Hayatım boyunca eleştirilmekten nefret ettim. Ailemden takdir görmedim hep köstek oldular. Defalarca kez üniversite kazandım bir tanesi hariç diğerlerine göndermediler ve her kazanmamda sevinmediler. Annem ve babam okunanı aşırı isteyen insanlardır ama uzak ve istedikleri bölüm değil diye mutsuz oldular hep. Ben üniversiteyi kazandığımda hep tek başıma sevindim benimle sadece arkadaşlarım sevinmiştir. Bir sarılıp mutlu olmak asla yok ailemde. Cenaze havası hep evde olurdu. Ve bilirsiniz böyle ailelerden iki farklı çocuk çıkar ya saf olur bir şeyden anlamaz hep ailesi yönetir boyun eğer ya tam tersi asi hırslı dediğim dedik olur. Şükürler olsun ben 2. Oldum ailemin istediği insanla alakam yok. Çok güçlü bir karakterim var ailemin yaptıklarından olsun diğer insanlardan yana olsun. Ama bende bazı etkileri kaldı tabi. Mesela eleştirilmekten nefret ederim burç olarakta yaşadıklarımdan dolayı da. Bayadır depresyona ilk defa girmiştim dışarı çıkmıyordum çok mutsuzdum. Yeni yeni çıkmaya başladım kendimi mutlu edecek aktiviteler bulmaya çalışıyorum. Spora gitcem ayrıca Keman ya da gitar da çalmak istiyorum. Çocukluğumda yaptırmadıkları şeyi şimdi yapmak istiyorum. Buna da laf diyor annem babamın haberi yok. Neden bir yaptığıma da sevinmiyorsun neden kızım hayata tekrar katılıyor diyip destek olup mutlu olmuyorsun diyorum. Bu mutlu olunacak bir şey değil gereksiz başka bir şey bul hem baban sevmez onları diyor. Babam çalmayacak ki ben çalcam. Sürekli kavgadan yaptıklarımın eleştirilmesinden nefret ettim. İnsanlara karşı çok sert ve dediğim dedik bir insanım ve saygı benim için her şeyden önde gelir. Ailemin sürekli sevdiğim şeyleri sevmemesi takdir etmemesi beni delirtiyor. Millet çocuğu ne yaparsa yapsın yanında oluyor destek veriyor benimkiler kendinden soğutuyor evden uzaklaştırıyor hareketleriyle siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Keşke senin tercihlerine saygı duyup senin adına sevinmeyi bilselerdi. O kadar üniversite kazanmışsın, ilerideki mesleğini severek yapman lazım. Ailen yüzünden senin Adına çok üzüldüm cidden. Enstrümana başlamak güzel bir fikir. Ben de keman çalıyorum 7 aydır. İnsanın kafasını dağıtıyor ve ayrı bir mutluluk veriyor. Denemeye değer. Ve özel değilse hangi bölümü kazandın?
Hiçbir zaman sevinmediler. Başka insanlara bakıyorum kazansın da ne olursa olsun kafasındalar bizimkiler uzağa gitcem ve istedikleri bölüm değil diye mutlu olmadılar. Hep mutsuz oldum. Şimdi de babam bilmiyor ama anneme gereksiz geliyor Keman çalmak istemem. Ne gerek var diyor olsa ne olmasa ne? Her insan böyle aletler çalıyor mu? Hayır. Bu farklı bir yetenek. Benimde farklı bir yeteneğim olsun istiyorum. Ve arkadaşlarımla görüşmüyorum kendime ordan burdan yeni arkadaşlar edinmek istiyorum. Buda ancak etkinliklere katılarak oraya buraya giderek olur. Evde çok uzun zaman kötü dönem geçirdim. İnsan der ki iyileşsin de ne olursa olsun kabulüm. Banka okudum şimdi yine okuyorum sivil havacılık. Banka işini sevmiyorum ama sivil havacılık bitince havaalanında çalışabilirim. Çalışma hayatını aslında sevmiyorum sadece çok sevdiğim iş olmalı hele tam iyileşmeden hayatta iş hayatına atılmam. Bu arada Keman çalmak sana nasıl hissettiriyor? Çok zorlandın mı?
