Televizyon bağımlısı bir çok insan var ve uç karakterdeler! Buna göre televizyon izlemeyi tercih etmeyen insanlar da mı farklı? Ben ortak noktaları olduğunu düşünüyorum...
Cevabın nedir?
t v izlemeyen insanların ortak yönleri tv izlememeleridir bir diğer ortak yönleri insan olmalıdır , bunu t v izle mek istemedikleri için tercih etmiş olan tv izlemeyen insanlar birçok kez tv izlemezken görülmüş olup günlerini çoğunu tv izlemeyerek geçiriler, tv izle myenlerin erkekleri gece geç saate kadar dışarda dolaşabiliyorken tv izlemyenlerin kız kısmı pek yorumlanamamıştır , işin özü tv izlememk diyen tv izlemeyenler şeşi tv izlememek bir hariha dostum diyerek hepimizi tv izlememeye davet ediyor ,
02 Yorumla- +1 yıl
Evinde olmayan kişileri düşün nedenini? bu kadar demagoji gereksiz!!!
En İyi Cevaplar
TV izlemeyenler gurubuna giriyorum sanırım ben...
Sosyal illüzyon yumağı... algı yönetiminde sistemin en büyük silahı... bana aptalca gelen kitlesel güdülemenin önünü açan popülist aksiyonların tespit edilip uygulanmasına dair bir güçlü araç... billinçsiz beyinlerin tutsak alındığı ve özgürlüğünü bir daha kolay kazanamayacakları bir oyuncak...20 Yorumla
Televizyon izlemiyorum çünkü saçma sapan hepsi. Ne haberler doğru düzgün ne de diziler. Ona ayıracağım vakti kitaba harcıyorum daha eğlenceli en azından.
12 Yorumla- +1 yıl
Süpersin :)
tv de tarafsız haberden ve 1-2 programdan baska kendime göre bişey göremiyorum tv izlemem pek
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
67Cevap
Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. 3 yıldır tv izlemiyorum. 3 yıldan önce de çok nadir izlerdim. Tv'de her şey özentilik üzerine kurulu. Sürekli yakışıklı erkekler, güzel kadınları çıkartıp onlara imrenmemizi, özenmemizi istiyorlar. Bunların hepsi reklam için, sonuçta tv'ler reklam üzerinden para kazanyorlar. Haberlere gelince hemen hiçbir tv kanalı halkın yararına bir program ya da haber yapmıyor, ideolojileri için kendi düşüncelerindeki insanları çıkartıp bizlerin kafasını yıkamaya ve düşüncelerimizi de kendi fikirlerini empoze ederek değiştirmeye çalışıyorlar. Bir düşünün bir markete girdiğiniz zaman neden o ürünü aldığınızı düşündünüz mü hiç?
Neden hollywood filmleri hep en iyidir?
Neden her kanalın haberlerini izlemiyorsunuz?
Bu örnekler çoğaltılabilir. Dünya nimetlerinin %40'ı dünya nufusunun %1'ine ait. Onlar nasıl bu kadar zengin ve güçlü oldular? Tv'ler zararlıdır, zihnimizle oynayıp fikirlerimizi değiştirmeye çalışıyorlar bu yüzden de izlemiyorum. Kimsenin fikirlerime müdahale etmesine izin veremem.20 Yorumla
+1 yılben izlemiyorum nefret ediyorum tv den saçma sapan programlar adamın teki evlendirme programına çıkıyor telefonla kıza bağlanıyor sonra konuşup anlaşıyorlar ertesi gün adam geldiğinde kendini tokatlıyor ya bu kız tvde bu kadar şişko değildi sonra biri çıkan şarkı söyler kulaklarımızı parçalar şah şah şah dam dam dam ar ar ar şahdamar şahdamar ajdar ajdar ajdaaaaaaaaaaaaaaaaaar magazin programlarında ise bülent ersoy bugün ne giydi banane anasını satim ne giydiyse 6 senedir izlemiyorum ALLAH a şükür izlemekte istemiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı.
+1 yılTv. siz yaşamak. harika birşey. Düşünce gücümü fikirlerimi etkileyen hiç bir saibe vesvese oluşmuyor.. gözlerimin gorecegi zina , kulaklarım isitecegi. gereksiz kahkahalardan uzak yaşıyorum. Tv insanın gelişim sürecini bile etkileyen bir aktivite.. kendime bu zulmü yapamam..
04 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle... Evinde tv olmayan insanlar bence farklı kişilikler daha realistler bu anlamda...
