Evlenenlerin farklı farklı bir sürü sorumluluğu ortaya çıkıyor birbirlerine karşı ailelerine karşı çocuk olursa vs tüm bunlar beni evlenmekten uzaklaştırıyor, ayrıca mutlu olup olamayacağın da garanti değil. Bunun yerine kariyer yapmak daha mantıklı gibi.
Bence mantıklı. Evlilik insanın ancak sevdiği insanla yaşamını sürdürmek istediğinde başvurması gereken bir toplum sistemidir.
Evlenmiş olmak için evlenilmemelidir.
Bunun yerine kariyer yapmak daha iyi bir tercihtir. Ancak evlilik iyi bir kariyerin önünde engel olmamalıdır. Bir erkeğin hayatında kariyerin önüne geçmiyorsa, bir kadının hayatında da kariyerin önüne geçmemelidir.
Evliliğini sürdüren, kariyerini yapabilen birçok kadın var. Bunun bir tercih olduğunu düşünüyorum. Kendine engel olacak bir erkek ile evlenmek baştan yanlış olacak diye düşünüyorum. Bu yüzden evliliğin iyi bir kariyer önünde engel olmaması gerektiğini, böyle bir engel varsa kadının bu engeli aşması gerektiğini düşünüyorum.
Evleneceği erkeğin buna engel olma durumu varsa; o zaman kariyeri tercih etmesinin çok daha iyi bir tercih olacağına inanıyorum. Denildiği gibi evlenip mutlu olmak da garanti değil bu yüzden benim önerim; kariyer planları olan bir kadın evleneceği erkek ile bunu konuşmalı engel olmayacak bir erkeği seçmeli, buna engel olan bir erkek ile devam etmemelidir.
8
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hocam saadece kadınların bakış açısına göre cevaplamışsınız. Yine de teşekkürler
Bence engeldir bekarken kariyerinin önünde hiçbirşey olmaz çalıştığın kurum seni dünyanın öbür ucuna yollasa para paradır dersin gidersin gece gündüz çalışabilirsin ama evli olsan bunların hiçbirini yapamazsın akademi den yürüyeyim dersen o başlı başına sinir stres. Ben kariyerim de 3-5 basamak atlamadan evlenmem bu da yaş olarak 35-40 ı bulabilir yapacak birşey yok yeni dünya düzeni bu.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Artık 30-35 yaş çok yaşlı bi yaş değil, şu an 50 ye bile geç diyorlar insanlar 35-40 ından sonra mesleğini değiştirip sıfırdan başka bi işe başlıyorlar mesele doktorun mühendis olmak istemesi gibi
Senin bileceğin bir iş bu bazıları evlenmek istemez bazıları da sadece kariyer peşinde koşmak ister sen bilirsin yani ama bana da kariyer daha mantıklı geliyor
Evlendim ve kariyerimde daha emin adımlarla ilerledim.. Ama evlilik cesareti kırabiliyor onu da gördüm. Yani evliysen birde üstüne çocuk varsa cesurca davranıp iş değiştirme şansını kırıyor.. Herşeyini düzenini kaybetme riskini alman zorlaşıyor ama yine de alabiliyorsun o riski
evlilikte kariyeri zorlayan en büyük sorun çocuk evlenir evlenmez daha birbirininizi tam tanımamışken bide araya çocuk giriyo , evlilik bence sadece gerçek anlamda kafa dengi birini seni kısıtlamıcak istediğin iş olur ya da başka birşeyleri bekarkende sürdürebildiğin şekilde devam ediceksen evlenilmeli yoksa birşeyler engel olucaksa çiftlerden biri kısıtlayıcı yardımsever ya da hoşgörülü değilse gerek yok evlenmeye zaten istesende mutlu olamazsın.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten çocuk olması en büyük sorumluluk çocuk yapmasak bile yine bi sürü sorumluluk var.
Evlilik bence aşkı yaşayabildiğin bir kadınla olmalı... Zaten öyle bir kadın bulduğunda sorumluluk diye birşeyin olmayacak... Aşk onun gibi yaşamaktır.. 😉
Bazıları evlenince kariyer hayatında daha başarılı oluyor eşi destek oluyor. Ama bazen de kariyere engel oluyor. Bu tamamıyla kişiye ve evliliğe bağlı bir durumdur.
Kariyerinin sana getirdiklerini paylaşman için bir ailen olması gerektiği düşünüyorum. Çocuk her ne kadar kariyere engel olsa da bir eş sahibi olmak önemli. Mutlu anında mutsuz anında her zaman yenin yanında duracak her şeyini paylaşabileceğin doğru birisi olması daha önemli bence.
Evlendiğin kişiye göre şekillenir bu. Ne kadar ben açık görüşlü biriyle evlenirim desende bi süre sonra karşı çıkabilir kariyer yapmak için birine bağlı olmamak gerekir evlilik kariyere engeldir
evlenceğin kişiye göre değişir bu srou sana sdaygı duyuyor ise negle değil aksine ilerlemen için bile fırsat olabilir. ama eğer anlayışlı değilse evet bir engeldir saygılar.
Bence engel olmamalı. Aile kurup kariyerine devam etmek isteyenler de var bunları yapanlar da var bence yapılmalı da herkesin aydınlanmaya ihtiyacı var
Bence mantıklı. Evlilik insanın ancak sevdiği insanla yaşamını sürdürmek istediğinde başvurması gereken bir toplum sistemidir.
Evlenmiş olmak için evlenilmemelidir.
Bunun yerine kariyer yapmak daha iyi bir tercihtir. Ancak evlilik iyi bir kariyerin önünde engel olmamalıdır. Bir erkeğin hayatında kariyerin önüne geçmiyorsa, bir kadının hayatında da kariyerin önüne geçmemelidir.
Evliliğini sürdüren, kariyerini yapabilen birçok kadın var. Bunun bir tercih olduğunu düşünüyorum. Kendine engel olacak bir erkek ile evlenmek baştan yanlış olacak diye düşünüyorum. Bu yüzden evliliğin iyi bir kariyer önünde engel olmaması gerektiğini, böyle bir engel varsa kadının bu engeli aşması gerektiğini düşünüyorum.
Evleneceği erkeğin buna engel olma durumu varsa; o zaman kariyeri tercih etmesinin çok daha iyi bir tercih olacağına inanıyorum. Denildiği gibi evlenip mutlu olmak da garanti değil bu yüzden benim önerim; kariyer planları olan bir kadın evleneceği erkek ile bunu konuşmalı engel olmayacak bir erkeği seçmeli, buna engel olan bir erkek ile devam etmemelidir.
Hocam saadece kadınların bakış açısına göre cevaplamışsınız. Yine de teşekkürler