Erkek olsaydınız bazı seyleri daha kolay halledebileceğinize inanıyor musunuz, hanımlar?

Merhaba ve iyi gunler. Hava asırı sıcak.

Erkeklerin kolay bir yasamlarının olmadıgına inanıyorum. Özellikle Türkiye'de. Okumuş (hala okuyan) ve mesleğini eline almak isteyen (kısmen almış) bir kadınım ama ben bile bazen bana kocam baksın, ben de evde oturup çocuklarımıza bakıp onun parasını yiyeyim diye düşünüyorum ne yazık ki. Erkekler çalışmak zorunda ama kadınların öyle bir zorunluluğu yok sanki.

Yine de, erkek olsam bazı işleri daha kolay yapar mıydım diye düşünüyorum. İşim gereği sıklıkla devlet dairelerine gidiyorum, sanki güçlü heybetli bir erkek olunca işler daha kolay halloluyor gibi. Eğer kadınsanız, ses tonunuz da biraz inceyse, pek de ciddiye alınmıyorsunuz. Bazen yanımda başka erkekler varken karakola falan gidiyorum, "Aman avukat hnm, siz burada bekleyin isterseniz." diyorlar. Hayır canım bekleyemem. Ben de en az erkekler kadar varım.

Bir şeye ulaşmak için çok çalışmışsam bile insanlar (hatta çoğunlukla kadınlar) o şeyi başka yollarla elde ettiğinizi iddia edebiliyorlar :D eğer az çok güzelseniz, erkekler arasında çalışıyorsanız ve biraz konuşkan bir tipseniz, başararak elde etmiş olabileceğinize inanmıyorlar. canım olduğunuzu düşünüyorlar. Hele bir de o gun hasbelkader etek falan giymişseniz.. Böyle düşünenlerin aralarından "başarımla" sıyrılabilmek için gereğinden çok çalışmaktan, bilmem gerekmeyenleri bile "ya sorarlarsa" diye öğrenmek zorunda olmaktan biraz sıkıldım. Acaba erkek olsam daha kolay olur mu?

Ya da erkek olsaydım, adamdan sayılır mıydım?

Güncellemeler
+1 yıl
Kadınların sosyal hayatta yaşadıkları en basitinden görsel tacize hiç değinmedim farkındaysanız. O başka bir sorunun konusuydu, profilimden bakabilirsiniz, erkeklerin açısından baktım orada da olaya. Burada İŞ HAYATINDAN bahsetmek istedim. Bunu okuyan 5 kişiye selamlar
Güncellemeler
+1 yıl
kızlardan baska herkes yazdi. tesekkurler canim erkekler
Erkek olsaydınız bazı seyleri daha kolay halledebileceğinize inanıyor musunuz, hanımlar?