Din gibi bi alanın bu kadar cemaat ve tarikatların elinde bu kadar yaygınlaşmış olması gerçekten büyük bi problem değil mi?
Nerde Mustafa fehmi gerçekseler, Rıfat böğrekçiler, Yaşar Nuri Öztürkler
Nerde Mustafa fehmi gerçekseler, Rıfat böğrekçiler, Yaşar Nuri Öztürkler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Atatürkçü dediğin Laik olur doğru mu?
Laik Allah'ın kuralları yerine İsviçre kurallarını kabul eder doğru mu?
Laik olmaktan Allah'a sığınırım...
Hepsi isviçreden değilse de bazıları...
Profilini Görmeden fesligil familyasından olduğun anlaşılabiliyor
Sen laikliği hiç anlamamışsın
Şimdi ben sana çok güzel anlatırım ama amacın
Anlamak değil haklı çıkmak olduğu için gerek bile yok
Laikler ne diyor biliyor musun lisanı hal ile? Allah'ım senin kanunlarını beğenmiyoruz, Bu yüzden batının kanunlarını kullanıyoruz,
bak kardeşim, müslüman olmayana zaten bir şey diyemem, o kendi inandığı kanunla yaşayabilir, Müslüman şeriat ile yaşamalı diye düşünüyorum. Herkes istediği dine inanabilir bir şey diyemem, bunun Fesli dediğin zat ile alakası yok açıp kendim de okuyup anlayabiliyorum Elhamdülillah.
devlet laik, ama bir insan laik olursa bunu söylemiş oluyor bilmem anlatabildim mi
Şöyle söyleyeyim şu an bu devlet laik olmasa sözde şeriata dayalı bi düzen olsa neler olacak bilsen bi kadınlara karşı.
Şeriat yol demektir.
Şeriatçılık ise Allahın yolu.
Her müslüman ben şeriatçıyım diyebilir ancak burada amelde Allah yolunda olmak ( ibadet etme , kul hakkı yememe , yalan söylememe ) için amel eder.
Bir de kanunlarda şeriat vardır. Allahın kanunları değişmez evet ancak bu ibadetler için geçerlidir.
Onun dışında değişen zamana göre toplumsal kurallar da değişebilir.
Örneğin önceden 4 kadınla evlenmek ahlaken de uygun idi. Ancak şimdi ahlak dışı bakıldığı için bu huküm geçerliliğini yitirmiştir
Hem laik hem müslüman gayet de olunur.
şahsen şeriatın ve hilafetin gelmesi durumunda protesto hakkımı yitirmiş olurum. En ufak bir itirazda idam edilebilirim. Çünkü halife Allah tarafından seçilen birisi değil , sıradan nefsine uyan bir kul. O yüzden bu çok tehlikelidir
4 eş ahlak dışı değildir ama laiklik 30 kadınla birlikte olsan da umursamaz, veya bir kadın 30 erkekle birlikte olsa bile bir şey demez, hangisi ahlak dışıdır?
"Allahın kanunları değişmez evet ancak bu ibadetler için geçerlidir." bu sözüne delilin ne?
4 eş ahlak dışıdır ve Arap olmayan ve Müslüman olan çoğu ilkedede bu hüküm kalkmıştır çünkü bu o zamanın koşullarına göre olması gereken bi hareketti ancak şu an hükmü kalktı çünkü toplumum ahlakına uygun değil
Emevilerden şeriat adı altında empoze ettiklerini biraz fark etmeye çalışsan dediğimi anlarsın
Ahlak dışı değildir, günümüzde yapılmıyor olması ahlaksızlık anlamana gelmez, zaten kolay değildir, adaletli olmak gerekir, herkesin altından kalkabileceği bir durum değil, 4 eş farz değildir zaten, sınırdır.
iyi akşamlar
4 eş kuralını adaletli yapacak bir tane erkek gösteremezsin bana şu zamanda
Kadın olsan bunu sen bile kabul etmezsin
Ayrıyeten yapmayı dene başına neler geleceğini düşün sonra
evet gösteremem ama Ahlak dışı da demem.
Zaten o adaleti sağlayamayacağın için ahlak dışı bi hareket 😖
Şu zamanda onu yapanlar değişik değişik fantezileri olduğu için yapıyorlar
eğer müslümansan Kuran'da geçen bir şeye ahlak dışı demeni hatırlatmak isterim.
Ameller niyetlere göre gardaş yaratıcı benim ne dediğimi gayet iyi biliyor
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!