Babamla anlaşamıyoruz?

Normalde hayatımı kimseye açmama kararı almıştım ama çokça kırgın hissediyorum ve ne yapmam lazım bilmiyorum.18 yaşındayım hâlâ babamla anlaşamıyoruz. Çok dengesiz biri ve bu yoruyor artık. Bir kez olsun nsüasıl olduğumu sormazken sürekli ders çalışıp çalışmadığımı soruyor. Bazı zamanlarda fiziksel şiddet uygulasa bile çoğunlukla psikolojik şiddet uyguluyor. Sürekli "Senden bir halt olmaz." Diyerek moralimi bozuyor. Sağlık sorunlarımı bile eğitime bağlıyor arkadaşlarımla kırk yılın başı dışarı çıktığımda laf yapıyor. Üzerimde eğitim konusunda çok fazla baskı kuruyor ve bunu cidden fazlaca aşağılayarak yapıyor. Bunun yanı sıra farklı anlatmak istemediğim ailevi konularda da hep benim yanımda anneme hitaben çokça hakaret içerikli konuşuyor susmasını söyleyine kavga çıkarıyor. Cidden hiç anlaşamıyoruz bu sebepten ötürü depresyona girip psikolojik destek aldım bu dönemde az da olsa yardımcı olsa da sonrasında yeniden eski haline döndü. Psikolojim mahvolmuş durumda hiçbir şey yapmak istemiyorum kendimi yetersiz ve değersiz hissediyorum gerçekten de hiçbiröişe yaramıyorum yaşama enerjim yokmoldu hevesim yok hiçbir şeye. Ne yapmalıyım... Üniversite kazanıp gitmek istama yapamıyorum kendime güvenmiyorum bu sene olmadı önümüzdeki sene de yapabileceğimi düşünmüyorum kafam çok dolu. Babam benimle konuşmasın istiyorum ama bunu söylesem çok büyük kavga çıkacak yine suçlu ben olacağım. Şu an tatildeyim babam evde yine de arayıp ders çalışmamı ve benden bir şey olmayacağını söyleyip duruyor. Düzgün iletişim kuramıyorum çünkü işin ucu şiddete kadar gidiyor.
Babamla anlaşamıyoruz?