Güncellemeler
+1 yıl
Kesin çözümü buldum namaz kılarken kafamı secdeye götürdümde kanlar kafamda toplanıp ağırlık oluştuğu an bende hızla kalkınca o ağırlık dengemi bozuyormuş bugün denedim ve sonucu aldım asla yorulma gibi bir sorun ile karşı karşıya gelmedim 😊😊🧡
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Ne güzel bende senin gibi namaz kılmayımsevsem o kadar, sıcakta olsa öğlen ve ikindi banyoda al abdestini
Allah nasip eder inşallah zaten o his kalbine düşerse kendiliğinden geliyor 🦋
Önceden bende kılıyordum zaten ama üniden sonra hiç kılmamaya başladım diyebilirim
Hiç bişey için geç değil ama biliyosun 🦋
Biliyorum ama olmuyor bir teşfik gerekiyor yine sanki ama bu sefer çok zor gibi ya iyice mi köreldi ne
Heee iyi biri miyim evet iyi biriyim ama tekrar hiç içimden gelmiyor erkek olarak cuma ya bile zor gidiyorum yani diyim cuma diye
Bende 6 ay önce başladım abdestini al seccade var ise şer oturup dua et bunu bizzat kendim yaptım namaz kılmıyorken işlerim yolunda gitmiyordu ama başladığım an o kadar değişim gördüm ki uyurken gördüğüm rüyaların güzelliğine kadar değişim oldu
O kendiliğinden gelir dua etmeyi bırakma yeterki
Ben 18-19 yaşında bıraktım şimdi 28-29 yaşındayım senin dediğini yapsam başlasam çok güzel olur aslında ama yapmaya da üşenirsem nasıl olacak ki
Seccade var zaten ama hiç öyle dua etmedim ve bazı ezberimde olan konut dualarını bile unutmuşum
üşenme zorlanma yorulma sıkılma hepsi vesvese bunu bende yaşıyorum ezan okunurken kılmak isterken ezan bitince yoruluyor gibi hissedip hele birde hava sıcak olunca halsizlik çöküyo 1. rekatta oturup kalkarken kendimi yere atma isteği geliyo o kadar sıcakki halsiz bırakıyor ama nedense namazımı bitirip normal odama giderek telefonla oynadgm zamanda serin hissediyorum bunlarn hepsi vesvese
Küçüklükte sürekli kuran öğrenir okurdum ve lise dahil 5 vakit kılmaya çalışırdım da
Ayrıca ezan okunurken hep yatıyorsan kalkar otururum üşenmem ama kalkıp o namazı kılmıyorum işte ama o dediğini kalkıp bir kaç defa yaparsam namazlarımı kılarsam çok iyi olucak ve sana hep dua da ederim yani
Haftaya işe başladığım gün başlıyacam evde kimse yok ken yapmak istiyorum çünkü biri varken gidip söylenmesini sevmiyorum ki annem der yani
Evet benim annem ve babamda teyzem ve halalarıma düzenli olarak kılıyor dedi ben kimsenin yanında namaz kılmam nazar değdiği an insan namazdan da uzaklaşabiliyor çünkü söylemeneri gerekiyordu ama söylediler bir kere birşeyde diyemiyorum
Allah kalbine bu huzuru verir inşallah
Benimde ailem ve akrabalarım kılıyor hatta imamlık yapanda eniştem de var ama bana gelince işte
İnşallah olur, inşallah yeniden başlarım ama dediğim gibi evde tek kalınca başlicam hatırlarsam ama ya unutursam başlamazsam oda var
Ben mesela saklayacaktm ama canım annem işte o da yetiştirdiği kızının mutluluğunu paylaşıyor bişeyde diyemiyorum 😃😊😊
İşte ben yetiştirmesin istiyorum hem 3 ay tekim o 3 ayda rahat rahat kimse bilmeden kılayım diyorum sonra söylerse söylesin
Bu gece sadece de ki "ALLAH'IM BENİ HUZURUNA KABUL ET SANA ÇOK GEÇ KALDIM AMA PİŞMANIM SEN AFFEDİCİLERİN EN AFFEDİCİSİ SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ BENİ BAĞIŞLA" dersen sürekli aklında kalır unutmazsn
Tamam kopyaladım bunu wa dan kendime atıcam okuyacam bu sabah ezanında
Söylesin ne mutlu öyle bir anneye en azından oğlu iman yolunda ilerliyor utanılacak yüz kızartıcı işlerden uzak duruyor için rahat olsun 😊
1 saat 15 dk kaldı sabah ezanına da
Öyle diyeceğine yine ihtimal vermiyorum ama neyse ama namaz kıldığımı 3 ay sonra yayarsa yaysın belki olur inşallah yine
Ben en son 12 yaşında kılmıştım 6 ay önce öyle güzel tatlı bir duygu geldi ki namaz kılmayı unutmuştm her rekatta kalkmadan oturup uzun bir süre dua okuyup kalkiyodum normalde birincide kalkıp ikincide oturursun unutmuştm ama yıllar sonra Allah'ın huzuruna çıktığım an ağladım kafamı kaldramadm 15 saniye ağlayarak başladım ama mutluluktan ağladım benimde başlama vesilem bu oldu
