Alkolik bir erkek kız arkadasını üzmüşse ve bu yüzden pişmansa sevgilisini tekrar kazanmak için alkolu bırakır mı?
Not: Bu sadece soru kendime göre sormadım :)
Not: Bu sadece soru kendime göre sormadım :)
Gerçek bir alkolik insan değil bir başkası için kendisi için bile alkolü bırakamaz. bırakmak istese de, söz verse de bırakamaz. alkolizm sigara tiryakiliği gibi birşey değildir. çok daha vahim bir bağımlılıktır ve bir hastanenin ilgili biriminde uzun süre tedavi görmesi zorunludur. Bunun dışında kesinlikle alkolizmden dönüş yoktur. Hastanede uzun süre tedavi görmüş birinin çıktığında tekrar alkole başlamayacağı da garanti değildir.
Adı üstünde alkolik:) Sevdiği için bütün kötü alışkanlıklar bırakılır ama yardım alması gerek bence.. Yani 'Alkolik' tabiri kullandığına göre bağımlılık had safhada:)
bırakabilir tabiki benim de bir arkadaşım vardı sigaradan hoşlanmıyordum o yüzden bırakmştı sigarayı.arkadaşımın sevgilisi de onun için içmiyo artık sigara..eğer bırakmayı da düşünüyosa bahanesi de bu olur bırakır bence..
Bu konuda ciddi tedavi görenler de dahi tam bir başırı dan söz etmek zor bağımlılığı olan birinin sadece sevdiği için bırakabileceğini sanmıyorum tedavi görmesi gerek
Cevap
14Cevap
kişinin iradesine bakar... abim oturduğunda minimum bi 35 lik rakı 8 bira içerdi cila niyetine... ama bıraktı tedavisiz... bi amcam vardı 30 sene bilfiil içti bi günde kesti yolunu... hem bi oturdu mu fena içerdi... irade meselesi... aslında tedavi bile kişnin isteğine göre değişiyor... mesela onu bunu yaptıracak bir kuvvet olmalı sevgili gibi...
Sonun lik, lık takısı olacak kadar bağımlıysa zor. Meyhaneler rabbini çok seven müslümanlarla dolu çok sofiler vardır oralarda. Yusu hayaloğlu gibi iyi aşk adamları çıkar oralardan. Ama ne onun hatrına, ne dorduncu murad'ın topuzu deyip canını vermiş huyunu vermemiştir bağımlılar.
alkolik bi erkek tedavi görmeden yada karaciğerinde sorun çıkmadan yada parası bitmeden alkolü bırakmaz gördüğüm kadarıyla söylüyorumm yanlış anlaşılasn ben öyle değilimm ama zor yani krize giriolar içmeyince adamın başı ağrıyo ağrı kesici işe yaramıyo bi efes herşeyi hallediyo
hayır bırakmaz.alkolizm bir hastalıktır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir.insanlar sevdiği için vs sigarayı da içkiyi de bırakamazlar .tam tersi etki yapar bağımlılığı ne ise daha fazla kullanmaya başlarlar
hahahaha cok beklersin. böyle bir vaka gorulmedi daha
Asla ve asla bırakmaz.Kötü tecrübelerle öğrenmek çok acı verir.Asla bırakmayacağını unutma
bizde bulunan boşanma davaların yarıya yakını alkol sebeplidir.Üstelik geneli alkolü bırakırım diyerek kendilerine dahi yalan söylemektedirler
Seviyorsa...
Tedavi olur...
Alkoliksee
Baş olmaz...Başına lale alırsın...hayatın kararır..Sakın haaa...:( Lütfen..
bunları bana mı diyorsun :S
alkolizm madde bağımlılığıdır sigarayı bırakmak gibi değildir mutlaka tıbbi yardım alması gerekir
Bagimli olan biri birak sevgiliyi ailesini bile satar...
gercek bir alkolikse tedavi olmadan birakamaz.
hep yarin birakacaktir ama o yarinlar hic gelmez.
bir derdi olmazsa zaten içmez =) kız arkadaşını üzmüşse daha çok içer bence :D
içkiliyken üzmüşse?
aynıı dertden muzdarip biriyim bir türlü bıraktıramıyorum evlenicez hala içiyor onu korkutmak için ayrıldım belki kaybetme korkusuna bırakır diye ama kar etmedi kapımda yattı ama yine alkolu bırakmadı
amatemden yardım alması lazım egeralkolikse baska türlü bırakamaz...
sevgisine bağlı hayatta hiç bir şey olmazsa olmaz değildir...
Insan neler yapar ısteyınce...
sevgiliden sevgiliye bagli...
tedaviyle bırakabilir ancak
Tekele sorması lazım.
uzun zaman once babam annem için bıraktı ...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar