şu an bir ev var satılacak babam parasını alacak aile apartmanı ama ailem o parayı vermeye yanaşmıyor çünkü karşı taraf birsey yapmıyormuş diye hatay da yaşıyorlar depremi atlattılar durumları zor ve o hariç yapacak maddi güçleri yok bizim durumumuz daha iyi aileme o parayı bana verin bende üstüne kredi çekeyim milletin evinde sürünmeyeyim 15 bin evler bizim burada kirası İstanbul da ben fabrika da çalışıyorum ama bel fıtığım var ağır işler de çalışamıyorum çoğu yet beni işe almıyor çalışırken çok zorlanıyorum belki bi süre sonra çalışamayacağım neyse aileme anlatıyorum ailem de herkes kira da oturuyor sende otur ne var diyorlar ama ailemin oturduğu semtte kiralar 15 bin biz seneye düğün yapacağız o zaman ben burada oturmam dedim yani gider başka yerde otururum ben kiralık eve göre perde yaptırıcam eşya alıcam sonra kendi evim olacak tak baştan sana kira yardımı yaparız dedi ailem bende yok dedim ya bana ev imkanı verin ya da birseu istemiyorum sizden o kadar emeğim var ki aileme karşı annem kaç ameliyat oldu indir kaldır annemi bel fıtığı oldum aylarca evden çıkmadan baktım birikimimi aileme verdim ailem de böyle yapıyor ben ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Erkek cocuk olsan evi direkt konusma dahi olmadan sana verirlerdi. Ne yazik ki ulkemizde boyle sacma bir anlayis var. Kiz cocuguna kendi ailesi bile içten içe yabanci gibi davraniyor hep. Sen kira yardimi istemeden gayet iyi tepki vermissin. Erkek cocuk olsan direkt senin olacak ev kiz oldugun icin verilmiyor. Zira ölumdu dunyada yasiyoruz. Er ya da gec senin payin olacak o evde. Gereksiz yere aileler uzatiyor bu tip meseleleri.
Ama ben ailemden hiçbir destek istemiyorum bana bunu yapıyorlarsa ev falan da vermesinler veririm kiramı kafam rahat otururum geçinemez isem de kıt kanaat geçinirim birsey olunca da o zaman evi olanı bulsaydın diyorlar iyi insan diye tercih ettim bana değer veriyor diye ailemden aşırı soğudum gerçekten önce canmıs ben aileme canımı da veririm ama artık vermem
Simdi bu destekten ote birsey aslinda. Mesela sen olsan biri kiz digeri erkek cocugun olsa malını mülkünü kız olandan uzak tutar mısın? Ulkemizde ne yazik ki kiz evlenince aile ile bircok bagi kopuyor. Bir erkek olarak ben bunu kabullenemiyorum acikcasi.
Ben 500 bin tl kumar borcu yaptım babama durumu izah ettim haciz geliyodu bir şey demedi ödedi direk taksitlendirdi ödüyo her ay
Ne aileler var
O parayı sana verirlerse onlar napcak
Kira da bir evimiz var birde oturdukları ev var
He o zaman onlar haksız doğru
Ben olsam vermem, çünkü sen kız çocuğusun onlarin gözünde. Benim kizim evlenmiş olsa kocasını böyle hazira alistirmak istemem. Eger tek yasiyorsa da dönüp gelmesini beklerim.
