KS'de uzun soruları okur musunuz?

Okumayan cevap da yazmamalı bence. Okumadığınız soruya cevap yazmanın saygısızlık olduğunu düşünüyorum. En azından birbirimizin yaşadıklarına, anlattıklarına saygı duyalım. Uzun soru yazdıysak bunu "çok uzun okumadım" diye saçma bir cevabı okumak için yazmıyoruz. Ya da okumadığınız halde yorum yapmanız için yazmıyoruz. Biraz saygı!

Her gün telefonda bir kaç saat kısa reels ve TikTok videoları izleyen biri için çok zor tabi anlıyorum sizi de.. Artık beynimiz kısa şeyleri almaya programlandı ve uzun videolar, filmler, yazılar, kitaplar sıkıcı gelmeye başladı insanlara. Halbuki fazla uzun da değil burada yazılan sorular, sadece insanların dünyayı algılama biçimi değişti. Artık yeni bir şey öğrenirken zorlanıyor zihnimiz. 30 saniyeden kısa süren herhangi bir şeyden de (kitap okuma olsun, belgesel olsun) bir şey öğrenemiyoruz. Belki de başından beri amaçladıkları buydu, kısa videolara insanları alıştırmak ve kısa reklam filmleri çekerek hem insanların algılarını etkilemek hem de reklam bütçelerini kısmak... Kısa videolar izlemeye alışmış zihinler ne gündemi takip edebilir ne makale okuyabilir.. Ot gibi bitkisel hayatta yaşar gider... Belki de amaç buydu. Para kazanmak için insanlara ihtiyaçları vardı, tek sorun insanların fazla düşünmesiydi. Düşünme yeteneği köreltilmeye çalışılıyor... Doğ, büyü, para kazan, satın al ve öl. Ama düşünme, okuma...

KS'de uzun soruları okur musunuz? Okuyarak mı cevap yazarsınız?

Güncellemeler
+1 yıl
Okumayanlar ve sadece başını okuyanlar, neden neden nedennnn ulan 🤣🤣🤣
KS'de uzun soruları okur musunuz?