Güncellemeler
+1 yıl
Mal değneği hemende engellemiş Sahiplenmeyen sizsiniz kapısından bile geçemeyeceğiniz ne hareme ne divana dahi alınmamanıza rağmen osmanlı aşığısınız :) islamiyet öncesi türkleride siliyorsunuz genelde. Yallah sorumdan devşirme kerpiç evde yaşayıp osmanlının sömürdüğü fakir seni.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Osmanlıda kitaplar, kütüphaneler vardı, kim diyor cahil diye
Anadoluda nerde kütüphane okul kitap vardı osmanlıda ki okuma oranı belli halk kitap okumayı mı biliyordu da okusun?
Ben halktan bahsediyorum elit devlirmelerden soylulardan osmanlı hanedanlığından bahsetmiyorum
Tmam işte az araştırmakla olmuyor iyi baktin mi birdaha bak, osmanli sadece enderun mektebnden oluşmuyor
Anadoluda ki okulların adını yazar mısın bakalım madem
Ayrıca koca osmanlı döneminde Harf Devrimi’nden önce Arap harfleri ile okuma yazma oranının erkeklerde yüzde 12.99 kadınlarda ise yüzde 3.67 olduğu, toplamda da okuryazar oranının yüzde 8.61 olduğu görülebiliyor. kaç yıl hüküm sürmüşler oranlar aşırı düşük.
Arkadaşım mektepleri, medrseleri bakmadın mi hiç
Isiniz gucunuz osmanlıya laf atmak
Sende kıtlık falan var sanırım anadoluda nerde mektep medrese vardı söylede bizde bilelim. Anadolu basbaya cahil bırakıpmış devşirmelere elit tabakaya paralılara medrese açılmış. Ne laf atmıcak mışım sizin gibi hanedanı övecez mi sürekli. Halkını cahilbırakan tipleri nasıl savunuyorsanız
Ayrıca sana okuma oranlarınıda attım osmanlı dçnemindeki okuma oranı aşırı düşük okuduğunuda mı anlamıyorsun şimdiki hükümette sizi cahil bıraktığı için böyle oldunuz zaten
Işiniz gücünüz 600 yıllık imparatorluğa laf atmak. Uğraşamam senle. Millet ecdadını korur sizin gibilerde kötüler işte. Tarihi okumadan laf atmakla olmuyor embesil. Aklı kıt yazma bana. 600 yıllık imparatorluk nasıl ayakda durdu?
Şimdi al bunu ne yaparsan yap
tr.m.wikipedia.org/.../T%C3%BCrkiye%27deki_Osmanl%C4%B1_medreseleri_listesi
Benim ecdadım osmanlı falan değil ben türküm araplara yancılık yapanlarla işim neymiş? Okumuşum ki soruyorum kuş veyinli. Soru benim yazan sensin işte zekan boksan olunca onu bile anlamamışsın. Durma duraklama ve yıkılma dönemini oku halkı o kadar çok seviyorlardıki 30 yılda anca bitecek borç taktılar türklere
Cahil insanlar kim ne derse ne anlatrsa ona inanr ama akıllı insanlar doğruya inanır. Haliyle cahili yonlendrmek laf anlatmak basit oldg icn başka aciklanabilr sebebi yk bnc
Sen kendine bak bırakın artık geçmişi
İleriyede bakarım geçmişede
Geçmişi unut geçmiş geleceği bulandırır der bilge
Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez bırak bu lafları bilim insanları bile buluş yaparken geçmişe bakıyor. İnsanlık tarihi bile geçmişi buldukça belli oluyor
Ayrıca onu diyen zır cahilmiş belli
Nietzsche mi cahil abla anladım
O zaman sen Osmanlı'dan da daha geriye git oğuz kağan a doğru
Gidicem tabi millet eski fosilleri anıtları kliseleri yazıları çevirdikçe öğreniyor insanoğlunu
İnsanoğlu kadar değersiz varlık yok