Mükemmelliyetçi bir ailede büyüyen çocuğun öz saygısı düşük olabilir. Çocuk mükemmel olamama korkusuna dahil olduğundan, kendisinin sevilmediğini hissedebilir...

Mükemmelliyetçi bir ailede büyüyen çocuğun öz saygısı düşük olabilir. Çocuk mükemmel olamama korkusuna dahil olduğundan, kendisinin sevilmediğini hissedebilir...
Yani benim çocukluk dönemim böyle çok ahım şahım bir şekilde geçmedi genelde engelli olduğum için fizik tedavileri rehabilitasyon daha sonrasında ortopedi ameliyatları devamlı bir güçlendirmek için fizik tedavi, çoğunlukla hastane döneminde geçti biraz mücadele döneminde geçti ondan sonra ilkokula başladım okulda tek engelli olan bendim ilk önce okula kabul etmek istemediler sonra birileri devreye girdi onun vesilesiyle kabul ettiler, senelerce annem kucağında taşıyorum okula götürdü getirdi sonra dedi lisede meslek lisesi döneminde kaldım yatılı olarak kaldım yani çok fazla öyle bir çocukluk yaşayabildiğini söyleyemem ama yine de küçüklük döneminde anneannem ve dedemin yanına giderdim Niğde'de orada çocuklar falan olurdu oynarken onları izledim yani mesela hayatım boyunca hiç bisiklet sürmenin ne olduğunu bilmedim.
Ama şikayetçi de değilim her zaman bana destek olan bir ailem oldu ne istersen yapan bir babam oldu anlaşamadığım zamanlarda oldu tabii ki ama normal çocuklar gibi bir çocuk olamadım.
Evet. Benim ailem, hem mükemmeliyetçiydiler. Hem kendileriyle, hem de benimle kavgalıydılar.
SORU 1: Tanrıya soruyorum. Beni bu imtihana çekerek neyi murad ettin?
SORU 2: Ebeveynlerime soruyorum. Genetik yapınız bozuktu madem. Beni neden dünyaya getirdiniz?
Hiç bence yazmamışsın ama ufku açık, aydın bir insansınız. Sorduğunuz her eğitici soruya dair bir bence hazırlasanız da bu sorunların çözümünü, çözüm sürecini, yol haritasını anlatsanız orada nasıl olur?
Pardoooon! Tam duyamadım. Bu kronik sorunların çözümü yok mu dediniz. Ömür boyu buna mahkûmsun mu dediniz? Kaderine/kadersizliğine razı ol mu dediniz?
Bugüne kadar 0 bencenizin olması böyle bir itiraf mı yoksa? O zaman ben yıllardır niçin psikologlar ve metafizikçiler arasında mekik döküyorum söyler misiniz? Lütfen lütfen söyleyin. Yapın bu tarihsel itirafı. Kurtarın beni boş hayallerden. Kurtarın beni sürekli yıkan hezimetlerden? Kurtarın beni bu manik depresif dalgalardan. Hadi lütfen utanmayın itiraf edin. Sürekli sorunları anlatıp çözümleri işlemediğiniz 704 soruya karşın 0 bencenin bağırdığı gerçeği itiraf edin lütfen. Yalvarırım itiraf edin acı gerçekleri. Kurtarın beni bu 4,5 yıllık boş çaba ve çırpınışlardan. Hırs ve nefret dolu küstah kahkahalarımdan ve her yenilgide gözyaşının eşlik ettiği hıçkırıklardan.
Cevap
9Cevap
Benim çocukluğum aslında durgun geçti biraz. kuzenlerimle çok takılırdım sürekli oyun oynar ya da gezerdik. ve kendi kendimi yetiştirdim. yani kimseyi örnek almadım veya kimseyi rol model seçmedim.
6 erkek kuzen arasında 2 kız kuzendik 😂 Çok kalabalık bir ailede geçti. Aile apartmanıydı sürekli birlikte gibiydik. Güzel eğlenceli bir çocukluk geçirdim. Gecenin 1inde sokakta saklambaç oynarak falan😂
Ne güzel daim olsun o güzel anlar anlatıpda anmak güzeldir 😊🌹
Annem babam sabahtan akşama kadar çalışırdı ben kardeşlerime bakmaya çalışırdım evden sorumluydum falan öyle geçti çocukluğum ve annemin memnuniyetsizliklerini duymakla çünkü hep daha fazlasını yapmamı isterdi
Düzgün adamın iki tane karaktersiz çocuğu olduğuna denk gelmiş biri olarak çocuklar ailenin yansımasıdır önermesine katılmıyorum.
Benim çocukluk iyiydi. Çok hiperaktiftim. Yerimde durmazdım.
özetle tom sowyer gibiydim ufkun ötesinde ki diyar beni bekliyor sanırdım
Çocuk babadan anneden ne görürse onu yapar onları örnek alır
Küçükken babam sigara içerdi ulan derdim bu sigara ne güzel bişey hele iciyim berbat biseydi sakın içmeyin 😅
Hızli ve kötüydü
Zordu
Kötü...
Çok sakin geçti.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?