- +1 yıl
Ne kadar realist olabiliyorlar bilmiyorum ama.. tv insan zihnini. olumsuz etkiliyor.. sahte yasamlara zenginliğe ickiye özendiriyor.. lüks yaşami izleyen insanlar o kadar çürüyor ki.. boşanmalar artıyor. Aile. kavgaları artıyor.. oxentilik tavan yapıyor.. izlemeyen insan herşeyin bilincinde olup bu tür seylerle ilgilenmiyor.. tv süslü yalancı bir dünyadan ibarettir.. hayatımı bu yalana dahil etmem.
- +1 yıl
Ben bu açıdan bakmıyorum yani özenme kısmı. Realiteden kastım şu ki bu insanların eğitim kaliteleri daha üstün her Enka'dan genelleme yapmak şu açıdan yanlış olsada; tv sahibi kültürlü insan yok demek değil. Tırnak içerisinde söylüyorum keza kültürlü, donanımlı bir birey bu kadar sığ bakmaz olaylara... Özenmekten ziyade tiksindiği bir yaşam tarzına alet edilmemek için tv karşıtı... Tabi bu benim düşüncem...
- +1 yıl
Eğitimli insan cehaletli olmayacağı anlamına gelmez.. bilinçli olgun beyinli insanlar izledikleri zaman zaten etkilenmez bu tür şeylerden.. ama kaybolan bir gençlik var.. ozendirilen. bağımlılık yaptırılmaya. heves ettirilen gençlik.. tv eğitici olduğu kadar da zehirdir.. farkında olmadan insanların zihinlerine giriyorlar. Bilinçli toplum özelliği yitirilmek üzere..
+1 yılson 4 senedir oturup kumandayı elime alıp televizyon izlemedim. Sadece duyarım yanımda çalışır arada dönüp bakarım o kadar istemsiz o da. Sebebi ise yabancı dizi film talk show programlarından sonra onların -100 seviyelerinde olduğunu görüyorum ve utanıyorum.
00 YorumlaFazla tv izleyen insanlar sosyalitesi az olan insanlardır bence , zaten genel reytingi çocuk ve +30 yaş bireyler oluşturur , 20-30 yaş aralığı üretken kişiler , daha çok benzer olan internetle ilgilenmektedir , tv eve kitlenmiş kimselerin vakit öldürücüsüdür , ben böyle düşünüyorum , gözlemlerim böyle..
00 Yorumla
+1 yılBen tv hayatta izlemem bana gore insani aptallastiriyor tabi belgesel veya haber haricinde. Ve yaptigim tespitler tv izlmeeyen insanlar ile sohbet ortaminda konustumuzda daha gundemi bilen ve hayatin icinden ornek sunanlae kimse pembe diziyi anlatmiyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. TRT Belgesel ve NHK World dışında izlemiyorum zaten..
bir de ara sıra CNBC-e ve BloombergHT..
Saçma dizilerin esri olmuş küçük beyinlilerle ne gibi bir ortak noktamız olabilir ki? Bu düşüncen hakaret sayılır bence..02 Yorumla- +1 yıl
Ortak nokta o dizilerin esiri olmuş beyinler ile değil! Tv sahibi olmayıp bu "küçük beyinli" zihniyeti tercih etmeyenlerle!!! Soruyu dikkatli okuyunuz...
Tamamen tv izlemiyorum diyemem ama kesinlikle haberlerden uzak yasiyorum.
Ayrica dizi izlemekten nefret ediyorum.
Malesef cok kotu diziler ve uzun yapiyoruz.
Abd alt yazi dizi izlerim. pcden tabiki.
Pcden tarafsiz gazete ve dergiler okumak.
Ve haberler izlemek daha iyi bence ;)12 Yorumla
+1 yılBence zamanla alınıyor ve kendini kaptiriyorlar sonra da izlemedim hayatında bir şeylerin eksik olduğunu fark ediyorlar ;)) bende izlerim haber. Bazen bilgi ile ilgili programlar vs bazen film izlerim. Ama illaki tv izleyeceğim diye bir derdim yok çok sukur:)) ayrıca tv izleyenlerin üç nokta da olduklarını düşünmüyorum
00 Yorumlaözellikle türkiyede birçok kanalda aptallıktan başka düzgün bir şey yayınlamadıkları için izlemiyorum.. çok fazla saçmalık var zamanında tv ye aptal kutusu diye boşuna dememişler...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı. son 10 senedir televizyona sadece maç izlerken bakıyorum. çok nadirde olsa haberleri izlerdim yandaş medya sayesinde onuda bıraktım.
