burada gelip bu soruyu sormak bunu anlatmak ne kadar doğru bilmiyorum. Ama akıl alacağım tek bir insan kalmadı etrafımda hepsinin ihanetiyle yüzleştim. Burada anlatacağım belki çıkar yol bulurum diye sonrada hesabı sileceğim. Benim çok sevdiğim biri var şu an sözlüyüz aileler her şeyi biliyor. Kendisi devrimci bir karaktere sahip olduğundan evliliği hayatı boyunca hiçbir zaman düşünmemiş ve bunun için birikim bile yapmamış biri. Bu aralar canı sıkkın kendi kendine ihanet ettiğini düşünüyor diye sanıyorum. Bir yandan sevgisi diğer yandan davası. Var olan sisteme büyük bir inatla kafa tutan biri. Bana arada der sırf senin için bu sisteme balıklama daldım beni hayal kırıklığına uğratma diye. Ben ona sadece büyük bir sevgi göstermeme rağmen canının sıkıldığını görüyorum çünkü ona göre yanlış bu. Evlilik sisteme ayak uydurmak ve çocuk yapmak bu sistem için çalışacak köle yetiştirmek onun için. Ama sevgisini de bırakamıyor. İkimiz de hayatımız da ilk defa sevdik ve deli gibi sevdik ve ilklerimiz bizim için sondur ilerisi olmaz başkasıyla düşünmez başkasıyla aynı hayalleri kurmayiz. Ben de onun gibiydim evliliği bir saçmalık üremeyi gereksiz sevgi ve aşkı da bir afyon olarak görürdüm. Ama bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmazmış. meseleye gelelim şu an ona yükmüş gibi hissediyorum ve bazen canıma kıymak istiyorum en azından o zaman bir umudu kalmazdı ve iki şey arasında kalmazdı şu an onu zorluyormuş yoruyormuş gibi hissediyorum. Ben ondan vazgeçersem canımdan da geçerim. Yorgunum bitkinim ne yapacağımı bilmiyorum sadece içimde büyük bir sevgi büyük bir bağlılık büyük bir sadakat var. Lütfen ciddi ciddi okuyup ciddi ciddi yorumlayın bir gün bu siteye gelip böyle bir soru paylaşmak aklıma gelmezdi madem geldim gelmek zorunda kaldım bana ciddi anlamda beni anlamaya çalışarak bana bir yol önerin ne yapmam lazım bu yolda sevgimiz için her şeyi yapmaya devam mi etmeliyim yoksa onu yüklerinden kurtarıp içinde tuttuğu şeyleri yapmasına yol mu açmalıym. Bu dünyadan gidersem ne yapar?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Eğer sizin için intihar bile bir seçenekse neden onun ve (bir zamanlar) sizin de istediğiniz gibi evlenmeden yaşamıyorsunuz? Yanlış anlamayın dediğiniz gibi ‘bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor’ ve ben de evliliğim gereğini herhangi bir tecrübemle anlamış değilim
Uzak kalmak da olmuyor çünkü büyük bir sevgi var arada. Bunu daha önce ona da söylemiştim madem öyle ben senin yoluna yoldaş da olurum evlilik şart değil sadece yan yana olmak istiyorum sen nerdeysen ben orada olmak istiyorum demiştim ama k bu yolda benim olmamı istemiyor zarar gelmesinden tehlikeye girmemden korkuyor o yüzden öyle bir yola girecekse beni kendinden uzak tutacak zarar gelmemesi için
E evlenme yok, birlikte yaşama yok, uzak kalmak yok, napıyorsunuz ki anlamadım
İşte beni bunalıma sokan da bu ya bir de aileler arasında da gerginlik sıkıntı olduğu için daha çok etkiliyor
Benim sorudan anladığım şuydu: normalde evlilik düşünmeyen adam aile vs öğrenince bir nevi toplum baskısından dolayı evlenmeye razı gelmiş, ama aklına da yatmamış kara kara düşünüyor.
O böyle düşünmesin diye intiharı düşünen bir sevgilisi var.
