Istemiyorum evimiz ayri olsun diyince tavir yapiyor konuşmuyor bile kotu davraniyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSözlünüzle aile içinde yaşama kararı aldıysanız ve bu kararı kabul ettiyseniz, bu durumu yeniden değerlendirmeniz önemlidir. Öncelikle, neden aile içinde yaşamak istemediğinizi kendinize dürüstçe sorun. Hangi duygular ve düşünceler bu isteği tetikliyor? Bu duyguları ve düşünceleri anlamak, daha sağlıklı bir karar vermenize yardımcı olabilir. Sözlünüzle duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaşmanız önemlidir. Onunla dürüst bir şekilde konuşarak, isteklerinizi ve endişelerinizi iletebilirsiniz. Belki de onun da düşünceleri değişebilir veya bir çözüm bulmak için birlikte çalışabilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi net bir şekilde belirleyin. Aile içinde yaşamak, sizin için hangi konularda avantajlı veya dezavantajlı olabilir? Uzun vadeli planlarınızı ve hedeflerinizi göz önünde bulundurun. Aile içinde yaşamak dışında alternatif çözümleri düşünün. Kendi bağımsız bir yaşam alanı oluşturmak veya başka bir konut seçeneği araştırmak gibi seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. İçsel çatışmaları veya aile içi konularda yardıma ihtiyaç duyduğunuzda, bir danışman veya psikoterapistten destek alabilirsiniz. Profesyonel bir bakış açısı, sorunlarınızı daha iyi anlamanıza ve çözüm bulmanıza yardımcı olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBiraz uzun oldu ama oku bence Bak bitanem sözlünü seviyor olabilirsin ama bu sevgili flört cicim aylarına benzemez yuva kurucaksin bir ömür adicaksin sen o gelinliği bir kere giyiceksin ve Allah izin verirse ömrünün sonuna kadar aynı adamla yasicaksin daha yolun başı sözlenmişsiniz, iş evliliğe gitmeden uyar hala yok diyorsa sende geri dur ozmn olmaz bu iş de zaten seven isteyen adam iki küser üç küser sonunda sana boyun eğer ama yok illa benim dedgim o evde olucak diyorsa zaten sana saygısı en başında yok şöyle düşün ayıptır söylemesi ilk geceniz veya birlikte geçirdiğiniz gecelerde bile sen hiç birşeyden keyif almicaksin acaba duyarlar mi biri gelirmi herhangi bi ses duyarlarmi diye düşünüceksin senin o evde çocukların da büyücek eğitimini senden çok sözlünün ailesi verir herseyine müdahale eder çocuk senin istediğin gibi değilde tıpkı onların istediği gibi büyür çok seviyor olabilirsin ama bu kendinden ömür boyu ödün vericegin anlamına gelmez bak mesale söyle bir örnek daha diyelim ki yemek yendi bulaşık zamanı sen kendi evinde aman az dinlenim bir yediğimi sindirim dersin veya kendince bulaşığı istediğin zaman yıkarsın ama karşı tarafın ailesiyle yaşayınca o sofra anında kalkmalı çay demnlenmeli bulaşıklar bir an önce yıkanmalı azcik dinlenim dersen laf ederler huzurun kalmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana bir kadın olarak mutlu olman için kendi isteklerini belirtmeni öneririm. Tavır yapıyor ne demek aç elini birdahaki sefere öyle yaptığında yüzüyü koy ovcuna. Kararın değişene kadar arama beni de. Bunu yapamıyorsan ayrıl , ondan kimse senin hayatını sorgulayamaz. Aynı evde kalmak-Özel alanınız olmayacak. Belki sen duşta saatlerle kalmak istiyceksin, onu yapamıycaksın. Belki , muziği yatağıından kalkıp son ses açıcaksın, belki sabah 11e kadar uyuycaksın. Belki gece uyku tutmuycak , çıkıp dolaşmak isteyeceksin. Evde yemek yapmak istemeye bilirsin, dışarda isteyeceksin."Seks hayatınızı unut". Kocanla film izliyip koltukta sevişemiyceksin. İkiniz birlikde duş alamıycaksınız. Evde kocanı karşılamak için seksi giyinemeyeceksin onların yaninda. Öpmek , sarılmak , yan yana oturmak bile sana ayıp gelicek. Her sözünüz kavganız ortada olucak. Bir şeyler yapmak, çıkmak için en kötüsü izin istiycek. Özel günler , doğum günlerinizde hep 4lü takılıcaksınız. Kocan eve geldiğinde tüm gün canın sıkkın, ruhun çökmüş, suratın asık olucasksın. Fazlası varki eksiği yok. Böyle boktan hayat yaşamak için değmez, kendini ezdirmeğe.