30 Yorumla
+1 yıl5 sene öğrenci yurdunda kaldım maç harici kantine inmezdim, farkettim ki tv siz de oluyor, çok gereksiz bişey
cayırt01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
+1 yılEvde bir Tv olduğunu bu soruyu okuyunca anladım o derece :D
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. Tüm gün bilgisayarda oldukları için tv izleme ihtiyaçları hissetmezler..
Örneğin > BEN.04 Yorumla- +1 yıl
Ben :)
- +1 yıl
İzleyecekleri şeyleri pc'den izlerler ve reklam dertleri olmaz. Genelde film izlemeyi tercih ederler.. Ama acı bir gerçek vardır.. Bilgisayarda sadece gereksiz zaman geçirirler..
Arada geçmişe bakıp "Kendimi geliştirseydim şu an bilgisayar uzmanıydım ben ise saçma sapan sitelerde dolaştım.. Ne boş insanım" derler.. - +1 yıl
Hahahhh :) yorumun sonunda kendimden bir şeyler buldum:)))
+1 yılBen önceden çok tv izlerdim tüm dizileri takip ediyorduk :D ama son 4 yildir soğudum izlemiyorum. Sadece netten film izliyorum o kadar
00 Yorumla
+1 yılben izlemiyorum
katliyam - darbe - cinayet - gasp - tecavüz vb.
haberleri ve
sapıklık içinde yayımlanan dizileri izlemekten sıkıldım.
zaten beynim içine zehir koydukları çizgi filmlerle yeteri kadar yıkandı10 Yorumla
+1 yılTelevizyon bir iletişim aracı.
Coğu kişi tv izliyo. İnternetten de iletişim sağlıyabilirsin.
Bu tamamen iletişim ihtiyacını nasıl karşıladığın ile alakalıdır.02 Yorumla- +1 yıl
Yani...
- +1 yıl
İletişim aracları zaman zaman değişkenlik gösterebilir. Ben bu konuda kesin konuşup ben tv izlemem diyenleri samimi bulmuyorum.
Benim ark evinde tv yok ama haberleri internetten izliyrm diyor. Yani yine izleniyor :)
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılbence de ortak noktaları vardır... çünkü televizyon izlemeyen insanların çoğu da zamanını sosyal medya da ve bilgisayar başında geçiriyor...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılnereden baksan 5 yıldır doğru düzgün baktığım yok. izlenecek birşey yok çünkü. gereksiz seviyesiz şeyler var hep
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılBen asla tv izlemiyorum. Hem de 10 seneye yakın oldu. Tam bir aptal kutusu.
01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum aynen...
Haberler dışında bizim evde televizyon izlenmez haberler izlenir ve film izlenir oda haftada 2 gece internetten indirip izleriz bana değişik gelmiyor
00 Yorumla
+1 yıltv izlemem hep aynı zırvalıklar aşk dizileri saçma sapan taraflı haber gereksiz ahlakı toplumu bozan yarışmalar diziler şikeli spor dünyadan tabiki haberimiz var
20 YorumlaDikkate değer hiçbir halt yok tv de, , algı yönetimi ve toplumu tembelleştirmekten başka hiçbir işe yaramıyor, onun yerine yabancı dizi, film ve daha nesnel internet dergi ve gazete daha çok tercih edilmeli
00 Yorumlaherkes sevdiği ve eylendiyi yani ii vakit geçire bildiği şeyi yapsın.. ^ ^
00 YorumlaNeden izlemiyoruz biliyomusun ne olduğunu bildiğim bişeye bakmaya gerek yok hep aynı şeyler izlediğin bir filmi kac kez izlersin mesela? 1 , 2 ,3 ben asla izlemem tek sefer yeterli çünkü 👍
10 Yorumla
+1 yılNormal kişilerdir, sıkıcı olduğu için izlememeyi tercih ederler, ortak yanarı zevk sahibi insanlar olmalarıdır.
02 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir tespit :)
- +1 yıl
Teşekkürler.
ben valla 2009 dan beri televizyon izlemiyorum hiç
haberleri bile radyodan dinliyorum00 YorumlaTelevizyon? Bırak abi ya bilinç altını yoğuran bir yalan makinesi bence çocuklar için özellikle çok tehlikeli
00 Yorumla
+1 yılTv de ki herşey sahte yalan yapmacık
tv izlemeyen insan gerçek02 Yorumla- +1 yıl
Soruyu anlayan ender insanlardansın sanırım :) harika cevap teşekkürler...
