Bir ergen şakasından dolayı 54 gün akıl hastanesinde yatmak. Sizce tazminat davasını kazanır mıyım?

Babam ve annem 4 yaşımda 1 saatliğine arabayla kaçırıldığıma inanmıyorlardı çünkü onlara bu durumu 18 yaşıma kadar anlatmamıştım. Hakkımda Türkiye’de babam tarafından akıl sağlığım ile ilgili adli bir şikâyet vardı ve evime polisler geldi. Polisler tarafından bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine götürüldüm ve bir psikiyatrist ile yaklaşık 2 dakikalık görüşmem oldu. Ama onun hakkımda teşhis koyabilecek biri olduğunu ve hatta psikiyatrist olduğunu bile bilmiyordum, çünkü polisler tarafından bilgilendirilmemiştim. O Psikiyatrist bana derdini anlat dedi ve ifadem şuydu: ‘’4 yaşımda kaçırıldım ve işkence gördüm. FBI’a başvurmak istiyorum. Angela Merkel ile görüştüm’’.

Bu ifadeyi verdim çünkü ailemin beni Almanya’dan Samsun'a götürdükleri ilk gün polisler tarafından alınmama sinirlendim ve gerçekle karışık böyle bir şaka yaptım. O ifadede tek gerçek kaçırılmam ve işkence görmemdi çünkü 4 yaşımda yaklaşık 1 saatliğine kaçırılmıştım ve tokat yemiştim. Yani Angela Merkel ve FBI konusu şakaydı. Sinirlendiğimden bu şakayı yapmıştım. Bu küçük şaka sonrasında şaka yaptığımı belirtmiştim. Başka bir odada 3 tane psikiyatrist ile karşılaştım ve onlar ifademi tekrarladılar ve ben ise o ifadeleri söylediğimi kabul ettim. Daha sonrasında heyete girdim ve ifademi tekrarladılar ve sonrasında ifademi söylediğimi kabul ettim. O gün o akıl ve sinir hastalıkları hastanesinde akıl sağlığım hakkında benimle yüz yüze toplamda 5 dakikalık inceleme bile yapılmadan bana psikoz tanısı koydular. Fakat hiçbir psikoz belirtim bulunmuyor.

Sizce psikoz olmadığıma dair rapor alıp on milyonlarca Tl'lik malpraktis davası açsam kazanır mıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme: Fbi'a gitme hakkım var çünkü alman vatandaşıyım, ve belki de Angela Merkel ile görüştüğümü sandım ve öyle bir ifade verdim çünkü bir sahte e-mail ile dolandırıldım. Açıklaması kolay bunların. Hastane zor durumda kalacak ve davayı ben kazanacağım.
Güncellemeler
+1 yıl
Onların işi doğruyu bulmakdır, ama hata yaptılar, bu sebeple kazanma şansım vardır.
Bir ergen şakasından dolayı 54 gün akıl hastanesinde yatmak. Sizce tazminat davasını kazanır mıyım?