Mesleklerin uymaması evliliği bitirir mi?

Müge hanımın hikayesi aşağıdaki gibidir.
Benim, boşandığım eşimle bir sürü sorunum vardı ama tüm sorunların ana nedeni bence mesleklerimiz ve çalışma hayatımızdı. Oradaki uyumsuzluk tüm evlilik hayatımızı etkiledi.
Ben öğretmenim, eşim serbest meslek sahibi. Babası ve amcası ile birkaç tane ortak işletmeleri var. Tatil ya da mesai anlayışları yok. 'Bu bizim işimiz, işçiye para vermeyelim, çalışabildiğimiz kadar kazanalım' mantığı ile yıllardır hiç kimsenin doğru düzgün bir hayatı olmamış.
Kayınvalidem bu durumdan muzdarip değildi çünkü o öyle alışmış, öyle görmüş ama ben böyle bir evlilik hayal etmemiştim. Evlenirken işini biliyordum, çok çalıştığını da görüyordum ama 'Yalnız, eve gitmek istemiyor, onun yerine çalışıyor, evlenince evden çıkmaz' diye düşünüyordum. Ne var ki düğün sabahı bile mağazayı açmaya o gitti.
Düğünümüz yazın oldu, en yoğun oldukları sezon olduğu için biz balayına kasımda gidebildik. Meğer zaten biz yazın hiç tatile gidemeyecekmişiz sonradan anlayabildim. Sorunumuz sadece yaz tatili olsa iyi, işe gidiş ve geliş saatleri hiç belli değildi, düzenli bir mesaisi yoktu.
Ben devlet okulunda öğretmenlik yaptığım için çok düzenli bir çalışma hayatım var. Her şey saati saatine belli. Okula giriş ve okuldan çıkış saatim aynı, hafta sonları çalışmıyorum, uyku saatim bile aynı. Beni eşimin düzensiz iş hayatı, onu da benim aşırı planlı ve düzenli hayatım rahatsız etti.
Mesela saat 22.00 gibi işten eve gelirdi, 'Hadi film izleyelim, hadi yemek yiyelim, hadi dışarı çıkalım' diye beni darlardı. Çünkü ben çalışırken kendisi öğlen saatlerinde güzellik uykusuna yatar bu sebeple de geç saatlere kadar uyumazdı. Ben de ertesi gün sabah 6'da kalkıp hazırlanacağım için en geç 23.00’da uyumuş olurdum. O bana sürekli 'Erken uyuma' diyordu ama ben sabahın köründe 'Uyuma kalk' diyemiyordum ona. Bu durum aramızda hep sorunlara neden oldu anlayacağınız.
Devamı...
Güncellemeler
+1 yıl
uyumlanmaya çalışmadı. Yazın bir hafta çalışmasa dünya yanmaz, mağazalar batmaz, iflas etmezlerdi ama o hep ilk tercihini işinden yana kullandı.
Güncellemeler
+1 yıl
Yazın okullar tatil olunca aylarca iznim var ama bir kere bile eşimle bu yaz tatillerinin tadını çıkaramadım. Ne tatil zamanlarımızı denk getirebildik, ne sabah kalkışlarımızı ne uyku saatlerimizi. Aynı frekansta buluşamadık bir türlü.
Mesleklerin uymaması evliliği bitirir mi?