- +1 yıl
:) rica ederim
+1 yılevimde bile yok işim olmazz..
12 Yorumla- +1 yıl
Sürersin bende de yok :)
- +1 yıl
aynen devam o zaman:))
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılTelevizyon bağımlılığının sosyal, kültürel, ekonomik, psikolojik, kısaca birçok nedeni var... Ve bu bağımlıların en büyük ortak özellikleri ise, asosyal oluşları...
00 Yorumla
+1 yılBen izlemiyorum, Sevmiyorum kimine ilginç gelen programlar beni sarmıyor :\
Televizyonu icadından 25 yıl sonra görüp sosyallik olarak gören bir toplumda farklı mı karşılanıyor?00 Yorumla
+1 yılTv izlemem surekli. . sadece yabanci guzel sinema filmi olursa belki... ancak tv bagimlisi olan dizilirdeki sahneleri izleyip pskolojini bozan insanlardan nefret ederim... Cok fark var
00 Yorumla
+1 yılBelki de tvde hep aynı olayalrın olmasındanbıkmıslardır
00 Yorumlayasamak her vanlinin ortak noktasidir
diğer ortak nokta ise
kitle iletişim araclarini kullanmalari00 Yorumlabir farkı yoktur okul zamanı kaldığım öğrenci evinde televizyon yok ama yazın ailemin yanına gidince televizyon başından kalkmıyorum
00 Yorumla
+1 yılAptal kutusu tamamiyle. Egemen sınıfın ve devletin beyin yıkama aracı. Popüler kültürün canı ciğeri.
01 Yorumla- +1 yıl
Süper yorum...
+1 yılkendilerinin diğerlerinden bir farkı old. sanırlar ama kendilerini kandırırlar. bu yüzden de tv zevkini kaçırırlar.. az izle öz izle kardsm :D
02 Yorumla- +1 yıl
Benim tv m yok zaten :)
- +1 yıl
yaa iyi insanlardır onlar ya :D
Normal insan iste , bir farki yok. Sahsen ben tv olmadigi icin izlemiyorum
00 Yorumla
+1 yılkeşke uzaklaşmak kolay olsa , askerdeyken mesela deli gibi kitap okurdum
10 Yorumla
+1 yılBen çok az izliyorum hatta sanırım sadece haberler için
00 Yorumlaben biraz haberlere bakıp kapatırım
dizi v. s izlemem
saçma hepsi00 YorumlaBen izlemiyorum. Izleyenler de genelde klise ve herseyi genelleyen insanlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. Saçmalık dolu. Yabancı dizilerim ve torrent (yabancı film ve oyunlar) bana yeter <3
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen ya benim de :)
Müzik dinlemek kitap okumak daha iyi tvyi sadece powerturk klipleri için kullanırım
00 YorumlaBen televizyon izlemem izlesem bile anca belgesel kanalları..
00 Yorumla
+1 yılHic izlemem sacma sapan programlar yarisma ve diziler var hep zaten genelde evde fazla durmam.
00 YorumlaHiç tv izlemem. Nedeni ilgimi çekmiyor izlemek istersem de bir kanalı internetten izlerim
00 Yorumlauzun zamandır tv izlemiyorum tv bağımlısı olanlarda ağızlarını ayırıyorlar sanki içinde kendisi var :D
00 YorumlaTelevizyon aptal kutusundan başka birşey değil özellikle günümüzde yararlı program sayısı oldukça düşük
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTv izlemeyi bende cok tercih etmiyoum bazen izliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir an kendimi uzaylı gibi hissettim. altı üstü izlemiyoruz o kadar yani :{
00 Yorumlatv yerine ks yi tercih ederim ama arda arkadaşım hoşgeldin'ide kaçırmam :D
00 Yorumla
+1 yılben televizyon izlemiyorum çünkü tarzım hiçbir şey yok... onun yerine müzik dinlerim daha iyi
00 YorumlaIhtiyac duymuyorum bazen haber falan o kadar.
00 YorumlaNasil bir ortak noktalari olabilir ki
02 Yorumla- +1 yıl
Tercih etmemelerinin bir ortak nedeni olmalı diğerlerinden farklı olarak...
6 senedir tv izlemiyorum, zihnim berrak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı. TV de ne var ki ne izleyeceğiz haksızmıyım
00 Yorumlatv izlemeye zamanım olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılBen izlemıyorum gunde en fazla 1 saat
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > TV izlemeyen insanlar nasıl kişilerdir, bunu niçin tercih ederler? Sizce ortak yanları var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne