyorum diye beni parayla tehdit edip emir altına almaya çalışan aileye ne yapsam az değil mi?