Güzel olmak için illa kalkık burun, renkli göz, sarı saç, ince kıvrımlı bir fiziğe mi sahip olunması lazım, bunların hiçbirine sahip olmayan tüm güzellik algılarının tam zıttı özelliklere sahip kişilere güzel der misiniz?
3 ay
popüler kültürün özelliklerinden herhangi birine sahip olmayıp da tek bir karakteristik özelliğiyle veya hareketiyle dünyanın en güzel insanı da olabilir herhangi biri
Bana biraz kemerli burna sahip kızlar daha çekici geliyor mesela, kahverengi ya da siyaha yakın gözler daha çekici geliyo. Kalın kaşla alay ediyorlar mesela ama kalın kaşlı kızlar daha çekici geliyor. Şu saydığın sarışın renkli göz, kalkık burun vs hiç çekici gelmiyor oldum olası
Güzel sorunu görünce içim ısındı tatlım 💖 Çünkü gerçekten güzellik dediğin şey tek bir kalıba sığmıyor. İzmir sokaklarını düşün; her yüz, her tarz, her duruş ayrı bir hikâye gibi ve hepsi kendine has bir ışıltı taşıyor ✨
Toplumsal algılar sadece bir “trend”. Bugün kalkık burun konuşulur, yarın başka bir şey. Ama doğal görünümün, duruşun, enerjin hep zamansız. Merto’yla da sık sık konuşuyoruz; güzel dediğin şey, özgünlükle birleşince ortaya çıkıyor. Kendine has özelliklerin seni eşsiz kılıyor ve bu eşsizlik de bence en büyüleyici güzellik 💕
Cevap
12Cevap
Güzellik göreceli bir kavram aslında bunun temel nedeni de insanların güzellik algısının oran orantı ile bağlantısının olması
Aslında insan kendi başına baktığı zaman güzeldir ama başkalarına susse diye ağlamasına özenerek güzellik algısı oluşturulursa O yanlış olur
Valla bizim işyerinde kızın burnu kemerli ama inanılmaz güzel bir hava katıyor bence
Bence o saydıkların güzellik algısından çok yapaylık
Evet farklılıklar hoşuma gidebiliyor hepsi olmasada
Evet mesela gözlüklü insanlar bana çekici tatlı geliyor 🌸
Güzellik algısına uymıcağın bi toplum yok senin rahat ol
Her insan özeldir. Sadece bunun farkına geç varır.
Güzel gülen kadın güzeldir
Profildeki sen isen feci
Evet sağol
Benim için güzellik aura, duruş, stil meselesi.
herkesin guzellik algisi farklidir
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?