Duygusal hissizlik yani olumlu ya da olumsuz hiçbir duygu hissedememek. Duygu körlüğü de deniyor aynı zamanda.
Geçmiş yaşantısında veya şu an bu hissi yaşayan var mı?

Saygıdeğer hanımefendiler kendimi bildim bileli benden hep tek taraflı olarak nefret ettiler. Sorguladığımda neden aradığımda da ezik ilan edildim. Son aşamada bana yalnızlığımı kabullenip kendimce bir hayat yaşayıp hanımefendilere de ideallerindeki erkeklerle mutlu sağlıklı varlıklı ve huzurlu günler yaşamalarını dilemekten başka bir şey kalmadı. 😊 Kimse üzülmesin. Dünya üç günlük...
şu an bizzat yaşıyom uzunca süredir böyleyim nedenlerini ve çözümünüde farkındayım ama hayat şartlarıma göre beklemekten başka çarem yok. Çok kötü bişey olumlu ya da olumsuz tepki veremiyon hep iç dünyandasın önünde adam kesip parçalasalar içten içe korkamıyon bile mal gibi beklememek için bişeyler yapmaya çalışıyon onuda yapmasan yanında dostun dahi geberse sıradanmış gibi geliyo. Bu derde ancak allah yardım eder her türlü çözüm yolunu denedim olmayınca olmuyo.
Duygusal hissizlik... enteresan bir birleşke olmuş ama yine de dramatize ederek dile getirmicem bir şeyleri bu etki altın da hissiyat sıfır olurdu fakat bu sefer yoğun duygular içerisin de savrula savrula eritmeye devam ediyorum
Bir kac hafta önce yaşadım.
Bir sey hissediyorsun daha dogrusu hissetmen gerekir. Ne hissetmen gerektiginide biliyorsun ancak yapamiyorsun. Kalbinde, içinde bir donukluk belki ağrı, sıkışma. Öylece duruyorsun. Canin acıyor ama acidiginin farkina varamiyorsun.
Cevap
17Cevap
Düşünceler çok yoğunlaştığı zaman artık her şey üst üste gelince beyin uyuşmuş oluyor.
İşte o zaman hissizlik sarıyor düşüncelerimi..
Geçmişte yaşamıştım. Çok üzücü olaylara ve o olaylar yaşandığı zamanlarda ben hiçbir şey hissetmiyordum. En azından orada bulunanlarla aynı duyguları yaşamıyordum. <3
o kişiye karşı artık hiç bir duygu hissetmedigim kesin duygu körlüğümudur adi bilemiyorum ama ona sıfir
Yaptığım bestelerle ya da yazdığım şiirlerde yaşantımın duygu boyutunu tatmin ediyorum. Değilse donuk bir insana dönüşmek elde değil
Son altı yılım bu şekilde sayılır. En azından beni zayıflatan veya tökezlememe sebep olan duygulara yer yok diyelim.
Evet, herhangi bir duygum yok şu sıra dümdüz yaşıyorum
Kalıtsal mıdır travma etkisiyle mi oluşur yoksa ikiside mumkunmudur acaba
Evet o işler benden sorulur
Yaşamıyorum ve buna da izin vermem
Son zamanlarda evet.
her anlamda hissizlik yasiyorum şu aralar
yaşadığım zamanlar olmustu
Evet bende hep var zaten
Kesinlikle yaşıyorum bunu.
Olumlu bişeyler hissediyorum ben
Artik hic bi duygum yok gibi
26 yıldır bu hisle yaşıyorum 😁😁😁