Buradan çıkardığım: intiharı, yani sevgilisini ciddi biçimde yıkıma uğratacak bir eylemi düşünen kişi, toplum baskısı falan vız gelir diyerek evlenmeden birlikte yaşamayı da göze alabilmeli.
Alamıyorsa intihar gibi bir eylemi ağzına alması her şeyi bırakıp yok olmak istencinden gelir, ki bunu da çok iyi anlarım ama o da sorudan çıkmıyor
Hayır toplum baskısı değil sistem için de olan yanlışlarla savaşmak istiyor bu yanlışlara karşı gelmek bu sisteme boyun eğmek istemiyor ta ki bir düzen gelene kadar zaten şimdiye kadar da bircok şey yaşadı zor şeyler yaşadı dayak yedi öldüresiye dayak attı öldüresiye. Yani sadece evlenmek yanlış deyip oturmuyor yerine bir şeyler yapmak istiyor bu davası için. Yani umarım anlatabiliyorumdur
Kardeşim ben anlıyorum da siz tam anlamıyorsunuz sanıyorum. Bir daha okuyup cevaplamaya çalışırsanız sevinirim
tamam anladim yani intiharı göze aldıysam uzak durup beraber yaşamayı da göze almalıyım değil mi?
uzak durup derken ailelerden uzak durmayo kastediyorsanız evet. Adamdan uzak kalınca beraber yaşamak olmaz gibi geldi
Bu gece kafam duman anlayamadiysam yanlış bir kelime kurduysam affola beraber yaşayıp aileden uzak olmak demek aileden kaçmak demek değil midir bunu mu göze alabileceğimi düşünüyorsun
Evet maalesef neticede oraya varıyor. İntiharın daha kolay bir yol olarak görünmesi de son derece anlaşılır bu arada
Ve estağfirullah, affolunacak bir şey yok
Bu dediğinizi de düşünüyoruz yani eğer işleri daha çok zorlaştırırlarsa neler yapacağımızı bile konuştuk ama son zamana kadar da sabrediyoruz ben yine sabredebiliyorum ama bu onun için daha zor
Kanı deli akıyor bir şeyler yapmam lazım deyip duruyor oturup beklemek ona zor geliyor
Şimdiye kadar bu konuda bir şey demedim ama çok gençlik hevesi gibi geliyor bana bu dava falan diyor olması. Sistemi düzeltmek falan hayal, bu boş işleri bıraksa en iyisi aslında
Onun yolundan giden büyükleri su an 40 50 yaşlarındalar ve kendileri de ona anlatıyorlar her şeyin bir oyun içinde döndüğünü kendi devrimini kendi hayatinda yap eşinde çocuklairnda kendine bir yuva kurduğunda o zaman kendini bulacaksin diye anlatıyorlar. Ona bunu anlatanlar da gençliğinde onun gibilermiş sonradan yaptıklarının fedakarlıklaienin hiçbir şekilde karşılıgini alamadıklarını anlattılar her zaman ama kendisi çok inatçı
Yani beni bırakmayı falan düşünmüyor bu yola girdiysek sonuna kadar gideceğiz de diyor ama onu sıkıntili görmek beni düşündürüyor
George orwell’in aspidistra diye bir romanı var onu okumasını tavsiye ederim. Spoiler vermek istemem ama kendine bu şekilde dava edinen kişinin pes etmesi de olan bir şey.
Gerçi inatçı olduğu düşünülünce ben böyle olmayacam diye inat etmesi de mümkün :))
Yaptığınız her yorumun kendi içinizde anlatilanla ölçüp tartıp yeni yorum eklemeniz çok hoş bu sizin olayları tümüyle kavradığınizi ve anlamaya çalıştığınızi gösteriyor bunun için ayrıca teşekkür ederim. George Orwell' in kitaplarını severim. Kitap listeme yenisi eklendi tavsiyenize uyacağım. Ve bu kitabı ona da hediye verebilirim kitap okumayı çok sever o da benim gibi
Rica ederim, ben teşekkür ederim sözleriniz için. Umarım dava meselelerinde büyüklere kulak verir de birlikte çok mutlu bir ‘evliliğiniz’ olur :)) şimdiki sıkıntılar aşılabilecek şeyler bence, daha büyük sıkıntılarınız olmasın ❤️
Amin inşallah güzel dilekleriniz için ve bana ayırdığınız vaktiniz için sağ olun. Daha fazla vaktinizi almak istemem bundan sonra söylediklerinizi söylenenleri düşüneceğim. Umarım sizin de dilediğiniz gibi bir hayatınız olur hayırlı geceler dilerim...
Estağfirullah, gerçekten derdi olan birine bir nebze de olsa yardımım dokunduysa uyku feda olsun. İstediğim kadar iyi de cevaplayamadım zaten. Herhangi bir zamanda fikrimi almak isterseniz mesaj atabilirsiniz gördüğümde cevaplamaya çalışırım. Güzel dilekleriniz için ben de teşekkür ederim, size de hayırlı geceler
Sağ olun ❤️
Aklımda deli düşünceler. Ben şöyle düşünüyorum maden devrimci ve sistemin dayattığı şeyi reddediyor o zman bir yandan bu evlilik işinin bir kağıttan ibaret olduğunu düşünmesi gerekiyor.
Öyle düşünüyor ama evlilik olursa düşüneceği tek şey geçim derdi olucak çocuk okutmak büyütmek olucak yani sistemin içine girmiş oluyorsun
Bence sevgiline şunu söyle devrim yapmak için çok kısa ve boş bir dünya sistem buysa sevdiği kız da sensin mutlu olmanız için sen ve o elinizden geleni yapmalısınız birlikte olmaktan daha güzel başka ne olabilir ve çocuk yapmak zorunda değilsiniz.
Ben de eskiden onun gibiydim o her şeyin düzelebileceğine inanıyor ama benim bu inancım çoktan bitti. Zaten onunla da bu yolda tanıştık. Dediğin gibi arada dünyanın kısa olduğundan falan bahsedeyim. Kendisi çok fazla zeki olduğu için kesin buna da bir şeyler der ama deneyeceğim yine şansımı sonuna kadar kullanacağım
Aşk uğruna ne savaşlar verilmiş bitmiş bir düşünce mi değişmiycek bee 😉
Sor ona seni yarın bir gün başkasıyla gördüğünde daha iyi mi hissedicekmiş
Selda Bağcani çok sever Deniz Gezmişin idam edilmesine rağmen kadının bir başkasiyla olmamasına hayranlık duyar gerçek devrimci kadın da budur der. Yani beni de bir başkasıyla görmeyeceğinden gayet emin eğer öyle bir şey olursa ilerde başkasıyla gorurse de doğru karar verdiğini düşünür inan bana
Anladım ama insan psikolojisi çok farklıdır ne kadar onun daha mantıklı olduğunu düşünsede kalp başka maalesef
Kesinlikle öyle teşekkür ederim güzel yorumların için
Onu anlatırken ne kadar tanıdığını onu anladığını anlayabiliyorum hatta birbirinizi tamamladığınızı düşünüyorum birbirinizi bir hiç uğruna kaybetmeyin.