Sivil havacılık bence daha eğlenceli bir bölüm gibi duruyor. Banka işi masa işi ki insanı gerçekten sıkan bir bölüm. Ve sevmiyormuşsun da. İnsan işini sevmeli, mutlulukla yapabilmeli. Çünkü yıllarca o meslek sayesinde hayatını devam ettireceksin. Ve kemana gelirsek. Küçüklüğümden beri enstrüman istedim. Açıkcası benim ailem senin ailen gibi baskıcı değil ama yine de enstrüman konusunda senin ailenle aynı fikirdeler. şu an lise son öğrencisiyim. Kemanı da harçlıklarımı biriktirip aldım. Kesinlikle keman bana ayrı bir mutluluk veriyor. Hayatıma hem bir hobi, hem beni diğer insanlardan bi tık daha farklı kılan bir yetenek, hem de mutluluk kazandırdı. Enstrümanı severek çalmak çok önemli. Eğer duygularında istek ve sevgi varsa kesinlikle keman çalmayı başarabilirsin. şu an ben de amatörüm ama yine de bir şeyler çalmak mutluluk veriyor. Ve zorluğunu düşünme. Severek yaparsan hiç zorlanmazsın. Keman çalarken, ilk başlarda hep aynı şeyi yapınca bi sıkılıyor insan. Ama ileride güzel şeyler çalabileceğini düşünüp devam edince sıkılma hissin geçiyor. Bence hiç beklemeden ve müsaitsen kemana başla derim. Pişman olmaz bence. Şöyle bir örnek daha vereyim. Keman hergün çalarım ilerlemeye çalışırım. Bazı günler müsait olmuyorum keman çalışamıyorum. O günlerde biraz mutsuz hissediyorum. Şehir dışına çıkınca 1 hafta keman çalamadım ve cidden kendimi kemanla o kadar bağdaştırmışım ki sıkıntıdan patlama derecesine gelmiştim.
Ne güzel bence Keman çalacağım. Eylül ayında başlarım inşallah. Hangi marka aldın? Link atabilir misin? Söylediğin şeyler çok güzel bende aynı duyguları hissetmek isterim. Bu arada yaşın baya küçükmüş 20lerdesindir diye tahmin etmiştim. Sen baskı görmemişsin daha hiçbir şey yazmadım bile önceden çok baskıcıydılar şimdi öyle değil ama fikirlerimiz hiçbir zaman uyuşmaz onlarla. Hep ben neyi seviyorsam onu sevmezler.
Ailem baskıcı değil evet. Ama senin yaşadıklarını biraz da olsa empati yoluyla anlayabiliyorum. Artık sen de bir yetişkinsin. Kararlarını sevmeseler de bence artık kötü yorum yapmamaları lazım. Kendi hayatını yaşamalısın. Bu arada keman konusunda kemanım marka değil ve internetten almadım. Bir müzik dükkanına girip en ucuz kemanı aldım. Müzik hocası belki de sıkılırsın ve daha amatörsün. En ucuzunu alabilirsin pahalı bir kemana gerek yok demişti. Şuanlık bana yetiyor.
Bizde öyle bir şey yok evlenene kadar körü yorum yaparlar. Ben takmıyorum ve yapmıyorum o ayrı ama Karadenizli bir ailedeyim onlarda benim gibi dik. Annem babam yeni ayrıldı. Sevmedikleri şeyi hemen derler. Kemana gelince de bencede mantıklı yapmışsın profesyonel henüz değilsin ben arayıp sordum önerebileceğiniz keman var mı diye presto dedi alınacak en ucuz keman 4binlerden başlıyor. Ama ben trendyoldaki kemancı alacağım çok daha uygun. Bu arada yaşım için bir fikrin var mı? Bakalım sen kaç diye tahmin etmişsin.
İnatlaşmak sıkıntılı oluyor genelde. İki taraf da geride durmuyor bu sefer daha da büyük kavga çıkabiliyor. Keman için ben 1300 tl ye almıştım ocak ayında. Aslında şu an keşke o zamanlar böyle 3-4 bin liralık bir şey alsaydım dedim. Çünkü fiyatlar artıyor malum. Ve banka okuyup şu an da sivil havacılık okuduğunu düşününce bence 25 civarı bir yaştasın. Gerçek yaşından çok fazla söylediysem umarım alınmazsın.