@jeromipovıl çok cahilsiniz gerçekten erkek olsa hemen evi verirsiniz ama bende zorluk çekeceğim her ay kira para yetmeyecek tartışma huzursuzluk olacak
Neticede onlar da belki kirada yasayarak veya kit kanaat aldilar. Haklılar. İs baska dostluk baska demis atalarimiz mecbur olmadikca is ile dostluk birbirine girmemeli ebnce
@jeromipovıl oturmadılar hep evi vardı babamın zorluk yaşamadı annem
Şöyle teklif et olmazsa bana yardim edin ev sizin adiniza yine kayitli olsun? :)
Niye kız olunca ne oluyor niye hazıra alışmış olsun kendiniz evlenseniz kızın kriterleri olsa senin neyin var sadece *mın demeyi biliyorsunuz. Niye bu kız ezilip büzülsün erkeğin karşısında. Ayrıca evlenmeden evin tapusunu alırsa boşansa da ev kızın. Niye bi malı mülkü olmasın bu kızın niye kocasından beklesin ailesinin imkanı varken
Erkek olduğunu düşün böyle bir durumda havadan ev de geliyor eşinin ailesinden. İşe gider misin yine eskisi gibi. Gitse bile ebeveyn gözünde işe gitmez görünür bence. Yani iş kiz erkek meselesi değil. İyiliği icin bunu düşünmüşlerdir. Bak ne diyor boş yere kendimi zorlamış olacam diyor soran. Ev havadan verilse zorlamayacaklar yani CALİSMAYACAKLAR
Hadi evi verdi diyelim. Bi sekilde o parayi soran kiz harcadi. Evi satti yedi bitti. Yine zorlaniyorlar diyelim yine mi verecek. Bu evden çıktıysa dönüp bu evde benim de hakkım var demesini kimse beklemez bence. Az anlayışlı olun. Dakka basi size ev mi verecez a g
@jeromipovıl kabıl etmiyor evde oturayım aramız da kira sözleşmesi yapalım ben size kira vereyim diyorum en azından kendi evimiz diye rahat ederiz diyorum yok diyorlar git Gebze de ev bar orada otur diyorlar o evde tam akrabaların merkezin de girmeyeceğimi biliyolar yalandan diyorlar ayrıca işlerimiz İstanbul da
@jeromipovıl ne alaka ya o ev alınırken benimde altınlarımı alıp satıp aldılar evi o evde zaten benim hakkım var tapusu babamın üstüne olan evi nasıl satarım ben?
Allah aşkına sadece kira için mi çalışılıyor ya? Nasıl olsa evimiz var çalışmayalım duvarları kemirelim mi diyecekler? Herkes doğurduğu çocuğa bir imkan sunmak zorunda. Yetemiyorlarsa yapmasalardı. İmkanları olmasa yine anlaşılabilir bir durum ama var. O para bu kızın hakkı ayrıca ister yer ister ev alır onları ilgilendirmez
Yine haklılar, kirayi vermesen kiziyla mahkemelik mi olsun. Evler onlarinsa sen de kizsan bence haklilar. Neticede alinacak gucenecek bisey yok ev onlarin haliyle karar da onlarin olmali. Ayrıca senin iyiliğini dusundukleri icin bunu yaptiklarini unutma. O yüzden huzursuzluk boyutuna getirme bence. Sen bilirsin
@jeromipovıl umarım Rabbim sana kız evlat vermez senin gibi babam olmasındansa kafama sıkmayı tercih ederim
SİZ AVRUPA AVRUPA DİYORSUNUZ İSİNİZE GELMEYİNCE TURKİYE TÜRKİYE DİYORSUNUZ. avrupada 18 i gecti mi kapinin önüne koyarlar çocuğu. Ne evi ne hakkı. 30-40 yasina gelip halen bana yardim edin demek :)
Bana da TOKİ çıktı ailem nişanlıyım diye peşinatı vermedi. Verebilecek imkana sahiplerdi. O zaman nişanlım kredi çekti peşinat için evlendikten sonra her gün söylendi ne biçim aile diye. Ondan boşandım kredi çekip parasını da verdim. Abime de ev ve araba aldılar dükkan açtılar. Elin oğluna kızlarını ezdirip elin kızı rahat yaşasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Yatacak yerleri yok.
Avrupa gençlere sahip çıkıyor yalnız bizimkiler gibi cebindeki son kuruşa kadar almıyor.
Akil verdik, beddua yedik. Kardeşim bunlar benim tavsiyelerim yazi yazmayim mi tavsiye istemissin verdim. Verme devam etme desen yazmadim. Beddua niye ediyorsunuz tanimadiginiz insana böyle hassa konuda. Ayrica beddua ters teper derler. Sen düşün
Daha da yazmiyorum kendi kendinize konusun.