Sözlendiğin kişi tüm bunları kafası basmayacak kadar aptal. Anlaşamadığın kişiyle de aynı hayatı yaşayamazsın.00 Yorumla
Bana sevdiğim deseki, ben sö verrdim ama ailenle beraber yaşamak istemiyorum, çünkü zaman içinde çok fazla müdahale olabilir, sürekli iç içe olmak istemiyorum.
Ben de şöyle derim, seni anlıyorum, ama şu an imkanımız yok ben sana bunu önceden özellikle demiştim. Senin isteğin benim için önemli. Şimdilik beraber oturalım, biz kendi evimizin içinde ayrı yaşarız sürekli onlarda olmayız, imkanımız olduğun dada ayrı eve çıkarız,
Bence böyle olmalı. Sen ona oda sana anlayışla yaklaşmalı. Enişteye selamlar. Siz bu işi çözersiniz.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
55Cevap
Sırf bunun için kötü davranıyorsa ayrıl 1.2 seneye kendi evimize geçeriz hikayesine inanma sakın çevremde böyle ikna olup kaynanasıyla 8 yıldır oturanlar var ev üstüne ev olmaz canım bu şekilde oturanlar ya çok şiddetli geçimsizlik ya da erken boşanmalar yaşıyor ailesinden ayrılmaya hazır olmayan erkek evlenmeyede hazır değildir sevgiyi falan bir kenara bırak hizmetçi olarak gidiyorsun resmen her şeyine karışıyorlar zaten genelde bu teklifi sunan erkekler saf gördükleri kıza baskın gelerek kandırıp evleniyor bu devirde kimse kabul etmez böyle şeyleri kendini kullandırtma zaten baştan temeli belli bu evlilikten hayır gelmez ileride ailesine karşı çok ezdirir seni ikna edip başka eve geçsen bile dibinde bir yer bulup oturtur hergün gelirler yemek hizmet beklerler çocuğun olur onada karışırlar
135 Yorumla- +1 yıl
Ev ev üstüne olmaz kimse aile güzellemesi yapmasın herkes alt soyundan sorumlu yeni bir aile oluşturuyoruz yeri geliyor kendi ailemizle anlaşamıyoruz kocamız dahi olsa ailesine hesap vermek açıklama yapmak aşırı saçma aynı ev içinde bir aile kurulamaz evlilik %70 cinsellikten oluşur rahat bir cinselliğin olmaz özel hayatın olmaz istediğin saatte duş alamazsın gelen misafirine karışırlar dışarı çıkmana karışırlar bir şey alınacağı zaman karışırlar çocuğunu nasıl büyüttüğüne karışırlar hiç özel hayatın olmaz kimse süslü aile güzellemeleri kalabalık iyidir saçmalıkları adı altında bastırılmak zorunda değil en ufak kavgaya bile dahil olacaklar ve tartışmalar büyüyecek ailesinden ayrılamayan erkek veya kadın farketmez daha çocuktur evlilik yaşı gelmemiştir kendine güvenmiyordur kimse sırf sevdiği için birinin ailesine hizmet etmek zorunda değil ben çevremde çok gördüm 1 yıl diyip 10 yılı deviren şahsen ben 1 yılı bile istemem en ufak kavgalarında kaynanası oğlunu savunuyor ve ailecek kıza baskı kuruyorlar kaynanası ne zaman başka şehire gitse araları çok iyi ama onlar döner dönmez kavga çıkartıyor çünkü erkek annelerinde bu var çocuklarını paylaşmak istemiyorlar hâlâ geline hizmet ettirme derdindeler psikolojik olarak sapkınlık türleri bile var annesiyle uyuyan annesini balayına götüren bu ensestliğin bir türü bazı şeyleri çok masumlaştırıyorsunuz her yaşın bir sorumluluğu var yemiyorsa girmeyeceksin o topa kaynanasıyla oturupta mutlu olan 1 insan evladı göremezsin fazla samimiyet tez ayrılık getirir
- +1 yıl
Arkadaşımın kaynanası oğlu her işe gittiğinde bu evden git boşan oğluma karı mı yok diyen bir insan oğlu gelincede karın bana böyle dedi diyip iftira atar su uzaktan tatlı gelir herkes kendi ailesiyle rahat olabilir dediğim gibi kendi ailesiyle karşı taraf için çok zorlayıcı kimse çekmek zorunda değil
- +1 yıl
Eskiden atalarımız geniş aile usulü yaşardı, yardımlaşma ve dayanışma çok daha iyiydi. Sonra ne hikmetse geniş aileler yıkıldı, çekirdek aileler ön plana çıktı. Nedeni şu, ekonomik durumum iyi diyen gelinler geniş aileyi istemez oldu. Sonra da evlilikler azaldı, boşanmalar arttı, bireysellik ön plana çıktı, çekirdek aileler de yıkılıyor. Geçmiş olsun ülkem. Geniş ailenin nimetlerinden yararlanmayı bilmeyen kadınlar yüzünden aile kavramı yıkılıyor.
- +1 yıl
Bir erkek tercihen kadının ailesiyle yaşamaz. Erkek soyu devam ettiren evin bacasını tüttüren cinsiyettir. Kadın ise evlilikte erkeğe tabi olmalıdır. Ancak kız annelerinin çoğu kızlarına bunları öğretmediği için günümüz yeni gelirlerinin çoğu evlenilmeyecek kadın durumunda ve geçimsiz oluyorlar.
- +1 yıl
@yedirenk7 erkek anneleri neyi öğretiyor oğullarına? Çalışan kadın al sen bakmak zorunda değilsin diyor. Hem çalışsın hem ev işi yapsın diyor. Oğullarına çorbasını sepete atmayı dahi öğretmememiş oğlan anneleri. Kızlarını çalıştırır oğullarının önüne yemek koyar, dolabını katlamayı ogretmez oğlan annesi. Paşa doğurmuş erkek doğurmuş ya tembel tembel yetiştirmiş oğlanları.
- +1 yıl
Tamamen yobazlık eskiden kadınların gidecek yeri olmadığından dayak da yese eziyet de görse ayrılamıyordu şimdi boşanmalar arttı çünkü kimse eskisi kadar sahipsiz kendine güvensiz değil erkek egemenliği bitti ağlamaya devam edin inşallah sizin gibilerle evlenmez hemcinslerim başına gelen en kötü şey olur aile olduğunu bile kavrayamayan hala ana kuzusu takılan kendine ev düzen kuramayan beceriksiz sözünü sadece karısına geçirmeye çalışan karısını annesine ezdiren sözde erkekler hiçkimsenin başı yansın istemem ananla evlen o zaman evini bırakmazsın
- +1 yıl
@yedirenk7 daha çok erkek annesi dolduruşa getiriyor. Çok gördük karısıyla olmasın diye aynı evde gece rahatsızlanan, ses cikaranı. Erkek anneleri sadece yedirir içirir paşalarını. Bunu ogretmisler oğullarını ye iç yat. Kıyafetlerini etrafa at banyoyu pislik içinde bırak asla temiz olma. Erkek anneleri oğlan doğurdu diye temizlikten elini ayağını çekenlerdir.
- +1 yıl
@yedirenk7 bu zamanın suçlusu oğlan anasıdır. Oğlunun evliliğine karışan yuvasını bozan fitne, fesat oğlan anasdır. Kız oğlan evine geliyor oğlanın fitne anasıda oğlunu komşu teyze kızına verecektim lafı yapıyor yüzüne. Bu fesat oğlan analarına asıl oğlanın babasının sesi çıkmıyor adam sesini çıkarsa onuda yolar, oğlan doğurmuş ya yaw he. Kendini bir halt sanıyorlar. Allah böyle oğlan anasına oğlan babasına ve oğlana asla evlilik nasip etmesin.
+1 yılYuva içinde yuva olmaz. Bile bile lades demektir bu. Bu konuda şartı aile ile yaşamaksa huzurlu bir evliliğinizin olmayacağı da açık. Aşk sevgi falan bunların hepsi sizin huzursuz olduğunuz an pufff uçup gidecek yerine nefret kin kavga gelecek...
Benimde şartım ayrı evde yaşamak herkesin düzeni kendine ait olsun benimle bir yuva kurmak istiyorsan ikimize ait bir çatı kurarsın aksi halde ben yokum de benden sana tavsiye
30 Yorumla
+1 yılAh ulan ah
Hayatının hatasını yaptın ve kendine yapılacak en büyük kötülükleri yaptın
Ne yaptığından haberin var mı?
Aile içinde kurulan yuvaların yüzde 90 boşanma ayrılma zorunda kalıyor
Benim de yuvam dağıldı aile içinde başı boş hiç olmaması gereken nedenlerle bitmeyen kıskançlık yüzünden yuvam paramparça çocuklar hepsi per perişan11 Yorumla- +1 yıl
Derhal sözlünle konuş aileni istemiyorum diyerek zorla ve ileride başın ağıracağına varsın şimdiden kalbin kırılsın. Hatta ayrılsın gitsin umurunda bile olmasın
Kaynana oğlunu gelinden kıskanırsa vay haline
Kız erkek kardeş aile içinde yaşayan herkes kiskanabilir
Hatta senden uyuz olanlar evine yuvana huzur vermezler
Sözlüm dediğin kişi ileride kocan olacak varlığın da olacak tek sahibin olacak ne anan ne baban onun dışında kimsen olmayacak yanında onunla da doğru düzgün bir hayat kurmak sürmek istiyorsan sakın aile içinde yuva kurma
Depremler olacak hemde öyle depremler olacak ki
Temeliniz ne kadar sağlam olursa olsun. Yine de içinde derin izler bırakan bir sürü yaralar olacak
Yine sen bilirsin?
Keyfin bilir
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılO zaman canım yol yakınken ayrıl, devam etmek zorunda değilsin, hiçbir şeye mecbur değilsin, evlilik bu şakaya gelmez, o imzayı attıktan bu yoldan dönmek zor olur, iyisi mi sen şimdi ayrıl. Kolay mı kayınvalide ve kayınbabayla yaşamak, arkana bile bakma, kesinlikle ayrıl, sözlünde ailesiyle yaşayacak bir kız bulsun bakalım, sen kendini kurtal hemen ayrıl, sen onunla evlenirsen mutsuz olursun.
10 Yorumla
+1 yılUygun bir dille söyle Dürüstçe Ailesiyle birlikte yaşarsan herseyime karışır rahat hareket edemezsn hele kayinpederinden çekinerek duşa gireceksin. Arti parantez ssna naçizane tavsiyem ona sizin ailenizle yaşayamsk istediginizi döyle kabul etmezse ozsman bdn niye kabul edeyim de ben silemiyorum herseyimi bırakıp ssna gelirken aynı fedakarlığı sen neden yapmıyorsun dersin ozamsn ortak karar ayrı eve çıkmak dersin
10 YorumlaYa ben buna gerçekten çok sinir oluyorum ya tamam atadır atılmaz atmamalıyızda zaten ama ev üstüne ev olmaz ya ben de nişanlıyım nişanlımla ilk konuşmamız evdi ayrı ev istediğimi üstüne basa basa belirttim o da benimle aynı fikirdeydi ki hâlâ aynı fikirde kayınvalidem de zaten istemiyordu ama nişandan sonra kadının fikri değişti aynı mahallede oturmayı istiyor aynı mahalleyi geçtim evde otururuz diye ima ediyor eskide kalsın artık kaynana gelin aynı evde oturması ya bi de yeni evlenenler için sizce de uygun mu aynı ev
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılBeni dinlerseniz ayrılın neden derseniz? bakın diyelim ki evlendiniz bunlar giyiminize oturma kalmanıza dışarıya çıkmanıza kaç ta yatıp kalmanıza evdeki temizliğe nereye gittinize yani akılınıza gelecek herşeyinize karışırlar iyisi mi siz yol yakınken bu olaydan dönün.
10 Yorumla
+1 yılKaçıncı yüzyıldayız? Aile eviyle yeni evli çiftin aynı evde yaşaması için dizilerdeki gibi yalı da yaşamak gerekir. Bunu soran da hata var ve başta hayır demeyecektin. Tavır yapıyorsa da ayrıl bence. Zamanla yeni eve çıkarız der ömür boyu kazık gibi dikilirsin o evde
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bu şekilde olan evlilikte muhakkak tatsız durumlar yaşanır. Özelin yok hele de her yaptığına karışan varsa ipler kopma noktasına gelir.
Belki daha önce de anlatmış olabilirsin fakat yine de bir özelinizin olması gerektiğini tekrardan söyle. Hala kabul etmeyecek olursa da bu şekilde devam edemeyeceğini söyle.00 Yorumla
+1 yılAynısını ben de yaşadım sevgilim bana ailesiyle yaşamak istediğini söyledi askere gittiği fikrim hala aynıydı tabii bizle birlikte nişanlanacaktık tabii o zamanlar işte askerliğine 40 gün falan kalmıştı beni terk etti çünkü bayağı bir kavga ediyorduk Yani sonra gelince 3 ay falan geçti aradan ailesiyle aralarında tartışma oldu maddi manevi her konuda 3 ay sonra tekrardan barıştık yani ben kabul etmediğimi söyledim Aylin'in filan bu sefer başka bir nedenle yine ayrıldık yani bence ailesiyle yaşama yani şu an her şeyi bile bile konuşuyoruz bizden bir şey olur mu bilmiyorum ama ikimiz birbirimizi seviyoruz yani her şey hakkımızda Hayırlısı olsun dedik ama sana şunu söylüyorum bence kabul etme
00 Yorumlaiyide başta neden kabul ediyorsun? derdiniz ne kızlar sizin? illa sorun çıkarmak için önce yalan söylüyorsunuz sonra erkek haksız diye şikayet ediyorsunuz?
bu sitede geçirdiğim zamanda evlilik yaşının 24e çıkarılması gerektiğine karar verdim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Köprüyü geçene kadar evet dememek lazım bence neyse dürüst olmak baştan en güzeli.. isteğinizde haksızsınız demiyorum ama başta öyle söylemeniz.. fikriniz değişmişte olabilir ama… sebeplerini nedenlerini sakince anlatmaya çalışmak belki sağlıklı iletişim…
00 YorumlaAbi şaka mısınız siz ya. Evlendikten sonra da eşimin ailesiyle ilgili sorunlar yaşıyorum dersiniz. Yapma kardesim yapma eşinle beraber aile evinde kalkmakta daha berbat bir sey yok aklından bile geçirme çok pişman olursun o ne öyle hem evlenceksin hemde aile özel hayat diye bir şey var. Sözlüne ısrar et kabul etmiyorsa ayrıl basit ama yok hayatımın içine etmeyi severim diyorsan da durma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIlla bir sebep bahane çıkar onu gösterirsin ya da at yüzüğü boş ver biraz dişini göster valla bu devirde ćirkef daha tatlı mutlu çok ince düşünen alttan alan sevilmiyor o kadar şeye sustum söz verdim diye kimse kıymet bilip susmadı hep fazlasını istedi hep kendimden gitti sağlığım yapma kardeş yapma kendini sev önce gerisi boş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSöz verdin diye zorunda değilsin fikrin değişmiş de olabilir ve istemiyorsan bu senin kararın, senin hayatın. Gerçekten ayrı evde olmak en sağlıklısı ve güzeli. Benim etrafımdaki evli kızlar ve yengem dahil hep bana dediler evlenecek olursan asla ailesi ile aynı evde yaşama diye
