Şu tarz insanların yaptıkları hatta yapacakları davranışları anlamak çok güç. Akli melekeleri yerinde olmayan vasıfsız kiralık insanlar gibi geliyor bana...

Şu tarz insanların yaptıkları hatta yapacakları davranışları anlamak çok güç. Akli melekeleri yerinde olmayan vasıfsız kiralık insanlar gibi geliyor bana...

Basit. Ülkenin iran gibi olasını istiyorlar.. kendi hayat tarzlarını kendi inançlarını dayatıp, tek tip yaşam tarzı olarak toplumu tek düze bir şekil almasını istiyorlar.
Laiklikliği bir türlü sindiremeyen bi inançla.
Fakat osmanlının tanzimat ve Avrupa modernizmini aldığı bir hareket ile 200 yıllık sekülerleşme tarzını benimsediğini ve bu hayat tarzına alışmış toplumu tekrar farklı ve üstelik iran gibi toplumun artık baş kaldırdığı ve insanların artık boğazına kadar geldiği bir örnek varken.
Yol ortasında herkesin canını hiçe saymak suçtur. İbadet yeri camidir.
Namaz temiz olqn her yerde kılınabilir. Vakit geçiyor vs ler olabilir. Ama akan trafik yerine yol kenarını seçmiyorsanız bu işte bir iş var demektir. islamiyet hoşgörü kul hakkına öncelik veren bir dindir.
Bu fotograftaki arkadaşın ihlasla hareket ettiğini sanmıyorum. Ama tabi en doğrusunu yaratan bilir.
Cevap
38Cevap
Ruh hastası olabilir. yani yolun ortasında araç geçerken bunu yapması hem trafiği hem kendi canını hem de insanların canını tehlikeye sokar.. sadece bu değil yolun ortasında dans etmek ya da durmak da tehlikelidir. ha kaldırımda ya da park da yapabilir tabi
Ben bu tarz insanların yaptığı şeyleri kesinlikle desteklemiyor ve tasdik etmiyorum.
Bunun cevabı üçtür, birincisi, ya diyeceğiz ki ser'sem ve mutlak cahil bir mütedeyyin bir adam bu yaptığını makbul ve doğru buluyor ve ondan yapıyor.
İkincisi, ya diyeceğiz ki İslâm'a düşman bir dinsiz bu fiiliyatları uygulayarak, müslümanları dîvâne göstererek maskara etmeye çalışıyor.
Üçüncü olarak da diyeceğiz ki, bu tarz adamların ya aklî sağlıkları bozuk ne yaptığını bilmiyor, belki yapılmaması gereken şeyleri yapılır zannediyor.
Şimdi olay şu. Adım başı cami bar mı var. Sürekli açık mı açık. Bu adam deli mi bence hiç değil. O zaman buradaki amaç ne? Biri bana gelsin dokunsun namaz kılarken sen benim inanç özgürlüğüme karışamazsın deyip toplumda farklı bi gündem mi yaratmak. Çok net bu bir provokasyon. Kimin işine yarar ne olur bilinmez. Onu da geçtim çok fazla bilmememe rağmen namaz temiz yerde kılınır ama yol ne kadar temiz? İşte olay ibadet değil birilerine itaat burada.
Gayet bilinçliler, akli melekeleri de yerinde. Niyetleri, eleştirilince "özgürce ibadet edemiyoruz, dinimize saldırıyollaağğğ" diye zırlayıp mağduriyet kasmak. Bir de "ben Müslümanım, istediğim her yerde ibadet edebilmeliyim, trafik de olsa insanlar beklemeli" yüzsüzlüğü.
Yanlış desen değil doğru desen oda değil gibi. 2 türlü anlamı var İBADET in her yerde her zaman yapabileceğimizi gösterir. Ülkemizde dinsizlik oranı aşırı arttı gençlerimizde. Yanlış olan Akan bir trafikte bunu yapmak
Evet sacma. aciklamasi olamaz. Anca din dusmanlarinin agzina laf veriyorlar. Kimbilir belkide onlar yaptiriyordur tepki ceksin diye. Akli basinda birinin isi olamaz bu
Saçmalamış bu arada. Bence amaçları iyi değil. Bu adamın normal hayatında namaz kıldığını düşünmüyorum.
Avrupa birliğine girmeyi hayal etmemiz bile komikti bu tür insanları görünce ve bunlar hiç de azınlık bir kesim değil.
Kendince dikkat çekip farkındalık yaratmak isteyen basit profiller bugün namaz kılar yarın peygamberliğini ilan eder
Biri de avustralya'da ucagin koridorunda namaz kilmis :D bunlarin saygisizligina hala insanlar merhametli davraniyolar.
https://twitter. com/AzzatAlsaalem/status/1804874529497391540? t=JDZK8lIm_4nur-vnJ8TATQ&s=19
İstanbul'da heryerde cami var hemen gidebilirsin en yakin camiye
cokda bilincli yapılan yaptirilan ulkeyi tamamen seriat yasantisina hazirlayan denemeler
Biri durmasaydı adamı ülkenin yarısı şehit ilan ederdi. Ülkenin özeti bu.
Oda biseymi gecenkwrde sahilde si.. kisti bir çift bence o daha uztunde durulması gereken bir konu...
gençler ( benle yaşıt ) parklarda kucağında zıplıyor ergen kızlar. Hep bu saçma diziler yüzünden oluyor bu
@boşverfiviogho kıyamet alametleri
Soytarılık Tek kelimeyle soytarılık yaptıklarını düşünüyorum. Bir gün trafikte karışma böylesi çıkarsa haberin içeriği bundan çok daha farklı olacak
"Müslümanlar bir şey yapsa da laf söylesek" diyen hazımsızların ağızlarına laf vermek için tutulmuş paralı şahsiyetler
Aptal olmak ücret ile olsa bunlari yapmazlardi.
Hiç bir dini amacı yok sadece şov dindar görünmek için aksine dine zarar veriyorlar
Bunu normalleştirmeye çalışıyorlar ve tepki toplamıyor nedense.
Sorudan bağımsız olarak, modellik mi yapıyorsun?
Sosyal deneydir belki. Senin amacın ne sürekli hesap açıp siliyorsun😄
Geleceğin şu anki kırıntıları.
Ortalığı karıştırmak :)
Skcksin bunun gibileri
Amaçları provokasyon. Başka ne olacak
Hep şov. Dikkat çekme çabası.
toplumun sinirleri ile oynamak bunun adı
Bu neyin şovu allasen
akli dengesi bozuktur bunu yapanın
Dövüp kenara atacaksın
Cok belli degil mi amaci
Provokasyon gibi