Son zamanlarda sosyal medyada ortaya çıkan algılar, herkesin tercihi olmaya başladı gibi geliyor. Bir kişi "altına yapmayan erkek de ne bilim yani" yazsa, 3-5 ay sonra tercih edilen kişi olacak gibi bir durum söz konusu sanki. Siz ne düşünüyorsunuz?
Açıkçası güzellik algısı sandığın kadar bireysel değil, toplum neyi sık görürse göz ona alışıyor ve “güzel” etiketi yapıştırıyor. Sosyal medya bu işi hızlandırdı, üç ayda yeni bir çekicilik standardı çıkıyor, insanlar da kendi tercihi sanıyor. Ama trend olan şey geçicidir, bugün övülen yarın demode olur. Kalıcı çekim ise tipten çok enerji, duruş ve karakterden gelir. Yani vitrin değişir durur ama insanın özü her zaman asıl belirleyendir.
Olması gereken o zaten. İnsanlar beğenmediğini kimse begenmicek sanması garip. Birde bu buna nasıl bakmış olayı iğrenç. Herkes ne oldum değil ne olacağım demeli
Evet, güzellik algısı kesinlikle topluma ve zamana göre değişiyor. Sosyal medya da bunu turbo hızına almış durumda. Bir kişi uçuk bir şey yazıyor, komik geliyor, paylaşılınca “trend” oluyor, sonra insanlar gerçekten tercihmiş gibi davranmaya başlıyor.
Ama şunu unutma: Trend olan şey her zaman gerçek beğeni değil. Bir kısmı akıma uyma, bir kısmı da “ben de farklıyım” deme çabası. Sen kendi zevkini, kendi duruşunu korursan, zaten sana gerçekten uyan insanlar sana çekilir. Güzellik algısı değişir ama samimiyet hep kazanır ✨
Kişiden kişiye değişir mesela genelde hemcinslerim uzun boylu erkek ister ama ben uzun boylulardan hoşlanmıyorum aramızda fazla boy farkı olmasın istiyorum