CHP'ye dinsiz diyenler gerçekten akıllı ve mantıklı bir şekilde düşünmeli ve adaletli olmalıdır. Madem CHP dinsiz bir parti de şunun cevaplarını verebilecek var mı?
1:) Cumhuriyet 1923 yılında kuruldu diyanet işleri başkanlığı 1924 de kuruldu ve 1945 yılına kadar sadece CHP vardı, diyanet işleri başkanlığını kurup Kur'an'ın Türkçe mealini yazdıran Atatürktür
2:) Madem CHP dinsiz imansız bir parti de o zamandan bu zamana bu camiler ezanlar nasıl okundu
3:) Aynı zamanda dinsiz dedikleri CHP bulunduğu bölgelerde İzmir Ankara , Antalya, İstanbul Bolu VB belediye olan yerlerde ezan okunmuyor mu namaz kılınmıyor mu kılınır da okunur da
Ben küçüktüm o zamanlar koalisyon hükümeti vardı, ama o dönemlerde de ezan okunur namaz kılınır, Anneannem dedem camiye giderdi o dönemde kime ne deniyordu hiç bir şey herkes ibadetini yapıyordu, sadece askeriye yüzünden onların kuralları yüzünden baş örtüsü yasağı oldu bunun CHP ile hiçbir ilgisi yoktur.
Ayrıca CHP için dinsiz diyen genellikle akp seçmeni, acaba kendi adamları baş örtüsü adı altında dudağına ruj süren dar pantolon giyen baş örtüsü adı altında neler neler yapıyorlar. Yıllarca dini kullanarak hoca efendi hoca efendi dediler bu ülkede 15 temmuz oldu bence önce kendi adamlarına baksınlar, şu anda herkes rahatça namaz kılıyorsa bu CHP sayesinde olmuştur cumhuriyetin kurucusu partisidir öyle diyenlerin ispatı bile Yok ama tek parti döneminde bile diyanet işleri başkanlığıni kuran parti CHP, eğer dini gerçekten düşünüyorlarsa günümüz de ki TGRT ihlas, Süleymanci, İsmail Ağa, Nur cemaati gibi cemaatlerden korusunlar insanları CHP den hiçbir milletvekili bakara makara da dememiştir. Ayrıca din ayrıdır parti ayrı kul kendine önce bakacak ondan sonra insanlara iftira atacak.01 Yorumla- +1 yıl
Atatürk Müslüman değildi. Müslüman düşmanı olmaması bir kişiyi müslüman yapmaz.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı. çok saçma bir görüş bence... parayla imanın kimde olduğu belli olmaz diye bir söz vardır o yüzden kimseye bişy diyemezsin...
00 Yorumla
+1 yıldinsiz değil ama batı özentisi ve insanların hayatlarına müdahale etme hakkını kendilerinde görürler. bu batı özentiliği de hristiyan hayatını türkiyeye empoze etmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. bu özentiliği de sadece işlerine geldiği gibi yansıtırlar. mesela hiç bit avrupa ülkesinde başörtülü kadınların okumasını da çalışmasını da sosyal hayatını olumsuz etkilemesine de sebep olacak yaptırımlar getirilmemiştir. ama buna karşılık yaklaşık 80 sene batılılaşma adına türkiyede bu zorbalık yapılmıştır chp ve askeri baskılar sebebiyle. eğitim savunma adalet ekonomi bilim gibi alanlarda gelişmemiz gerekirken millet nobel ödüllü şeyler keşfederken kendine düzen kurarken bu zihniyet birinin namazı öbürünün orucu diğerinin türbanı başka bir tanesinin uzun etekli kardeşi diye diye yediler ülkeyi.
11 Yorumla- +1 yıl
Osmanlıda arap özentisiydi osmanlıda ortalama 400 sene arap özentisi oldu araplaştı. Arap özentisi derken islamdan bahsetmiyor arapların yüceltilmesinden osmanlıda üstünlük sağlamasından bahsediyorum. Onlar kutsallaştırıldı.400 senelik araplara kulluk etmekten özentileri olmaktanmı kurtulunca özenti olduk. Osmanlıda halkın %10u okuma yazma biliyodu Atatürkün eline geçince ülke böyle bir tabloyla karşılaştı kendi dilini bilmeyen arapcayı hiç öğrenemeyip ibadet bile edemiyodu Atatürkle ilk defa Türkçede olsa bir ibadet şansları oldu halkın.1980lerden 2000lere kadar olan başörtüsü sorununada gelirsek bu yıllarda sadece chp değil başka partilerde iktidar oldu özellikle akplilerin o dönm oy verdiği anap, dyp ve refah partisi iktidar oldu ve onlarda arka plandan dinin sömürülmesine izin verdiler sesleri çıkmadı. Chpden çok bu partiler iktidar oldu. Yani başa kim geçtiyse dini kullandı 1980lerden 2000lere kadar.
+1 yılHerkesin dini kendinedir. Dindar ya da dinsiz olduklarına karar vermek bize düşmez..
Böyle diyenlerin şunu da bilmesi gerekir müslüman biri bir başkasına kendisi söylemedikten sonra dinsiz diyemez.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
Dinsiz ithamı biraz ağır ifadedir. Evvela İslamiyetin ne olduğunu bilmek gerekir. İslam, Allah'ın nizami kurallarını dünya ve ahiret üzerine tesis eden , Allah'ın dinidir. İslam'n anayasası ise Kur'anı kerimdir. Kur'an tüm zamanlara hitap ettiğinden evresellik özelliği taşır. Değişmez, değiştirilemez.
Allah kişiye akıl ve irade nimetlerini vermiş olduğundan İster İslam'a uyarsın İster uymazsın. İSter yaşarsın ister yaşamazsın ancak inkar ettiğin takdirde dinden çıkar kafir olursun. Allah'ın emir ve yasaklarına uymadığın takdirde ise günahkar olursun.
İslam, devlet ve insan yönetimini esas alan , sosyal devlet anlayışını benimseyen Siyasal bir dindir. İslam ile devlet veya siyaset birbirine karıştırılmamalı algısı son derece yanlıştır. Rasulallah efendimiz de Devlet başkanıydı ve mekkeyi yönetmiştir. Keza Hz Ebu Bekir , Hz Ömer , Hz Osman ve Hz Ali her biri devlet başkanıydı.
CHP , İslam'ı bildiğini ifade eden ancak yaşanmasını müsaade etmeyen bir siyasi zihniyetin tezahürüdür. Dinsiz diyemeyiz ancak din ile alakalı atmış olduğu adımlar din ile bağdaşmamaktadır. Chp arasında misal , Başörtülü veya sakallı yönetici bulamazsınız. Çünkü Laikliğin elden gittiğini ve Şeriatın geldiğini / geleceğini düşünerek kişileri ötekileştirir. Ve en büyük malzemeside rahmetli atatürk'dür. Ne olursa hemen Atatürkçüyüz der ve kendi siyasi çıkarları doğrultusunda rahmetlinin arkasına sığınırlar.
Chp, Din ile hiç bir zaman bir araya gelemez. Çünkü misyonu ve vizyonu buna ters olduğu gibi var oluş sebebi , Tr de islam dininin yaşanmasına , rahatça yaşanmasına müsaade etmemektir.03 Yorumla- +1 yıl
Chp imam hatip liselerini açmıśtır. İnsanların dindar olup olmadiğını dışardan bakınca anlayabiliyor musunuz? Büyük yetenek. bir laf vardir parayla imanin kimde oldugu belli olmaz diye. Üzerine binbir türlü yakistirma yapilan İsmet inonu namaz kılan, dua eden bir adamdır ama bunu belli edip siyasete alet etmez, onurlu adamdır.
- +1 yıl
Evvela şunu düzeltelim. '' Para ile İmanın kimde olduğu belli olmaz '' lafı yanlış laftır. Para ileTakvanın kimde olduğu belli olmaz. İman saklanmaz, iman deşifre edilir ve gizli tutulmaz. Dolaysıyla bir kişinin imanı var mı yok mu belli olmaz demek yanlıştır. Takva ise onun salih amelleridir. Kalbi ve niyetidir. ''İsmet İnönü Namaz kılıyordu :)'' Tarih hocan im bilmiyorum ama tarihi bir kez daha okumalısın.
- +1 yıl
++ İsmet İnönü , Atatürk'ün dahi İllallah ettiği tipik bir din düşmanı ! Kur'anı kerimleri toplatıp yaktıran ve Memleketin ileri gelen Din Adamları acımadan dağ ağacına asan kişidir. İsmet'i iyi araştırmalısın.
Chp nin imam hatipleri açmış olması onun dindar veya İslama hizmet eden bir parti olduğu anlamına gelmez. Madem imam hatipleri açtı neden orada okuyan öğrencilerin özgürlük haklarını ellerinden aldı ve kılık kıyafet tercihlerine müdahil oldu ! bu bir çelişki değil mi? Son olarak Eğer sen İsmet İnönü ye namaz kılan, dua eden, onurlu bir adam diyorsan ben sana hiç ir şeyi anlatamam
Partilerin dini olmaz kişilerin dini olur, burdan başlamak lazım. Bir de dini olguları siyasetin içerisine katıp, kendine oy devşirmek isteyenler vardır. Chp laiklik ilkesini benimsemiş olduğu için dini vaazlar vermez, dini kullanarak siyaset yapanlar da bunu cumhuriyet tarihi boyunca kullanmışlardır. İnsanları bu şekilde korkutarak kendilerine değer katma peşinde olmuşlar.
Mesela Erdoğan en son c. başkablığı seçimlerimdr bir ifade kullandi, bu çok tehlikelidir. "Ben sunniyim, kılıçdaroğlu alevi, diğeri de zaza. Ben kimliğimi açıklıyorum sizde kimloğinizi açıklayın halka!" bu bir başbakandan beklenecek en son soz ancak kendisini sunni olarak sunmanin ona oy getireceginin farkinda ama ayni zamanda bölücü ayriştırıcı, kutuplaştırıcı bir laf. Ancak erdoğan da bu şekilde halkı kutuplaştirarak ayakta kalan bir lider olduğu için bunu sık sık yapıyor.
Mustafa Kemal Atatürk bu tehlikenin farkinda olduğu için laiklik ilkesini getirmiştir. Laiklik ilkesi dinsiz olmak değil, dinin günlük siyasete alet edilmesini engellemek, dinlere devlet kanadında eşit ve saygılı olmaktır.
Ben Chp'nin zamanında içinde bulunmuş biri olarak size net söyleyecegim chp dinsiz falan değildir. Benim olduğum dönemde ilçe gençlik kolları başkanı imam hatip mezunu, namaz kılan dindar biriydi ama biz bunun farkında değildik. ya da bunu gözümüze sokmazdı, bize vaazlar vermezdi cünkü siyasi parti içerisinde bunun yanlış olduğunun bilincindeydi.
Laikliğin ne kadar önemli bir ilke olduğunu anlamak için orta doguya mesela ırak'a bakmanız yeterli. Bundan önceki lider şiilere ayricalik tanıyıp, haklar noktasında sünnileri ezdiği için ısid diye bir bela çıktı ortaya, kendi inancından olmayanların kellesini uçuruyor.
Mustafa Kemal Cumhuriyeti kurup laiklik ilkesini getirmese belki biz de ırak'tan farklı konumda olmayacaktık.
En önemlisini en sonda söylüyorum, hiç bir zaman ikinci ağızdan duyduğunuz bilgilere inanmayın, hatalı kararlar verebilirsiniz. Her zaman direk kaynaktan bilgi edinin10 YorumlaSadece chpe diniz demek haksızlık olur 1980lerden 2000lere kadar din sömürüsü oldu ve bu yıllarda sadece chp değil başka partilerde iktidar oldu özellikle akplilerin o dönm oy verdiği anap, dyp ve refah partisi iktidar oldu ve onlarda arka plandan dinin sömürülmesine izin verdiler sesleri çıkmadı. Chpden çok bu partiler iktidar oldu. En sonda erdoğan başa geçti. Onun hakkındada bir kaç bilgi vereyim. Emine erdoğanda müslüman görünümlü hristiyandır. Hristiyandan korkmucaksın müslüman görünümlü hristiyandan korkcaksın çünkü islamı kullanan odur. Atcağım resimde emine erdoğanın hac takıp hristiyan ayini olan mum yakma resmidir https://i.hizliresim.com/Y5AvJk.jpg ve Erdoğan enver paşa korkusuna gürcistana sığınmış süryani isyancıların soyudur. Dedesi fransız üniformasıyla Adanada Türk askerine kurşun sıkarken öldürüldüğünü kendisi 'Dedem Adanada zalim valiye karşı savaşırken öldürülmüştür demiştir'. Karısı arap emine de siirtli süryanidir. Süryaniler ve sabiler, Allaha inanan, Müslüman gibi ibadet eden, Ama Peygamberi ve Kuranı kitap saymadıkları için müşrik ilan edilmiş, Kabeye girmeleri Peygamber Muhammedçe yasaklanmıştır. O yüzden bu ülkenin başına kim geçtiyse dini kullanmış sömürmüş müslüman olmasa bile islam maskesi takmıştır.
20 Yorumla
+1 yılsiyasi partilerin dini olmaz. genelde laik tabanlı olur demokrasi ile yönetilen ülkelerin partileri. partilerin yöneticileri veya tabanına baktığımız zaman da yine dinsiz gibi bir genelleme yapmak yanlış olur. Bu partinin içinde eğer bir kişi bile iman etmiş inanmış ibadet ediyorsa ve sen onların hepsi dinsiz dersen senin başın yanar. gel gelelim para ve iman kimde bilemeyiz. bu gün akp ye de chp ye de mhp ye de vs vs hepsine gönül vermiş aşırı dindar insanların olduğunu da dini yönden zayıf hatta farklı dinlere mensup insanların da olduğunu biliyoruz. umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır bu bir kışkırtma metodudur emperyalist güçlerin toplumu ayrıştırmak için sağ düşünce kesiminin içine sözde inanç insanı diye yerleştirdiği (adnan oktar gibi bir çok din tacirlerinin) bir çok kişi ile inanan halkı kışkırtma yöntemidir sağ kesim sorgulamadığı için kolaydır lakin sol kesimde bunu uygulayamaz çünkü her toplum da sol kesim okumuş bilgili sorgulayan insanlardan oluşur sol kesimin sık sık içsel çatışmaya girmesinin nedeni de bu okumuşluğundan gelir işin kötü tarafı dinciyim diyen insanlardan daha vicdanlı bir parti olması garip
00 Yorumlasaçmalık ya! inanç herkesin kendine özgü bir durumdur, partiden tamamıyla bağımsızdır.
o zaman sağ görüşlü partiler için de Allah yolundan çıkmayan, kısmı hacı muamelesi yapalım.. içlerinde ne pislikler olduğunu bildiğimiz halde.. bu mudur mantık?00 Yorumla
+1 yılbunlar kanuniye mason, abdulhamit e mason derler, kimi padişahlara ayyaş derler, ama en son yaptıkları peygamberin övdüğü cenetle müjdelediği kişiye dinsiz demeleri, nasıl dinsiz olduklarını ortaya koymuş, ne mal oldukları belli olmuştur. bir tarafta 1000 yıllık tarih, dini değerler, örf, adet, ahlak, diğer tarafta çapulcu, dinsiz, ahlaksızlık. halk o yüzden bunları her seçimde sandığın dibine sokuyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Ya he he
+1 yılBence Chp Türkiyede dinin koruyucusudur. Laikliğe olan saygısıyla her dine her inanışa saygı gösterir. Ve asla dini işleri devlet işlerine karıştırmaz. Din bezirganlığı yapıp insanların oyunu inançları sömürerek almaz. Çalmaz, çırpmaz. Simdi bu açıklamalar doğrultusunda hangi parti dinsiz?
322 Yorumla- +1 yıl
hangi dedikodu o Kur2anı yasaklamış ezanı yasaklamış. o partinin kurucusu sayesinde ülkede Kur'an okunuyor ezan sesleri duyuluyor.
- +1 yıl
Ezanın kuranın yasaklandığına dair kanıt versene bastien? Atatürk zamanında Ezanda Kuranca Türkçe yapıldı buna yasaklama diyosan İslam arapların değil sadece araplara gönderilmedi o yüzden arapcanında bizim dilimizden hiçbir üstünlüğü yok buda yasaklama değildir. Ki zaten Atatürkün eline geçtiğinde ülke ülkenin %10u okuma yazma biliyodu kendi dilini öğrenemeyen arapcayı hiç öğrenemiyor ve ibadet edemiyolardı. Osmanlı cahil halkın daha kolay yönetilceğini bildiği için ne okuma yazmalarına ne ibadetlerine önem veriyodu Atatürkten önce düzgünmü ibadet ediyolardıki ibadet edebiliyolarmıydıki Türkçe olması yasaklanma olsun? En sonunda ibadet edebildiler Türkçe olunca. Sizin gibi tarih bilmeyen tırşikler na anlarki bundan @bastien99
- +1 yıl
Kuran kursuna gidemeyen mi? Oha yani 5. sınıf öğrencileri imamhatiplerde dini düstürdan geçiyor. sen neden bahsediyorsun. Sen başka bir ülkede mi yaşıyorsun @bastien99
- +1 yıl
Hangi parti düzgün durdu?1980lerden 2000lere kadar din sömürüsü oldu ve bu yıllarda sadece chp değil başka partilerde iktidar oldu özellikle akplilerin o dönm oy verdiği anap, dyp ve refah partisi iktidar oldu ve onlarda arka plandan dinin sömürülmesine izin verdiler sesleri çıkmadı. Chpden çok bu partiler iktidar oldu. bir partiyi ötekileştirmeye çalışıp halkı bölceğinize erdoğan gibi sorunumuz milletce diyip düzeltmeye çalışın çünkü suç herkesde başa kim geçtiyse kullandı islamı.
- +1 yıl
@Vujks kardeşim gözlerinden öpüyorum. İyi ki varsınız. iyi ki sizin gibi gençler var
- +1 yıl
@bastien99 bende o başı açılan zamandan bahsediyorum ya 1980lerden 2000lere kadar tek chp değil sizin oy verdiğiniz partilerde iktidar oldu onlarda başını açtı o gençlerin onlarda izin verdi bunlara başa kim geçtiyse bunu yaptı diyorum chpden çok sizin oy verdikleriniz iktidar oldu çünkü verdiğiniz partileride saydım.
- +1 yıl
Ya bırak benim kime oy verdiğimi bilemezsin ayaklarını akp o partilerin devamı heryerdede geçer akplilerin oy verdiği partiler diye onlar kaç tane parti vardı topu topu zaten o dönemler nerdeyse hepsi başa geçti illaki birine vermiş olman gerekir. Bu durumda diyemezsinki sadece chp yaptı ülkece sorun var burada kim iktidara geçerse yaptı. Ha erdoğanada gelelim. En sonda erdoğan başa geçti. Onun hakkındada bir kaç bilgi vereyim. Emine erdoğanda müslüman görünümlü hristiyandır. Hristiyandan korkmucaksın müslüman görünümlü hristiyandan korkcaksın çünkü islamı kullanan odur. Atcağım resimde emine erdoğanın hac takıp hristiyan ayini olan mum yakma resmidir https://i.hizliresim.com/Y5AvJk.jpgve Erdoğan enver paşa korkusuna gürcistana sığınmış süryani isyancıların soyudur. Dedesi fransız üniformasıyla Adanada Türk askerine kurşun sıkarken öldürüldüğünü kendisi 'Dedem Adanada zalim valiye karşı savaşırken öldürülmüştür demiştir'. Karısı arap emine de siirtli süryanidir.
- +1 yıl
Süryaniler ve sabiler, Allaha inanan, Müslüman gibi ibadet eden, Ama Peygamberi ve Kuranı kitap saymadıkları için müşrik ilan edilmiş, Kabeye girmeleri Peygamber Muhammedçe yasaklanmıştır. O yüzden bu ülkenin başına kim geçtiyse dini kullanmış sömürmüş müslüman olmasa bile islam maskesi takmıştır.
- +1 yıl
Ben tarihi anlatıyor gerçekleri konuşuyorum sana evet onlarda yaptı sizin gibiler tarihi erdoğandan öğrendiği için bunlar sizin aklınıza yeni sokulunca şunu dersin bunu dersin gibi tepkiler verirsiniz çünkü böyle cevapla karşılaşcağınızı ummazsınız yalancı erdoğanınızın tarihidir bu. Akplilerin ve chplilerin önceden hangi partilere oy verdikleri bellidir akpliler hep Atatürk karşıtı partilere oy verdiler ve o partilerde öyleydi. Sizin tek seçenekleriniz onlardı.
- +1 yıl
Şimdi kendi tarafınızı savunamayıpda sen benim kime oy verdiğimi bilemezsin ayaklarına yatmayın @bastien99 onlara oy vermesen bile akp propagandasıyla ilerleyen partilerdi onlar onların tarafı siz akplilerin tarafıydı ve akpde bunların devamı oldu chp dinsizm chp dinsizmi kim geçtiyse ülkeye dini kullandı başından aldı çocukların eşarbı be. Şimdiki bile müslüman rolü yapıyo
- +1 yıl
Ayrıca sen 18-24 yaş arasısın @bastien99 sen ne o dönem oy vermesinden bahsediyosun kafan iyimi? 24 yaşında bile olsan o dönemler oy vercek yaşta olmuyosun bide benim hangi partiye oy verdiğimi nerden bilcen diyosun işiniz gücünüz yalan varya
- +1 yıl
Kanka sen devam et yine kaybeden damaraniz tuttu ben oy bile vermiyorum hemen beni bir sinifa sokup assagilamaya devam ettin bu zihniyet lanetiniz sizin asla bir daha yonetemeyeceksiniz mustafa kemali ise karistirip rezil olmayin bari 10 kasimda anitkabire cikmakla olmuyo bu isler onun kafasindamisiniz bir dusunun ondan sonra cakilmis bir civiniz bile yok
- +1 yıl
Bende onu diyorum işte daha o dönem oy vermemiş insan benim hangi partiye oy verdiğimi nerden biliyosun diyor işiniz gücünüz yalan haklı tarihle karşınıza gelindimi ar damarınız kabarmasın haksızsınız arkadaş şimdi defolun gidin boş siyaset yapmayın senin oy verip vermemende beni ilgilendirmez ben tüm başa geçenlerin suçunu sıralıyorum buraya ve akplileride bu sınıfa sokuyorum.
En büyük dinsiz kapitalist partilerdir, kapitalizmin Allahı yoktur onun Allahı paradır. Muhalefet ve İktidar partileri açık net dinsizdir. Kimse o parti bunları yaptı bu parti bunları yapmadı muhabbeti çevirmesin, kimisi dindar gözükmüştür kimisi aleni tavrını koymuştur, ayrıca dinde hoşgörü tek dine yapılırsa bu dini asimile çalışmasına girer, dini hoşgörünün dışına çıkılıp insanların dini duygularını sömürmek olur. Kabul edilemez
10 YorumlaCHP şu an ole lanse edılıyor ınsanlara ama degıl tabıkıde dıne uzak kesımler bıraz kadın kolları fazlasıyla Ataturkun mırası dedık ama mırasa sahıp cıkamadılar partıye toplumdan uzaklastırdılar bellı kesmın partısı oldu ve dını kesme yanı sağ kesımden hıc kabul goren partı olmadı
00 Yorumla
+1 yılBunlara Takılmani. Mantıklı bulmuyorum herkez herkez hakkında konuşur bizi şahıslar ilgilendirir, dinsiz olsa ne yazar? Önemli olan yaptıkları ben sanatçiya değil sanat eserine bakarim HADİ KOLAY GELSİN
00 Yorumlaboş yorumlar yapmayın CHP nin iç tüzüğünü okuyun güzel bir gelecek için ne kadar ihtiyacımız olduğunu görüceksiniz bu soruyu soran zat sende tam bir akplisin propagandaya gerek yok bunlardan ziyade birleşime ve birlikte saygı ve sevgi içinde yaşamaya ihtiyacımız var tek dil tek bayrak altında
00 Yorumla
+1 yılMalum bir partide hırsızdan geçilmiyor, bu partiyi destekleyenlerin hepsi hırsız şerefsiz mi diyelim şimdi. Bu nasıl mantık ya. Bırakında kimin ne olduğuna Allah katında karar verilsin.
00 YorumlaDinsiz denmesi kesinlikle saçmalıktır din kişisel yaşanan bişeydir ama bu bir parti. Sadece sağ görüşlerin böyle işine geldiği için böyle göstermeye çalışıyolar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Onu diyenlere sormak lazım, diyanet işleri başkanlığını kim kurdu? CHP zamanında yaptırılan camileri kim yaptırdı? Daha da güzeli imam hatipleri kim açtı? Cevap versinler.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldinsiz demek yanlış olur, chp'liler sadece İslâm düşmanı.. yahudilikle veya hıristiyanlıkla ya da İslâm hariç başka bir dinle problemleri yok...
02 Yorumla- +1 yıl
Neden gizli cevap veriyorsun korkuyor musun yoksa gelecek cevaplardan?
Soran+1 yılilginç bakış açısı :D
+1 yılSiyasete din karıştıranların düşüncesi. Laik bir toplumda dile bile gelmemesi lazım olan birşey
00 YorumlaDin ile siyaset isleri ayrı yürütülüyor diye biliyorum.. Dinsizmi orası kimseyi ilgilendirmez... Dini kullanarak üste cıkan insanlar cahillin önde gidenleri.. Asıl onların dini yalan diye düşünüyorum.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. yok çok dinlidir her telden çalar her sakala tarak vurur yani
00 Yorumla
+1 yılsiyaseti dinle karistiran yine biri dha. dini olup olmamasi size nekdr etki yapio
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinsiz diyemeyiz.. hristiyan ve yahudileri severler.. ideolojisi anti- islam yani islam düşmanlığıdır.. önderleri de öyle demişti.. biz ilhamı gökten indiği sanılan kitaplardan değil hayattan alıyoruz filan
00 Yorumla
+1 yılhüsesyin aygün peygambere iftira atar
o kadının ismini unuttum uşak kadın milletvekili dilek bilmem ney camiler kapatılsın der herşey ortada işte00 YorumlaDeğildir , AKP nın savunma mekanizması o şekilde topluma lanse edildi pekte önemli değil CHP için
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle bişey yokta varki diyelim hade dinsiz peki dinlilere ne demeli onlar daha fena calıp cırpmakta bir numara
00 YorumlaChp ye oy verenlerin hepsi dinsiz degil ama butun dinsizlerin oy verdigi parti chp :)
17 Yorumla
Soran+1 yılsosyalist partiler de var dinsiz denilen kitlenin oy attığı
- +1 yıl
Akp ye oy verip de 5 vakit namaz kılan ancak hırsızları savunanlar dinsiz olmuyor mu?
- +1 yıl
arkadaşım ATEİST ama akp'ye oy vermiş... Tezin çürüdü az ötede boş laf yap ^^
dinlimi dinsiz mi bilmiyorum ama çok boktan bir parti acilen kapatılıp atatürkün anısına vakıflaştırılması gerekli şu kirli siyaset atatürkün emanetini yıprattığını düşünüyorm.
00 Yorumla
+1 yılDoğrudur chp dinsiz, akp imansızdır. .
Not: S2m böle soruyu. .00 Yorumla
+1 yılkurumların dini olur mu mesela milli eğitim bakanlığı -.-
00 YorumlaBeyin hücreleri yanmış bir kesimden bahsediyorsun sen onlar bağlımı acaba dinine ben pek emin değilimde geçin bunları herkesin dini inanışı kendisine
00 Yorumla
+1 yıldinsiz demek cok agır olur ama islamiyetle ilgili birden fazla seye karsılar o yüzden dizsiz kelimesi agır olur
02 Yorumla- +1 yıl
Şurda İslamiyetle ilgili nelere karşılar diye say desem bana 5 tane sebep sayamazsın.
Tayyibe dokunmak ibadettir demek, Başbakanımızın doğduğu şehirler mübarektir demek, bizim için adeta 2. peygamberdir demek, Hz Muhammed yaşasaydı başbakanımızla gurur duyardı diye peygamber efendimiz hakkında şahsi görüş beyan etmek dindarlık ama değil mi? - +1 yıl
kardesim sen ne saçmalıyosun ya ben sana burada bin tane neden sayarım ben akpli falan degilim aç interneti arastırben burada dinsiz demisim gibi yorum yapma adamın sinirini bozma nededikte herseye atlıyon la sen hayırdır chpyimi savunuyon bügün türbanın adı çıktıysa chpnin yüzündendir alkol içmek sevap verirdemi sizin gözünüzde? nerde nekadar hoca varsa kötülüyen kim kardes bunu açıklana bana dansöz çıkar oh mis ama dini bir program oldugunda hemen karsı çıkın siz neyin kafasını yasıyonuz la he toplasan 15 tane agaç yoktur bunun için askerime taş atmadınızmı bunun için kaç tane polis şehit vermedikmi? burada kimde suç tayyibi sevmem ama burada tayiptemi suç açıklasana bana dinsiz demisim gibi yorum yapma adamın siniriniz bozma bilader ben sanaa burada binlerce olay sayarım benim abim sırf sizin görüsünüz yüzünden annemin bası kapalı diye subaylıga alınmadı biliyomusun bunu sen sen neyi savunuyon kimi savunuyon blader nerde bir protesto olsa arkasında chp ve yandasları devleti taslıy
+1 yılakp dinci midir? lakin dinciyse toplum olarak sıçmış durumdayız... dinci olan bu kadar rüşvet skandalına giriyorsa dinsiz i ne yapar? soruya gelince siyasi partilerde dinci dinsiz her tür insan vardır
00 YorumlaBen akplıyım.. Chp e dinsiz demiyorum ama tvde görünce tuhaf geliyor çok şeyler... buraya yazmana gerek yok.. Atatürk chp kurmuş sonra sizde ataturk chp kurdu diye chpli oluyorsunuz.
01 Yorumla
+1 yılbence dinli dinsiz diye ayrim yapmaya gerek yok hicbirseyde
00 YorumlaHayir ama djne de cok saygili oldugunu dusjnmuyorum
00 Yorumla
+1 yıldinsiz olduğunu söyleyenler emin ol ülkeyi yiyenlerdir.)
00 Yorumla
+1 yıldinsizlere ölüm dinsizlere ölüm yaşasın akp yaşasın pkk yaşasın ışid ALAHU AKBER !!!
00 YorumlaWAlla Dine inanıp İnanmalarının bir Hükmü yokki
İnsan daha çok Yaptıklarının cezasını çeker...00 Yorumla
+1 yılislamdan uzaklar bunu söyleyebirim ama dinsiz demek çok yanlıştır kimsenin haddine değil
00 Yorumlabilmiyorum ama siyasetde bu sensin deseler inanmıcaksın...
00 Yorumla
+1 yılgörüşler islama ters ise bişey diyemem kimseye dinsizde diyemem
00 Yorumla
+1 yılsiyasi görüşünden dolayı
kimsenin dini hakkında bir yargılama yapılamaz
iftiradır00 Yorumla
+1 yılPartiyle dinin ne alakası var kim onu diyen denyolar?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılPartinin dini yoktur insanlarin dini vardir devletinde dini olmadigi gibi cunku soyuttur bu
00 Yorumla
+1 yılAsıl dinsiz başkasının inancı hakkında yargı beyan edendir.
00 YorumlaBöyle yekten dinsiz denilemez...
00 YorumlaAtatürkün Partisi Olduğuna Göre Dinsizler :D
216 Yorumla- +1 yıl
Atatürk ile ilgili bayağı bir kuyruğuna basmışlar senin anlaşılan.
- +1 yıl
Atatürke dinsiz diyemeyiz ama Gökden İndiği zannedilen kitaplar Bizi yönetemez diyor yani bundan ne anlaşılıyor.. Yani Yıllarca atatürkü ıkullarda yanlış tanıtıyorlar bence baba adı alirıza diyolar ama değil biraz araştırırsanız öğrenirsiniz osmanlıyı bitiren adamda Atatürktür bunları biraz okuyun benceee
- +1 yıl
Osmanlıyı bitiren Lale devri padişahlarıdır asıl sen biraz tarih oku bence
- +1 yıl
Gökten indiği sanılan kitaplar nerde bizi yönetemez diyor? Orda söylediği söz gökten indiği sanılan kitaplar chpnin ilkelerinden üstündür diyor ve dogma diyerek kurana değişmez demek istiyor gökten indiği derkende gökten inmediğini bizzat peygamberimizin aklına ve kalbine gönderildiğini söylüyor kuran göktenmi inmiştir daha islamı doğru bilmiyosunuz hiçbişey anlamadan ortaya laf atıyosunuz.