Bende bunu almak istiyorum. 26 yaşındayım. Bu iki okul dışında iki üniversite daha kazanmıştım. O en sevdiklerime gidemedim ama. Sağlık olsun olanla ölene çare yok.
Yaşını tutturmuşum. En azından meslek yönünden biraz da olsa kurtarmışsın. Üniversite konusu bana korkutucu geliyor biraz. İstediğim mesleği kazanamazsam hep mutsuz olucam gibi hissediyorum çünkü yıllardır Moleküler biyoloji, Tıp veya Diş dışında asla düşünmedim ve hep tutku ile istiyorum..
uzun uzun yazarak da biraz kafanı şişirmiş gibi hissettim kusura bakma.🙂
Tıp çok iyi ya benim çocukluk hayalimdi. Ama matematik hiç olmayınca olmadı tabi. Umarım istediğini kazanırsın yeter ki çok çalış. Bunlar çok çalışıp yapılacak şeyler. Bir şeyi çok istersen mutlaka yaparsın. Ve evet meslek seçimi çok önemli gerçekten çok istediğin bir şey olmalı ki zevkle yapasın her sabah isteyerek kalkasın.
Yok ne kusuru ben dinlemeyi de severim anlatmayı da.
Bu arada burcun nedir?
Balık burcuyum. Sen?
Aslan burcuyum
burçlar hakkında çok yorum yapamıyorum ya🥲
Çok duygusal mısın benimde balıklarla alakalı en iyi bildiğim şey 😀
duygusallık var tabi ama sinirliliğim duygusallığımı geçiyor maalesef 😀
Yengeç ve balıklar için çok duygusal derler. Benimde burcumun en bilinenleri liderlik dediğim dedik ego lüks gösteriş gibi şeyler ve hepsi var bende. Aşırı da sinirliyimdir. Duygusal değilimdir duygu bindebir olur onu da kimseye belli etmeyi sevmem.
O zaman tam bir aslan burcusun. Bazıları burcunun özelliklerini hiç taşımıyor.
Ben tam aslan burcuyum cidden belki 1 2 taşımıyorumdur ama geneli hep var. Hemen aslan olduğum anlaşılır bence. Evet ama nadir hiç taşımayan gördüm.
Ben de tam balık burcuyum diyebilirim. Etrafımda başka balık burcuna hiç rastlamadım🥲
Balık burçlarını da pek sevmem toxic ilişkim olmuştu. Oda balıktı ve aşırı sorumsuz iğrenç biriydi. Tabi herkes öyle olacak diye bir şey yok. Ama o sevmememi sağladı 😀
zorrdemek
Çok kolay ama herkes anlamıyor işte
biraz daha emek werr
Benim vereceğim bir şey yokk ne emeği
yaşın kaç
Sorumun cevabını vermedin. Zor diyip geçtin. Yaşımı neden soruyorsun? Sence kaç olabilir?
18-19ters konuşmadan yazsana
Yok canım çok daha büyüğüm.
Detayı okumamışsın defalarca üniversite kazandım yazmışım o yaşta ancak 1 kez üniversite kazanılıyor.
uzun detaylar çok asi yazılardın
genelde başlıktaki soruyu düşünür ve yazarımm.. e, her zaman tutacak değill..
işin garip tarafı
soruya cevap veren
tek bnmişim..
Evet çünkü artık uzun soruları kimse okumuyor yaklaşık 10 yıldır buradayım ne uzun sorularımı okur cevap verirdiler artık insanlar okumayı sevmiyor kitap daha okumaktan acizler bunu mu okuyacak
eskilerden siniz
şaşırdım
on sene az değill..
Neden şaşırdın? 9buçuk yıl neredeyse olacak baya oldu. Bir ara ara vermiştim aylardır yeniden başladım.
bnde ara vermiştim
ama ayrı kalamadım
eski olmana sevindim
selam cidden o kadar sene buralarda mısın