Düşük öz saygı, sürekli yalnız hissetmek, güvensizlik gibi nedenler duygusal yoksunluğa neden olabilir. En ana etken ise çocukken ihmal edilmişliğin sonucudur.

Düşük öz saygı, sürekli yalnız hissetmek, güvensizlik gibi nedenler duygusal yoksunluğa neden olabilir. En ana etken ise çocukken ihmal edilmişliğin sonucudur.
Zaman zaman hissediyorum evet. Duygusal yoksunluğun nedenlerini ve kökenlerini anlamak, bu duygularla başa çıkmanızı kolaylaştırabilir. Belirli yaşam olayları, ilişki sorunları veya içsel faktörler bu duyguların altında yatan sebepler olabilir. Düzeltmek için ise bu durumun üstüne gidiyorum.
Ya da çocukluktan gelen travmalar sonucu
Sebep doğru. Ama benim sebebim çocukken ihmal edilmişlik değil örselenmiş. Erkek çocuğu kendine rakip gören toksik bir baba figürünün sadistçe tavırlarıyla parçalanmış dağılmış bir kişilik var karşında.
Ben sebep değil çözüm arıyorum. Yalnızlık, yoksulluk, yoksunluk, özgüvensizlik, özsaygısizlik. Bunlardan nasıl kurtulurum? Bunları üstümden nasıl atarım?
Evet hissediyorum henüz aşamadım ama şimdilik kendimi sevip olumlu ve pozitif bakıyorum hayata ve kendimi seviyorum her zaman bu bana güç veriyor ve yardımcı oluyor kesinlikle :)
Cevap
8Cevap
Bazı zamanlar hissediyorum ve tek basima esnaf ziyareti yapiyorum. Uzun zaman oldu umarim iyisindir 😊
Çok güzel bir konuya değindin ve evet, duygusal yoksunluk hissediyorum. Bu durumu ise tam anlamıyla aşabilmiş değilim.
Evet hissediyorum
Hala aşamadım bunu
Cıks hissetmiyorum ☺️
Hiç hissetmedim böyle bir şey
Evet maalesef
Yaşamıyorum hocam
evett
Hissetmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?