- +1 yıl
Al işte cehalet göktenmi indi peygamberimizin aklına ve beynine gönderildi sen Allahın gökte olduğunumu vurguluyosun Allah heryerdedir gökte değil. Sizin gibi cahiller onu gökte sanır işte tam bir yahudi inanışı. Evet Atatürk kurtardı bu ülkeyi osmanlı 1683de 5.200.000km2 di 1914e kadar borç derken yenilgi derken toprakları vere vere 1,800.000km2e düşürdü. Abdülhamit Zamaninda kaybedilen Topraklar - Kibris, Dogu Anadolunun bazi Bölgeleri, Balkan bölgeleri, Kuzey Afrika , ve Arabistanin bazi bölgeleri. Atatürk Özgürlük Savascilarin basina gecerken Osmanli Imparatorlugu Doguyu Ermenilere, Güney-Doguyu Arap-Kürt ve Fransizlara, Ege ve Trakyayi Yunanlara birakmisti. Lozan ile bu Topraklari geri aldik. TÜRK TOPRAKLARINI geri aldik. Bu Bize yeter, maalesef Atatürk kendi Rüyasini tamamlastiramadi. Seyh Said Isyanindan sonra Kerkük-Musul tamamen elimizden uzaklasti
- +1 yıl
Atatürkün eline geçtiğinde ülke ülkenin %10u okuma yazma biliyodu kendi dilini öğrenemeyen arapcayı hiç öğrenemiyor ve ibadet edemiyolardı. Osmanlı cahil halkın daha kolay yönetilceğini bildiği için ne okuma yazmalarına ne ibadetlerine önem veriyodu Atatürkten önce düzgünmü ibadet ediyolardıki ibadet edebiliyolarmıydıki Türkçe olması yasaklanma olsun? En sonunda ibadet edebildiler Türkçe olunca. Sizin gibi tarih bilmeyen tırşikler na anlarki bundan
- +1 yıl
Başka neyden kurtardı Atatürk bu ülkeyi söyleyimmi kula kulluk etmekten kurtardı osmanlıda insanlar padişahlara tapıyodu çünkü kendini halife ilan eden dinin lideri peygamber ilan ediyodu kendini. Halkta bunlara tapıyordu ve padişah olanlar bile halka danışmadan padişah oluyolardı Allah ülke yönetimindeki tek şeriat kuralında danışarak seçin demesine rağmen halka danışmadan padişah oluyolardı Atatürk kendini peygamber ilan eden ve halka danışmadan padişah olup Allaha şirk koşan Allahın kurallarına uymayan bu yönetimi bitirdi. Ülkeyi bide bu şelide kurtardı. Dinsiz derken kendi geçmişinize bakın.
- +1 yıl
kardeş hepsini okuyamam kusura bakma ben sana demedimki Allah göktedir diye ama kitap gökten indi.. ayrıca bu ülkeyi senin deden benim dedem başkalarının dedesi kurtarmış atatürk sadece bir kukla anladınmı hee ayrıcada kürtlere laf ediyosunuz yaa bu ülkeyi kürtler ve türkler kurtardı..
- +1 yıl
Göktenmi indi manyakmısın birader sen onu peygamberimiz kendi elleriyle yazdı sen kitabın bir anda oluştuğunum sanıyon ya bir siktirin gidin islamı öğreninde gelin kocaman adamsınız bide. b*k kürtler kurtardı birader biz savaşırken siz kürtler arap ve fransızlarla güneydoğuyu alıyodunuz savaşırken tüm isyanlar kürtler tarafından çıkartılıyodu yanımızda bile değildiniz neyin davasını yaşıyosun. Hadi kal cehaletle
Soran+1 yılkendi yazdı derken cebrailden duyduklarını yazdı demek istemiş sanırım
Soran+1 yılhadisleri de peygamber yazmadı zaten. o sadece söyledi ve sahabe bunları not etti, neyse
Dinsizdir ve belkide haklıdır :)
00 Yorumlabenim oyumu alamaz
gerisini de biliyoruz00 YorumlaAlakası yok çoğu akpliden daha Müslümanız
00 Yorumla
+1 yılBaşı kapalılarda var oy veren karışık bir parti
00 YorumlaDostum onu ALLAH bilir
00 Yorumla
+1 yılBunu söyleyen kesim kadar değildir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşındaki adamın mason olduğunu bilmeyen mi var?
02 Yorumla
Soran+1 yılkılıçdaroğlu mu? pek sanmıyorum :D
Cevap sahibi+1 yılOooow ^^ neden sanmıyosun?
Dinsiz diyenin dininden şüphe ederim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bir bakıma evet.
10 Yorumla
+1 yılEvet dinsizdir
00 YorumlaYOK ÖYLE BİŞEY ...
00 Yorumlaöyle bise yok
00 YorumlaUcuz siyaset
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem