Babam 50 yaşında ama hiç yaşının olgunluğunda davranmıyor. Hiç bizimle kendi çekirdek ailesi ile oturup akşamlamaz 9 oldu mu yatağa gidiyor. Eskiden annemde öyleydi biz tepki verdik artık annem bizimle oturuyor. Onların odası çatıda demin yani 1 saat önce çatıya gittim annemle sohbet ediyorum babam "çık yatak odamızda da mı" rahat yok dedi. Sebiyesizce konuştu bu yaşına geldi hâlâ üniversite yıllarından bahsediyor. Sanki ailesi yok 18 yaşında gibi davranıyor. Arkamda hiçbir zaman durmadı okulda sorun yaşadım. Beni suçladı her zaman hiç tanımadığı kızın bile arkasında durdu. Nasıl davranmalıyım böyle birine
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Babanın dediği laf çok komik aynı ergenler gibi cümle kurmuş. Yaşının insanı hiç değil. Ve ataerkil babaya benziyor böylelerine onların anladığı dilden konuşacaksın yoksa sen kendin ezilirsin. Bazı babalar cidden böyledir karşı tarafı tutar kendi çocuğunu tutmaz ne kadar sinir bozucu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Ya bişey yapamazsın onu değiştiremezsin. Onuda olduğu gibi kabul etmelisin. Babadır ataan atılmaz satsan satılmaz. Onu öyle kabullenirsen mutlu olursun. Mesela odamızdadamı rahat yok dediğinde drama bağlamak yerine espriye bağlamaya çalış. Ooo demek odanda rahat istiosun? Falan 😅 belki eğlenirsin. Olaylarla positif bi şekilde baş edebililrsen mutlu olursun, gerisi seni üzer. Yeri gelir tartışmalarınız olur, çokta kızarsın ama babanın var oluşu bişe yeter ya
00 Yorumla
Benim babamda kısmen benzer bir sorun var psikoloğum eğer olmuyorsa zorlamamam gerektiğini söyledi biraz mesafe koymak daha iyi olabilir onun dışında yaşı gelmiş insanları çok anormal karşılamamak lazım kendi beyinleri içinde başka sorunlar yaşıyorlar geçmişe özlem duyuyorlar ben üzülüyorum şahsen ilerde bizde öyle olabiliriz sonuçta
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 712 cevap paylaştı. Erkekler köleliğinin ve bundan kurtulamayacağının farkına vardığında baban gibi depresyona girerler. Ha birde baban her şeyi tek başına kontrol edemez. Aile bir denge kurumudur. Birisi zayıfladığında diğerleri destek vermelidir yoksa çöker.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
10Cevap
- 1 yıl
kabullen ve hayatına devam et o zaman bir şeyler değişiyor. çünkü değiştirmek için uğraşmıyorsun. o öyle bir insan yapacak bir şey yok kendi bilir deyip kendinle ilgilenmeye başladığında değişiyor her şey senin için
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Benim babam da böyle. Arkadaşlarıma akşam gittiğimde ailecek oturuyorlar çay kahve içerek sakince sohbet ediyorlar çok hoşuma gidiyor çok özeniyorum. Bizim ailemizde hep kaos hep kavga oldu. Babam her şeyimizi sattı iflas eden arkadaşlarına borç verdi hiçbir şeyimiz kalmadı. Ben üniversite okurken evlere temizliğe gittim hiçbir zaman maddi manevi destek olmadı bana. Hep psikolojik olarak yıprattı beni
10 Yorumla - 1 yıl
Sanırım onunda yaşanmışlıkları ya da ailenizden ona değer vermemeniz bu hale getirmiş birazda kendinizde suçu arasanız
03 Yorumla- 1 yıl
Benimde babam böyle ve senin söylediklerin beni baya düşündürdü şimdi 😐
- Soran1 yıl
Değer vermememiz mi? Yazık anneme acıyorum kölesi gibi babamın ağzını açıp şikayet bile edemiyor. Hele Bi iş hayatıma geçeyim asla eskisi gibi olmayacak
- 1 yıl
olayları bilmeden tek taraflı yargılamam kmseyi
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Hiç üzülme kafanı takma yerinde olsam okur ayaklarımın üzerinde dururum bsbana bir lafım yok günahını alamam ama sen yine saygıda kusur etme herkesin imtihanı farklı Rabbim sana mutluluklar nasip etsin inşaaAlah seni çok seve seven birini
02 Yorumla- Soran1 yıl
Teşekkür ederim okuyorum zaten. Evlenmek içinde acele etmiyorum yaşım henüz 20
- Cevap sahibi1 yıl
Yolunda bahtında açık olsun ♥️
Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Olduğu gibi kabul etmelisin. Onun da doğruları bunlar demek ki. Aranızda nesil farkı var. O şekilde yetiştirilmiş birini değiştiremezsin
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Yaşlandıkça böyle oluolar sanrm bnmde annem boyleydi erkenden yatar uyurdu ama artk değil . Gece saat 1 e kadr beraber otururuz ailecek film izler çay içer muhabbet ederiz iyi ki böyle bir ailem var 🩵
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Ay kendi ailesi dışında hee şeye önem veren ama çekirdek ailesine asla önem vermeyen insan tipi öğkk yani. Nasıl travmalar yaşadılar bu bu kepaze hale geldiler inan bilmem
14 Yorumla- 1 yıl
Aha işte bizim babayı tarifledin
- Cevap sahibi1 yıl
@Daгкdesiгe_ benim babam da aynı b. k olduğu için gayet iyi bilirim. Babannem de aynı. 7 koyun dedikodusunu bilir sürekli ev ziyaretlerine gider insanların aile içine özeline burnunu sokar kendi ailesi s.. knde olmaz. Babamlara çocukken hiç bakim yemek vs vermemiş. Şimdi babam da aynı b. k. Amcam desen o da aynı b. k. kendi karısına kafayı yedirtti kadın dayanamayio kaçtı terk etti. Maalesef vok sorunlu tipler.
- 1 yıl
Yeminlen bu kadar mi benzer ya aynısı be dostum
- Cevap sahibi1 yıl
@Daгкdesiгe_ hayat işte böyle tipler dolu etrafta.
Baba olamayacak olan çocuk yapmasın ya benimki de farksız
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı. Değiştiremezsin oldugu gibi kabul edip görmezden geliceksin ypksa bunlar kişiyi mezara sokar
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Bizimki 60 yasinda onda da olgunluk yok. Yapacak bir sey yok
00 Yorumla - 1 yıl
Olsun babandır kimse babasını seçemiyor ama saygını sen yinede yerine getir huysuz ve tatlı baban var böyle bak
00 Yorumla Söyleyecek bir şey yok Belki baban haklıdır Sen geleceğini düşün
04 Yorumla- Soran1 yıl
Nasıl haklı olanı anlattım her şey net
- Soran1 yıl
Bazen mi çocukken 12 yaşında iken şiddet göstermeye başladı bana bu yaşıma geldim hâlâ hiç çekinmeden vurur
Nasıl davranacaksın bilmem ama insanları değiştirmeye çalışmayı bırak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Paraya Ihtiyacın kurtulman gerek
00 Yorumla- 1 yıl
Sebebini sor bir şey oldu da mı bu halde
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
Baban genç daha ama yanlış yapıyor
00 Yorumla - 1 yıl
Bazılarımızın imtihanı babaları. Benim de
10 Yorumla - 1 yıl
Konuşma bile sırf baban diye katlanacak değilsin.
10 Yorumla Ay o ne öyle yaaa
00 Yorumla- 1 yıl
Cocuklu zor gecmis maalesef
00 Yorumla - 1 yıl
Kadon yüz vermeyeceksin o kadar
00 Yorumla - 1 yıl
Babani1 kabullen üni kazan kaç evden
00 Yorumla - 1 yıl
Gerekmedikce muhabbete girme sal
00 Yorumla Eski bansn
00 Yorumla
Devamını Gör(19)