Sen bana göre erken bırakmışsın, ama ben yeniden başlamayı istiyorum bakalım olursa çok güzel olur da
İçten dua edersen ağladığını farkedersin ağladığın an zaten içindeki tüm kötü düşünceler umutsuzluk hepsi akıp gidiyor
İçten dua etmeyi de yaparım mutlaka ama önce içimden istemek için benim kendime tamam diyim de namaza da başlamam lazım kendimce
Ve dediğin gibi yapıp başlıyacam da ama dediğim gibi tek kalınca
Ben çok geç kaldım ama kabul edildim kabul edildiğini namaz kıldığında farkediceksin bir sebep ile namaz kılmak nasip olmuyorsa zorlayacan ben çok erken bırakmıştım ama şimdi kılmayınca bir yanım eksik gibi hissediyorum
Tabiki senden önce o huzur senin yerine cevap veriyor zaten sana namaz kılma vazifesi düşüyo kararı veren kalbi oluyor gözünden akan tek bir damla zaten cevabın oluyor
Geç kalmak değil ki önemli olan yeniden başlayıp bağlanmış olman kıskandım açıkcası seni kendini zorlayıp yeniden de başlamışsın severek kılıyorsun
O içten duayı ederken bile yaşın dökülmesin istersin ama istemsiz dökülür tabi
Bazen evet zorlanıyorum sıcaktan bayılacak gibi oluyorum ama yinede kalkıp devam ediyorum diyorum ya Allah beni huzuruna davet ediyor nasıl reddedeym ki
Çünkü Allah senin kalbini biliyor
Yanş evet zorlanmak gerekiyor, sıcağı bayılavak gibi olmayı bahane etmemek lazım dediğin gibi altı üstü 5-10 dk sonra kılıp istediğini yap demi
Kalben kıldıktan sonra gerisinin önemi yok zaten diyorum ya ben bazen cuma ya bile isteyerek gitmiyorum olmuyor bu da benim için
Namazn ortasnda kendime tokat attığım oluyor kendime gelip devam edeym diye aklıma işlediğim günahlar geliyor nasıl yüzüm varda geliyorum Allah'ın huzuruna diyorum ama Allahn huzuruna çıktığın an affediliyosun Allah senin pişmanlığını biliyor
Namazın ortasında neyin tokatı namaz kılarken hareket edemezsin dışarıya bile bir ses yükseltme ile bir şey bile yapamazsın öylr olur mu hiç yapma öyle yani
Mesela çocuk bir şey yapıyor elhamdülillah derken sesini yükseltirsen bile namazı yeniden kılman gerekir çünkü namaz kılarken dışarıya müdahele etmiş oluyorsun
Evet haklısın sabah namazına az kaldı ezan okunurken duanı et ve uyu duanın karşılığını alıcaksın
Ezan okunurken bana attığın duayı okudum
Bakalım her sabah okumayı istiyorum
Allah kabul etsin 🦋
Amin sağol
Şurda adam gibi soru soran çıktı sonunda... Valla kardeşim tansiyonun düşüyosa gerekirse oturarak kıl. Önemli olan niyet. Allah kabul etsin...
Ama 20 yaşındayım yaşımdan utanıp yine oturarak kılmaya utanırım erken yaşta buna alışmamam gerekiyo hava serin olunca çok güzel geçiyor... yorumun için teşekkür ederim 🦋
Utanılcak bir şey yok. Bak şöyle anlatayım sana.. Diyelim 5 km sonunda sana güzel bi hediye var ama oraya doğru gideceksin. Engeller çıkacak. Koşacaksın ! Koşamıyomusun yürüyeceksin onuda yapamıyosan sürüneceksin ama durmucan. Utanma Allah senin iç güzelliğini görüyor. Yani zorla baktın olmuyor oturarak kıl kabul olucak inşallah.
Teşekkür ederim içim o kadar rahat etti ki 🦋
Sana ve senin gibi düzgün soru sorana yardımcı olurum tabiki hele ki allah yolunda olan birine.. Farklı camilere girdiysen bişey sorabilirmiyim izninle?
Tabiki buyur
A camisine git gir kokla ortamı sonra B camisine git yine kokla havayı sonra C camisine git yine kokla... Kokular farkettiysen hep aynı. Her caminin kokusu aynı bu neden kaynaklanıyor. Farklı bi güzel kokuya sahip hep
Evet öyle çok güzel
Sebebi ne peki biliyomusun? Geçen arkadaşla konuştuk hocaya sorcam denk getiremiyorum hocayı 😁
Çok yiyor olabilirmisin miden baskı yapıyordur belki
Sabah kahvaltıda yarım ekmek yiyorum yemezsem tansiyonm düşüyor gibi hissediyorum
Klima alsana ya da cami aç cereyan oluşsun ya da ufak. bir. pervane. al😊
sanırım benim de başlamam lazım tebrik ederim seni
Ben ataizme geçtim kanka kb bir şey diyemem
Bu soru beni o kadar utandırdı ki...
Neden
Ben değiştim ve vicdanım çok rahatsız bu durumdan
Beni biraz aydınlatabilirmisin peki neden rahatsız
🙂🙂🙂
Bu arada nerden
Nasıl gidiyor namazların
Sana o aklı veren Allah'a şükret ve tekrar secde et