Ne demek 🙃
Evet ben de şu an ona rağmen onunla savaşıyorum onun bı fikirleriyle yani zaten ihanet olmadığı sürece birbirimizi bırakmamaya dair söz vermiştik bu ailelerin haberinin olmasindna sonrada madem sen bana sırtını dayayacak kadar güvendin boynum kopsa da seni yarı yolda birakmam demişti gitmez ama onu sıkıntılı görmek beni üzüyor
Zamana bırak kendi içinde düşünsün savaşını versin 😌
Teşekkür ederim Liska yordum seni de. Dediklerini düşüneceğim. Daha fazla yormadan hayırlı geceler dilerim
Ne dmek efendim mutlu olmanız dileğiyle iyi gecelerr
❤️❤️
Abla ne güzel hikaye
Şu an sabrımın sınırındayım size hikaye gibi gelenler gerçek hayatta yaşanıyor ve ciddi olmanızı özellikle istemiştim
Yoo yani aşkınıza hayran kaldım
Bence abla oda seviyor seni bazı engeller olabilor ama gerçekten özendim çok güzel
Sevgisinden eminim sevmezse bu yola çıkmazdı her şeyde nettir
Benimde ailem dedelerime kadar artık herkes bildiği için bana dediki madem bana güvenip sırtını bana dayadın seni yıkmam yıkılmana izin vermem
Ozaman sorun ne tam anlamadım
Ona yük gibi mi hissediyorsun bence öyle düşünme sevgini tam veremezsin bir aklında şüpheler olur tam anlamıyla sevgini ver eminim çok güzel syeler olacak hayatınızda
Bu sistemde yaşamak herkes gibi olmak evlilik sonrası cocuk bunlar ona yanlış gelen şeylerdi işte ta ki sevene kadar yani çok daha derin şeyler var da burada anlatılmiyor
Yani şöyle diyeyim devrimci biri olduğu için bir yandan davası bir yandan aşkı ikisi arasında kaldığını görüyorum
Bence sen bunu vazgecirebilirsin devrimcilikten falan tek ikiniz olun herşeyi yapın mutlu olun böyle şeyler anlat pna
Anlatıyorum konuşuyorum hayallerimizden bahsediyorum kız çocuğumuzdan bahsediyorum tabi bunlar hayallerde birkaç gün böyle sürsek yine hayata dair bir şey görüyor bir şeyler gözüne çarpıyor bir şeyler onu rahatsız ediyor ben bu değildim diyor
Dediğim gibi arafta hep
Işte evlenmen lazım aynı evde anca onla ilgilen
😅😅
Hiç gülesim yoktu ama güldürdün teşekkür ederim
ya da bulunduğu çevreden uzaklarda yaşamalı yoksa göz önünde olursa bazı syeler kafası karışır
Ama. ablacim haklıyım adami evde gözetim altında tut
Çiftliği var orada yaşamayi düşünüyoruz zaten beraber inşallah evlenirsek eğer
Inşallah ablacım çünkü çok güzel bir aşk anlattığın anca siz birbinizle olduğunuz zaman tüm sorunlar çözülür senin kafandaki şeyler ve onu. Kafasinsaki
Bir de aileler arasında sıkıntı çıkınca da rahatsız oluyor yani bir nişan takılsa yine içi rahat edecek
Şey diyor bizim kaderimiz bizim özgürlüğümüzü neden başkası kendi elleriyle yazsın biz kendimiz yazalım yapalım diyor tabi aileye laf atıyor burada
Aileler evlenmiyor sonuçta aile sizi dünyaya getirdi evet ama mutlu olmanızı ister karismamalari gerek ya takın gizliden evlenin işte onlara kalırsa böyle kalırsınız yani seviyorsunuz daha ne
Bu gidişle gizliden evleneceğiz zaten birkaç defa şakasına söyledi kimliğini ver gidip nikahı kıyalım onlara sonra haber veririz diye tabi her şakanın altında bir gerçek yatar
E tabi siz bilirsiniz gerçeği ben 18 yaşında bir bireyim 😄anlamam bu işlerden
Teşekkür ederim yardım için bu arada başta seni yanlış anladığım için de kusura bakma dalga geçtiğini düşünmüştüm
Biliyorum bende olsam aynı tepki verirdim hikaye dediğim yani olay örgüsü yaşananlar güzel
Yani yalan bir şey olduğunu düşünmedim o anlamda algılandı sanki özür dilerim
Estağfurullah ne özrü anlaştığımıza sevindim kardeşim :)
Inşallah mutlu olursunuz
Teşekkür ederim umarım sende hak ettiğin hayatı güzel bir şekilde yaşarsın
Aminnnnnnn
Aminnn. Hayırlı geceler dilerim
Sizedee