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce evet sonra hayır deyince şaşırmış olabilir. Ama bu konuyu yeniden düşündüğünü, ayrı yaşamak istediğini soyleyebilirsin. Eğer surat yapıyorsa sürekli bu cocukluktur. Yetişkin birinin yapacağı bir şey değildir..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Öncelikle kabul etmişsiniz ve şimdi istemiyorum diyorsunuz. Sözlünüz haklı, ben olsam size yol verirdim! 😅
İnsanın özü sözü bir olmalı, dansöz gibi kıvırmaya gerek yok, ille de kıvıracaksak, düğünümüzde kıvıralım, göbek atalım! 😅10 Yorumla Evlendikten sonra ailesiyle yaşamak isteyen erkekten olmaz bacım. Tek amacı vardır bu işin ailemle seni daha kolay baskı altına alabilirim yol yakınken arkana bakmadan kaç. Ya kendi isteğini kabul ettir ya da sözlünün anne babası ölene kadar cehennem hayatı yaşa karar senin.
20 YorumlaHayatının en büyük hatası özelin olmayacak rahat oturup kalkamayacaksın davranamayacaksın yeme içme giyinme alma değiştirme konuşma misafir ağırlama vs vs vs birçok şey konusun da zamanla sıkıntılar yaşayacaksınız be ilişki finito:(
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKabul ettiysen ve ona göre hareket ettiyse nişanlın hiç kusura bakma ama sonuna kadar haksızsın 👍 istemiyorsan daha fazla uzatma nişan süreci tanıma ve evliliğe karar verme süreci, olmuyorsa olmuyordur.
00 Yorumla Büyük ihtimalle sözlüm ana kuzusu aynı şeyleri ben de yaşadım bi anlık karar vermiş olabilirsin şimdi de üzlüyorusn konuşurken anltamaya calışırken ayrılsan sadece bi defa üzlürüsn tabi yinee de karar senin
00 Yorumla
+1 yılYani sen bunu kabul ettiğine göre adam ya çok yakışıklı ya çok zengin. Yoksa valla aklı başında hiç kimse bu devirde bunu istemez. Uzaktan bile anlaşılmıyor kaynanayla. Ayrıl gerekirse aşkından ölsen de sen aile evine gelin git iki günde biter o aşk.
00 Yorumlaİlerde anlaşamama boşanma durumlar olacağından bunu kabul etme söz verdin diye yapacaksın diye bir şey yok, hangi devirdeyiz sözlü evinde kaynana yanında yaşamak mı kaldı sanalda eşin olacak insana da yazık
00 Yorumla
+1 yılKeşke baştan istemedini söyleseydin ama şimdi söylemelisin uygun bir dille tavrınıda göster esimin ailesiyle kaldm 5 ay sakın ama sakın yaşama kocanla beraber ayrı evde yaşayın kaynanan ne kadar dıştan iyi biri olarak gozuksede sonrada canavara dönüşüyorlar evlensenizde sonradan onun yuzunden boşanırsınız yol yakınken vazgeç seni ailesine seni savunmalı hem bu konudada onu tartmış olursun konuş açıkça
00 Yorumlamerhaba bence bu karari almadan once guzelce ve detaylica konussaydiniz keske ev ev ustune olmaz illaki sorun yasanir bide siz yeni evli olacaksiniz kendineze ozel seyler olmasini isteyecelsiniz ama bunlarin hic biri olmayacak daha evlilik balamadan sikintilar baslayacak ve buyuyecek onun icin direk konismali ve ona gore yol izlemelisiniz guzel gunler...
00 Yorumla
+1 yılYuva üstüne yuva olmuyor illa ki bi maraza çıkıyor kendi evin değil sonuçta bu benim şu benim diyemiyorsun bence sözlüne izah et durumu sonra çok başın ağırır
00 YorumlaBen bu şartlar altında yaşayamam rahat bir cinsel hayatımız bile olmayacak herkese ailesi güzel gelir ama ben rahat edemiyorum ayrı yaşayalım de bence
00 Yorumla
+1 yılsaçmalık ya olur mu öyle sey. hadi 2-3 ay idare edelim durumumuzu toparlayıp öyle geceriz dese tamam yine tölerans gösterilir. bence tavrını koy.
00 YorumlaAilene söyle onun ailesiyle konuşsun bizim kızımız ayrı kalacak desin düğüne kadar eşyasını alıp dizin desin eşyası alınana evi tutulana kadar düğün istemiyoruz desinler onlar zaten tutarlarsa tutarlar yoksa da ayrılırlar kendileri. 1 aylık evli birisi olarak söylüyorum birlik kalmak bu devirde sıkıntı ben ayriyim çok rahatım ama birlik olduğumuzu düşününce bile sıkıntı basıyor.
00 Yorumla
+1 yılDirek bunu daha etraflıca düşündüğünü ve bunu yapamayacağını söyle ve böyle bir durumda seni zorlamaması gerekir çok büyük bir sorun yoksa ortada
00 Yorumla
+1 yılBak bacım,
Bekara kadın boşamak kolaydır derler yani
burada hepimiz çok şey söyleriz.
sen kendine sor bi bakalım senin şartların ne?
Ve bunu kabul ederken hangi duygular içindeydin?
Sana fikrini sormamış !
İkiniz adına karar vermiş !
Yani evlilik te ne kadar birlik varsa bireyselliğinide elinde tut çünkü hayat bir evlilikten ibaret değil !00 Yorumla
+1 yılilişkide dürüst olmak gerekir Keşke dürüst olsaydın bence çok geç değil Hemen söyleyebilirsin zaman kaybetme yoksa atı alan üsküdar'ı geçer bir an önce söyle zaman kaybetme şöyle söyleyebilirsi Sen kırılırsın diye çekindim sana söyleyemedim Üzülmeni istemedim Şimdi de çekinerek söylüyorum Ben seninle aynı evde yaşamak istiyorum Yalnız (sızı öyle hissettiğinsız düşündüm de öyle yazdım) o anne hissetmişsinse onu da söyleyebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılAyrı evde yaşarsanız senin ve onun vede ailesi için daha iyi olur ne kadar ayrı olunsa o kadar kıymet bilinir , illaki böyle bir şart koyuyorsa sende tavrını güzel bir dille anlatmalısın , yinede ısrar ederse sen daha iyi bilirsin ama kabul etme bence inan böylesi daha hayırlı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Aileyle yaşanır mı ya ne kadar saçma. At sözü mözü zaten sözlenmenin amacı karşındaki insanı tanımaktır illa evleneceksin diye bir durum söz konusu değil.
00 YorumlaCok net bi sekilde belli et tavrini evet boype boyle demis olabilirim ama dusundum mantikli gelmiyor cift olarak ayri evde olmamiz dogru olan yok diyosa ayni sekilde sende ona kotu davran aile asla cekilmez ne kadar iyi olursa olsun ayni evde severej evlendigi kocasiyla bile kanli bicakli oluyor insan kesinlikle belli et tavrini
00 YorumlaSözlünle konuşmalı, çekindiğin noktaları izzah etmelisin. Belki hak verir. Belkide o seni ikna edebilir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Bu devirde aile ile yaşamak mı kaldı. Sen de n”iye kabul ettinki. Evlilik zaten cendere bide ailesi falan düşünemiyorum
10 YorumlaYeni evliysen ayrı oturmak daha mantıklı ev üstünde ev olmaz
20 Yorumla
+1 yılAyy sakın kabul etme ben eşimin ailesiyle birlikte yaşıyoruum lanet bişi hep kavga ediyoruz görümcem eltim sürekli evliliğimin icindeler
00 Yorumla
+1 yılSen benim ailemi sevmiyorsun istemiyorsun diyordur birde, 4 gün önce bu yüzden sevgilimden ayrıldım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılAilesi ile yaşamak zorunda değilsiniz hayatınız ve şeçimlerinizi sizin sorumluluğuzda karar sizin zaman kaybetmeyin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 979 cevap paylaştı.
+1 yılKeşke istemediğini açık ve net bir şekilde söyleseydin. Sonuçta evlilik bu, ortak bir karara varırdınız ya da ayrılırdınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnene söyle kesinlikle kabul etmiyorum desin anneni dinlemek zorunda kalır ben kabul etmiştim annem öylr yapınca ayrı ev tuttuk bi hastalıkları düşkünlükleri yoksa aynı evde yaşama ayrıyken bile müdahiller birlikte olsa cok kavga edersiniz
00 YorumlaBence direkt söyle yaşama zaten ev üstüne en olmaz. Ben kendi evi mi döşemek rahatça evimde gezinmek istiyorum de.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBunu en başından konuşman gerekirdi ve ona göre kararını vermen lazımdı ama sen tamam demişsin ona şimdi de istemiyorsun nasıl olacak bu iş?
00 Yorumla
+1 yılAyrılın yol yakınken. Aşırı pişman olursun ailesiyle yaşarsan
10 YorumlaMantıklı olan evi ayırmak. Cocuk mu anasının dibinde olmak istiyor afedersin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunlar en baştan konuşulacak ve mutabık kalınması gereken konular. Hatalı davramnışsınız. Ya kabul edeceksiniz bunu ya da ayrılığı göze alacaksınız. Bunun başka yolu yok gibi.
00 YorumlaAyril yaa ne düşünüyorsun. Yeni evli cift aileyle birlikte mi yasarmis
00 YorumlaEn başta dürüst olman gerekiyodu şimdi tavır alınca haklı adam
00 YorumlaEe niye sözlendin? Ayrıl bence kabul edilebilecek bi şey değil
00 YorumlaKesinlikle böyle birşeyi kabul etme. Bunu direten anacı bir danadan da hayır gelmez kimseye. Ayrılmalısın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Açıkça söylemezsen ve diretmezsen mtlu olamazsın , son ince hastalık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirlikte yaşamak sıkıntı fakat imkanlar el vermiyorsa yaşayacaksın bi süre biz 2 sene yaşadık. Elinizi toparlarsınız sonra çıkarsınız.
İmkanınız varsa hemen çıkın.00 Yorumla
+1 yılBaştan dürüst olacaktın istemiyorsan direk söyle kabul etmezse de yapacak bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılSöz verirken parmaklarım üst üsteydi de, sihir bozulsun.
00 Yorumla
+1 yılBence de yasamamalisin sonu boşanma olur, sevildigin yere sık gidip gelme itibarın zedelenir derler hem, hem de gerçekten biriyle ne kadar dipdibe olursanız o kadar sorun çıkar özel hayatınız olsun ya ayrıl ya da ayrı evde olun
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca şimdiden sadece bu konu hakkında köyü davranıp tavır yspiyorsa ileride annesiyle tartistiginda kim bilir nasıl davranır YAPMA ETME
En başta kabul etmen büyük hata ama şimdi nedenlerini sırala ve bı anlık gaflete düşüp onayladığını normal şartlarda böyle bı durumu istemediğini belirt ısrarla kararından dönmezse bu işin bozulacağını söyle
00 Yorumla
+1 yılKocana bunu söyle ciddi bir şey sonuçta yaşamaya başlarsan değiştirçesi zorlaşacakk ben doğru bulmuyorummaileyle yaşamayi iki yetişkin bireysiniz kendi aileniz kararlariniz olmalı mutlaka sorun çıkıyor kayinvalideye falan ister istemez
00 Yorumla
+1 yılböyle ciddi bi konuda memnun olmadığını dile getiremiyosan evlenmeyin senin kararlarına saygı duymak zorunda herkes kaynana bakıcak diye bi kural da yok kendini bilen erkekte karısını annesinin yok zırtının pırtının maskarası etmez
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sözlüm ailemle yaşayacağız demişti kabul etmiştim ama aslında istemiyorum. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler