Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim babam da sorunlu bir tip. Alkol kullanmaz ama beter tavırları var. Ben küçüklüğümden beri küfür ile büyüdüm. Yaptığım her yanlış için bir dolu küfür ve hakarete maruz kaldım. Ki çocuktum ne yanlışı yapacaktım ki sanki. Alt tarafı mızmızlanıyordum her çocuk gibi, ama o bunu kaldıramıyordu. Yavaş hareket ederim uyuşuk der ve yine küfreder, hızlı hareket ederim atlı mı kovalıyor yavaş ol, alt katta insanlar var der ve bir sürü küfür sıralar. Yaptıklarına üzülüyordum ve kendimi çektim, bi daha muhatap olmamak için yaptım bunu. Sarılayım gel demeye başladı bu defa da benim içimden sarılmak gelmedi. Ya dümdüz duruyordum o sarılıyordu ya da sarılmayı sevmem deyip geçiştiriyordum. O zaman da "milletin çocuğu babasını görünce üstüne atlar sevinçten sen buzdolabı gibisin, buz gibisin" demeye başladı. Yakın davrandığım zaman da yine bağırıp çağırıyordu, bu yüzden ben de yoruldum. Kendimi çektim iyice, soyutladım. Çok yanlış kişiler ebeveyn oluyor maalesef. Bunu değiştiremiyoruz. Baba desteğine ihtiyacım olan bir sürü zaman oldu. Sırf yeniden kızmasın bağırmasın diye defalarca sustum, etrafımda olup biten hiçbir şeyden haberi yok. Okul mezuniyetlerime bile gelmedi. Şimdi kalbinde rahatsızlık başlamış. Ö*üm riski var ve gram umursamıyor. Giderek daha da gaddarlaşıyor. Hergün dua ediyorum benim elime düşmesin diye. Belki çoğu bu lafım için bana vicdansız diyecek ama bir şey olsa kendimi yerden yere atacağımı sanmıyorum. En fazla 2,3 damla göz yaşım akar. Her bağırdığında aktığım göz yaşlarım daha fazlaydı oysa. Kısacaa eden buluyor. Birkaç ay veya yıl sonra babam yaşayacak mı bilmiyorum, yanımda olsa da bir şey değişmeyecek. Yaşlandıkça çocukları olduğu aklına geliyor insanların, o zaman mı sevecek beni hiç bilmiyorum. şu an için elimden de bir şey gelmiyor zaten.
016 Yorumla- +1 yıl
babanı seçemezsin ama çocuklarının babasını seçebilirsin🥺🥺 ayrıca bence çok güçlü birisin ben olsam bunlara dayanamazdım ama sen çok güçlü bi şekilde başa çıkmıssın umarım bundan sonra hep çok mutlu olursunn💕💕💕💕
- +1 yıl
Hayat zor ama bazılarına daha da zor maalesef
Cevap sahibi+1 yıl@piceofcake teşekkür ederim. Umarım hepimiz mutlu oluruz ve bu tür bilinçsiz aileler ortaya çıkmaz
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 maalesef
- +1 yıl
Yaşın kaç şimdi senin
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 19
- +1 yıl
Daha miniciksin. Okulun var mı peki
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 evet var
- +1 yıl
Ne okuyorsun bilmiyorum
Ama tek çıkış yolun okumak
Oku ve kendini kurtar olur mu
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim Minik kuşum konuşmak istersen Ben buralardayım bunu bil Olur mu
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 tamam sağolun🙏🏻
Cevap sahibi+1 yıl@aloovera attım istek
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Eğer yeni bir güne uyanıyorsak , görecek günlerimiz, yapacaklarımız varmış demektir. Ailemizi de biz seçmedik. Biz bu ailelerin içine doğduk. Ne derler; değiştiremediğin şeyler için üzülme. Elinde olmayan şeyler için aşırı üzülmek, psikolojiyi de bozar ayrıca. Hayat devam ediyor. Naçizane tavsiyem bulunduğunuz ildeki devlet hastanelerine bakıp , psikiyatriden randevu alabilirsiniz destek amaçlı
02 Yorumla
Soran+1 yılAile konusunda kendimi üzmemeye çalışicam. Kendime odaklı bir hayatım var artık teşekkür ederim🙏🥹🩷
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim babam da alkolik. Annem iyi. Sevgili yönünden şu yaşıma kadar hiç yüzüm gülmedi. O kadar çalıştım ama yine atanacak puan alamadım. Aynı şeyi düşünüyorum. Bazen dua ediyorum "Allah'ım ya kalbimi al ya kalbimden onu al." diye. Ne kalbimi alıyor ne kalbimden alıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılYaa sizi çok iyi anlıyorum. Ama ben cidden her serden sonra bir hayır olduğuna inanıyorum. Eminim ki bu kötü günler ne kadar uzun sürerse sürsün sonunda oh be bunun içinmiş bu kadar dert dicez. Yeter ki inanalım🥹 namaza başlamanı tavsiye ediyorum hep iyi ol😘😘
Aile & Toplum konusunda 722 cevap paylaştı. 20 Yaşındasın. 10 yıl sonra b duyguların ve yaşadıkların alacağın kararlarda çok etkili olacak. Ailen ilgili yazdıkların beni çok üzdü. Şu anki ruh halinden dolayı yazdıysan seni anlarım. Ancak bunların (seni sevmedikleri) doğru olabileceğini düşünmek bile beni çok üzüyor ve korkutuyor. Ben evladını sevmeyen bir anne görmedim, evladını sevmeyen baba görmedim. Genelde altında yatan büyük yaralar ve hasarlar oluyor bu gibi durumların.
Senin dertleşeceğin saatlerce konuşacağın arkadaşa dosta ihtiyacın var. 20 yaşında 3 yıllık ilişki yutkunmamı durdurdu. Bu yaşta 3 yıl bir ilişki yürütebiliyorsan sen ileride daha büyük duygu ve düşünceleri yönetirsin.
Lütfen sohbet edip seni gerçekten dinleyen biriyle konuşmaya çalış. Sana iyi gelmeyen senin için iyi düşünmediğini düşündüğün herkesi kendinden uzaklaştır.23 Yorumla
Soran+1 yılYaa çok teşekkür ederimmm🥰 ben de anne ve babamin beni sevdiğini biliyorum tabii ki. Fakat onlarin büyüdüğü toplum şu an sevgilerini gösteren anne baba olmalarina engel. İnanın cok uğraştım bana bir adım atsınlar diye ama nafile. Olsun ben onlari bu şekilde kabul etmeyi cabalicam. O ilişkinin altından kalkmak da çok zordu. şu an kendimi büyük hissediyorum ama yaşım daha çok genç onu da biliyorum. Genç yaşta bunların hepsi üst üste gelince zorlandım. Beni anlayan dostlar edinmeye çalışicam.
Soran+1 yılYa beni anlayan gerçek dostlar bulmak zor bu devirde. Kendi kendime yetebilmeyi öğrenicem. Teşekkür ederim size de başarılar🖤
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılYanlızlık Allaha mahsustur. Sağlam bir imtihandan geçiyorsun hiç isyan etme, her şeyi zamana bırak hepsi üst üste gelmiş. Sevgilini bıraktığın güzel hamle olmuş, baban için söyleyenileceğim şey ya gerçekten çok fazla dert edindiği bir durum var ya da alkolik bağımlısı ben senin yerinde olsaydım onu öyle kabullenirdim. Anne kız ilişkisine gelince de bir anne ile kız arkadaş gibi olmalı bence müsait bir zamanda babanın veya kimsenin evde olmadığı bir vakit bir kahva yap annenlr kendine çek kenara anneni konuş yıllardır neden böyle yaptığını derdinin sorunların ne olduğunu onun sevgisine ihtiyacın olduğunu dile getir ama kendini de ezdirme konuşma tavrın sert olmasın maksat dertleşip aklındaki soru işaretlerini cebaplatmak. Bir nebze rahatlsın yetişkin bir birey korkuları ile yüzleştikçe kendine gelebilir, şu durumda sen arkadaş gözüyle baktığın tüm erkekler senin şuanki bu zaafından yararlanmaya başlayacaktır buna emin ol çok nadir çıkar sana değer veren malum günümüz de her erkek olamsada bir çoğu akıldan çok s. k lerini düşünüyorlar yapabiliyorsan biraz kafanı dinle kendine gelince annenle konuş duruma göre yine dinle kafa dinlemek iyi gelir.
11 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle teşekkür ederim yorumunuz için. Babamı bu şekilde kabul ettim. Annemle de defalarca kez konuşmayı denemiştim zaten. O 60 yaşında ben de 20lerin başındayım. Geç de olsa kuşak farkından dolayı böyle olduğunu anladım. İkisine de yapacak bir şeyim yok artık. Erkek konusuna gelecek olursak da ben zaten öyle çok sevgili ayağı olan bir insan değilim. Beni aldatan şahıs ilk sevgilimdi. Şuanlik hiç heves etmiyorum yeni biriyle tanışmaya. Derslerimi aldım bana değer verenleri de vermeyenleri çok iyi ayırt edebiliyorum artık. Tekrardan teşekkürler 🙏
+1 yılAnnen narsist kişilik bozuklugu olabilir bi araştır derim. bizimkide hiç sevmedi meğer narsistmiş. eğer öyle ise boşuna uğraşma seni asla sevmeyecek dinlemeyecek anlamayacak. benimde ailem hiç destek olmadı babamda yok gibiydi annem olmaz olsaydı. sonra 22 imde çok güvendim evlendim yaşamadıgım şey kalmadı. sokaga attı beni yediğim lokmalara laf etti şimdi öok mutsuzum benimle ilgilenmez konuşmaz birlikte olmaz. Ama imtihan dünyası hiç boş durmuyorum. kendimi geliştirmeye çalışıyorum. bazılarımı güçlü bazılarımız zayıfız. ben çok zayıftım. o ve ailesi beni hep ezdi arkamda kimse yok diye. Türlü şeyler çektim yinede onu aptal gibi seviyordum. şimdi sevmiyorum ona olan bağımlılıgım geçti. ne fayda ki baskılardan ötürü çocuk yaptık ve birde arada çocuk var. çıkıp gidemiyorum da. şimdi 25 yaşındayım bir yandan okumaya çalışıyorum 30 yaşıma geldiğimde umudum paramı kazanıp oğlumu alıp çekip gitmek mutlı olmak. yaşadıkça unut vardır. günümüzde herkes çıkarcı.1 arkadaşın olsun yeter olmazsa bana ulaş ben arkadasın olurum.. hayat zaten çok az kişiye altın tepsi ile geliyor. kendi fırsatımızı kendimiz oluştururuz. ama şunu diyeyim ki biz ailesi kötü olanlar hayata en az 100 /0 geriden geliyoruz. çok çabalamamız lazım Allah yardımcın olsun. o adamı da hadi ordan et gerçek yüzünü görmüşsün erkenden. kendini şanslı say bu konusa
10 Yorumlaİçınde bulunduğun durumu kendince tanımlamaya çalışıyorsun anlıyorum. Ama emin ol bu sınanmak falan değil. Bu dünya genel olarak adaletsiz bir yer. Önce bunu kabullenmelisin. Yaşadığın kötü olaylar karşısında hemen üzüntü duygusuna girmeyip "bir dakika" de kendine. Duygularından arınmış bir şekilde sanki bedeninden ayrılmış ve kendini uzaktan gözlemliyormuşsun gibi hayal et. Ben şu an ne yapıyor ne için kimin için üzülüyorum ve bunun bana ne gibi bir faydası var tarzında sorular sor kendine. Ve en önemlisi bu yaşadığın kötü olaylarda karşılaştığın problemlere şikayet ederek yaklaşma, çözüm üretmeye çalış. Seni diğer canlılardan ayıran en belirgin özelliğin budur. Her zaman kendine odaklan ve kendin için yaşa. Planların olsun hedeflerin olsun.
22 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak sizin bahsettiğiniz gibi bir insandim. Kendime çok değer veriyordum. Hiçbir olayın beni üzmesine izin vermiyordum. Sadece her şey üst üste geldiği için düştüğüm yerden kalkamadım. Ama artık ayağa kalkma zamanı. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🙏🙏
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılKeşke yan yana olsaydık bana başını yaslayabilirdin. Zor bir hayatın var ama daha iyi şeyler yaşamak istiyorsan bence kendi ayakların üstünde durmalısın. Belki de duruyorsundur bilmiyorum ama her anlamda durmalısın. Mesela aşk hayatında hiç kimseye tamamen bağlı olmamalısın çünkü insanlar zamanla değişir. Maddiyat açısından kendi özgürlüğün yoksa ve ailen sana bir fazlalık gibi davranıyorsa internetten bile yapabileceğin çok güzel iş modelleri var. Kendini suçlu ya da değersiz hissediyorsan pek çok psikolog bunlarla ilgili güzel tavsiyeler veriyor ben de Instagram sayfalarından bakıyorum cidden iyi geliyor. Ama en önemlisi keyif aldığın şeyleri yap kötü günler gelip geçer. Sanırım ailenin kendi kafalarında bazı sorunları var ve sana yansıtıyorlar belki onlarla beraber psikoloğa gidebilirsen ailen de düzelebilir. Önceliğin kendi sağlığın olsun hep 🤍
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yaa beni duygulandırdın 🥹🥹. Bundan sonra aşk hep ikinci planda benim için. Kariyerime odaklanicam. Psikolog işini de en yakın zamanda halledicem🙏
+1 yılHer zaman söylerim özellikle bir baba kızını öyle çok sevmeli öyle çok ilgilenmeli ki ciğeri 5 para etmez birisi gelip o kızı kandırıp uzemesin. Sonra bu kız hata yapinca kızları sucluyorlar
Zaten aileden ilgi , sevgi eksikliği yaşayan kızların çoğu ilgi ile sevgiyi birbirine karıştırıyor. Ve nerede babası gibi tipler var onları buluyor54 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru konusmussunuz. Ben o insana çok. iyi davrandim ondan yüz buldu.
- +1 yıl
Daha güzel günler için gucleniyorsun. O yüzden kendini kapatarak sadece kendini cezalandırırsin. Biz insanlar deneye yanila doğruyu buluruz o yüzden birilerini tanımak için kendine şans vermelisin.
Soran+1 yılAyağa kalkmaya çalışicam teşekkür ederim yazdıklarınız için
- +1 yıl
Sadece o ilgi zaafını belli etme. Güçlü ol. Bu yaşadıkların tecrübe olsun, ders al bir daha öyle tiplerden uzak durmalısın. her şey gönlünüzce olsun 🤲
Aile & Toplum konusunda 464 cevap paylaştı. Anneni babani fazla takma takma derken dert edinme baban kendine iciyosa zarari yoksa sorun atme annen sevgisini gosteremiyodur sevgilinin gercek yuzunu gordugun icin sukret arkadaslarini hhic dert etme temizlik iyidir cogu zaman. Silkelen sonrada yukselise gec
31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederimm
Kendini yanlız hissetmemek için sürekli seni mutlu edicek şeyler yapmayı çalış giyin süslen et seni ne mutlu ediyorsa onu yap ve namaz kılabilirsin eğer istersen gerçekten huzur verici ibadet yapmak huzur veriyor ve biraz sabırlı ol bekle her şey düzelicek.
32 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılmayı çok istiyorum başlıcam insallah
+1 yılTavsiyem kendi hayatını kurmandır. Başkasının ekmeğini yediğin sürece ekmeği verenin kurallarına uymak zorunda kalırsın.
Kişilere bağımlı yaşadığın sürece onların sağladığı ortama uyum sağlamak mecburiyetinde kalacaksın.
Bence bir iş bul. Evini ayır. Yapamıyorsan yoğun mesaili bir iş ile evden uzak durabilirsin. Evi otel gibi kullanıp uyumaktan uyumaya gelirsen bu şekilde memnun olmadığını ortamda daha az zaman geçirmiş olursun.
22 Yorumla
Soran+1 yılYa büyüdüğüm aile ve toplum buna müsait değil maalesef. Kpss hazirlaniyorum zaten seneye inşallah atanirsam dediğiniz gibi olur 🥹🙏🙏
- +1 yıl
En iyisini diliyorum
+1 yılAllah'ın seni sınar mı yoksa cezalandırır mı bunu kimse bilemez. Ancak, bu zor zamanlarda seni yalnız bırakmadığını bilmeni isterim. Allah, her zaman yanındadır ve seni sevmektedir.
Bu zor günlerin üstesinden gelmek için ihtiyacın olan şey, güçlü olmak ve pes etmemektir. Kendine inan ve zorlukların üstesinden geleceğine inan.
Kendine zaman ayır ve kendine iyi bak. Sevdiğin şeyleri yapmaktan zevk al.
Zorlukların üstesinden gelmek için kendine hedefler belirle. Bu hedefler, sana güç ve motivasyon verecektir.
Unutma, her şeyin bir sonu vardır. Bu zor günler de geçecek ve sen daha güçlü bir insan olarak çıkacaksın.
Sana sabır ve kolaylıklar dilerim.21 Yorumla
Soran+1 yılAllaha şükrediyorum her şeye rağmen pes etmeyecek guç verdiği için.
Hayat roller coaster gibidir. Bazen bir anda dertlerin artar ve artar ki en son raddeye gelene kadar. Ama sonra bu dert tepesinden bir anda hızlıca düşer ve mutluluğun içinde kaybolursun. Tabii ki bu dönemler hayatta sadece bir kere yaşanmaz ama üstesinden muhakkak gelebilirsin. Sana inanıyorum!
