Mantığın ve duyguların çatışması?

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bir hafta önce bir hanımefendi ile tanıştık ve bugün tartışana kadar muazzam bir yakınlık var idi aramızda. Ben, feminist bir insanım ve bugüne kadar insanlara karşı bu hayattaki tutumum her daim eşit olmuştur. Hiç kimseyi yaşıyla, göz ya da ten rengiyle, etnik kökeniyle, ulusal veya ırksal kimliği ile asla ama katiyetle yargılamadım. Yargılayamam. Bu tumumum hep böyle idi. Her neyse. Tanıştığım hanımefendi, ilk tanıştığımız günlerde, “arapları sevmiyorum” şeklinde bir cümle kullanmıştı ve her ne olursa olsun suç kişiseldir deyip konuyu kapatmıştım ama aradan birkaç gün geçti ve bugün, yine aynı tarzda ansızın Arap insanlarla ilgili ırkçı söylemlerde bulunup beni aşırı sinirlendirdi. Bu kafatasçı yaklaşımından hoşlanmadığımı ve yanlış düşündüğünü izah etmeye çalışsam da “telefonu kapat” gibi bi cümle kurdu. Ben de telefonu kapattım. Akabinde aradan bir saat kadar bi süre geçti yine yeniden aradı, “söylemek istediğin bir şey var mı?” Diye sorduğumda ise hayır dedi. Ben de güzel geceler dileyip telefonu kapattım arkadaşlar. Az biraz çocukça diyaloglar, ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Telefonu kapatmak ile yanlış mı yaptım acaba. Kendimi açıklamalı mıyım?

Mantığın ve duyguların çatışması?