Toplumun güzellik algıları ve fiziksel kusurları normalleştirememiz?

Biraz iç dökmek ve toplumsal olarak çok önemli olduğunu düşündüğüm bir soruna değinmek istiyor ve konu hakkında sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

18'imden beri saçlarım dökülüyor ve şu an bariz bir kellik sorunum var. Kendimle çok barışmaya çalıştım ama yapamadım. Yeri geldi kendimle alay ettim. Yeri geldi benimle alay edenlere eşlik edip gülüp geçmek istedim. Güldüm.. ama geçemedim. Bunlar hep birikti ve aşırı şekilde psikolojik bunalımlar yaşadım. Hatırı sayılır bir üniversitede okumama rağmen, kendimi birçok konuda geliştirmeye çalışıyor olmama rağmen özgüvenim eksilerdeydi (hâlâ öyle sayılır). Yakın zamanda saç ektireceğim ama bir noktada kelliğimi alaya alan bu toplum, saç ektirmeme de bir şeyler bulacaklar. Tıpkı kemerli burunlu insanların önce burunlarıyla alay edip, sonra bu insanlar estetik olunca; "sen de herkes gibisin artık" "eski hali daha iyiydi" "eskiden farklı bir auran vardı" vs. demeleri gibi.

Estetik yaşı 14, 15'e düşmüş durumda. Özellikle medya bu konuda çok etkili. Aslında global bir sorun bu.

Ülkemize baktığımda da, kırmızı ışıkta kornaya bastı diye birbirini ö*düren insanlar, sınır kapısından elini kokunu sallayarak geçen mülteciler, abuk sabuk birçok şeyi o kadar normalleştirdik ki artık bu tür şeyler bizi şaşırtmıyor. Keşke bunların yerine kemerli burunları, yamuk dişleri, kalın kaşları, dökülen saçları normalleştirseydik...

Siz ne düşünüyorsunuz?

Toplumun güzellik algıları ve fiziksel kusurları normalleştirememiz?