21 Yorumla
Soran+1 yılEmin ol bu sebeplerden dolayı çok daha kötü günler yaşadım zamanla azaliyor acı ama sabır kalmiyor onu anladım. Ama direnicem çok teşekkür ederimm 🥹🩷🩷🩷
+1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun 💐
Bence daha çok gençsin, eğer imkanın varsa bir işe gir kafanı dağıtmaya çalış hemde ekonomik anlamda da işine yarar..
Ve daha güçlü olursun..
Zaman herşeyin ilacıdır..
Seni aldatan kişiyi de tamamen çıkar hayatında..
Aldatan yine aldatır..
Aldatan alçaktır alçaklar düzelmez…
Bir yeni başlangıç yapabilirsin..
Anneni ve babanı değiştiremezsin bu saatten sonra.. Ama sen değişebilirsin gelişebilirsin ve de güçlenebilirsin..29 Yorumla
Soran+1 yılAldatan kişiyi çıkardım hayatimdan. Aile konusunda da cidden yapabileceğim bir şey yok. Bana iyi gelecek şeyleri yapmaya çalışicam. Teşekkür ederim yorumunuz icin.
- +1 yıl
Omuzunu yaslayacak kişi ailende yok maalesef..
Ama diğer türlü de şu an bir duygusal boşluktasın her alacağın karar seni daha yanlışlara sürükleyebilir..
Ve insanlar senin bu duygu boşluğunu kullanabilir..
Kendine zorda olsa yetinmeyi öğrenmelisin ve başarmalısın..
Soran+1 yılO duygusal boşluğu kullanmaya çalışanlar oldu. Ben hiçbirine taviz vermedim. Artık attığım adımları atmadan iki kere düşünüyorum. Bu bile şükür sebebi. Kendi kendime yetebilmeyi öğreniyorum yavaş yavaş. Zamanla her şey iyi olucak inanıyorum
- +1 yıl
O zaman sen güçlü bir karektersin..
İnanmak başarmanın yarısıdır..
Soran+1 yılDüşe kalka öğrendik güçlü olmayi
- +1 yıl
Önemli olan asıl düşerken her seferinden ayağa kalkmak, ve düşeceği diğer bir sefer için pozisyon almaktır..
- +1 yıl
her şey gönlünce olsun iyi akşamlar diliyorum..
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim iyi akşamlar🥰
- +1 yıl
Sana da iyi düşün iyi olsun
+1 yılKendi omzuna yaslan ve ağla canım benim kimseden bir beklentin olmasin insanın en büyük düşmanı da dostuda kendisidir sen hangini tercih etmek istiyorsan kendinde ona sarıl birine degil
21 Yorumla
Soran+1 yılBen kimseden medet ummayan biriyim sanıyordum aldatilana kadar. Ama öyle değilmişim. Allah daha güçlenmem için imtihan ediyor. Çok şükür teşekkür ederim yorumunuz için 🙏
+1 yılHepimiz i sinavdan geçiriyor tabiki Allah ama isyan etmeden imtihan larımızı gecirebilmeyi Nasib etsin Rabbim
Güzel günleriniz olsun bundan sonra InsAllah...
416 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel yazmışşın. Ama ben sınavlardan arada kalmış gibi hissediyorum 😢
- +1 yıl
@Limonkabugu_ neden öyle düşünüyorsun ki
- +1 yıl
@Limonkabugu_ anlatmak istersen
- +1 yıl
İsterim tabi
- +1 yıl
Yazılmıyor ama sana
- +1 yıl
@Limonkabugu_ sanada yazilmiyor😊
- +1 yıl
Takip attım☺️
- +1 yıl
Dünya da sınavdan diğer adı ile imtihandan geçmeyen hiç bir canlı yoktur
- +1 yıl
@gezgincift aynen öyle
- +1 yıl
Burada yeniyim internette bir şeyler araştırıyordum bu siteyi gördüm üye oldum ama tam olarak amaç nedir onu çözemedim.
İnsanlar sorunlarını yazıp diğer kişiler cevaplıyor bu güzel bir şey ama çok fazla boş boş soru soran var bunların önüne geçilemiyor mu? - +1 yıl
Birde cinsel yaşam kategorisinde soru sormak istedim yeni üye olduğum için soramadım ne yapmam gerekiyor?
- +1 yıl
@gezgincift ben soru falan sormuyorum fazla arada yorum yapıyorum oksdar binde bir soru sorarım en fazla
- +1 yıl
Yok demek istediğim size bir şey dediğim yok siz anlaşılan eski üyelerden siniz xpr 5 yazıyor benden 4 istiyor bir soru sorabilmem için ee ben bir sorunum sıkıntım varsa nasıl çözücem
- +1 yıl
Sanırım bu soruyu buraya değil genel sormam lazımdı galiba kusura bakmayın
- +1 yıl
Amin Allah razı olsun böyle dini bilinçli olan insanları görünce mutlu oluyorum.
- +1 yıl
Bir konu hakkında size bir şey sorabilir miyim?
+1 yılSeni bilmeme de ben basen insanmıyım canavar mı merak ediyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılBence dünyevi hiçbir şey kaldıramayacağımiz cinsten değil. Evet çok zor bazen her şey üst üste geliyor pes edesi geliyor insanın ama inanın her şeyin bir karşılığı olacak🙏
- +1 yıl
Ben çok hata ediyorum tam iyi şeyleri hak ediyorum derken kötü şeyler hak edecek işlere bulaşıyorum
Soran+1 yılYani ne gibi hatalar yapıyorsunuz bilmiyorum kalp kırmayın yeter diğer türlü hatalardan da namaz kılarak arinabilirsiniz.
Herşeyi boş ver kendine bak ye iç gez çalış, kendi paranı kazan. Kötü günler elbette olucak ama onları bir kenara atıp yeni bir sayfa açmakta bizim elimizde
30 Yorumla
+1 yıl"Ant olsun! Biz; sizi, korku ve açlıkla; mallarınızı, canlarınızı ve ürünlerinizi kayba uğratarak sınava tabi tutacağız. Sabredenleri müjdele."
(Bakara Suresi, 155. ayet)
11 Yorumla
Soran+1 yılYa insanı dardayken içini ferahlatan bir ayet🥹🙏
kardeş üzücü şeyler yaşıyorsun ama hayat hep kötü gitmez iyi günlerde gelir umudunu kaybetme. Bu arada içine düştüğün psikoloji sebebiyle abuk sabuk bir insanada kendini kaptırmamaya dikkat et. Yapabileceğimiz bir yardım olursada çekinme yaz.
14 Yorumla
Soran+1 yılAslında hiç böyle bir insan değildim. Hiçbir zorluk beni yıkamaz. Hepsi üst üste geldi diye girdim bu psikolojiyle. şu an yeni birine kendimi kaptiracak vaziyette değilim merak etmeyin. Teşekkür ederim🙏🙏
Soran+1 yıl😂😂ya bazen lazım oluyor da kendi kendimize yetebilmeyi öğrenicez artık
+1 yılSınanıyorsun, ama merak etme biraz daha büyüyünce anlarsın bu hayat denen cehennemin sadece sınavdan ibaret olduğunu. Hayatını berbat sanıyorsun ama senden çok daha berbat durumda olanlar var, bu dünyanın da düzeni böyle.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılSabret canım sabrın sonu selamettir☺️❤️ İnşaallah bu yaşadıklarının kat be kat karşılıpını alırsın☺️❤️
20 Yorumla
+1 yılSenin gibi kızların gözleri hep parçalı bulutlu gibi, sanki yağmurdan 5 dakka sonra gelmişsiniz gibi o kaldırıma.
Garip.20 Yorumlaİnsanın Allah'tan başka çaresi yoktur. Yalnız doğduğumuz gibi yalnız öleceğiz. Allah'tan başka sığınacak kapımız yok bunu böyle bilelim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaalesef ebeveynler hayatı çok etkiliyor. Sevgilin aldatır ayrilirsin bir gun gelir iyi ilişkin olur ama başka anne baba mümkün değil. Baba konusunda inanılmaz şanssız biriyim ve bu kendi ayaklarım üzerinde durana kadar hayatımı çok etkiledi.
20 Yorumla
+1 yılSevgilin aldattıysa şerefsizdir evlenme yoluna girmediğin için dua etmelisin canım. Ondan kurtuldun boş ver artık onu yeni sulara yelken aç annene sen sevgi göster belki sevgisini gösteremiyordur daha çok vakit geçir ortam yarat gidin ana kız gezin mesela babanıda alttan al onunlada konuş yardım alabileceğinizi anlat vs vs kuzum hayat çok kısa kendinin ve ailenin değerini bil
11 Yorumla
Soran+1 yılBen değerlerini biliyorum. Yanlarında olmaya çalışıyorum zaten çoğu zaman. Herkes babamı dislarken ben anlamaya çalışıyorum. Ama nafile bazen cabalasan da boş. Ben onları bu şekilde kabul etmeye karar verdim. Sevgili olayını da atlattim sayilir🙏🙏
+1 yılSabret biliyorum çok zor daralıyorsun çokça İnşirah oku inanıyorum seni çok güzel şeyler bulacak ümidli ol daima
10 Yorumlaİstersen arkadas olabiliriz. Aynı hayatı yasamıyorum belki ama çok benzer seylerle karsı karsıya geldim , o günlerde ama ben atlatırken kimse yoktu yanımda. Ben yanlısı yaparak acı tecrübeler edindim..
00 YorumlaAllah sevdiği kularini dar kapilardan geçirir imtihan eder. Baktığınız zaman en büyük imtihanlara tabi tutulan kişiler peygamberlerdir. 6 çocuğunu topraga veren mi desek , hastaliktan vücudunda kurt cikan mi desek say say bitmez anlayacağınız sabretmek gerek. Sabır acıdır ama mükafatı boldur seven ve deger gösteren insanlara denk gelirsiniz insAllah.
02 Yorumla
Soran+1 yılBence imtihan ediliyoruz diye sevinmeliyiz. Güllük gülistanlık hayatlarımız olsa belki de Allah aklımıza bile gelmeyecek. Çok şükür bugünlere 🙏
Yanı dedidigin doğru güzel günler için sinaniyorsun ama bazı şeyler insanın elindeniyi bir eğitim al kariyerin için uğraş aşkı bir sure boş ver ve önce güçlü birisi olmak için çabala bu senin elinde güçlü olursan ailen seni sevmesede saygı duymak zorunda kalıcak bende biraz çekingen kimsenin sevmediği birisiydim sonradan saygı duyulan insana dönüstüm çünkü sevgiyi görmeyince alisiyor insan saygı duyulmak istiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAşk şu an ikinci planda. Kariyerime odakliyim. Benim için de her zaman saygı daha önemli olmuştur fakat insan sevilmeye ihtiyaç duyuyor bazen
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah kuluna zulmetmez. Ezelde bunları yaşayıp sabredeceğine söz vermişsin kul olarak dünyaya gelmeyi kabul etmişsin. Yanlış itikatlara inanmayın. Sabırlar diliyorum.
10 Yorumla
+1 yılBaşka. seylerle. ugras okuyorsan. daha çok çalış ileride. guzel günler bekliyordur. her karanlığın elbette aydınlığı vardir Allah her zaman bizimledir
10 YorumlaGüzel günler için çalışırsan bir gün o günleri yaşarsın
10 Yorumlahayatin belli bi donemi boyle her sey ust uste geliyo ama sabret sonradan ferahliyosun
10 Yorumla
+1 yılEvet bir imtihandır ve Allah imtihan edenlerin derecesini yükseltir
10 YorumlaYok la ben 32 yıldır aynı durumdayim bi bok olduğu yok sıktır et takma
10 Yorumla
+1 yılKimse anne babasını seçemiyor maalesef, insan hayatında sıkıntı stres dert keder çektiği zamanlarda arkadaşı olmasını ister ama güvenemez bu sebeple de herkesden uzak kalmaya bakar bir darbede öyle yememek için sevgilin karaktersizin önde gideniymiş, sabret Allah sabredenlerle beraberdir. Allah tarafından bir imtihanın içinde de olabilirsin sakın isyan etme bolca dua et, her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır. Sabret.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılSevgisizlik seni yanlış kişiyi seçmene neden olmuştur, çünkü ilk başlarda onun ilgisini gerçek sevgi zannetmişsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır başta seviyorduk gerçekten. Sevgi ve ilginin farkini anlayabiliyorum. Hayat şartları değişti onun ondan kötü yola girdi.
- +1 yıl
Gerçekten seven kötü yola girerek sevdiği kadını ve ya erkeği terk etmez
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuyz
+1 yılcok gecmıs olsun etrafında 10 tane yalandan dostun olacagına 1 tane olsun net bırı olsun daha degerlıdır. uzuldum zor durumlar senın ıcın sohbet etmek dertlesmek ıstersen herzaman yazabılır ekleyebılırsın
10 Yorumla
+1 yılTek beklentini kendinde bul ve kendine sevebileceğin bir meşgale bul kardeşim. Kendine yatırım yapmaya çalış. İyi gelecek emin ol. Yalnız hissetme kendini, şu hayatta hepimiz az çok benzer hisleri yaşıyoruz yalnız değilsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl37 yaşında halen güzel gün görmedim.
Hayatta herkesin bir sınavı var
Sabret bakalım düzelir umarım10 Yorumla
+1 yılaynisi.. sinaniyoruz kardeşim evet 🙂 bu hayat boyle o sevgilinin de anasini bacisini si
18 Yorumla
Soran+1 yılGüzel kapılar açılacak inaniyorum. Ben de o sevgilinin şerefini s..😂😂
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
ulan benim en son ilişki temmuzun başlarında bitti. gram umrumda degil
- +1 yıl
lan aldatilmadim da olabilir yani guvenmiyorum da sfşpslşsp 😎
Hep aile ilgiszilği yüzünden böyle geliyor başımıza belki de
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet ailelerimizin böyle olmasindan yüz buluyorlar.
1 o sevgilini bırak ikincisi dua et tovbe et Allah seni layık olduğun yere cikartsin
06 Yorumla
Soran+1 yılAyrıldım çoktan
Soran+1 yılSizin için çok sevindim🥰 allah daha güzel kapılar açsın
Allah beni cezalandıyor gibi düşüncelere girme asla üni okuyacaksan aile evinden ayrılmaya bak ortamını değiştir kendini üzecek şeylerden uzak dur dertleşmek istersende yazabilirsin kendine iyi bak
10 Yorumla
+1 yılHerkesin bir dönüm noktası var
sen de onu yaşıyorsun
güzel günlere merhaba diyeceksin.00 YorumlaBence rabbine sigin sana dua edeceğim sakin kendini birakma bu kötü hissetme bu kötü dünyada dua et hep sahte sevgilere insanlara guvenme annenle konustunmu hic dualrim seninle rabbimiz seni korusun kimseye guvenme sakin
03 Yorumla
Soran+1 yılYaa bana dua etmeniz ne kadar guzell çok duygulandım 🥹🥹. Annemle hep konuşmayı deniyorum ama annem biraz yaşlı onun büyüdüğu toplum sevgisini gösteren bir anne olmasına engel. Düşüncelerini değiştiremeye çalışıyorum ama nafile. Onu olduğu gibi kabullenneye çalışicam🙏🙏
Soran+1 yılTeşekkür ederim gerçekten cok iyi bir insansınız. Cevremdekilerle iletişimimi iyileştirmeye çalışicam.
+1 yılbenle ara sıra sesli konuş istersen, ilgilenirim bir süre
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı. Dibe vurmadan yukarı çıkılamıyor bazen.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyleymiş
+1 yılDertleşmek istersen yazabilirsin, 💖💓💘💕💗💞💝
12 Yorumla
Soran+1 yılYaa teşekkür edeimmm🥹🩷🩷
- +1 yıl
Rica ederimm✨
Tatlım eline ekmeğini alıp evden ayrılmanı tavsiye ederim. Anadan babadan hayır yoksa boş ver onları takılsınlar sen kendi yoluna bak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende şu an çok yalnız biri olarak seni anlarım. Bu arada ne burcusun?
02 Yorumla
Soran+1 yılYay burcuyum
Cevap sahibi+1 yılBenim gibi ateş grubundan bende aslanım. Aileyi cidden takmamak mümkün değil öyle diyorlar ama yaşadığın insanlar hayatından asla atamayacağın insanlar onlar. Ve eğer kötü şeyler önceden birilerine yaşattıysan karma olarak ceza görüyor olabilirsin yapmadıysan da güzel günler için sınanıyorsundur.
Sabret ve kendine değer ver hepsi düzelicektir zamanla
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıldertsiz kul olmaz sınav edilmesek dunyaya gelmek icin amacimiz olmazdı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Off gececek bu günler
10 Yorumlaİyi Aile Yoktur - Nihan Kaya okuyabilirsin.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Allaha bırakma. Aya kalk savaşmaya devam et
10 YorumlaHak eden , hak ettiğini bulur.
10 Yorumla
+1 yılBenim de arkadaşım yok
10 YorumlaKariyerinize odaklanin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 986 cevap paylaştı. Daha kötü şeylere de hazırlıklı ol
10 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimalle sınanıyorsun. Gül geç sabret
10 YorumlaGeçecektir her insanın zor zamanları olabilir
10 Yorumla- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım